Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس رضائی‌نسب مدیر پروژه‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات در شهر کاظمین در گفت‌وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به آغاز برداشت سنگفرش‌ها و دیوارهای اطراف ضریح حرم امامین جوادین (ع)، اظهار داشت: سنگ‌های اطراف و کف حرم امامین جوادین و همچنین کتیبه قرآنی معرق روی دیوار که برای دوره صفویه بود و آینه کاری بالای آن از مدت‌ها دچار آسیب شده بود که پس از تحقیق کارشناسان ما، دلیل اصلی آن رطوبت اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

وی با بیان اینکه رطوبت کف به بدنه و اطراف ضریح امامین جوادین (ع) نفوذ می‌کرد، افزود: ما از مدت‌ها قبل تأئید سنگ‌ها را از عتبه گرفته و تمامی سنگ‌ها را به کارگاه منتقل کردیم و از هفته گذشته تخریب سنگ کف و دیوار قسمت شمالی گنبدخانه را آغاز کردیم. همچنین قبل از آن کتیبه معرق دوره صفوی بالای سنگ‌های دیوار را مقاوم‌سازی کردیم تا بعد از تعویض سنگ‌ها بتوانیم آن را نیز مرمت کنیم.

رضائی‌نسب با اشاره به اینکه تاکنون یک متر خاکبرداری شده و در مرحله مقاوم‌سازی و مستحکم‌سازی بستر هستیم، تصریح کرد: تخریب از هفته گذشته آغاز شده است در حال مقاوم‌سازی بستر هستیم و بعد قرار است هواکش‌هایی را در کف ایجاد کنیم تا رطوبت به بدنه بالایی منتقل نشود و در زیر کف در ارتفاع مناسبی از کف باقی‌ بماند تا به بدنه نازک‌کاری آسیبی نرساند.

 

 

وی با بیان اینکه گنبد دو قسمت شده تا محدودیت کمتری برای زائران ایجاد شود، گفت: برای اینکه محدودیتی برای زیارت ایجاد نشود، نصف ضریح را بسته‌ایم به طوری که از قسمت مسجد صفویه عملیات آغاز شده است و بعد از اتمام این بخش، نصف دیگر اطراف ضریح را بسته و عملیات خاکبرداری و سنگ کف و دیوار را آغاز خواهیم کرد.

مدیر پروژه‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات در شهر کاظمین با اشاره به اینکه تمامی هنرمندان و کارگران در حرم برای انجام این پروژه ایرانی هستند، خاطر نشان کرد: برای تسریع در روند انجام عملیات، تمامی فعالان این بخش در دو شیفت به صورت شبانه‌روزی تلاش می‌کنند تا هر چه سریع‌تر این بخش آماده شود و زائران بتوانند به راحتی به زیارت بپردازند.

رضائی‌نسب به زمان اتمام عملیات سنگ کردن کف و دیوار های اطراف ضریح امامین جوادین (ع) اشاره کرد و افزود: ما دو ماه و نیم برنامه زمان‌بندی گذاشتیم که این روند ۱۰ روز گذشته آغاز شده است؛ به طوری که در بخش نخست اصلاح کف و زیرسطح انجام می‌شود و بعد از اتمام اقدامات، عملیات نصب سنگ‌های کف و دیواره انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه وجود رطوبت در زیر حرم کار را سخت کرده است، گفت: آب زیرسطحی در کاظمین، مثل کربلا و سامرا بالاست و عمق کمی دارد به طوری که فنداسیون ساختمان‌ها در رطوبت قرار دارد تا جایی که با سه متر کندن به آب می‌رسیم به همین دلیل کارهایی انجام می‌دهیم تحت تاثیر نم و رطوبت است؛ بنابراین تمهیدات خاصی دارد که با  نظارت کارشناسان خبره در حال انجام است.

مدیر پروژه‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات در شهر کاظمین با اشاره به استفاده از سنگ سبز مرمر در حرم مطهر امامین جوادین (ع)، افزود: همه سنگ‌ها را از ایران تهیه کردیم و با نظر عتبه حرم رنگ و طرح و کیفیت مورد تایید دو طرف قرار گرفته است. 

وی در ادامه به نحوه عملیات اجرایی سنگ کف و دیوار حرم امامین جوادین (ع) اشاره کرد و گفت: برای انجام این کار یک متر و ۲۰ سانتی‌متر خاکبرداری کردیم، زیر بستر را با بتن مقاوم‌سازی و با آجر هواکش‌هایی زیر کف ایجاد کرده و قرار است کانال‌هایی به منظور خروج رطوبت بزنیم.

رضائی‌نسب با بیان اینکه در تمامی رواق‌های حرم کاظمین کانال‌هایی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به کف و دیوارها زده‌ایم، خاطر نشان کرد: پس از نصب کانال‌ها در اطراف ضریح، این بخش را به کانال‌های سایر قسمت‌های حرم وصل می‌کنیم. حتی در مسجد صفویه که صحن جامع جوادین است و حدود ۹ سال گذشته خودمان کانال‌های زیر آن کار کردیم عملکرد خوبی دارد و رطوبت را به خوبی خارج می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۸۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال حدود ۲۰۰ خانوار در قم به کار پرورش شتر

منصور دیان اردستانی،معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم پیرامون وضعیت شترهای موجود در استان قم گفت: آمار شتر موجود در این استان از مرز هفت هزار نفر گذشته‌است و حدود ۲۰۰ خانوار به پرورش آن مشغول هستند.

وی افزود: در همین رابطه حدود پنج‌هزار و ۵۵۵ نفر از شترهای استان، شتر تک کوهان کلکوهی، یک‌هزار و ۵۰۰ نفر شتر آمیخته و حدود ۱۵۰ نفر شتر دو کوهان است.

وی افزود: منطقه کویری دشت مسیله که در شمال شرق استان قرار دارد و از حوض سلطان تا دریاچه نمک را در بر گرفته است محل پرورش شتر است. در این منطقه تغییرات هوا زیاد، باران کم و تبخیر شدید بوده، آب و خاک شور و آفتاب داغ و سوزان است.

وی با اشاره به این که در استان قم معروف‌ترین عشایر و شتر داران ایل "کلکو" هست که نژاد شترها به همین نام ثبت گردیده‌است، ادامه داد: شتر اکوتیپ کلکوهی در شهرستان‌های قم، گرمسار، ورامین، کاشان و مناطق کویر چرای آزاد دارد.

دیان اردستانی گفت: حدود ۴۵ درصد مراتع کشور فقیر و محل رویش گیاهان شور پسند و خاردار مثل خار شتر، علف شور، تاغ و گز است که شتر در چنین مراتعی توان زیست و تولید دارد و باعث احیاء آن می‌شود.

وی توضیح داد: شتر تک کوهان مقاوم به گرما و شتر دو کوهان مقاوم به سرماست، در صورت تلاقی بین شتر نر دو کوهان و ماده تک کوهان شتر آمیخت‌های حاصل می‌شود که مقاوم به گرما می‌شود و می‌تواند در مناطق گرمسیری پرورش یابد.

وی ادامه داد:‌ امتیاز اول این شتر آمیخته بهره‌وری بالاتر از شترهای هم سن و سال خود است و ایجاد سازگاری با شرایط محیطی و قدرت جسمانی فوق العاده نسبت به سایر شترهاست.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم تاکید کرد: محصولات به دست آمده از شتر به علت استفاده از گیاهان مختلف صحرایی دارای اثرات دارویی و تغذیه‌ای سالم است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • پیاده‌راه‌های همدان از زیباترین پیاده‌راه‌های کشور است
  • آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • اشتغال حدود ۲۰۰ خانوار در قم به کار پرورش شتر
  • مقاوم‌سازی ۲۵۶ واحد مسکن روستایی در فامنین
  • بازدید مدیران صدای رسانه ملی از طرحهای عمرانی حرم رضوی
  • آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • آیا قرار دادن نان در فریزر آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان آغاز شد