Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی چند روز به بازگشایی مدارس فرصت باقی مانده که با ورود لوازم التحریر شخصیت‌های کارتونی غربی به بازار، جای خالی لوازم التحریر ایرانی و اسلامی در بین لوازم ضروری دانش آموزان احساس می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  عصرهامون، به روزهای مدرسه‎ رفتنمان که فکر می کنیم بخشی از خاطرات مان با رنگ و شکل دفترها، مداد سیاه‎ها، جامدادی‎های دوست‎داشتنی‎ و دفترچه های کوچک یادداشت یا دفترهایی که پشت جلد آنها یک حدیث از ائمه (ع) حک شده بود، جان می ‎گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لوازم التحریری ساده که دنیای شیرینی برایمان رقم زده بود.
این روزها اما در حالی دو هفته تا بازگشایی مدارس فرصت باقی مانده است که صدای پای مهرماه بیشتر از سایر ماه های سال به گوش می رسد و بازار لوازم التحریر ایرانی اسلامی در قبضه اقلام خارجی گرفتار شده است.
 
صفر سهم الگوهای اسلامی در نمایشگاه پاییزه  
در همین راستا نمایشگاهی با هدف تامین کالا و تنظیم بازار ایام بازگشایی مدارس در محل نمایشگاه های بین المللی زاهدان با اولویت عرضه اقلام پرمصرف این ایام با قیمت گذاری حداقل 10 الی 15 درصد پایین تر از قیمت بازار شامل کیف و کفش، پوشاک، لوازم التحریر و ....  بازگشایی شد که سهم عرضه و فروش لوازم التحریر ایرانی در آن تقریبا هیچ بود به گونه ای که حتی یک غرفه هم برای عرضه لوازم التحریر ایرانی در نظر گرفته نشده بود و بازار لوازم التحریر در انحصار اقلام خارجی و چینی بود و این اقدام در پی غفلت مسئولان فرهنگی و عدم نظارت از سوی مسئولان مربوطه دانش آموزان امروز را با دنیایی از لوازم التحریرهای رنگارنگ خارجی مواجه کرده که انتخاب یک دفتر یا مداد برایشان سخت است.
 


  گرایش به فرهنگ بیگانه حاصل کم کاری متولیان فرهنگی است
میرشهرکی یکی از شهروندان زاهدانی که برای خرید لوازم التحریر دو فرزندش به نمایشگاه پاییزه مراجعه کرده بود در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون ضمن گلایه از عرضه اقلام گران قیمت در این مکان اظهار کرد: قرار بود در این نمایشگاه اقلام ضروری با تخفیفات 15 درصدی همراه باشد همان گونه که مشاهده می کنید یک کیف مدرسه دانش آموز دبستانی از 45 هزار تومان شروع و به 95 هزار تومان خاتمه می یابد؛ از سوی دیگر تمام تصاویر حک شده بر روی این اقلام به ویژه کیف، دفتر و خط کش ها از انیمیشن ها و اسطوره های خارجی هستند که این روزها الگوی فرزندان ما شده اند.
وی ادامه داد: این ضعف به مسئولان فرهنگی جامعه بر می گردد؛ کسانی که اجازه تولید و یا واردات اقلام مشابه خارجی را می دهند که از یک سو بیکاری جوانان و تعطیلی کارخانجات داخل را رقم می زند و از سوی دیگر به جای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی و الگو پذیری از اسطوره های ایرانی فرزندان ما باید هویت خود را با انیمیشن و اسطوره های خارجی وفق دهند.
 
این شهروند نبود یک غرفه خاص لوازم التحریر ایرانی اسلامی را ضعف بزرگ مسئولان در استان عنوان کرد و گفت: در سالن شماره یک و دو این نمایشگاه حتی یک فروشنده اقدام به فروش لوازم التحریر ایرانی نکرده است و به ندرت می توان در بین اقلام پررنگ و لعاب خارجی یک دفتر ایرانی اسلامی پیدا کرد؛ این درحالی است که وقتی از فروشندگان جویا می شویم گران بودن تولیدات داخل را بهانه کرده و می گویند استقبال دانش آموزان و خانواده ها از اقلام ایرانی کمرنگ است و ما با فروش آنها ضرر می کنیم.
 
بازار لوازم التحریر جولانگاه لوازم غربی شده است
یکی دیگر از شهروندان در محل نمایشگاه های بین المللی زاهدان در گفت وگو با عصرهامون اظهار کرد: بازار لوازم التحریر جولانگاه لوازم غربی شده است و بیش از ۸۰ درصد لوازم‌التحریر های موجود از مداد تراش گرفته تا دفتر و جامدادی همه مزین به تصاویر کارتون‌های خارجی هستند.
 
وی گفت: این معضل امروز در بساط دست فروشان و تمام فروشگاه های سطح شهر هم مشاهده می شود، وقتی مسئولان از تولیدات داخل و اسطوره های ایرانی حمایت نمی کنند از دانش آموزی که از ابتدای ورود به مدرسه و قبل از آن هم با پخش سریال هایی که تمام آنها با شخصیت های کارتنی خارجی است، آشنایی پیدا می کند چه انتظاری می توان داشت.
این بانوی زاهدانی در ادامه گران بودن قیمت لوازم تحریر ایرانی را یک معضل دانست و خاطر نشان کرد: اگر قرار بر حمایت از تولیدات داخلی است تولیدکنندگان باید محصولات با کیفیت و تنوع و همچنین ارزان قیمت در اختیار مردم قرار دهند تا مردم به سمت خریداری از این کالاها سوق پیدا کنند.
یکی دیگر از شهروندان هم با صراحت بیان کرد: اینکه امروز فرزندان ما در انتخاب خود از شخصیت های خارجی تبعیت دارند جوابش نزد والدین نیست به سراغ مسئولین بروید بگویید چگونه این کالاها وارد بازار شده و چرا جلوی آن گرفته نمی‌شود.
 
  در ادامه این گزارش خبرنگار عصرهامون به سراغ چند تن از غرفه داران رفت و عدم عرضه لوازم التحریر ایرانی در غرفه ها را از آنان جویا شد.
 
قیمت لوازم التحریر ایرانی بسیار بالا است
یکی از غرفه داران که نخواست نام و تصویری از وی فاش شود در گفت وگو با عصرهامون بیان کرد: قیمت لوازم التحریر ایرانی بسیار بالا است و خانواده ها از آن استقبال نمی کنند امروز همه به دنبال خرید جنس ارزان قیمت هستند که نیاز آنها هم با لوازم التحریر چینی که در بساط همه غرفه داران می بینید، برطرف می شود. لزومی ندارد وقتی استقبال والدین و دانش آموزان از اجناس چینی است فروشندگان به خود ضرر وارد کنند و جنسی را در معرض فروش قرار دهند که مشتری ندارد.
 
  یکی دیگر از فروشندگان هم در این خصوص گفت: فروش کالاهایی با نام ایرانی در بین انبوهی از کالاهای خارجی بسیار سخت و دشوار است زیرا مردم به دنبال جنس ارزان هستند.
وی ادامه داد: از آنجایی که قیمت لوازم التحریر امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است اقبال مردم به لوازم التحریر ایرانی کم است زیرا قیمت آنها از اجناس خارجی و چینی بالاتر است.
 
وی علت استقبال دانش آموزان از اسطوره های خارجی حک شده بر روی اقلام ضروری مدرسه را این گونه وصف کرد که طرح و رنگ های متنوع در لوازم التحریر خارجی بسیار زیاد است در این راستا باید مسئولان محصولاتی با طرح و نقش‌های مورد پسند کودکان ایرانی وارد بازار کنند تا فرزندان این ملت با اسطوره های ایرانی آشنایی پیدا کنند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۶۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است

مسئولان اصرار دارند به جای لباسشویی ۱۵ میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد در داخل کشور شبیه آن را با ۲۵میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه‌ریزی کنند! - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، شاید مقایسه دو صنعت لوازم خانگی و خودرو به مذاق تولیدکنندگان لوازم خانگی خوش نیاید، اما هر چه می‌گذرد به عمق فاجعه تولید داخلی این دو کالا (لوازم خانگی برقی و خودرو) پی می‌بریم. کالایی که فناوری آن وارداتی است، با کیفیت بسیار پایین مونتاژ می‌کنیم، اما قیمت آن از قیمت جهانی آن کالا بالاتر است. این اتفاق در فضای انحصاری که در این سال‌ها در کشور حاکم است، برای لوازم خانگی و خودرو به وقوع پیوسته است. اکنون بعد از پنج دهه دولت و مجلس با تصویب قانون به دنبال واردات خودروی اقتصادی هستند تا رضایت مردم را جلب کنند، اما کارشناسان معتقدند باید مانع تکرار این تجربه برای صنعت لوازم خانگی شوند چراکه مردم ما محکوم به خرید لوازم خانگی گران‌تر نیستند، چون تولیدکنندگان با واردات قطعات و مونتاژ آن‌ها می‌خواهند ژست تولید ملی بگیرند.
 
داستان قیمت بالای خودرو، پایین‌بودن کیفیت آن و مقایسه‌اش با برند‌های کیفی و ارزان خارجی در کشور‌های همسایه همواره نقل محافل است. به عنوان مثال در کشورمان خودروی ال 90 با سال ساخت 1397، 870 میلیون تومان و نیسان آلتیما 2020 در دوبی 14هزار دلار (850میلیون تومان) است. اینکه چرا در این سال‌ها خودرو گران، بی‌کیفیت و مونتاژی به مردم تحمیل شده، موضوعی است نخ‌نما و تکراری که هر شهروند ایرانی از آن خبر دارد، اما نکته تلخ ماجرا این است که همین داستان نیز برای صنعت لوازم خانگی ایرانی در حال تکرار است و هیچ دولتمردی به ادامه این روند و تضییع حقوق مصرف‌کننده واکنشی نشان نمی‌دهد. شاید خرید خودرو برای هر خانواده ایرانی کالای ضروری نباشد، اما خرید لوازم خانگی برقی مانند یخچال، لباسشویی، اجاق‌گاز و تلویزیون جزو ضروری‌ترین کالای مورد نیاز در یک خانواده است که باید هم قیمت مناسبی داشته باشد و هم اینکه از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. آنچه در پنج سال اخیر برای این صنعت رقم زده‌اند، چیزی جز نادیده‌گرفتن حقوق مصرف‌کننده نبوده است. 

به عنوان مثال به گزارش دنیای لوازم خانگی، قیمت یخچال فریزر ساید‌بای‌ساید ساخت ایران 64‌میلیون (4‌هزارو 400 درهم) و 89‌میلیون تومان (6‌هزار درهم) است که قیمت‌ها برحسب نوع برند متغیر است، اما همین یخچال سایدبای‌ساید در کشور امارات (با در نظر گرفتن نرخ درهم حدود 15‌هزار تومان)، برند بوش و زیمنس تولید آلمان کمتر از 5‌هزار درهم به فروش می‌رسد. همچنین گزارش خبرگزاری تسنیم که در اردیبهشت سال گذشته قیمت این کالا‌ها را در ایران و امارات مقایسه کرده بود، حاکی است قیمت ماشین لباسشویی هفت‌کیلویی سامسونگ در ایران 28‌میلیون تومان و در امارات 16‌میلیون تومان (محاسبه قیمت‌ها در امارات با درهم 14‌هزار تومان) بود. همین ماشین لباسشویی با نشان داخلی بین 19 تا 30‌میلیون تومان فروخته می‌شد. علاوه بر این ماشین لباسشویی هشت‌کیلویی ال‌جی در امارات 19‌میلیون تومان و ایران 35‌میلیون تومان فروخته می‌شد. همچنین یخچال سایدبای‌ساید سامسونگ در امارات 51‌میلیون تومان و در ایران 101‌میلیون تومان عرضه می‌شد. نشان ال‌جی این یخچال‌ها نیز در امارات 63‌میلیون تومان و در ایران 121‌میلیون تومان فروخته می‌شد. این مقایسه قیمت‌ها در حالی است که لوازم خانگی سامسونگ و ال‌جی موجود در بازار ایران قاچاق است و هیچ حقوق گمرکی به دولت پرداخت نمی‌شود. 

کالا‌های ایرانی قابل رقابت با خارجی‌ها نیستند 

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی با تأکید بر اینکه انحصار و مونتاژکاری با کمترین کیفیت ممکن، صنعت لوازم خانگی را ارتقا نمی‌دهد، در گفتگو با نبض‌صنعت می‌گوید: واقعیت این است که ما واردکننده تکنولوژی هستیم و قطعات را با توجه به آن مونتاژ می‌کنیم و جالب اینکه می‌خواهیم همان محصولات را صادر کنیم، بنابراین باید ببینیم کالای مونتاژشده ما در بازار داخلی تا چه میزان مورد استقبال قرار می‌گیرد تا در مرحله بعد انتظار داشته باشیم کشور‌های خارجی، کالای ما را به سایر برند‌ها ترجیح دهند. 

محمدحسین اسلامیان می‌افزاید: ما امروز لباسشویی‌ای را که تکنولوژی آن وارداتی است، با کیفیت به مراتب پایین‌تری از نمونه اصلی مونتاژ می‌کنیم، اما قیمت آن از قیمت جهانی کالای مورد نظر بالاتر است. امروزه قیمت لباسشویی‌ای که بالاترین سطح جهانی را از نظر کیفی دارد و در بسیاری از کشور‌های دنیا از آن استقبال می‌شود، 200دلار است، در حالی که لباسشویی‌های ایرانی با کیفیت به مراتب پایین‌تر، کمتر از 20میلیون تومان به مردم فروخته نمی‌شود. 

وی تأکید می‌کند: تهیه زیرساخت‌ها از سوی دولت مسئله دوم است و مسئله اول این است که چگونه تکنولوژی وارداتی را دوباره صادر می‌کنیم. امروزه تنها به معدود کشور‌هایی می‌توانیم محصولاتی همچون لباسشویی را صادر کنیم که بعد مسافتی بالایی از کشور اصلی دارند یا مانند لباسشویی دوقلو و کولرآبی صرفه اقتصادی برای ایجاد خط تولید آن‌ها وجود ندارد. 

نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی تصریح می‌کند: مشتری در هر صورت نیاز خود را به صورت واردات غیرقانونی با برند اصلی وارداتی تأمین می‌کند، اما مسئولان اصرار دارند به جای این لباسشویی 15میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد، در داخل کشور شبیه آن را با 25میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه‌ریزی کنند. طبیعی است وقتی در یک کشور، برند ایرانی را با کیفیت پایین‌تر و قیمت دوبرابری در کنار برند کره‌ای و آلمانی قرار دهیم، موفق نمی‌شویم. 

گلایه از وضعیت تولید لوازم خانگی  و خودرو در بهمن 1400

بهمن سال 1400 رهبر حکیم انقلاب در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان، گلایه‌هایی را در مورد وضعیت کیفیت و قیمت برخی محصولات داخلی از جمله لوازم خانگی و خودرو فرمودند. نکته قابل تأمل در سخنان ایشان اشاره مصداقی به نزول کیفیت در تولید برخی محصولات داخلی بود. بنا به تأکید رهبری «حمایت‌های عملی و تبلیغاتی از تولید داخلی باید به ارتقای کیفیت محصولات و همچنین ارتقای فناوری منجر شود، اما متأسفانه در برخی صنایع به ویژه در صنعت خودرو به موضوع کیفیت توجه نمی‌شود و مردم نیز بحق به آن‌ها اعتراض دارند. اگر با وجود فضای حمایتی از تولید داخل، به جای ارتقای کیفیت، قیمت‌ها افزایش یابد، مسئله بدی است، زیرا نتیجه همه حمایت‌های دولتی، بانکی و جلوگیری از رقابت‌های خارجی، عملاً به بالا رفتن قیمت منجر شده است.» رهبر معظم انقلاب با گلایه از برخی تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی فرمودند: «با وجود حمایت‌هایی که از این تولیدکنندگان شد، اما گفته می‌شود برخی محصولات آن‌ها تا دو برابر افزایش قیمت داشته که نباید اینگونه باشد.»

از منویات رهبر معظم انقلاب دوسال‌وچهار ماه می‌گذرد. در این مدت لوازم خانگی که کمترین تلاش را در داخلی‌سازی قطعات داشته‌اند، به مونتاژکاری و واردات قطعات مشغولند و به بهانه افزایش نرخ ارز و دستمزد کارگر قیمت را ماهانه یا فصلی گران می‌کنند. خودروسان نیز در این مدت با ده‌ها ترفند و راه‌اندازی سامانه یکپارچه و واردات خودروی اقتصادی قیمت‌ها را گران کرده‌اند و همچنان مشتریان از کیفیت پایین و بالابودن قیمت آن ناراضی هستند. خبر‌های رسیده به «جوان» نیز حاکی است هر دو صنعت در انتظار دریافت مجوز افزایش قیمت هستند و عرضه خود را به شدت کاهش داده و قطره‌چکانی کرده‌اند. افکار عمومی همچنان انتظار دارند روزی برسد این دو کالای گران، ارزان و در فضای رقابتی در اختیار مصرف‌کننده قرار گیرند، نه اینکه با شعار تولید داخل قیمت را نجومی گران کنند.

منبع: جوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • توزیع اقلام لوازم خانگی بین مددجویان بسطام
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم