Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@13:50:19 GMT

سینمای کودک و دست خالی مدیران‌سینمای دهه ۹۰

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۰۶۰۵۸

سینمای کودک و دست خالی مدیران‌سینمای دهه ۹۰

راز نهفته ای در میان‌ فهرست بهترین فیلم‌ های چهل سال اخیر سینمای کودک و نوجوان ایران وجود دارد که رمز گشایی از آن همان حرفی است که دلسوزان سینمای کودک و نوجوان به آن‌ پرداخته‌اند. ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۳ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

محمد دیندار-خبرگزاری تسنیم

انجمن‌منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در حرکتی اقدام‌‌ به نظرسنجی در خصوص بهترین فیلم‌ های چهل سال اخیر سینمای کودک و نوجوان ایران کرده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماحصل این نظرسنجی ها که اینجانب نیز در آن شرکت جسته و فیلم‌های مورد نظرم را اعلام‌ کرده‌ام، تعدادی فیلم‌ ارزشمند است که اسامی کاندیداها نیز اخیرا اعلام‌ شد.

اما راز نهفته ای در میان‌این فهرست وجود دارد که رمز گشایی از آن همان حرفی است که سالهاست دلسوزان سینمای ایران و بخصوص سینمای‌کودک و نوجوان به آن‌ پرداخته و تذکر می دهند، اما مدیران‌ سینمایی دهه 90‌‌ و بخصوص مدیران فعلی سازمان‌ سینمایی از کنار آن به آسانی گذشته و یا اساسا چنین مشکلی را کتمان می‌کنند و آن نادیده گرفتن سینمای کودک و نوجوان در دهه اخیر است.‌

با این‌حال از آنجا که حقیقت دیر یا زود به صراحت روشن می شود وقتی فهرست نامزدهای بهترین فیلم‌های چهل سال‌اخیر سینمای کودک‌و نوجوان  را مرور می کنیم و می بینیم که تمامی نامزدها، فیلم هایی هستند که در دهه شصت،هفتاد و هشتاد تولید شده اند و حتی یک فیلم‌متعلق به دهه 90‌در میان آنها نیست؛ آن وقت راز این فهرست به عیان روشن می شود که آری مدیران سینمای ایران‌در دهه 90‌نسبت به سینمای کودک و نوجوان جفا کردند و این  نوع سینما که از ارزشهای فرهنگی، تربیتی، اقتصادی و استراتژیک فراوانی برخوردار است، به دلیل کوتاهی متولیان سینمای کشور در این دهه رو به افول نهاد تا جایی که حتی یک‌فیلم‌ در این حوزه نتوانست در جمع نامزدهای فیلم‌های برتر منتقدان سینمای ایران قرار گیرد.

بنابراین آیا در چنین شرایطی که سینمای کودک و نوجوان در کشور وجود حقیقی و جریانی سیال ندارد،حق نداریم دوباره تاکید کنیم برگزاری جشنواره فیلم‌کودک و نوجوان بیشتر به یک شوخی و هدر رفت‌ منابع شباهت دارد و تا زمانی که سینمای کودک دوباره در کشور و با مدیرانی دلسوز و کارآمد شکل نگیرد، جشنواره کودک‌ جز ظاهرسازی و دورهمی نتیجه ای در بر نخواهد داشت.
به هرحال فهرست منتشر شده در خصوص بهترین های سینمای کودک و نوجوان در چهل سال اخیر به روشنی آفتاب وضعیت اسفناک سینمای کودک و نوجوان را در شرایط فعلی نشان می‌دهد و باید به مدیران مدعی سینمای ایران این شعر مولانا را یادآوری کرد که:  آفتاب آمد دلیل آفتاب، گر دلیلت باید از وی رو متاب

و کلام آخر اینکه در بخشی از مستند سینمایی قهرمان‌من‌کو که بزودی شاهد نمایش آن‌خواهیم بود به وضعیت سینمای کودک به شکلی بدیع، مستدل و مصور و البته موجز پرداخته ام و امید است مدیران سینمایی کشور با رویه ای منطقی از نظرات منتقدانه و‌کارشناسانه برای برون رفت از مشکلات سینمای ایران و از جمله در بخش کودک و نوجوان استقبال کرده و در اصلاح روش های ناکارآمد‌خود بکوشند.

انتهای پیام/

R1356/P1356/S4,34/CT4 واژه های کاربردی مرتبط جشنواره فیلم کودک

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم کودک جشنواره فیلم کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۰۶۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیشه سینماها در هفته دوم اردیبهشت چقدر فروخت؟

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موسسه سینماشهر، فیلم‌های سینمایی «مست عشق» با فروش بیش از ۳۰ میلیارد و ۵۹۳ میلیون تومان، «تمساح خونی» با فروش بیش از ۸ میلیارد و ۳۴۸ میلیون تومان، «سال گربه» با فروش بیش از ۶ میلیارد و ۶۹۲ میلیون تومان، «بی‌بدن» با فروش بیش از ۳ میلیارد و ۵۹۳ میلیون تومان و «آسمان غرب» با فروش بیش از یک میلیارد و ۵۱۲ میلیون تومان به ترتیب رتبه‌های اول تا پنجم و فروش میلیاردی جدول فروش هفتگی را به خود اختصاص دادند.

فیلم‌های «ایلیا جستجوی قهرمان» با فروش بیش از ۸۳۱ میلیون تومان، «آپاراتچی» با فروش بیش از ۳۵۲ میلیون تومان، «نوروز» با فروش بیش از ۲۰۵ میلیون تومان، «پرویزخان» با فروش بیش از ۲۳ میلیون تومان، «روز مات» با فروش بیش از ۶ میلیون تومان در رتبه‌های ششم تا دهم جدول فروش هفته گذشته جای گرفتند.

همچنین فروش کلی سینمای ایران از ابتدای اردیبهشت تا ۱۴ این ماه به بیش از ۹۷ میلیارد و ۱۳۴ میلیون تومان رسید و سینمای ایران جمعه ۷ اردیبهشت ماه با فروش بیش از ۱۳ میلیارد و ۶۱ میلیون تومان بیشترین فروش و سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت با ۲۷۹ هزار و ۲۹۸ نفر، بیشترین مخاطب را در این ماه داشته است.

کد خبر 6097271

دیگر خبرها

  • اسماعیل‌نژاد: تلاش می‌‌کنم جای خالی دوستانم را پر کنم
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران
  • اعلام اسامی راه یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟
  • صحنه‌هایی از فیلم جدید محمدرضا فروتن پس از ۵ سال | ببینید
  • گیشه سینماها در هفته دوم اردیبهشت چقدر فروخت؟