Web Analytics Made Easy - Statcounter

17 شهریور 57 مصادف با عید فطر بود. 13 شهریور اولین جرقه درگیری های زده شد. حادثه 13 شهریور در دوران نخست وزیری جمشید آموزگار رخ داد. شاه برای حل این بحران و سرکوب اعتراضات، دین را هدف گرفت و به دنبال شخصی بظاهر مذهبی و اسلامی گشت تا این‌که یکی از رجال سیاسی نظام شاهنشاهی یعنی جعفر شریف امامی که البته فردی ظاهرا اسلام نما بود را راس دولت قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریف امامی به محض روی کار آمدن با طرح دولت آشتی ملی چند کارعمل انجام داد که خود را موافق اسلام جلوه دهد. تغییر تاریخ شاهنشاهی به هجری شمسی، برچیدن مراکز فساد و کازینوها و.... اما این عمل او مردم کشور را فریب نداد.

تظاهرات 13و16 شهریور در واقع مبدا پیروزی انقلاب به شمار می آید که در پی آن واقعه 17 شهریور شکل گرفت. به دنبال این ناآرامی ها رژیم شاه تصمیم به سرکوب همه جانبه گرفت. اعلام حکومت نظامی، تنها چاره ای بود که به ذهن شاه برای حل این بحران رسید.

اما جالب اینجاست این تصمیم زمانی ابلاغ شد که مردم از حکومت نظامی اطلاعی نداشتند.‏‏ چرا که مردم در تظاهرات روز قبل راهپیمایی فردا 8 صبح میدان ژاله را تعیین کرده بودند. حکومت نظامی ساعت 7 صبح روز 17 شهریور اعلام شد. مردم بی خبر از حکومت نظامی ساعت 8 صبح در میدان ژاله تجمع کردند. تعداد تظاهر کنندگان به حدی بود که خیابان‌های اطراف را هم فرا گرفته بود. مردم بی اعتنا به تذکر نظامیان به تظاهرات خود ادامه دادند تا این‌که نظامیان از هر طرف، زنان و مردان بی گناه را به گلوله بستند. بی شک اعلام حکومت نظامی به منظورکشتار و ارعاب مردم صورت گرفته بود.

واقعه 17 شهریور مقدمه ای برای شکل گیری 22 بهمن بود؛ چرا که امام در این ارتباط فرمودند: "دولت و حکومت نظامی اش غیرقانونی است. مردم در خیابان ها بمانند." این اعلامیه حضرت امام یکی از شاهکارهایی است که فهم رهبری را بیش از پیش نشان می‌دهد، چرا که اگر حضرت امام آن شب اعلام نمی‌کردند در شهر حمام خون راه می افتاد.

شاه با کشتار مردم در روز 17 شهریور متصور شد می تواند عامل توقف انقلاب شود؛ اما این تصور باطلی بیش نبود و مردم ایثارگر از جان گذشته نه تنها عقب نشینی نکردند، بلکه مبارزات خود را مستحکم تر و تظاهرات را گسترده تر از پیش ادامه دادند.

محمدمهدی عبدخدایی

دبیر کل جمعیت فداییان اسلام

استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: 17 شهریور 57

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۶۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا درباره اعتراضات دانشجویی گفته است: تمام اقدامات ما، از جمله درخواست کمک پلیس، نتوانست به تظاهرات پایان دهد.

رئیس دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تاکید کرد کهما با مقامات پایتخت در تماس هستیم و پلیس حضور خود را در داخل و اطراف دانشگاه افزایش می‌دهد.

دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

از روزهای ابتدایی حمله‌های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تأیید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

حمایت جوانان آمریکایی از فلسطینیان آشکارتر شده است. نظرسنجی پیو (PEW) در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که یک سوم از افراد بزرگسال زیر ۳۰ سال آمریکایی با مردم فلسطین همدردی می‌کنند و تنها ۱۴ درصد این احساس را نسبت به صهیونیست‌ها دارند. جوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین نظر مساعدتری نسبت به صهیونیست‌ها دارند و از هر ۱۰ فرد زیر ۳۰ سال، شش نفر دیدگاه مثبتی نسبت به مردم فلسطین دارند. در میان آمریکایی‌های جوان، ۳۴ درصد دلایل حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را معتبر می‌دانند.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتاً در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

کد خبر 6097738

دیگر خبرها

  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • در حمله غیرمنتظره قسام 10 نظامی اسرائیلی زخمی شدند؛ امیدی به زنده ماندن4نفر نیست
  • حکومت نظامی توخل در بایرن مونیخ
  • تظاهرات مردم مالزی در حمایت از غزه+ فیلم
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • برای حفظ اسلام روحانیون در میدان باشند و با جان خود دفاع کنند
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟