Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ مجری مجموعه همایشات خنیاگران سرزمین مادری با تاکید براینکه موسیقی محلی دریچه ای برای شناخت فرهنگ اقوام است گفت: ساکنان کلان شهرهای کشور و به طور خاص تهرانی ها بدلیل سکونت مجموعه ای از اقوام در آنجا باید ورای شهر خود به تمام اقوام کشور توجه خاص داشته باشند.


محسن سلیمانی در همایش خنیاگران سرزمین مادری ویژه موسیقی گیلان هدف از اجرای برنامه خنیاگران سرزمین مادری را مطالعه موسیقی اقوام در بافت فرهنگی اجتماعی آن دانست و اظهارکرد: در این خصوص با دو مقوله قوم و فرهنگ مواجه‌ایم که در بطن آن پدیده‌ای به نام موسیقی شکل گرفته است و باتوجه به اینکه هر قومی ویژگی‌های فرهنگی خاصی مثل زبان، آیین، رسوم، موسیقی و ابزارهای موسیقیایی خودش را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: موسیقی اقوام بحث خارج از موسیقی تنها نیست یعنی ما در این مقوله علاوه بر شناخت موسیقی فرهنگ آن قوم را می شناسیم.


مجری مجموعه همایشات خنیاگران سرزمین مادری خاطرنشان کرد: پایتخت نشینان در شهری زندگی می کنند که مجموعه ای از اقوام در آن هستند بنابراین ساکنان کلان شهر های کشور و به طور خاص تهرانی ها باید ورای شهر خود به تمام اقوام کشور نیز توجه خاص داشته باشند.


وی با بیان اینکه توجه به فرهنگ قوم های کشور در پایتخت برایمان حایز اهمیت است گفت: با توجه به مندرج بودن فرهنگ و مولفه های شاخص آن در هنر موسیقی برای تبیین آن به جامعه به قوم شناسی موسیقی روی آوردیم.


سلیمانی با بیان اینک خنیاگران سرزمین مادری از سال 95 آغاز گردید گفت:امروز خرسندیم که پس از لرستان و خراسان به موسیقی گیلان پرداخته ایم و امیدواریم در آینده به تمامی اقوام ایرانی سری بزنیم.


وی تصریح کرد: در خنیاگران سرزمین مادری ابتدا به موسیقی شناسی قومی که بر اساس پژوهش و گفتاراساسی در این برنامه در قالب سخنرانی و روایت موسیقی گرایانه مطرح می شود می پردازیم.


سلیمانی یادآورشد: توجه دادن به فعالیت جوانان در این زمینه برای شهر نشینان و آشنایی با کوشش های صورت گرفته در این زمینه همچنین تجلیل از به بزرگان و مفاخر موسیقی اقوام از جمله راهبردهای برگزارکنندگان خنیاگران سرزمین مادری است و خدا را شاکریم که در این زمینه فرصتی یافته ایم که از بزرگان تقدیر و تجلیل شود.


بخش اول اجرای موسیقی به شرق گیلان اختصاص دارد که توسط گروه دیلمون و هنرمندی صفر علی رمضانی و محمود فرخی‌نژاد اجرا می‌شود و در بخش دوم آرمین فریدی موسیقی تالش را اجرا می‌کند.


برنامه خنیاگران سرزمین مادری به همت فرهنگسرای ارسباران و با محوریت موسیقی‌شناسی اقوام ایرانی از سال ۱۳۹۵ نشست‌های خود را آغاز کرده و هرفصل به یکی از اقوام ایرانی می‌پردازد.


تجلیل از بتهوون ایران
در این دوره از این سلسله همایشات کم نظیر فصلی موسیقی کشور، برگزار کنندگان این مراسم با هدف شناخت و بررسی موسیقی گیلان در حضور اساتید برجسته موسیقی کشوراز علی اکبرپور پیشکسوت موسیقی گیلان در پنجشنبه ۱۵ شهریور تجلیل به عمل آوردند.


علی اکبرپور آهنگساز، رهبر اکستر و نوازنده ویلن، زاده ۹ فروردین ۱۳۱۳ در محله «سیاه اسطلخ» حوالی خشکبیجار گیلان است. او تحصیلات ابتدایی خود را در شهر رشت سپری کرد و از سن نوجوانی در رادیو «بی‌سیم» رشت به اجرای ویلن پرداخت. وی نزد اساتیدی چون کیهان دیوان‌بیگی و رکن‌الدین نژند بهره‌ها برد و آثار فاخری به عنوان آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده با غلامحسین بنان، ناصر مسعودی، فریدون پوررضا به یادگار گذاشت. وی بیش از ۵۰۰ ترانه و قطعه باکلام و ده‌ها قطعه بی‌کلام آهنگسازی کرده‌است که از آن میان می‌توان به قطعه گیشه دمرده، میرزا کوچک خان، تصنیف شهید وطن و تصنیف بلند آسمان اشاره کرد.


رضا فدایی مدرس و پژوهشگرموسیقی در توصیف استاد علی اکبرپور با تاکید براینکه استاد علی اکبرپور از جمله نخستین آهنگسازان موسیقی عصر جدید بود که فارغ التحصیلان دانشگاه موسیقی بودند خاطرنشان کرد: استاد این افتخار را دارد که مرتضا خان موسیقی ایران وی را بتهوون موسیقی ایران لقب داده است و ویژگی آثار استاد رهایی و آزاد بودن آن است.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محسن سلیمانی خنیاگران موسیقی اقوام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۰۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت: تالار حافظ میزبان سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی، است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سیدرسول موسوی نژادیان، امروز _ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت _ با اشاره به اینکه، مدیر اجرایی این جشنواره بر عهده حسام هوشیار و دبیر هنری را طیب فقیه بر عهده دارد، اظهار کرد: در ادامه برگزاری نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران در مرداد ۹۷ و دومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران در آذر ۹۸ و برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۹۹ اینک به توفیق الهی و تلاش نهادهای فرهنگی و هنری ذیربط به منظور تداوم این مسیر، سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران به میزبانی شهر شیراز برگزار خواهد شد.

وی افزود: برنامه هنری یاد شده به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب، با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ‌و ارشاد اسلامی استان فارس و با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از اقصی نقاط کشور، برنامه‌ریزی شده است.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس تصریح کرد: این جشنواره بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب‌وسنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدین وسیله از همه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌کند.

موسویان‌نژاد با اشاره به اینکه در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند، اضافه کرد: در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهروطن و فیلارمونیک هستند و همچنین، بخش پژوهشی نیز با عنوان نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: در روز یکشنبه بیست‌وسوم اردیبهشت هم‌زمان با روز دوم جشنواره از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های آزر مأمن، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهروطن خواهد رفت و بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌ایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه است و نشست پژوهشی نیز با حضور علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵: ۳۰ برپا می‌شود و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه بیست‌وسوم اردیبهشت در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار خواهد شد.

کد خبر 751491

دیگر خبرها

  • دمیدن فرهنگ بسیجی در کالبد جامعه تحول آفرین است
  • سریال مورد علاقه رهبر انقلاب اعلام شد
  • استفاده از فناوری‌های نوین در اصفهان برای تبدیل شیرابه‌ها به مواد و انرژی
  • تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • هنری که لاکچری شده!