Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@02:27:18 GMT

درک بهتر سرطان با شناخت میکروب‌های بدن انسان

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۰۳۵۹۷

هر سلول انسانی در بدن ما در کنار میکروب‌ها قرار داشته و می‌توان نسبت سلول‌های بدن به میکروب‌ها را سه‌به‌یک تخمین زد. ما برای رشد و بقای بدن خود به این میکروب‌ها نیاز داریم بااینکه گاهی این میهمانان ممکن است موجب مرگ ما شوند. آفتاب‌‌نیوز : به‌طورکلی می‌توان گفت ما اطلاعات زیادی از ساختار میکروبیوم بدنمان نداریم و بررسی این مسئله لازم به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسسه انکولوژی اروپا (European Institute of Oncology) یک مرکز جامع خصوصی مطالعات سرطان در شهر میلان ایتالیا است که در این حوزه و به‌ویژه بر مبحث آنکومیکروبیوم (oncomicrobiome) تمرکز کرده است. به‌طور عموم مردم با این اصطلاح آشنا نیستند اما شناخت نقش میکروب‌های بدن انسان، نقش بزرگی در درک آینده ما از سرطان بازی می‌کند. می‌توان گفت آنکومیکروبیوم ارتباط پیچیده بین سرطان و میکروبیوم است.
دکتر آلاسدیر اسکات (Alasdair Scott) از پژوهشگران کالج امپریال، لندن، انگلستان در این رابطه گفت: «بدن انسان ترکیبی از موجودات زنده فوق‌العاده‌ای است که برای سلامتی ضروری هستند. این موجودات به تعداد بیلیون‌ها موجود زنده می‌رسند.»
میکروبیوم یا مجموع اطلاعات ژنتیکی موجود در این موجودات، تقریباً به‌طور غیرقابل‌تصوری گسترده و پیچیده است که با هزاران روابط توسعه‌یافته در تاریخ طولانی تکامل انسان همکاری خوبی با انسان‌ها داشته و در مطالعات میکروسکوپی نیز نقشی به سزا ایفا کرده‌اند.
اسکات در ادامه توضیحات خود اظهار داشت: «ما در حال درک و شناخت این موضوع هستیم که میکروبیم انسان، تقریباً بر همه جنبه‌های فیزیولوژی و پاتوفیزیولوژی انسان تأثیرگذار است. اکنون وقت آن است که توجه ما به آنکومیکروبیوم، ارتباط پیچیده بین سرطان و میکروبیوم معطوف شود.»
او در ادامه گفت: «با درک ما از ارتباط سرطان و میکروبیوم می‌توان به علت و درمان سرطان دست پیدا کرد.» لازم به ذکر است که شش مقاله به بررسی این رابطه پیچیده پرداخته و ازنظر استفاده از پروبیوتیک ها در درمان سرطان تا تعامل میکروبیوم با شیمی‌درمانی را موردبررسی قراردادند. در کنار آن مبحث عفونت‌های باکتریایی که ممکن است منجر به سرطان کولورکتال و ریه شود و مطلب توسعه روش‌های توالی DNA میکروبی و افزایش بیوانفورماتیک نیز تجزیه تحلیل شد.
منبع: خبرآنلاین کد خبر: ۵۴۴۱۴۶ تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۷

منبع: آفتاب

کلیدواژه: میکروب سرطان انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۰۳۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی

به گزارش همشهری آنلاین راهنمای قبلی درباره غربالگری سرطان پستان انجام ماموگرافی را در زنان از ۵۰ سالگی به بعد توصیه می‌کرد. افزایش زنان جوان‌تری که در سنین پایین‌تر (کمتر از ۵۰ سال) دچار سرطان پستان می‌شوند، انگیزه تجدیدنظر اخیر بوده است.

غربالگری زودهنگام‌تر باعث نجات جان شمار بیشتری از زنان به خصوص زنان سیاه‌پوست می‌شود که با احتمال ‍۴۰ درصد بیشتر ممکن است به علت سرطان پستان بمیرند.

کارشناسان می‌گویند شواهد اخیر ازجمله بررسی‌های همه‌گیرشناختی نشان می‌دهد که میزان تشخیص سرطان پستان در دهه ۴۰ زندگی به طور مداوم در حد ۲ درصد در سال در حال افزایش است و غربالگری زودرس در ۴۰ سالگی می‌تواند باعث شود شمار جان‌های نجات‌یافته ۲۰ درصد بیشتر شود.

راهنمای جدید منتشرشده USPSTF می‌گوید هنوز شواهد کافی درباره مؤثرترین راه برای غربالگری سرطان پستان در زنان دارای بافت متراکم پستانی وجود ندارد. حدود نیمی از زنان دارای بافت متراکم پستانی هستند که باعث می‌شوند شناسایی تومورهای بالقوه به‌وسیله ماموگرافی مشکل‌تر شود.

چرا یک سال در میان؟

در حالیکه شیوع سرطان در سنین پایین‌تر در حال افزایش است، این پرسش مطرح می‌شود که چرا راهنمای جدید به جای توصیه به انجام ماموگرافی سالانه انجام یک سال در میان آن را توصیه می‌کند. کارگروه پیشگیری آمریکا می‌گوید تصمیمش در این مورد بر اساس در نظر گرفتن تعادل میان خطر و سودمندی است. یک خطر عمده نتایج مثبت کاذب (نتیجه ماموگرافی مثبت است اما سرطانی وجود ندارد) که در حدود ۵۰ درصد از زنان به خصوص در زنانی که جوان‌تر هستند، رخ می‌دهد.

این کارگروه می‌گوید بر اساس بررسی‌های متفاوت مدل‌سازی به این نتیجه رسیده است که منافع غربالگری هرساله بیش از ضررهای ناشی از نتایج مثبت کاذب نیست.

با اینکه شاید فکر کنید نتیجه مثبت کاذب در غربالگری برای سرطان پستان موضوع مهمی نیست، اما باید به پیامدهای منفی دریافت تشخیص نادرست سرطان پستان به‌وسیله افراد توجه داشت، ازجمله استرس و اضطرابی که فرد تحمل می‌کند، انجام بیوپسی‌ها یا نمونه‌برداری‌های نالازم، تشخیص بیشتر از حد واقعی (که باعث درمان‌های نالازم می‌شود)، افزایش خطر میزان بروز سرطان پستان.

در توصیه جدید کارگروه پیشگیری آمریکا درجه داده شده به غربالگری سرطان پستان با ماموگرافی از لحاظ اهمیت بهداشتی از C به B ارتقا داده شده است و بنابراین بیمه‌های بهداشتی باید این عمل را پوشش دهند.

گرچه بر اساس راهنمای جدید ماموگرافی باید از ۴۰ سالگی شروع شود و هر یک سال در میان ادامه پیدا کند، اما لازم است با پزشکتان درباره خطر سرطان پستان در شما و اقدامات لازم مشورت کنید تا معلوم شود که آیا معاینه سالانه برای شما سودمند هست یا نه و اگر دارای بافت پستانی متراکم هستید، آیا استفاده از یک شیوه دیگر دوم تصویربرداری ضرورت دارد یا نه.

راهنماهای دیگر برای غربالگری

سایر سازمان‌های بهداشتی راهنماهای متفاوتی را بر اساس سن، وضعیت سلامت و انتخاب شخصی در این باره ارائه کرده‌اند. برای مثال انجمن رادیولوژی آمریکا توصیه می‌کند همه زنان از ۴۰ سال به بعد و انجمن سرطان آمریکا توصیه می‌کند همه زنان ۴۵ تا ۵۴ سال ماموگرافی سالانه انجام دهند و زنان ۵۵ ساله و بالاتر هر دو سال یکبار ماموگرافی کنند.

اما توصیه کارگروه پیشگیری آمریکا (USPTS) مهم شمرده می‌شود، زیرا این گروه کارشناسی مستقل که از متخصصان ارشد پزشکی تشکیل شده است از داده‌های بر اساس شواهد دقیق برای تدوین این راهنما استفاده کرده است.

پژوهش‌های بسیاری از این توصیه‌های جدید حمایت می‌کنند، ازجمله یک بررسی جدید دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن که نشان داد میزان تشخیص سرطان پستان در زنان زیر ۵۰ سال در طول بیست سال گذشته در حال افزایش بوده است. این بررسی همچنین نشان داد که تومورهایی که در زنان جوان‌تر تشخیص داده می‌شوند، بیشتر از نوع مثبت از لحاظ گیرنده استروژن هستند و در نتیجه هورمون جنسی استروژن در زنان جوان‌تر باعث رشد بیشتر سرطان می‌شود و بالاخره اینکه زنان جوان‌تر دچار سرطان‌های مهاجم‌تری می‌شوند.

ماموگرافی که کارآمدترین وسیله غربالگری سرطان پستان است که در اختیار پزشکان قرار دارد، می‌تواند به تشخیص زودرس سرطان در این زنان جوان‌تر کمک کند.

البته در نهایت باید با دکترتان در این زمینه که در مورد خاص شما غربالگری سرطان پستان از چه زمانی باید شروع شود، مشورت کنید.

کد خبر 849494 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سرطان خبر مهم سرطان سینه

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • نتانیاهو کار مذاکرات با حماس را پیچیده کرد
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • باخت بدموقع ویلا، معادله سهمیه را پیچیده کرد!‏
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • اتفاقی که بعد از نوشیدن هر روز چای در بدن می‌افتد