Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-03-19@07:04:07 GMT

سایه گرانی اخیر بر بازار لوازم التحریر

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۱۳۰۹۹

سایه گرانی اخیر بر بازار لوازم التحریر

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، چند وقتی است که وضعیت بازار طلا و ارز و به تبع آن بازارهای وابسته به آن دچار التهاب و نابسامانی شده است و این التهاب در هفته‌ها و ماه‌های اخیر نیز بیشتر شده است به طوری که ساعتی نیست که نرخ طلا و ارز دچار تغییر و نوسان نشده و بالا یا پایین نرود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر باعث بروز اعتراضات به حق صنفی در برخی از اصناف به خصوص صنف طلافروشان، فروشندگان لوازم خانگی‌ و تلفن همراه و حتی لوازم التحریرفروشان شده است.

در حالی که بسیاری از مسؤولان دولتی معتقد هستند این افزایش قیمت‌ها حباب و ناشی از جو روانی است، علی لاریجانی در همایش سراسری قوه قضاییه گفت: مشکلات اقتصادی فقط جو روانی نیست بلکه بسیاری افراد به دنبال منفعت خود هستند از این رو به سمت افزایش نقدینگی می روند.

با توجه به اینکه به فصل سال تحصیلی جدید نزدیک می‌شویم خانواده‌ها اخیرا سمت و سویشان به سمت لوازم التحریر و تهیه آن است اگر چرخی به داخل شهر بزنیم می‌بینیم انواع لوازم التحریر در بازار‌ها به چشم می‌خورد و، اما افزایش قیمت باعث شده که خانواده‌ها در خرید این لوازم کم آورند.

برای بررسی وضعیت قیمت این محصولات به سراغ تعدادی از لوازم تحریر فروشان در شهر رفتیم.

به گفته‌ی کاک صادق که یکی از فروشندگان است و در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد ، می‌گوید قیمت‌ها ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است به دلیل اینکه خانواده ها،توان خرید ندارند خرید نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته مثلا سال گذشته ۱۰ دفتر می‌خریدند امسال مجبورند فقط ۵ دفتر بخرند؛ و او می‌گوید که مواد اولیه تولید کاغذ وارداتی است و دلیل گران شدن دفتر همین مسئله است.

و کاک اسماعیل هم فروشنده است در این باره می‌گوید اگر اجناس را به قیمت قبل بفروشیم فقط می‌توانیم نصف آن را بخریم به همین دلیل چاره‌ای جز گران فروشی نداریم.

آقای قاسمی که برای پسرش دانش آموز پایه یازدهم و برای دخترش که پایه ششم است در خیابان خرید داشتند و ازشان پرسیدم قیمت‌ها به نظر شما در چه شرایطی قرار دارند؟ او در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد ،می‌گوید قیمت‌ها واقعا افزایش یافتند به بچه‌های خود گفته که سطح توقعات خود را نسبت به سال‌های قبل پایین بیاورد تا بتوانیم نیاز‌های حداقلی آن‌ها را برآورد کنیم.

 آقای خیری با این که ۴۵ سال دارد، بعضی وقت‌ها کم می‌آورد و مثل بچه‌ها دور از چشم خانوادهاش گریه می‌کند؛ و او می‌گوید امسال همه قیمت‌ها در لوازم تحریر چند برابر شده است.

چند لحظه بعد با مردی که برای خرید کتاب‌های درسی به یک فروشگاه آمده است همکلام می‌شویم این شهروند وقتی از موضوع گزارش مطلع می‌شود، او در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد ،در حالی که سرش را تکان می‌دهد و لبخند تلخی روی لبش دارد می‌گوید: من دو فرزند دارم، یکی از آن‌ها در مقطع دبستان تحصیل می‌کند که لوازم تحریر، کیف و لباس فرمی که برای او خریده ایم تا امروز ۴۰۰ هزار تومان شده است. این روز‌ها درس خواندن بچه‌ها و خرید چند قلم لوازم تحریر آن قدر به خانواده‌ها فشار می‌آورد که باعث شرمندگی تعداد زیادی از پدر‌ها جلوی بچه‌های شان می‌شود.

افزایش ۱۷ درصدی نظارت و بازرسی بر اصناف و بازاریان مهاباد

قادری رئیس اداره صنعت، معدن وتجارت شهرستان مهاباد در نشست اعضای ستاد تنظیم بازار گفت: امسال هشت هزار و ۳۹۷ مورد بازرسی بر قیمت‌ها در بازارصورت گرفته که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۷ درصد افزایش یافته است.

قادری افزود: با توجه به فرارسیدن بازگشایی مدارس نظارت ویژه بر قیمت نوشت افزار، لباس وکیف و کفش مدارس صورت می‌گیرد و همچنین مقرر شد به منظور پیشگیری از گرانفروشی داروخانه‌ها و نظارت بر آن‌ها گشت مشترکی دایر شود.

وی اضافه کرد: در زمینه راستی آزمایی انبار‌ها هم اقداماتی صورت می‌گیرد و رسیدگی به احتکار کالا‌ها هم همچنان در دستور کار قرار داد.

همچنین با برپایی نمایشگاهی برای عرضه مستقیم نوشت افزار از هفته آینده تا پایان شهریور در مهاباد می توان قیمت ها را در بازار کنترل کرد .

و در کلام آخر از مسولین انتظار می‌رود به این موضوع پیگیری کنند تا قشر متوسط و سطح پایین جامعه هم قدرت توان خرید مالی را داشته باشند.

انتهای پیام / س خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانش آموزی لوازم التحریر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۳۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار خودرو در خواب زمستانی/ دیگر هیچ خودرویی زیر ۴۰۰ میلیون نیست

به گزارش خبرنگار مهر، تقریباً از تابستان تا پایان فصل پاییز حتی با وجود نوسانات بازار ارز، قیمت خودرو چندان دستخوش تغییر نشده بود و قیمت‌ها با یک ثبات نسبی پیش می‌رفتند، اما با ورود به فصل زمستان افسار قیمت‌ها کشیده شد و شاهد افزایش بیش از ۱۰۰ میلیون تومانی در برخی از خودروها نیز بودیم. کارشناسان عمده دلیل این افزایش قیمت‌ها را عدم تحقق وعده‌های سیاست‌گذار مبنی بر واردات انبوه خودرو، عرضه خودروی اقتصادی و واردات خودروهای کارکرده عنوان می‌کنند.

امروز وضعیت به گونه‌ای جلو رفته که دیگر هیچ خودرویی در بازار آزاد ایران کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان نیست. حتی وضعیت قیمت‌ها در بازار خودروهای کارکرده هم تعریفی ندارد. قیمت‌ها در آن بخش هم به دلیل اینکه تقاضا بیشتر از بخش خودروهای نو است، به شدت افزایش یافته و شرایط برای مصرف‌کنندگان واقعی سخت شده است.

نکته قابل توجه اما ساکت بودن بازار خودرو است؛ بررسی میدانی بازار خودرو حکایت از آن دارد که مصرف‌کنندگان تمایلی به خرید خودرو ندارند و اغلب به منظور مطلع شدن از قیمت‌ها در بازار حاضر می‌شوند. فروشندگان نیز همچنان بلاتکلیف هستند و به دلیل عدم واردات خودرو، نمی‌دانند باید چه رفتاری در بازار داشته باشند در واقع به نظر می‌رسد همه در حالت انتظار مانده‌اند تا ببینند سیاست‌گذار بالاخره چه تصمیمی برای صنعت و بازار خودرو به ویژه در بخش واردات خودرو اعم از کارکرده و نو می‌گیرد.

در این بین تقریباً از هفته پیش و به دلیل عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار آزاد قیمت خودرو آرام گرفته است؛ قیمت دلار پس از ورود به کانال ۶۲ هزار تومان مجدد به زیر ۶۰ هزار تومان بازگشت و هم‌اکنون در کانال ۵۹ هزار تومان معامله می‌شود که همین امر توانسته هیجان بازارهای موازی همچون خودرو را کاهش دهد؛ به‌گونه‌ای که طی این چند روز از افزایش خبری نیست. نزولی شدن قیمت‌ها برخلاف زمان صعودی شدن، تدریجی و به صورت قطره‌چکانی است و با کندی پیش می‌رود، اما در مجموع به نظر می‌رسد تقریباً ترمز افزایش قیمت خودرو کشیده شده و خودرو از نردبان افزایش قیمت در حال پایین آمدن است و به سمت تعطیلات نوروزی پیش می‌رود.

قیمت خودروهای پرتیراژ تولید داخل به شرح زیر است.

خودرو ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ ۴ اسفند ۱۴۰۲
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۶۳۵ میلیون تومان ۶۱۵ میلیون تومان
پژو ۲۰۷ اتوماتیک TU۵P ۹۸۰ میلیون تومان ۸۶۵ میلیون تومان
پژو ۲۰۷ تیپ ۵ ۷۰۰ میلیون تومان ۶۵۵ میلیون تومان
پژو ۲۰۷ دنده‌ای ۷۴۵ میلیون تومان ۷۲۰ میلیون تومان
پژو پارس ELX-TU۵ ۸۱۵ میلیون تومان ۷۷۰ میلیون تومان
پژوپارس LX ۸۱۰ میلیون تومان ۷۴۵ میلیون تومان
تارا دنده‌ای V۱ ۸۰۰ میلیون تومان ۷۸۵ میلیون تومان
تارا اتوماتیک یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان
دناپلاس اتوماتیک توربوآپشنال یک میلیارد و ۱۰ میلیون تومان ۹۸۵ میلیون تومان
دناپلاس دنده‌ای ساده ۷۶۰ میلیون تومان ۷۴۰ میلیون تومان
راناپلاس ارتقا یافته ۶۰۰ میلیون تومان ۵۹۵ میلیون تومان
ساینا S دنده‌ای بنزینی ۴۱۵ میلیون تومان ۴۰۵ میلیون تومان
ساینا S اتوماتیک ۴۸۵ میلیون تومان ۴۷۵ میلیون تومان
سمند سورن پلاس EF۷ بنزینی ۶۷۵ میلیون تومان ۶۶۵ میلیون تومان
شاهین G اتومات ۸۴۰ میلیون تومان ۸۱۵ میلیون تومان
شاهین G دنده‌ای ۶۶۵ میلیون تومان ۶۸۰ میلیون تومان
کوییک GX L دنده‌ای ۴۲۵ میلیون تومان ۳۵۹ میلیون تومان
کوییک R پلاس اتوماتیک ۵۱۵ میلیون تومان ۴۹۲ میلیون تومان
کوییک SR دنده‌ای ۴۱۵ میلیون تومان ۳۹۲ میلیون تومان

بازارِ راکد

در سال‌های قبل در ایام عید بازار خودرو نیز دچار جنب‌وجوش خوبی می‌شد و تقریباً اغلب خرید و فروش‌ها در این ایام انجام و مصرف‌کنندگان با خودروها نو وارد سال جدید می‌شدند. اما امسال خبری از معامله خودرو در بازار نیست و مصرف‌کنندگان به دلایلی همچون قدرت خرید پایین، قیمت‌های نجومی خودرو و بلاتکلیفی بازار تمایلی به خرید ندارند.

اسد کرمی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو در این ارتباط می‌گوید: از مدت‌ها قبل بازار خودرو دچار رکود شده و این رکود همچنان بر بازار حکم‌فرماست. معاملات در بازار تعریف چندانی ندارد و خرید و فروش خاصی صورت نمی‌گیرد.

کرمی به وضعیت قیمت‌ها در بازار آزاد اشاره کرده و می‌افزاید: با توجه به اینکه طی هفته‌های گذشته شاهد افزایش قیمت ارز در بازار آزاد بودیم قیمت خودرو نیز به تبعیت از آن دچار افزایش قیمت شد. افزایش قیمت‌ها در بازار نیز کاملاً محسوس و مشخص بود.

وی می‌گوید: از چند روز پیش که قیمت ارز در بازار آزاد روند نزولی و تقریباً باثباتی را گرفت، قیمت خودرو را نیز از روند افزایشی کوتاه آمد و طی یکی دو روز گذشته نه تنها افزایش قیمتی رخ نداده، بلکه قیمت انواع خودرو در بازار آزاد با کاهش‌های نسبی و جزئی همراه بوده است.

قیمت خودروهای پرتیراژ مونتاژی به شرح زیر است.

خودرو ۲۶ اسفند ۱۴۰۲
هایما S۵ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
هایما S۸ ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان
دیگنیتی پرایم ۲ میلیارد و ۳۰ میلیون تومان
دیگنیتی پرستیژ ۲ میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان
فیدلیتی پرایم ۷ نفره یک میلیارد و ۹۹۰ میلیون تومان
اینرودز C۳۵ ۷۸۵ میلیون تومان
جک S۳ اتوماتیک یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان
جک S۵ اتوماتیک یک میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان
جک G۴ ۸۶۰ میلیون تومان
کی ام سی J۷ یک میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومان
کی ام سی K۷ یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان
کی ام سی T۸ یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان
ام وی ام X۲۲ اتوماتیک پرو یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان
ام وی ام X۲۲ دنده‌ای اسپرت ۸۶۰ میلیون تومان
چری آریز و۵T IE یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان
چری تیگو ۷ یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان
فونیکس FX پریمیوم ۲ میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان
کد خبر 6056143 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • گرانی طلا در راه است؟
  • سرمایه گذارن طلا بخوانند؛ گرانی در راه است؟
  • سرمایه گذارن طلا بخوانند؛ گرانی راه است؟
  • سرمایه گذاران طلا بخوانند ؛ گرانی در راه است؟
  • سرمایه گذارن طلا بخوانند؛گرانی راه است؟
  • بازار پررونق خودرو در شب عید/ مردم در گرانی بیشتر تمایل به خرید دارند!
  • دیگر هیچ خودرویی زیر ۴۰۰ میلیون نیست
  • خواب زمستانی بازار خودرو؛ دیگر هیچ خودرویی زیر ۴۰۰ میلیون نیست
  • بازار خودرو در خواب زمستانی/ دیگر هیچ خودرویی زیر ۴۰۰ میلیون نیست
  • بازار شیرینی شب عید ۴۸ ساعت آخر داغ می‌شود + قیمت‌ها