Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،؛ محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه ششمین گردهمایی سراسری کشت محصولات زراعی سال 98-97 با اشاره به اینکه امسال سال سختی را از نظر بارش و کمبود بارش پشت سر گذاشتیم، اظهار کرد: البته به لطف و عنایت پروردگار وضعیت بارش در ماه‌های اردیبهشت و خرداد  دگرگون شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: 70 درصد محصولات در سطح دنیا به صورت دیم کشت می‌شود  این در حالی است که این موضوع در کشور ما عکس این قضیه است اما با این حال نگاه کشاورزان با نگاه توکل آمیخته شده است.

حجتی با اشاره به اینکه سطح 166 میلی متر بارندگی برای یک سال زراعی بسیار کم است، افزود: این در حالی است که علی رغم تمام محدودیت‌ منابع آبی در اغلب محصولات افزایش تولید داشتیم به گونه‌ای که تاکنون بیش از 500 هزار تن گندم بالاتر از سال زراعی گذشته از کشاورزان خریداری شده است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در این شرایط بین المللی و جنگ سخت اقتصادی خوشبختانه آمار و ارقام بیانگر افزایش تولید کلزا، چغندر قند و گندم است.

به گفته وی علی رغم تمامی محدودیت‌های منابع آبی خداوند لطف خود را شامل حال ما کرده‌است و حال جا دارد که ما قدر این نعمت‌ها را بدانیم و از ظرفیت کشور خود به خوبی با اتکا بر علم و دانش روز استفاده کنیم و از آن بهره ببریم.

وی با اشاره به اینکه کشور ما از قدیم بی‌آب و کم آب بوده است، از دیرباز تاکنون به دلیل قنواتی که در کشور وجود دارد و در هیچ جای دنیا نیست با مشکل بحران آب روبرو بودیم که می‌بایست با فراگیری دانش روز دنیا از ظرفیت‌های موجود حداکثر بهره وری را داشته باشیم.

حجتی با اشاره به اینکه کشاورزان از دیرباز تاکنون با همت و تلاش خود با امر تولید در کشور پرداختند، بیان کرد:‌ امروز در بهره وری آب گندمی که تا قبل 300 گرم در مترمکعب تولید داشت هم اکنون به 3 کیلو رسیده است که این امر نشان می‌دهد با عزم و اراده و توکل می‌توان به خودکفایی در تولید رسید.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه افزود: آبی که امروز در اختیار ماست کمتر از گذشته بوده اما با این حال تولید افزایش یافته است که این ثمره خودباوری کشاورزان است.

وی ادامه داد: اگرچه برخی‌ها می‌گویند دیروز جمعیت کشور کمتر از امروز بوده است، اما من معتقدم که علم و تکنولوژی و ابزار آنچه که در اختیار ما قرار می‌دهد بیش از افزایش تقاضاست.

به گفته وی با به کارگیری دانش و ابزار روز بهره وری آب در گلخانه‌ها 10 برابر افزایش می‌یابد و ما در کشاورزی با سه نعمت بزرگ آب، خاک و هوا سر و کار داریم و با آن نیازهای خود را تأمین می‌کنیم.

حجتی با تأکید بر سرمایه گذاری در زمینه بذر، گفت: با توجه به ظرفیت بالایی که در زمینه بذر خداوند متعال در اختیار ما قرار داده است این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بذر انقلاب عظیمی در تولید محصولات کشاورزی ایجاد کرده است، افزود: با این وجود هرچه سرمایه گذاری در این بخش انجام دهیم باز هم کم است و انتظار می‌رود با ملاحظاتی که محققان و دانشمندان انجام می‌دهند بتوانیم بذر مورد نیاز را تولید و در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه هیچ محدودیتی در تولید نشا نداریم، افزود: این امر در کاهش صرفه جویی آب و افزایش تولید تأثیر به سزایی دارد.

حجتی با اشاره به اینکه تاکنون بخشی از مشکلات مربوط به بحث مکانیزاسیون حل شده است، اظهار کرد: اتفاق بزرگی از سال 92 تاکنون در بحث مکانیزاسیون انجام شده و این در حالی است که از قبل این ظرفیت در کشور وجود داشت و کشاورزان نیز متقاضی آن بودند و تنها مشکل گره زدن آن با کشاوزان را داشتیم که در سال 92 آن را مرتفع کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از سرعت عمل پایین اقداماتی که در بحث سیستم‌های نوین آبیاری انجام شده است، گفت: همچنین در بحث سامانه هوشمند در ابتدای راه هستیم و با سطح جهانی فاصله داریم که این امر ناشی از عدم به کارگیری ظرفیت‌های موجود است.

وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت و پتانسیل موجود در کشور، گفت: با توسعه گلخانه‌ها آب باران جمع آوری شده و از آن می‌توان برای آبیاری استفاده کرد و مصرف آب را به صفر کاهش داد که این موضوع تنها اراده ما را می‌طلبد.

حجتی با اشاره به ضرورت افزایش تولید کشت پاییزه گفت: هم اکنون مشکل و گرفتاری‌های متعددی بر سر راه مردم است که باید به استقبال آن برویم و آن را حل کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر این موضوع که باید صفر تا صد توزیع نهادها مورد نظارت قرار گیرد، گفت: وظیفه ما این است که تا حصول نتیجه دست از کار نکشیم و باید مطمئن شویم که نهاده به موقع در اختیار کشاورزان قرار گرفته یا خیر.

وی ادامه داد: شرکت پتروشیمی ذخایر کشور را پس از تبدیل به کود با ارز بالایی به فروش می‌رساند و این در حالی است که به کشاورزان داخل کود نمی‌دهد.

حجتی با اشاره به اینکه بیش از 5 میلیون تن کود اوره در کشور تولید می‌شود، افزود: با وجود آن که تنها 2 میلیون تن از این میزان باید مورد استفاده در داخل قرار گیرد اما باز هم کشاورزان را اذیت می‌کنند که باید پیگیر این ماجرا باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ذرت باید با ارز 4200 تومان در اختیار مرغ‌داران و دامداران قرار گیرد، تصریح کرد: در همین راستا باید این مسئله پیگیری شود تا فضای ملتهب موجود در بازار رفع شود چرا که ذخایر خوبی داریم و هر لحظه یک نارسایی کوچک در بازار می‌تواند فضا را ملتهب کند.

وی در پایان تصریح کرد: بخش کالاهای اساسی فضای ملتهبی نداریم و گاها برخی نارسایی‌های کوچک منجر به نوساناتی و التهاباتی در بازار می‌شود که با پیگیری باید این مسائل را رفع کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۲۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خوشاب، خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان در این شهرستان عنوان کرد.

ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا، حمایت از سرمایه‌گذاری در صنایع جانبی محصولات کشاورزی در خوشاب را ضروری دانست و افزود: ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی و دامی نقش مؤثری بر اقتصادی کردن تولید محصولات در این بخش دارد.

وی خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان دانست و افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی در مقیاس‌های مختلف تأثیر بسزایی در ارزش افزوده محصولات خواهند داشت و به این منظور حمایت‌های همه جانبه از سرمایه‌گذاران در این حوزه صورت می‌پذیرد.

رودسرابی با اشاره به تولید هزاران تن انواع محصول کشاورزی و دامی ازجمله پسته، تخمه هندوانه آجیلی، انگور، زیره، زعفران و سایر محصولات کشاورزی در شهرستان افزود: ایجاد، توسعه و تکمیل واحدهای فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی باعث رونق اقتصادی در بخش کشاورزی شهرستان خواهد شد.

وی در همین خصوص به اهمیت ویژه کارگاه‌های کوچک روستایی در فرآوری محصولات تولیدی اشاره کرد و بر حمایت جهاد کشاورزی از ایجاد کارگاه‌های مذکور در قالب مشاغل خرد و خانگی تأکید کرد.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب خام فروشی را آفت محصولات کشاورزی دانست و گفت: بدون شک از طریق پایدارسازی درآمدهای کشاورزی می‌توان شاهد توسعه کشاورزی پایدار در شهرستان خوشاب بود.

وی در ادامه به اهمیت گسترش کشت گلخانه‌ای اشاره کرد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده توسط جهاد کشاورزی شهرستان تاکنون ۴ مورد پروانه تأسیس واحد گلخانه‌ای به مساحت ۱۲ هزار متر مربع صادر شده است.

رودسرابی با بیان اینکه در سال جدید ۶۰۰۰ متر مربع گلخانه به بهره‌برداری رسیده و به کشت سبزی و صیفی‌جات اختصاص یافته است، عنوان کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای بستری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از واحدهای جدید گلخانه در شهرستان زمینه اشتغال برای ۱۵ نفر فراهم شده است، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را بستری برای افزایش تولید محصولات و رونق کشاورزی در منطقه و همچنین افزایش بهره‌وری آب دانست و افزود: یکی از اولویت‌های مدیریت جهاد کشاورزی خوشاب در زیر بخش باغبانی توسعه گلخانه‌ها و کشت در محیط‌های کنترل شده است.

رودسرابی ادامه داد: راه‌اندازی واحدهای گلخانه‌ای در راستای استفاده بهینه از آب، تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و استفاده مناسب از انرژی و کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت محصولات است.

وی با بیان اینکه برنامه توسعه گلخانه‌ها در سال‌های آتی، همچنان از اولویت کاری واحد باغبانی شهرستان است، اذعان کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی، احداث و توسعه گلخانه‌ها باید با سرعت بیشتری گسترش یافته و توسعه کشت محصولاتی چون سبزی و صیفی به دلیل صرفه اقتصادی و بازار فروش در اولویت قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب ترویج و توسعه گلخانه‌ها را در راستای کاهش مصرف آب در بین کشاورزان بسیار مثمر ثمر دانست و گفت: با توجه به اینکه پرورش محصولات در فضای بسته و گلخانه‌ای علاوه بر آب‌بری کم باعث ایجاد اشتغال و درآمد پایدار می‌شود از تمامی سرمایه‌گذارانی که در این بخش سرمایه‌گذاری می‌کنند حمایت می‌کنیم.

وی همچنین به وضعیت نوغانداری در شهرستان اشاره کرد و افزود: برای رونق این صنعت تاکنون جلسات بسیاری در شهرستان برگزار شده و به نتایج خوبی نیز رسیده‌ایم.

رودسرابی خاطرنشان کرد: پیرو انعقاد تفاهم‌نامه مدیریت جهاد کشاورزی و کمیته امداد شهرستان، در راستای اجرای هرچه بهتر تفاهم‌نامه، با هدف شناسایی متقاضیان پرورش کرم ابریشم، جذب حداکثری تخم نوغان و برنامه‌ریزی ارائه آموزش‌های لازم در راستای مدیریت پرورش کرم ابریشم در شهرستان جلساتی برگزار شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته تعداد ۹۵ نوغاندار، آموزش‌های لازم را در قالب کلاس‌های آموزشی دریافت کردند و تعداد ۲۴۲ جعبه تخم نوغان در شهرستان توزیع شد که منتج به تولید بالغ‌بر ۸ تن پیله تر در شهرستان شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با بیان اینکه می‌توان متوسط تولید پیله تر از هر جعبه در سال گذشته را معادل ۳۵ کیلو در نظر گرفت، افزود: در سال جدید تعهد شهرستان در جذب تخم نوغان، تعداد ۲۷۰ جعبه است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای جذب حداکثری انجام شده است.

شهرستان خوشاب با ۳۶ هزار هکتار کشتزار و باغ، ۲۲۵ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۲۶۵ رشته قنات و ۲ رودخانه دائمی، یکی از قطب‌های کشاورزی غرب خراسان رضوی است.

سلطان‌آباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی