Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@03:32:30 GMT

20 درصد مبتلایان به زونا سالمندان هستند

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۲۳۶۰۶

20 درصد مبتلایان به زونا سالمندان هستند

تهران- ایرنا- یک متخصص بیماری های عفونی گفت: زونا از شایعترین بیماری هایی است که سالمندان در معرض ابتلا به آن قرار دارند به طوری که حدود 20 درصد افراد مبتلا به زونا را سالمندان بالای 50 سال تشکیل می دهند.

محمد کبریایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: زونا عفونت ویروسی است که به آبله مرغان بالغین شهرت دارد و عامل مولد این بیماری شبیه ویروس آبله ‌مرغان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: زونا معمولا در افرادی بروز می کند که سابقه ابتلا به این بیماری را در سال ‌های گذشته داشته یا اینکه ویروس زونا به‌ صورت نهفته در بدن آنها مانده است. زونا به صورت تاول ‌های کوچک در بدن ظاهر می شود و با درد و سوزش همراه است.
این پزشک، اختلالات خواب،‌ کاهش اشتهایی، خستگی مزمن، اختلالات حافظه و تاثیر سطح کیفیت زندگی را از عوارض بیماری زونا بیان کرد و اظهار داشت: ابتلا به زونا باعث می شود کارهای معمول روزمره مانند لباس پوشیدن یا خرید کردن برای فرد مشکل و حتی غیر ممکن شود و اضطراب و افسردگی ناشی از آن فرد را به انزوای اجتماعی می کشاند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در 15 درصد موارد، سالمندان پس از گذشت یک سال از درمان بیماری، از دردهای ناشی از زونا رنج می برند، تاکید کرد: اگر دوره درمان زونا دیر آغاز شود، محل تاول‌ها ممکن است تا آخر عمر باقی بماند و درد آن تا مدت‌ها فرد را آزار دهد.
به گفته کبریایی، این بیماری مسری است اما مانند آبله مرغان از طریق تنفس منتقل نمی‌شود بلکه با لمس تاول‌ها قابلیت سرایت دارد و احتمال بروز زونا در افرادی که آبله مرغان نگرفته‌اند، بسیار ناچیز است.
وی افزود: زونا قابل انتقال به کودکان نیست و آگاهی داشتن از علائم اولیه بیماری زونا به خصوص در فصل زمستان حائز اهمیت است.
اجتمام*9022*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سواد سلامت زونا سالمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۲۳۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: تعداد بیماران مبتلا به دیابت شناسایی شده در دانشگاه علوم پزشکی از مرز ۲۲ هزار نفر گذشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  از نیشابور، حامد جزجلالیان در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: طی سال‌های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگ‌ترین همه‌گیری تاریخ تبدیل کرده است، به‌طوریکه از هر 10 بزرگسال در جهان یک نفر با دیابت زندگی می‌کند و در هر 5 ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین مطالعات در کشور ما، 17.5 درصد افراد بالای 25 سال مبتلا به دیابت هستند. 30 درصد بیماران از بیماری خود اطلاعی ندارند، 35 درصد بیماران تحت درمان دارویی مناسب نیستند و حدود 80 درصد بیماران دیابتی HA1C(میانگین قند خون سه ماهه) کنترل شده ندارند.

جزجلالیان با بیان‌اینکه تعداد بیماران مبتلا به دیابت شناسایی شده نوع 1 و 2 در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در حال حاضر 22 هزار و 160 نفر است، تصریح کرد: دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر نارسایی پانکراس در تولید انسولین، یا مقاومت ارگان‌های هدف به انسولین ایجاد می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: در دیابت نوع یک انسولین به میزان کافی تولید نمی‌شود و فرد نیازمند تزریق‌های روزانه انسولین است. علت دیابت نوع یک مشخص نیست و با دانش فعلی بشر، این بیماری قابل پیشگیری نیست. 90 درصد موارد دیابت، از نوع دو است که ارتباط نزدیکی با وزن بالای بدن و عدم تحرک بدنی دارد.

وی افزود: علایم بالینی هر دو نوع دیابت مشابه است، هرچند علایم در نوع دو اغلب از شدت کمتری برخوردارند. به همین دلیل دیابت ممکن است تا سال‌ها بعد از ایجاد، بی‌علامت باشد و گاه زمانی تظاهر پیدا می‌کند که عوارض درازمدت آن به وقوع پیوسته باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: امروزه موارد دیابت نوع دو در کودکان هم مشاهده می‌شود. دیابت خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. در یک مطالعه چند ملیتی، علت مرگ 50 درصد از بیماران دیابتی بیماری های قلبی و سکته مغزی گزارش شد، ضمن اینکه خطر مرگ در بیماران دیابتی در مجموع دو برابر همتایان غیردیابتی است.

جزجلالیان یادآور شد: پیگشیری مقدم بر درمان است و مراقبت از سلامتی بر مراقبت از بیماری ارجحیت دارد، برخی مداخلات ساده در شیوه زندگی در پیشگیری یا به تاخیر انداختن دیابت نوع دو تاثیر دارند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • واکسیناسیون بیش از ۲۴۷ هزار رأس دام در زنجان
  • آغاز ایمن سازی رایگان دام‌های هویزه برعلیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور