Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@03:15:34 GMT

فاز چهارم پالایشگاه خلیج فارس ساخته می شود

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۰۵۱۶۰

فاز چهارم پالایشگاه خلیج فارس ساخته می شود

با بهره‌برداری از فاز‌های جدید پارس جنوبی، ظرفیت تولید میعانات گازی در این میدان مشترک گازی با افزایشی دو برابری به بیش از ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و این درحالی است که با بهره‌برداری از چهار فاز جدید شامل طرح توسعه فاز‌های ۱۳، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی حدود ۱۵۰ هزار بشکه دیگر به ظرفیت تولید روزانه میعانات گازی ایران افزوده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به‌عبارت دیگر زمستان امسال ظرفیت تولید میعانات گازی صرفا در حوزه پارس جنوبی به حدود ۹۰۰ تا ۹۵۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.

همزمان با این افزایش ظرفیت تولید، اعمال تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و فشار بر مشتریان نفت ایران، فروش و صادرات میعانات گازی که از آن به عنوان یک نفت سبک هم در بازار یاد می‌شود با محدودیت‌ها و مشکلاتی دست و پنجه نرم خواهد کرد.

در شرایط فعلی کره جنوبی، چین و برخی از کشور‌های اروپایی از مهمترین مشتریان میعانات گازی ایران به شمار می‌روند که قطعا با افزایش تحریم‌های غیرقانونی آمریکا میزان فروش و صادرات میعانات گازی به این کشور‌ها در ادامه سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی با کاهش قابل توجهی همراه خواهد شد.

از سوی دیگر با ورود به فصل سرما و پایان تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های کشور با هدف تولید حداکثری گاز طبیعی، میزان تولید میعانات گازی هم به نقطه اوج می‌رسد و با کاهش صادرات این محصول استراتژیک گازی عملا هم، چون دوره تحریم‌های هسته‌ای، باید بخش عمده‌ای از میعانات گازی ایران بر روی آب ذخیره‌سازی شود.

در شرایط فعلی با بهره برداری از دو فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت ۲۴۰ هزار بشکه در روز و پیش بینی راه اندازی سومین فاز این پالایشگاه تا چند هفته آینده، میزان مصرف میعانات گازی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس به ۳۶۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.

با احتساب تامین خوراک پتروشیمی نوری و چند مینی پالایشگاه داخلی در مجموع به طور متوسط روزانه حدود ۴۶۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در پالایشگاه‌ها و صنایع پتروشیمی صرف تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی خواهد شد.

در صورت تامین نیاز و خوراک میعانات گازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، پتروشیمی نوری و واحد‌های مینی پالایشگاهی هم بازهم بخشی قابل توجهی از میعانات گازی تولیدی فاز‌های پارس جنوبی معادل ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار بشکه در روز مازاد بر نیاز داخلی خواهد بود که صادرات این حجم میعانات گازی هم در شرایط تحریم با مشکلات خاص خود روبرو خواهد شد.

از سوی دیگر وزارت نفت در دوران پسابرجام قصد داشت با بهره برداری از مینی پالایشگاه‌های سیراف، پالایشگاه پارس شیراز و با احتساب پالایشگاه ستاره خلیج فارس عملا تمامی میعانات گازی تولیدی فاز‌های پارس جنوبی را در صنایع پتروشیمی و پالایشی داخلی مصرف کند که عملا با کناره‌گیری کره جنوبی از بازگشایی خط فاینانس پالایشگاه‌های سیراف و عدم ساخت پالایشگاه پارس شیراز امکان تحقق برنامه توقف صادرات میعانات گازی با هدف تکمیل زنجیره ارزش با چالش‌های جدی روبرو شد.

دستور ساخت فاز چهار پالایشگاه خلیج فارس صادر شد

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هفته جاری با انتشار اطلاعیه‌ای از ساخت چهارمین فاز توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس خبر داد که با تعریف این پروژه جدید با دستور وزیر نفت عملا روزانه معادل ۱۲۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی پارس جنوبی به جای صادرات روزانه بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی ایران و جهان با هدف تولید بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو پنج خواهد شد.

با ساخت فاز چهار پالایشگاه ستاره خلیج فارس ظرفیت مازاد تولید میعانات گازی پارس جنوبی هم به میزان ۱۲۰ هزار بشکه در روز کم می‌شود که این موضوع علاوه بر افزایش قدرت چانه‌زنی شرکت ملی نفت ایران برای فروش این محصول گازی منجر به کاهش بیشتر ریسک تولید زمستانی پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی خواهد شد.

در طول یکسال گذشته تاکنون دو فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت تولید روزانه ۲۴ میلیون لیتر بنزین در مدار بهره‌برداری قرار گرفت و سومین فاز این پالایشگاه هم آماده بهره برداری است و عملا با توجه به تجهیز کارگاه‌ها، نیروی انسانی متخصص، ایجاد زیرساخت‌هایی همچون مخازن ذخیره سازی، یوتیلیتی، نیروگاه، آبگیر، خط لوله و سایر زیرساخت‌ها، احداث چهارمین فاز توسعه‌ای پالایشگاه ستاره خلیج فارس در کنار هزینه پائین سرمایه گذاری در مدت زمان کوتاه تری اتفاق خواهد افتاد.

در بخش تامین منابع مالی با توجه به اینکه تاکنون فاز‌های یک تا سه پالایشگاه ستاره خلیج فارس در طول یکسال گذشته از محل تولید و صادرات محموله‌های نفتا تامین مالی شده‌اند، پیش بینی می‌شود فاز چهارم توسعه این پالایشگاه میعانات گازی از همین مسیر و بدون نیاز به حضور فاینانسور‌های خارجی و یا برداشت از صندوق توسعه ملی تامین مالی شود.

علاوه بر این با بهره برداری از فاز چهارم توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس دو مسیر برای تولید محصولات وجود دارد و در مسیر اول تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو پنج و در مسیر دیری امکان تولید نفتا با هدف تامین خوراک صنایع پتروشیمی وجود دارد که هر دو مسیر قطعا منجر به ارزآوری قابل توجهی برای اقتصاد کشور خواهد شد.

به عبارت دیگر با آغاز برنامه‌ریزی برای ساخت فاز چهارم توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس در کنار ساخت بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان با ظرفیت نزدیک به ۵۰۰ هزار بشکه در روز، گام محکمی برای شکست تحریم‌های یک جانبه آمریکا در فروش نفت و میعانات گازی برداشته می‌شود و عملا تحریم فروش میعانات گازی ایران را با یک شکست بزرگ روبرو خواهد کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پالایشگاه خلیج فارس میعانات گازی پارس جنوبی تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۰۵۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست

شانا _ گروه فیلم: تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی، صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، در محل برگزاری نشست‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) امضا شد.

دریافت 35 MB

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • «میان ستاره‌ای» نولان اکران مجدد می‌شود
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد
  • قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی به تولید و اشتغال منجر می‌شود
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی