Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا ،  دکتر مسعود تجرشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست اقدامات ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار گفت:  با توجه به وضعیت منطقه و اقلیم کشور و همچنین کاهش بارش باران در سال های اخیر  پیش بینی ها نشان میدهد این کاهش بارش ها مخصوصا در بخش کشاورزی فشار زیادی بر روی ذخایر ابی  وارد می شود و  این موضوع باعث میشود زمین های کشاورزی رها شود و به میدان گرد و  غبار تبدیل شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدانید که سازمان قرار نبود وارد عملیات اینچنین شود ولی نشان دادیم که میتوانیم در شناسایی، هماهنگی و شناخت کمک کنیم.

طهماسبی مدیر ستاد مقابله با گرد و غبار در ادامه این نشست گفت : ستاد ملی گرد و غبار از سال ٨٨ پیرو وضعیت نابسامان گرد و غبار که ناشی از عراق و سوریه بوده است شروع به فعالیت کرد پس از آن ایین نامه ای که با عجله  در سال ٩٥ تنظیم شده بود مجددا مورد باز بینی قرار گرفت. ١٤ سازمان و نهاد در پیگیری فعالیت ها در حوزه مبارزه با گرد و غبار در حال فعالیت هستند. بر اساس این ایین نامه وظایف مختلف را بررسی کردیم و کمیته ها و کارگروه های تخصصی را تشکیل دادیم که به دلیل تعدد سلیقه ها اختلاف زیادی پیش امد.  

وی ادامه داد: منشا یابی پدیده گرد و غبار  چه داخلی و خارجی انجام شده است  که نزدیک به ٤٠ درصد پیشرفت داشته و با کمک سازمان ها اولویت بندی و برنامه عمل را انجام دادیم.در مورد منشا یابی خارجی  برنامه های بین المللی را شروع کردیم و با سوریه عراق و قطر وارد گفتوگو شدیم ولی به این موضوع توجه داشته باشید که نتیجه آن به ضمانت اجرایی نیازدارد که این موضوع را ندیدیم.

جلساتی را هم برای تالاب ها و مدیریت اب تشکیل دادیم چون  در مناطقی که تالاب ها به وجود اوردند نتایج خوبی داشتند تا سال ٩٥ اهمیتی به موضوع ندادیم و در سال ٩٤، ١٧ میلیارد و در سال٩٥ ، ٣٠ میلیارد و در سال ٩٦ به ستاد ملی گرد و غبار بودجه ٢٨٥ میلیارد تومانی در بین کل دستگاه ها تخصیص داده شد. امسال ٣٥٠ مییارد تومان تماما به خوزستان تخصیص داده شده که نگران کننده است زیرا به برخی از استان ها مامند کرمان، سیستان خراسان هاو ... در گیر هستند.

وی در همین مورد ادامه داد: به یکباره دیدیم بودجه ای که برای کل کشور بوده وقتی بیرون امد همه به خوزستان داده شده که برای مشکل برق و وضعیت محیط زیستی خوزستان است و کلمه کشور حذف شده و به نظر ما اشتباه شده و پیگیری کردیم و گفتند که با دستور رهبری بوده ، به شدت معتقدیم که سیستان باید مد نظر قرار بگیرد و فعالیت کرده ایم که رسیدگی ها برابر باشد به خصوص سیستان که باید نگاه خاصی به ان بشود

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بودجه حفاظت از محیط زیست زمین کشاورزی گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۶۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد