Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که طرح توانمندسازی صنعت با عنوان "تاب" برای بنگاه‌های صنعتی دارای بخش تحقیق و توسعه پیاده‌سازی می‌شود، گفت: علاوه بر آن با توجه به وضعیت خدمت نظام وظیفه دانش‌آموختگان نخبه طرح «سرباز صنعت» را مطرح کردیم که مورد استقبال قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، دکتر برات قبادیان امروز در مراسم رونمایی از نسل سوم دستگاه اندازه‌گیری زاویه تماس و کشش سطح با اشاره به بررسی علل توسعه‌یافتگی کشورها، افزود: اگر امروزه کشوری با عنوان توسعه‌یافته مطرح شده است، رشد نیافته مگر آنکه از مسیر علم و دانش در فناوری عبور کرده است؛ ما نیز هیچ کاری به غیر از این مسیر در پیش رو نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نیروی انسانی عظیم کشور و منابع فسیلی، اظهار کرد: در حال حاضر ایران دارای رتبه اول از لحاظ نیروی انسانی تحصیلکرده است و این سوال مطرح می‌شود که با این حجم نیروی انسانی چرا چالش‌های ما باقی‌ مانده است.

قبادیان دلیل اصلی این امر را عدم کاربرد علم در زندگی روزمره دانست و یادآور شد: تجربه نشان داده است در مواقعی که به صورت ملی و با هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف فعالیت شده به اهداف مورد نظر دست یافته‌ایم.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت نمونه این امر را فعالیت‌های هسته‌ای و نظامی عنوان کرد و یادآور شد: در زمانی ما وزارت فرهنگ و آموزش عالی داشتیم و مشاهده کردیم که دنیا در حوزه علم فعال است. از این‌رو اقدام به تغییر نام این وزارتخانه شد و با تلاش و توسعه علمی موفق به کسب رتبه شانزدهم دنیا در تولید علم شدیم.

وی با بیان این که ما با تولید علم نمی‌توانیم چالش‌های کشور را مشخص کنیم، اضافه کرد: ما برای کاربرد علم در بخش‌های مختلف جامعه و صنعت سیاست‌گذاری نکردیم و در چنین شرایطی نباید انتظار داشت که چالش‌های کشور رفع شود.

قبادیان با تاکید بر این‌که ما در تولید علم به جایگاه بالا در دنیا رسیدیم ولی این برای توسعه فناوری کافی نیست، خاطر نشان کرد: زمانی که هیچ امتیازی برای ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت برای اساتید و اعضای هیات علمی در نظر گرفته نشود، نمی‌توانیم به سمت کاربردی شدن علوم تولید شده در بخش‌های صنعتی حرکت کنیم و امروز به این نتیجه رسیدیم که این روند یک رویکرد اشتباه بوده است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رویکرد بخش صنعت برای رفع نیازهای خود، اظهار کرد: در زمانی کشورهای اروپایی و آمریکایی پیشتاز توسعه فناوری در دنیا بودند، ولی امروزه چین با سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام داده، در تلاش است تا سال 2025 عقب ماندگی‌های خود را جبران کند.

وی با اشاره به اهداف سند چشم‌انداز بالادستی کشور برای توسعه فناوری، اظهار کرد: بر اساس سند چشم‌انداز ایران باید تا سال 1404 چهار درصد جی دی پی کشور صرف سرمایه‌گذاری در بخش تحقیق و توسعه شود.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که این سند از سال 1380 تا 1404 پیش‌بینی کرده است، ادامه داد: این اهداف در حالی است که در سال 1380 حدود نیم درصد جی دی پی کشور صرف تحقیق و توسعه شد و در حال حاضر این میزان به کمتر از نیم درصد رسیده است. در چنین شرایطی چگونه می‌توان انتظار داشت که مشکلات کشور برطرف شود.

قبادیان با تاکید بر این‌که توسعه به خودی خود رخ نمی‌دهد و در سایه سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری امکان دستیابی به توسعه فراهم می‌شود، اضافه کرد: برای این امر برنامه‌ریزی‌هایی در وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت که از آن جمله می‌توان به تدوین برنامه‌های حمایت این وزارتخانه از دانشگاه‌ها، ارتباط شهرک‌های صنعتی با پارک‌های علم و فناوری، طرح پسادکتری صنعتی و فرصت‌های مطالعاتی داخل، حمایت از پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری و کارآموزی دانشجویان کاردانی و کارشناسی اشاره کرد.

وی با تاکید بر این‌که از میان این طرح‌ها تنها طرح کارآموزی دانشجویان کاردانی و کارشناسی اجرایی شده است و مابقی آن ناموفق بود، ادامه داد: در بحث کارآموزی نیز با بررسی‌های انجام شده نشان داد که برای صنایع مرتبط با نساجی دانشجویان رشته‌های شیمی انتخاب شده‌اند که این انتخاب همخوانی با این طرح نداشت. از این‌رو اجرای این طرح به صورت تقاضامحور ادامه یافت.

به گفته معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت با تقاضا محور شدن این طرح 462 بنگاه بخش خصوصی اعلام آمادگی کردند.

قبادیان با تاکید بر این‌که دستگاه‌های دولتی نیز برای اجرای این طرح آمادگی خود را اعلام کردند، اظهار کرد: برای این منظور سامانه‌ای راه‌اندازی شد تا صنایع مختلف نیازمندی‌های خود را در آن به ثبت برسانند.

وی با اشاره به اجرای طرح "تاب" گفت: طرح "تاب" توانمندسازی، تولید و توسعه اشتغال پایدار مبتنی بر توسعه بخش‌های تحقیق و توسعه است و برای اجرای این طرح درخواست کردیم بنگاه‌هایی در آن شرکت کنند که دارای بخش‌های تحقیق و توسعه هستند.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: از میان 100 هزار دستگاه صنعتی تنها 2000 مورد آنها دارای بخش‌های تحقیق و توسعه هستند و از این تعداد تنها 700 واحد اعلام آمادگی برای مشارکت در طرح "تاب" کردند.

قبادیان با بیان این‌که در این طرح موضوع آمایش سرزمینی مدنظر قرار گرفته است، افزود: این طرح به صورت ملی اجرا می‌شود و به زودی اجرای آن آغاز خواهد شد.

وی همچنین با انتقاد نسبت به اجرای طرح سربازی برای دانش‌آموختگان نخبه، اظهار کرد: ما طرح «سرباز صنعت» را مطرح کردیم و بر اساس آن دانش‌آموختگان نخبه دانشگاه‌ می‌توانند بعد از دوره آموزشی خود وارد بخش صنعت شوند و با فعالیت در بخش‌های تحقیق و توسعه اقدام به دانش‌بنیان کردن محصولات شرکت‌ها کنند.

به گفته معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت، ستاد کل نیروهای نظامی نسبت به این طرح اعلام آمادگی کردند.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دانشگاه تهران طرح سرباز صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۲۱۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف

تفاهم نامه همکاری فناورانه و دانش بنیان در صنعت روانکار به‌منظور تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه بین شرکت نفت ایرانول و دانشگاه صنعتی شریف منعقد شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تفاهم‌نامه همکاری فناورانه و دانش بنیان در صنعت روانکار با حضور دکتر موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و مهندس اسحاقی مدیر عامل شرکت نفت ایرانول منعقد شد.

در این جلسه که با حضور معاون پژوهش و فناوری و برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شریف همچنین جمعی از معاونین و مدیران شرکت نفت ایرانول برگزار شد، دکتر موسوی طی سخنانی گفت: شرکت نفت ایرانول یکی از بزرگترین شرکت‌های فعال در صنعت روانکار است. وی افزود: با توجه به ظرفیت بالقوه و بالفعلی که دانشگاه صنعتی شریف دارد امیدواریم بتوانیم با همکاری موثر در حوزه‌های مختلف فناورانه و دانش بنیان به موفقیت‌های چشمگیری دست یابیم و با بومی‌سازی ملزومات وارداتی، ارتقا کیفیت و ایجاد ارزش افزوده بالاتر از محصولات پالایشی، با تحولات آینده در روند جهانی هم مسیر شده و توسعه یابیم تا گامی اساسی در فراگیری خودرو‌های الکتریکی و پیشرفت این صنعت برداریم.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف اضافه کرد: با توجه به اینکه صنعت روانکار صرفا اختصاص به خودرو ندارد و نقش اساسی در تمامی صنایع کشور ایفا می‌کند، امیدواریم با برنامه‌هایی که در زمینه داخلی‌سازی مواد اولیه و استفاده از فناوری‌های نوین در تولید محصولات شرکت نفت ایرانول داریم، بتوانیم با حداکثر توان موجود در این دانشگاه، در راستای ارتقای این شرکت در بازار‌های داخل و خارج از کشور همکاری کنیم.

در ادامه این جلسه مهندس اسحاقی مدیر عامل شرکت نفت ایرانول نیز ضمن معرفی توانمندی‌های شرکت نفت ایرانول گفت: شرکت نفت ایرانول با سابقه‌ترین شرکت در صنعت روانکار کشور است که با دارا بودن دو پالایشگاه تهران و آبادان، ظرفیت بالایی در حوزه پیشرفت‌های دانش بنیان دارد. ما به دنبال تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت و اجرایی شدن پروژه‌هایی در زمینه توسعه و ارتقا کیفیت محصولات، ایجاد ارزش افزوده در محصولات جانبی، بهبود و تحول در فرایندها، بومی‌سازی مواد اولیه، به کارگیری فناوری‌های دیجیتال و هوش مصنوعی و توسعه سرمایه انسانی متخصص هستیم.

وی افزود: با توجه به آینده صنعت روانکار و ورود خودرو‌های برقی در سال‌های آینده باید تحقیقات و پژوهش در راستای محصولات این حوزه از جمله؛ انواع روغن‌های دارای عمر روانکاری بالا و گریس‌های خاص را آغاز کنیم.

در ادامه تفاهم نامه همکاری مشترک بین طرفین توسط دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و مهندس عیسی اسحاقی مدیر عامل شرکت نفت ایرانول امضا شد.

در این پایان جلسه مقرر شد با تشکیل جلسات مشترک ماهانه روند توسعه و پیشرفت مفاد تفاهم نامه، بررسی شده و اقدامات لازم در دستور کار قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف
  • رونمایی از کتاب «آب، حیات‌بخش مقدس» در کاشان
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال