Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-02@14:45:48 GMT

رخ‌داد بصره و یک نکته

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۱۵۳۷۴

رویداد۲۴ علی موجانی: پیگیری تحولات و اخبار، به رغم فرسنگ‌ها فاصله از نقطه بحران، برای کم‌ترین چندان دور از انتظار نبود. دیر نیست رویداد‌های بصره به چند شهر دیگر عراق هم سرایت کند، این خود ادامه یک فرآیند در مسیر فروپاشی کشور همسایه ماست که نزدیک به دو دهه است در مسیر تحقق ان با افت و خیزی طی طریق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این همه به یقین نباید تاریخی را مشخص کرد، اما با نگرانی می‌توان در انتظار مشاهده این پدیده که تأثیری مهم را در ترتیبات امنیت منطقه‌ای خواهد نهاد، نشست.

برخلاف نگرش رسانه‌ای که داعش، بعثی‌ها، العبادی، السرایا، الیمانی و ... را عوامل داخلی و عربستان و آمریکا یا فلان و فلان را ادله خارجی این رویداد می‌شمارند، باید به نشانه‌های اجتماعی مهمی که مجال بهره‌مندی برای این فرصت‌طلبان داخلی یا اجانب را فراهم ساختند، توجه نشان داد. این نشانه‌ها چیست؟

مثال دستبرد بشر در اقلیم عراق که با خشکاندن هور‌ها در جنگ ۸ ساله برای لجستیک نیرو در طول مرز روی‌داد و امروز غبارش بر جان ما نشسته یا برهم خوردن بافت قبیله‌ای و عشیره‌ای عراق که حاصل توافقات برخی از بازیگران داخلی و منطقه‌ای برای "مدیریت عراق"ی دیگر بود خود را با این عوارض، چون رویداد بصره آشکار و ما را هشیار می‌سازد.

بررسی بیشتر فیلم‌های منتشره موید آن است که در این چند روز نه پرچمی به نفع داعش برافراشته شد و نه شعاری برای بعث از گلو برخاست. همین فیلم تخریب کنسولگری ما که برخی آن را ما به ازای حمله به سفارت عربستان می‌دانند، قابل تحلیل است. لباس مهاجمان، روی نپوشاندن ایشان، نحوه تخریب اموال، چوبدست و سایر ابزار مهاجمان، اشفتگی و عصبیت نمایان در رفتار و ... حکایتی است از جنبش سرکش و توده‌وار، امری که ریشه ان در لق شدن چفت و بست جامعه عشایری خاصه در منطقه مهم جنوب عراق دارد.

اگرچه برایم یقین است بحران ریشه خارجی ندارد، اما یک نشانه در بیان مرجعیت که شیخ مهدی کربلایی ظهر امروز آن را بیان کرد اهمیت و تأثیر این انقلاب توده‌وار را نشان می‌دهد. در حقیقت حتی عنصری اگاه و مشرف به ظرائف عراق، چون ایت‌الله سیستانی هم نتوانست بین مهاجمان و مدافعان این شورش تمایزی قائل شود. چرا که پدیده تازه با سنت و تناسب دیرین عراق، همان نظام عشایری و ... بی‌ارتباط شده است. پس تحلیل‌گری اگاه از درون هم به همان بلیه‌ای دچار شده که ما بدان مبتلاییم. عراق امروز با تجربه حشد الشعبی و یا السرایا، بدر و یا بعث، داعش و ... که هریک بازوی سیاستی شده‌اند یک جامعه فروریخته است که دیگر نمی‌پذیرد ابوالتمن‌هایی، چون جنگ اول برخیزند و در مقابل اشغال کشورشان بمانند ثوره العشرین مقاومت کنند و "فعل" خود را نه از سر تفاهمات قوای بیرونی یا داخلی بلکه بر بنیان منافع نظامات سنتی و قبایلی رقم زنند.

در فروپاشی نظام اجتماعی این کشور و گسستن عصر الحضاره و ورود به عهد البدواه (بدویت) به قول مورخ و جامعه‌شناس عراق استاد علی الوردی بسیار کسان سهم گرفته‌ایم، پس بناچار باید دقیق‌تر و عمیق‌تر اندیشید و توجه داشت که آن چه را ما نمی‌بینیم یک هزار و دویست سال پیش یک شاعر کور چشم، اما جهان‌بین، چون بشار بن برد تخارستانی در صد‌ها فرسنگ دورتر از عراق دید و چنین سرود:
فقلت له انه العراق مقامه
وخیم اذا هبت علیک جنائبه    

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بصره سفارت ایران عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۵۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها

حسن نوروزی؛ نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: مبارزه با مفسدان اقتصادی دانه درشت‌ یکی از رویکردهایی است که طی سال‌های اخیر به‌صورت قاطع در دستورکار دستگاه قضایی کشور قرار گرفته‌است؛ راهبردی که تاکنون با دستاوردهای قابل‌توجهی نیز همراه بوده و نشان‌ داده قوه قضاییه با عزمی جزم در راستای قطع دستان مفسدان اقتصادی از ساختارهای اقتصادی کشور گام برمی‌دارد. بررسی کارنامه دستگاه قضایی در این حوزه نمایانگر گام‌های مهم و مؤثری است که علاوه بر تأثیرهای اساسی آن در سالم‌سازی فضای اقتصادی کشور، افکار عمومی را بیش‌ازپیش به فسادستیزی در ساختارهای مختلف کشور امیدوار می‌کند. در رویکردهای دستگاه قضایی با هدف مبارزه مؤثر با مفسدان اقتصادی دانه‌درشت، برخی نکات بیشتر به چشم می‌آید که بررسی آنها دربردارنده نکات مهمی است که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

۱- یکی از مهم‌ترین نکاتی که در این زمینه باید به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، مبارزه پیگیرانه با مفسدان کلان اقتصادی، آن‌هم با شجاعت و درایت است. همین چندی قبل بود که انتشار خبر دستگیری فرزندان معاون‌اول سابق قوه قضاییه به‌ اتهام برخی مفاسد اقتصادی، نشان داد قوه قضاییه با شجاعت به‌دنبال خشکاندن ریشه‌های فساد، در هرجایی که باشد، است. استمرار چنین رویکردی می‌تواند آثار و تبعات بسیاری در راستای سالم‌سازی فعالیت‌های اقتصادی کشور داشته باشد.

۲- اثبات سیستماتیک‌نبودن مفاسد اقتصادی در کشور، یکی از مهم‌ترین نتایج برخورد قاطع قوه قضاییه با مفسدان دانه‌درشت اقتصادی به‌حساب می‌آید. اگرچه طی سال‌های اخیر برخی جریان‌ها و رسانه‌های معاند تلاش کرده‌اند اینگونه القا کنند که مفاسد اقتصادی در ایران سیستماتیک است، بررسی کارنامه اقدامات دستگاه قضایی در این حوزه خلاف این فضاسازی‌ها را به اثبات رسانده‌است. رسیدگی قاطع به پرونده فرزندان معاون‌اول سابق قوه قضاییه یکی از نمودهای اثبات این موضوع است. این در حالی است که طی سال‌های گذشته پرونده‌های مهم دیگری نیز از سوی قوه قضاییه به نتیجه رسیده‌است که ثابت می‌کند فساد اقتصادی نه‌تنها در ساختارهای مختلف کشور سیستماتیک نیست، بلکه محاکم قضایی با جدیت به این موارد وارد می‌شوند و تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری می‌کنند. پرونده‌های متعدد رسیدگی به مفاسد دانه‌درشت‌ها طی دهه‌های اخیر اثباتی است بر این ادعا که مفاسد اقتصادی برخلاف برخی فضاسازی‌ها سیستماتیک نیست.

۳- نکته مهم دیگری که از بررسی کارنامه بیش‌از ۴ دهه‌ مبارزه با مفاسد اقتصادی دانه‌درشت‌ها به‌دست می‌آید، این است که طی این سال‌ها دستگاه قضایی کشور اقدام‌های مؤثری در این زمینه انجام داده‌ و به‌صورت مستمر با دانه‌درشت‌ها برخورد قاطع داشته‌است. در چنین شرایطی اگر گاهی کاستی‌هایی در این زمینه وجود داشته، بیش از هر چیز به‌دلیل پیچیدگی عملکرد مفسدان و متخلفان بوده‌است. با وجود این کارنامه اقدام‌های دستگاه قضایی در این عرصه قابل دفاع است.

۴- بازگرداندن اموال عمومی به بیت‌المال نکته مهم دیگری است که در نتایج پیگیری پرونده‌های مفسدان اقتصادی دانه‌درشت بیش‌ازپیش به‌چشم می‌آید. ایستادگی قوه قضاییه در این زمینه و انجام پیگیری‌های لازم تا رسیدن به نتیجه مطلوب از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از آخرین نمونه‌ها در این زمینه، تسویه بدهی‌های بابک زنجانی است که با بازگرداندن اموال خارج‌ازکشور او به ایران محقق شد.

۵- عدم‌وجود «خط قرمز» از دیگر رویکردهای محسوس در روند مبارزه با مفسدان اقتصادی دانه‌درشت از سوی دستگاه قضایی بوده‌است؛ رویکردی که در پرونده‌های مختلف سال‌های اخیر نمود داشته و ثابت کرده است مقام‌های قضایی کشور بدون هیچ‌گونه اغماضی به پرونده‌های اتهامی رسیدگی می‌کنند و فشارهای بیرونی نمی‌تواند در این زمینه خللی وارد آورد. روندها و رویکردهای موجود در این زمینه نشان می‌دهد «عدالت» اصل اساسی مورد توجه دستگاه قضایی است؛ اصلی که نشات‌گرفته از قانون اساسی جمهوری‌اسلامی است.

کد خبر 848497 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهرام جزایری خبر ویژه قوه قضائیه مفاسد اقتصادی مالی بابک زنجانی

دیگر خبرها

  • این صدا سال‌ها در رادیو درخشید/ یک نکته درباره «حشاشین»
  • ۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه
  • فعالسازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • ۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • اطلاعیه جدید وزارت حمل و نقل عراق درباره انتقال مسافران از اروند رود
  • کریدور شلمچه بصره با اهمال مدیریت راه آهن زمین خورد