Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام‌جمعه شهر چوار، گفت: دین اسلام به‌عنوان دینی کامل و جامع به تمام ابعاد فردی و اجتماعی حیات انسان توجه داشته تا سعادت اخروی و دنیوی را برای او فراهم نماید.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجت‌الاسلام شهاب‌الدین میهن‌پرست، امام‌جمعه شهر چوار، در خطبه‌های این هفته نماز جمعه در مسجد جامع این شهر با اشاره به خطبه 86 کتاب شریف نهج‌البلاغه، اظهار کرد: امام علی (ع) در این خطبه با شاره به آیه 200 سوره بقره می‌فرمایند که خدا را ذکر کنید چنانچه پدرانشان را ذکر می‌کنید بلکه شدیدتر و این کیفیت برای ذکر الهی در حقیقت توجیه انسان‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی، تصریح کرد: به این‌که چنان پدرانتان با یقین واقعی آنان و ارتباط یقینی که وجود شما وجود دارد و خود را وابسته به آن‌ها می‌دانید خدا را هم با همین کیفیت ذکر نمایید بلکه شدیدتر، شما که می‌توانید از خود بیرون آمده و در علل طبیعی وجود خود و ارتباط با آن‌ها را با خویشتن متذکر شوید چرا نمی‌توانید به ذکر خدا باشید که هستی‌بخش شماست.

 

امام‌جمعه شهر چوار، بابیان اینکه نکته دوم شناخت عظمت نعمت‌های الهی یکی از نتایج ذکر خداوند است، ابراز کرد: خداوند در آیه 28 سوره رعد می‌فرماید کسانی مه ایمان آورده‌اند و دل‌های آنان با ذکر خداوند آرامش نهایی پیدا می‌کند آگاه باشید که فقط با ذکر خداوندی دل‌ها به آرامش نهایی می‌رسد.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، با تأکید بر اینکه انسان عارف لحظه‌ای از ذکر خداوند را رها نمی‌کند، افزود: در آیه 191 آل‌عمران می‌فرماید خردمندان کسانی هستند که خدا را در حال ایستادن و نشستن و موقع که بر پهلو قرارگرفته‌اند ذکر می‌کنند و در آفرینش آسمان و زمین به تفکر می‌پردازند.

 

وی در بخش دیگری از خطبه‌های نماز جمعه، با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب با هیئت دولت، گفت: ایشان با تأکید بر اینکه دشمن به دلیل برخی ضعف‌ها و خلأهای اقتصادی، بر موضوع اقتصاد کشور متمرکزشده‌اند، خاطرنشان کرد که در زمینه اقتصادی باید قوی و محکم و پرحجم کار کرد و تمام خلأهای را پر کرد که همه این موارد امکان‌پذیر و شدنی است و ما در اداره اقتصاد کشور بن‌بست نداریم.

 

امام‌جمعه شهر چوار، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در این دیدار تأکید کردند که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، هم‌سنگر سازی دفاعی و توانمندسازی در مقابل دشمن است و هم توانمندی سازی برای حرکت روبه‌جلو بنابراین اقتصاد مقاومتی با محوریت تولید داخلی دارای جنبه‌های پدافندی و آفندی است.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، تأثیرپذیری مردم و مسئولان از جنگ روانی دشمن و وادادگی و ضعف در برابر آن، ضعف و عدم تحرک جدی مدیران کشور به دلیل کبر سن و باروحیه اشرافی گیری برای مقابله با تحریم‌ها و پیامدهای آن، فاصله‌گیری از ارزش‌های اسلامی و دینی به‌ویژه حوزه نخبگان و دولتمردان و گرایش به اسلام و حداقلی به‌جای اسلام ناب و ضعف در مدیریت اقتصادی و عدم بهره‌گیری از ظرفیت نیروی کارشناسی در تنظیم سیاست‌های پولی و مالی را ازجمله ضعف‌های بدنه اجرایی کشور برشمرد.

 

وی، با اشاره به نزدیکی ایام محرم، گفت: درحرکت و قیام سراسر حماسه و ایثار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) جلوه‌هایی باشکوه از عزت و حماسه را برای همگان به یادگار گذاشتند و آن حضرت ضمن آگاهی بخشی به اصحاب ویاران خود در مورد شرایط و اوضاع جنگ و جهاد، درستی آینده نگرانه برای تمامی زمان‌ها و برای تمامی دین‌داران عالم بیان فرمودند تا بدانند دنیاطلبی چگونه مسیر حق‌طلبی و وجدان بیدار انسان را تغییر می‌دهد و در حقیقت دلیل اصلی انحراف جامعه از مسیر سعادت حقیقی دنیاطلبی است.

 

امام‌جمعه چوار، با اشاره به هفته احیای امربه‌معروف و نهی از منکر، یادآور شد: دین اسلام به‌عنوان دینی کامل و جامع به تمام ابعاد فردی و اجتماعی حیات انسان توجه داشته تا سعادت اخروی و دنیوی را برای او فراهم نماید، به همین دلیل قوانین فردی و اجتماعی مهمی را وضع و بدان توصیه نموده است تا با عمل و اجرای این قوانین و اصول، این امر مهم محقق شود.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، ابراز کرد: ازجمله اصول مهم و بنیادین امربه‌معروف و نهی از منکر است که ریشه در اصل همه‌جانبه نظارت و راهنمایی همگانی افراد جامعه دارد، اصلی که در آیات متعدد قرآن کریم مورد تاکید و تصریح قرار گرفته و نیز به طور گسترده در این و سخنان ائمه اطهار (ع) تبیین شده است.

 

وی، در پایان با اشاره به قیام 17 شهریور و کشتارجمعی از مردم به دست مأموران ستم‌شاهی، خاطرنشان کرد: این واقعه نقطه عطف مبارزات ملت با رژیم شاهنشاهی به‌حساب می‏آید و با این حرکت رژیم منحوس شاهنشاهی حکم نابودی خود را امضا کرد.

 

پایان پیام/92

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس خانه های نور سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان کانون های مساجد افزایش قیمت خبرگزاری شبستان پیرغلامان حسینی سیدعباس صالحی دولت هرمزگان عاشورای حسینی اقتصاد مقاومتی نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۰۶۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»

خبرگزاری تسنیم قرار است در پرونده‌ی «دهه‌ی رکود، عبرت، تجربه» به تفصیل و در گفتگو با صاحبنظران و کارشناسان به بررسی وضعیت اقتصاد ایران در دهه‌ی ۹۰، دلایل و ریشه های افول اقتصاد در این دهه و راه‌حلهای جبران این خسارت در سالهای پیش رو بپردازد. - اخبار اقتصادی -

گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم- 

وقتی میان فعالان اقتصادی از دهه‌ی 1390 شمسی سخن به میان می‌آید، تصویر یک دهه «عقب‌ماندگی»، «تعطیل نسبی مسائل اقتصادی» و «انباشت چالش‌های اقتصادی» در ذهن‌هایشان نقش می‌بندد و زمانی که می‌خواهند در موردش صحبت کنند، هر یک از زاویه‌ای آسیب‌های این دهه را بر می‌شمرند: از وضعیت نامناسب شاخص‌های کلان اقتصاد تا رکود در کسب‌و‌کارهای خرد و کلان، از آسیب‌های تشدید تحریم‌ها تا انفعال دولت‌ها در برابر تحریم و بی‌توجهی به برنامه‌ها و سیاست‌های «خنثی‌کردن اثر تحریم‌ها».

تاجران زبده و پژوهشگران اقتصاد بین‌الملل نیز از «شرطی‌کردن اقتصاد» نسبت به مذاکره با غرب می‌گویند و بی‌توجهی به سیاست اصولی «ترجیح شرق به غرب»؛ آن هم درست در دهه‌ای که قدرت اقتصادی در حال انتقال از غرب به شرق بود. دهه‌ی 1390 چه بود و چه مختصاتی داشت؟ آن دوران تمام شده یا دهه‌ی جدید، دهه‌ی 1390 جدیدی است!؟  

افول شاخص‌های کلان

میانگین رشد اقتصادی دهه‌ی 1360 -با وجود آثار انقلاب و مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی- برابر با 4.3 درصد بود. این شاخص در دهه‌ی 1370 برابر با 3.1 درصد و در دهه‌ی 1380 برابر با 4.4 درصد بود. میانگین رشد اقتصادی پس از انقلاب (از 1360 تا پیش از آغاز دهه‌ی 1390) نیز برابر با 3.9 درصد بود. این در حالی است که میانگین رشد اقتصادی در دهه‌ی 1390 به 0.9 درصد کاهش یافت.

درآمد ملی سرانه که در سال 1390 برابر با 8.1 میلیون تومان بود در سال‌های پس از آن کاهش یافت؛ تا جایی که میانگین درآمد سرانه در این دهه به 7.4 میلیون تومان (به قیمت ثابت سال 1390) رسید. فقر مطلق که از 46.8 درصد در سال 1989 میلادی (تقریباً معادل سال 1368؛ سال پایانی جمگ تحمیلی) به 12.3 درصد در سال 2011 میلادی (تقریباً معادل سال 1390 شمسی) رسیده بود، در دهه‌ی تعطیل اقتصاد ایران دوباره افزایش یافت و به 21.9 درصد در سال 2020 میلادی (تقریباً معادل 1399 شمسی) رسید؛ به عبارت دیگر قدرت خرید عموم مردم در این دهه آب رفت و فقر مطلق نیز تقریباً دو برابر شد.

تحریم و انفعال

در تحلیل دهه‌ی 1390 نمی‌توان از نقش تحریم‌ها غافل شد؛ تشدید تحریم‌های ظالمانه از ابتدای دهه‌ی 1390 به این سو حتماً به اقتصاد ایران آسیب زد اما انفعال سیاست‌گذار در برابر تحریم‌ها نیز نقش تعیین‌کننده‌ای در نتیجه -یعنی افول شاخص‌های کلان اقتصادی- داشت.

کاهش وابستگی اقتصاد به نفت در دهه‌ی 1390، نه یک سیاست مطلوب سیاستگذار بلکه همواره اجبار بود. از دل همین اجبار بود که کلان‌ایده‌ی «مذاکره برای رفع تحریم‌ها» و «رفع‌تحریم به مثابه حل همه‌ی مشکلات از آب خوردن تا بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی» زاییده شد.

سیاستمدارِ عادت‌کرده به زیستِ نفتی که نظم آمریکایی جهان را نیز پذیرفته بود، حتی به‌زور هم حاضر به ترک اعتیاد اقتصاد ایران به نفت نبود. می‌خواست دوباره ذیل نظم آمریکایی، نفت بفروشد و گرد و غبار ضعف کارآمدی مدیریت و سیاست‌های اقتصادی‌اش را زیر فرش درآمد نفتی پنهان کند. «برجام» را تجربه کرد و با خروج آمریکا از برجام، سرش به سنگ خورد. از این منظر، دهه‌ی 1390 را باید دهه‌ی تجربه و عبرت نیز نامید. سیاستمدار در این دهه، عملاً اقدام جدی‌ای برای درمان عیوب ساختاری اقتصاد ایران از جمله تصدی‌گری افراطی دولت، بودجه‌بندی معیوب و نامتوازن، وجود هزینه‌های زائد و مسرفانه و ...  نکرد.

تغییر نظم بین‌الملل

از دیگر ویژگی‌های مهم دهه‌ی 1390 نیز سرعت گرفتن تغییر نظم بین‌المللی بود. در این دهه قدرت اقتصادی به مرور از غرب به شرق -به‌طور خاص آسیا- منتقل شد. در سال 2011 تولید ناخالص داخلی آمریکا (بر اساس دلار برابری قدرت خرید) معادل 15600 میلیارد دلار و تولید ناخالص داخلی چین برابر با 13740 میلیارد دلار بود. در سال 2017 ورق برگشت و اقتصاد چین از اقتصاد آمریکا بزرگ‌تر شد. تولید ناخالص داخلی چین در 2024 برابر با 35290 میلیارد دلار است در حالی که این شاخص برای اقتصاد آمریکا برابر با 28780 میلیارد دلار است. رشد اقتصادی هند و سایر اقتصادهای نوظهور آسیایی نیز مشابه بود.

در میانه‌ی این تغییر نظم مهم در دهه‌ی 1390، دولت در ایران عملاً روابط اقتصادی با شرق را از اولویت خارج کرد و تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد مذاکره با غرب برای رفع تحریم‌ها گذاشت. رای آوردن ترامپ در ایالات متحده، قدرت گرفتن بن‌سلمان در عربستان، کرونا و سقوط قیمت نفت را نیز باید به لیست اتفاقات شاخص این دهه اضافه کرد.

درس‌هایی برای آینده

خلاصه اینکه در دهه‌ی 1390 یک دهه «رکود»، انباشت چالش‌های اقتصادی و تعطیل نسبی مسائل اقتصادی را شاهد بودیم. در عمل دولت‌ها در اقتصاد داخلی، اصلاح «عیوب ساختاری» را به‌تعویق انداختند و در نسبت اقتصاد ملی با دنیای خارج، بدون توجه به تغییر نظم بین‌الملل تمام تخم‌مرغ‌ها را در سبد مذاکره با غرب برای «رفع تحریم» گذاشتند و استراتژی «خنثی‌سازی اثر تحریم» را  کنار گذاشتند؛ در حالی که در ابتدای دهه، با ابلاغ «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» راه‌ها نشان داده شده بود و در انتهای دهه نیز در «بخش اقتصادی بیانیه‌ی گام دوم»، مجدداً بر آن‌ها تاکید شد. در واقع سیاستگذار در این دهه دست به «تجربه‌»‌ای خارج از سیاست‌های کلی نظام زد و درس «عبرت»ی برای دهه‌های پیش رو شد.

حال آیا ما از تجربه‌های دهه‌ی 1390 درس خواهیم گرفت!؟ گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم قرار است در پرونده‌ی «دهه‌ی رکود، عبرت، تجربه» به تفصیل و در گفتگو با صاحبنظران و کارشناسان به بررسی وضعیت اقتصاد ایران در دهه‌ی 90، دلایل و ریشه های افول اقتصاد در این دهه و راه‌حلهای جبران این خسارت در سالهای پیش رو بپردازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت دولتند
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • قدردانی ائمه جمعه استان از پلیس برای اجرای موفق طرح نور
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان