Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@06:03:26 GMT

تعادل در منابع و مصارف صندوق پس انداز مسکن یکم

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۱۹۲۰۹

تعادل در منابع و مصارف صندوق پس انداز مسکن یکم

پول‌نیوز - آمارهای موجود از روند تحقق برنامه جذب سپرده خانه اولی ها در بانک مسکن از تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی هدف گذاری انجام شده حکایت دارد.

به گزارش گروه بانک و بیمه پول‌نیوز، بانک مسکن به عنوان بانک تخصصی و توسعه ای بخش مسکن به منظور جذب سپرده برای افزایش توان پرداخت تسهیلات به متقاضیان خرید واحدهای مسکونی از طریق صندوق پس انداز مسکن یکم، در دو مقطع زمانی مختلف، موفق به جذب سپرده معادل بیش از 100 درصد هدف تعیین شده در برنامه چشم انداز این بانک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر این اساس، در حالی که هدف گذاری های صورت گرفته بر لزوم جذب 6 هزار و676 میلیارد تومان نقدینگی از طریق سپرده گذاری متقاضیان خانه اولی و سایر متقاضیان واجد شرایط مشمول دریافت تسهیلات از محل صندوق پس انداز مسکن یکم (متقاضیان مسکن در بافت های فرسوده شهری) از ابتدای راه اندازی صندوق تا پایان تیرماه امسال تاکید داشت،در این بازه زمانی از محل سپرده گذاری در این صندوق بیش از 6 هزار و 990 میلیارد تومان سپرده جذب شد.این موضوع به معنای تحقق 104 درصدی برنامه و هدف تعیین شده است.

از سوی دیگر و بر مبنای هدف گذاری دیگری، از ابتدای امسال تا پایان تیر97 می باید معادل بیش از 443 میلیارد تومان منابع جدید از محل سپرده گذاری متقاضیان در صندوق پس انداز مسکن یکم جذب می شد که آمارها نشان می دهد در این مقطع زمانی بیش از 757 میلیارد تومان سپرده از این محل جذب شده است. این آمارها نشان دهنده تحقق 171 درصدی هدف گذاری صورت گرفته برای جذب منابع جدید از طریق صندوق پس انداز مسکن یکم است.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، منابع جذب شده از طریق صندوق پس انداز مسکن یکم که از سوی متقاضیان دریافت تسهیلات برای خرید مسکن (خانه اولی ها و متقاضیان مسکن در بافت های فرسوده شهری) در این صندوق سپرده گذاری می شود تماما صرف تقویت توان مالی بانک به منظور افزایش قدرت تسهیلات دهی به متقاضیان مصرفی مسکن در دو گروه یاد شده اعم از خانه اولی ها و متقاضیان مسکن در بافت های فرسوده می شود.

طی سال های اخیر تاکنون حمایت از این دو گروه متقاضی بازار مسکن در رأس برنامه های حمایتی بانک عامل بخش مسکن قرار داشته است و در مراحل زمانی مختلف با انواع تدابیر حمایتی همچون افزایش سقف تسهیلات در چند مرحله،کاهش نرخ سود تسهیلات در مراحل مختلف و همچنین کاهش اقساط ماهانه تسهیلات، تلاش شده است چتر حمایتی گسترده تری به منظور افزایش قدرت خرید متقاضیان مصرفی و اولویت دار خرید مسکن ایجاد شود.

تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم هم اکنون قدرتمند ترین و ارزان ترین تسهیلات خرید مسکن در شبکه بانکی کشور محسوب می شود که نرخ سود این تسهیلات نیز از سایر تسهیلات اعطایی در شبکه بانکی کمتر است.

هم اکنون نرخ سود تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پس انداز مسکن یکم نرخی تک رقمی است؛ این در حالی است که سایر تسهیلات بانکی با نرخ سود دو رقمی به متقاضیان در حوزه های گوناگون پرداخت می شود؛ به این ترتیب نرخ سود این تسهیلات برای خانه اولی های متقاضی خرید مسکن در مناطق معمولی شهر که در زمان راه اندازی صندوق دو رقمی بود در یک مرحله کاهش به 9.5 درصد و در مرحله بعد، اخیرا به 8 درصد کاهش یافته است تا در شرایط فعلی متقاضیان خانه اولی به تسهیلات در استطاعت تری دسترسی داشته باشند.

همچنین نرخ سود این تسهیلات برای متقاضیان مسکن در بافت های فرسوده شهری از 8 به 6 درصد کاهش یافته است تا از این طریق مشوق قدرتمندی برای حمایت از نوسازی بافت های فرسوده و هدایت جمعیت به بافت های میانی و برخوردار از زیرساخت های شهری و هویت محلی ایجاد شود.

مطابق با برآوردها،برنامه ریزی ها و هدف گذاری هایی که در مقاطع زمانی گوناگون از سوی بانک مسکن برای تحقق میزان مشخصی از جذب سپرده از طرق گوناگون صورت می گیرد، توان تسهیلات دهی بانک در مقاطع زمانی پیش رو تعیین می شود؛یکی از اصلی ترین منابع مالی لازم برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان مسکن نیز از طریق سپرده های جذب شده تامین می شود؛تحقق بیش از 100 درصدی برآورد صورت گرفته برای جذب سپرده از طریق صندوق پس انداز مسکن یکم نشان می دهد هم اکنون وضعیت منابع و مصارف بانک مسکن به جهت سطح توان مالی این بانک برای پرداخت تسهیلات تعهد شده به خانه اولی ها و متقاضیان خرید مسکن در بافت فرسوده در شرایط مطلوبی قرار دارد و مطابق با روال گذشته همه متقاضیان، در موعد سررسید تسهیلات، موفق به دریافت تسهیلات خود خواهند شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صندوق پس انداز بانک مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۹۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بانک مرکزی آخرین وضعیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها را در موضوع نهضت ملی مسکن اعلام کرد که بر اساس آن تا ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از تعداد یک میلیون و ۷۵۲ هزار و ۹۷۸ نفر متقاضی معرفی‌شده به بانک‌های عامل در کل کشور، تعداد یک میلیون و ۳۴۱ هزار و ۹۱۹ نفر متقاضی به‌منظور اخذ تسهیلات مذکور به بانک‌های عامل مراجعه کرده‌اند.

بر اساس آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد ۸۷۱ هزار و ۸۶۱ نفر واجد شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۸۰۲ هزار و ۸۰۴ نفر (در حدود ۹۲ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۲،۶۷۸ هزار میلیارد ریال شده‌اند که از این تعداد تسهیلات مد نظر به تعداد ۶۲۴ هزار و ۴۶۸ نفر و به مبلغ یک‌هزار و ۳۳۷ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.

سهم صفر درصدی ۱۸ بانک

در این میان سهم مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن تقریبا صفر بوده است که شامل بانک‌های شهر، کارآفرین، ملل، گردشگری، ایران‌زمین، اقتصاد نوین، آینده، پارسیان، پاسارگاد، پست بانک، سامان، سینا، سرمایه، خاورمیانه، کشاورزی، دی، توسعه تعاون و رفاه کارگران است.

همچنین نگاهی به میزان مشارکت بانک‌های شاخص نشان می‌دهد بانک مسکن بیشترین مشارکت را با ۸۵۱ هزار و ۵۲۶ میلیارد ریال داشته است.

پس از آن بانک ملت با ۲۸ هزار و ۶۲۵ میلیارد ریال، بانک سپه با ۱۹ هزار و ۳۸۴ میلیارد ریال، بانک ملی با ۱۳ هزار و ۸۷۸ میلیارد ریال، بانک تجارت با ۱۱ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال، بانک توسعه صادرات با یک‌هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال، بانک صنعت و معدن با ۷۵۰ میلیارد ریال و بانک صادرات با ۱۵ میلیارد ریال در رتبه‌های بعدی مشارکت در این طرح عظیم ملی قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • پیشرفت کاری ۳۵ درصد مسکن ملی شهرستان ملایر
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد