Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@16:24:14 GMT

سازهای کلاسیک نوازان کوک شد

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۰۴۰۳۰

سازهای کلاسیک نوازان کوک شد

تهران - ایرنا - جشنواره ملی موسیقی جوان که این روز ها در حال برگزاری بخش موسیقی کلاسیک است، به هنرنمایی نوازندگان دو ساز ویولن و ویولا رسید.

به گزارش روز جمعه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، تالار رودکی شب گذشته از نوازندگان این ساز ها میزبانی کرد و آن ها در مقابل هیات داورانی متشکل از سیاوش ظهیر الدینی، مرجان قنبری مهر و ابراهیم لطفی به رقابت پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس این گزارش، ویولن نوازان که در سه رده سنی الف، ب و ج قرار داشتند به ترتیب در دو سانس روی صحنه حاضر شدند تا در سانس سوم نوبت به نوازندگان ویولا برسد.
علیرضا آذربو اولین شرکت کننده رده سنی الف برای ویولن بود، بعد از او هستی آریان نیا، محمدرضا بهرامی، عرفان جاویدنیا، سارا رهنما فلاورجانی، نگین ریاحی کیا، رز سان احمدی و آرمان نیک پور طهرانی آرشه های شان را روی ساز کشیدند.
همزمان با نواختن آن ها، پیانیستی همراهی شان می کرد و صدای پیانو و ویولن در هم آمیخته می شد که برجذابیت های این بخش افزوده بود.
گروه سنی الف برای بخش نهایی باید به قطعاتی از موتزارت، باخ، شوبرت و کورلی مسلط می بودند.
در ادامه گروه سنی الف، راه یافتگان به مرحله نهایی از گروه سنی ب مقابل داوران حاضر گشتند. کیارش آرین، روزبه حجت پناه، تارخ سبزواری، فرداد صدقی، علی علیزاده، فارس مخلصی، سارا نادری و محمدرضا نامجو باغینی اسامی نوازندگان این رده سنی بودند.
این نوازندگان باید برای این مرحله آماده نواختن قطعاتی مشخص از موتزارت، هایدن، بتهون و شوبرت می بودند.
در بازه زمانی دوم این روز باید گروه سنی ج به ویولن نوازی می پرداخت. هفت شرکت کننده این رده سنی به ترتیب رامین اقتصاد، بهزاد جعفریان، صدف حقی، فرزان زاهد منش، فرشاد شیرانی، ریحانه قمر صورت و وداد واقفی نام داشتند.
قطعاتی از ساراساته، وینیاوسکی، فرانک و برامس برای این گروه سنی انتخاب شده بود تا نواخته شود.
آخرین بازه زمانی این روز از جشنواره اختصاص به ویولا داشت. سه شرکت کننده این ساز که هر یک در یکی از سه رده سنی قرار داشتند، ویولا های خود را بدست گرفته و نواختند. فرین جوادی در گروه سنی الف، روزبه حجت پناه در گروه سنی ب و آرین زمانی علویجه در گروه سنی ج این بخش قرار داشتند.
جشنواره ملی موسیقی جوان، در این روز از نوای ساز ویولن و ویولا شرکت کنندگانی از نقاط مختلف کشورمان میزبانی کرد تا برگزیدگان بخش نهایی را در روز اختتامیه خود که هجدهم شهریور ماه برگزار می شود، معرفی کند.

**تکنیک در نوازندگی بیشترین سهم را دارد
سیاوش ظهیرالدینی از داوران حاضر در خصوص این اجراها گفت: من تا حد بسیار زیادی از اجراها راضی بودم. البته همیشه در جشنواره نوازندگان در سطح های مختلف را داریم.
من فکر می کنم تکنیک در نوازندگی بیشترین سهم را دارد و کسی تکنیک را به حد قابل قبولی برساند می تواند بهتر در خدمت موسیقی باشد و در کنارش دانش موسیقی دارای اهمیت است.

**تعداد شرکت کنندگان در حد قابل قبولی است
مرجان قنبری مهر دیگر داور حاضر در این بخش معتقد است که امسال هم کیفیت اجراها خوب بود و هم تعداد شرکت کنندگان در حد قابل قبولی است.
وی افزود: ما سعی کردیم در انتخاب نفرات برتر تمام جوانب را از نظر تکنیک نوازندگی و اجرای صحنه ای در نظر بگیریم. شرکت کنندگان در این دوره به یک بلوغی در نوازندگی رسیده اند.
ابراهیم لطفی که بعنوان داور در بخش ساز ویولن و ویولا حاضر بود در مورد اجراها گفت: اجراها در تمام رده های سنی پیشرفت چشمگیری داشت. و امسال نسبت به دوره های گذشته اجراها رضایت بخش تر بود.
به این خاطر که هم میزان درک و همین طور تکنیک شرکت کنندگان در این دوره رشد پیدا کرده است و همین مسئله انتخاب نفرات برتر را مشکل می کرد.
در واقع احساس می کنم شرکت کنندگان در این دوره به یک بلوغی در نوازندگی رسیده اند.
طبیعی که یک مقدار مشکلات فنی در اجرا ها باشد و یا حتی در نوع موزیکالیته و یا داینامیک هایی که ارائه می کردند؛ شرکت کنندگان کمی ضعف داشتند.
قطعاتی که برای اجرا انتخاب شده بود قطعات پیچیده ای بودند و مشخص بود که شرکت کنندگان با تمرینات مستمر در جشنواره حاضر شده اند و روی قطعات شناخت کافی دارند.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان از 21 مرداد آغاز شده و تا 18 شهریور در تهران برگزار می شود.
فراهنگ**3079** 1200

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي موسيقي جشنواره جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۰۴۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!

عَبِد آتشانی آهنگساز، بازیگر، خواننده و سرپرست گروه موسیقی «بامانی» که طی روزهای گذشته اولین کنسرت موسیقی تئاتر کودکان و خردسالان را پیش روی مخاطبان قرار داده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره نحوه برگزاری این پروژه موسیقایی که با حمایت معنوی انجمن صنفی سراسری موسیقی تئاتر ایران روی صحنه رفته است، بیان کرد: عبارت «بامانی» که برای فعالیت های گروه موسیقی مان انتخاب کردیم مشتمل و برگرفته از سه واژه «بابا»، «مامان» و «نی نی» است که همین موضوع به خودی خود موید تمرکز و توجه ما روی گروه سنی کودک و خردسال است که بتوانیم با زبان موسیقی و نمایش علاوه بر اجرای یک فضای کمتر تجربه شده در ایران و ایجاد یک فضای سرگرم کننده برای کودکان ایران، مفاهیم تربیتی و آموزشی را در قالب یک کنسرت ارایه دهیم.

وی که طی سال های اخیر در پروژه های مختلف تئاتری و تلویزیونی مرتبط با گروه سنی کودک و نوجوان فعالیت های زیادی را در عرصه آهنگسازی و بازیگری انجام داده، درباره انگیزه برگزاری کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک گفت: در این سال ها همواره به این موضوع فکر می کردم که ای کاش شرایطی فراهم می شد تا آن دسته از خردسالان و کودکانی که با والدین خود به کنسرت های پاپ و سنتی می روند، فضایی را پیش روی خود داشته باشند که کنسرت هایی ویژه گروه سنی آنها وجود داشته باشد. مسیری که متاسفانه در کشور ما از سابقه چندانی برخوردار نیست و آثار موسیقایی که در حوزه کودک اجرا می شوند اغلب مرتبط با جُنگ های شادی است که یک دستگاه کیبورد روی صحنه و پلی بک خوانی هم محتوای اصلی آن را تشکیل می دهد. شرایطی که می تواند در قالبی منسجم تر با یک ارکستر کامل به گوش بچه های ایران برسد.

این آهنگساز و بازیگر تاکید کرد: موضوعی که به آن اشاره کردم برای من بسیار مهم بود زیرا همواره دغدغه این را داشتم و دارم که بتوانم به سهم خودم در عین اینکه موسیقی سرگرم کننده ای را به گوش مخاطب برسانم، مفاهیم تربیتی و تعلیمی را با موسیقی سالم و غیرمخرب هم تولید کنم. مسیری که بچه ها در قالب یک کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک سازها را روی صحنه ببینند، با گروه بخوانند و در عین تعامل شنونده یک موسیقی کامل باشند. فرآیندی که بسیار هم مشکل است و تا همین جا هم ما را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است. اتفاقا در تدارک اجرایی کردن چنین رویکردی بودم که به پیشنهاد سعید ذهنی رییس انجمن صنفی موسیقی تئاتر تصمیم گرفتم برخی از آثارم در حوزه آثار نمایشی مرتبط با تئاتر کودک را تنظیم و برای اجرای زنده آماده کنم. اتفاقی که بسیار هم جذاب شد و ما را وارد مسیری کرد که بتوانیم مجموعه کنسرت هایی را با گروه «بامانی» اجرا کنیم.

آتشانی ادامه داد: مجموعه کنسرت های ما ابتدا در تالار هنر و سپس در پردیس تئاتر شهرزاد پیش روی مخاطبان قرار گرفت و خوشبختانه با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد. مسیری که در هم جواری تئاتر و موسیقی علاوه بر خلق لحظاتی شاد و سرگرم کننده برای کودکان عزیز، مشتمل بر انتقال مفاهیم تربیتی و آموزشی از جمله «بازیافت»، «احترام به بزرگ ترها» و مواردی از این دست بدون شعار و کلیشه های رایج شد و توانست لحظات خوبی را برای مخاطبان رقم بزند.

این بازیگر و خواننده در بخش دیگری از صحبت های خود با قدردانی از والدین برای حضور در این کنسرت ها تصریح کرد: یکی از مهم ترین رویکردهایی که در این کنسرت ها به دنبال آن هستم، معرفی سازهای ایرانی و اساسا موسیقی ایرانی به مخاطبان است. البته آنچه ما در این کنسرت ها ارایه دادیم، عمدتا متمرکز بر موسیقی پاپ بود اما در این مسیر تلاش کردیم با اضافه کردن سازهای ایرانی و سازهای مرتبط با موسیقی نواحی ایران به تدریج نقش پررنگ تری را برای معرفی سازهای ایرانی طراحی کنیم. از این رو در کنسرت های پیش رو تلاش می شود که مجموعه برنامه هایی به صورت کاملا زنده و مبتنی بر سازهای ایرانی پیش روی مخاطبان قرار گیرد که مطمئنم می‌تواند با استقبال بچه ها مواجه شود.

وی در پایان با تاکید برنقش مولفه های آموزشی و تربیتی در این کنسرت‌ها گفت: در این اجراها تعامل، خنده و سرگرمی، پذیرش مفاهیم تربیتی، همراهی کودکان و مسایلی از این دست برای ما حرف اول را می زند و چه قدر خوب که در این چند کنسرت شاهد تحقق چنین رویکرد تعامل گرایانه ای بودیم. موضوع مهمی که آرزو می کنم روزی بتوانم برای همه بچه های سرزمینم آن را اجرا کنم. مسیری که هیچ پلی بکی در آن وجود ندارد و آنچه روی صحنه اجرا می شود همچون قلب راستین و پاک بچه ها اجرای واقعی از موسیقی است که ساز در آن مهم ترین نقش را دارد. مسیری که امیدوارم بتوانم در گام های بعدی آن را پخته تر، سنجیده تر و منسجم تر اجرا کنیم. شرایطی که اگرچه هنوز هیچ اسپانسر و حامی ندارد اما باور دارم به مدد قلب پاک کودکان سرزمینم و نیتی که داریم می تواند مسیر روشنی را برای ما ترسیم کند.

کد خبر 6090425 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد