Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، دولت آمریکا طی یک سال گذشته با طرحی مخفانیه در حال برنامه‌ریزی برای سرنگونی دولت ونزوئلا بوده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشته «دولت ترامپ طی یک سال گذشته به منظور بررسی طرحهای سرنگونی نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، نشستهای مخفیانه‌ای با شماری از افسران ناراضی ارتش ونزوئلا برگزار کرده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات آمریکایی و یکی از افسران پیشین ارتش ونزوئلا این خبر را به نیویورک‌تایمز اعلام کرده‌اند.

به نوشته نیویورک‌تایمز، با توجه به تاریخ طولانی مداخله مخفیانه آمریکا در کشورهای آمریکای لاتین، واشنگتن با برقراری رابطه پنهانی با طراحان کودتا در ونزوئلا دست به قمار بزرگی زده است. بسیاری از مردم این منطقه همچنان  از حمایت گذشته آمریکا از گروه‌های شورشی، کودتاها و طرحهای براندازانه در کشورهایی مانند کوبا، نیکاراگوئه، برزیل و شیلی و همچنین بی‌توجهی به جنایات رژیمهای نظامی این منطقه در دوران جنگ سرد و حمایت از آنها، بسیار خشمگین هستند.

نگارنده بدون اشاره به جزئیات این ملاقاتها مدعی می‌شود: سرانجام مقامات آمریکایی تصمیم می‌گیرند که به افسران ارتش ونزوئلا کمک نکنند و طرح کودتا متوقف می‌شود، اما تمایل دولت ترامپ به دیدار با این افسران ناراضی در چند نوبت که در پی سرنگونی یک رئیس‌جمهور بودند از لحاظ سیاسی پیامدهایی خواهد داشت.

«ماری کارمِن آپونته»، دیپلمات ارشد در امور آمریکایی لاتین درماه‌های پایانی دولت اوباما، اعتقاد دارد که اعلام چنین خبری «همانند انفجار بمب خبری در منطقه (آمریکای لاتین) است».

این گزارش همچنین به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شده افسران ارتش ونزوئلا در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما نیز به دنبال ارتباط با مقامات دولت آمریکا بودند، اما درخواست آنها پذیرفته نشد تا اینکه در ماه اوت سال گذشته، دونالد ترامپ اعلام کرد آمریکا «گزینه نظامی» را برای ونزوئلا روی میز دارد، این موضع‌گیری از سوی متحدان آمریکا در منطقه محکوم شد، اما افسران ناراضی ارتش ونزوئلا را ترغیب کرد تا یک بار دیگر ارتباط با مقامات واشنگتن را امتحان کنند.

افسر ارتش ونزوئلا که خود نیز در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دارد به شرط ناشناس‌ماندن به نیویورک‌تایمز می‌گوید: «فرمانده کل قوا آمریکا از گزینه نظامی صحبت می‌کرد و من هیچ شکی نداشتم که این حرف ارسال پیامی به ما بود».

بیشتر بخوانید: ترور نیکلاس مادورو شکست خورد

به نوشته «نیویورک‌تایمز» این نشستهای مخفیانه از پاییز سال گذشته آغاز شده و تا سال جاری نیز ادامه داشته است. در طی این جلسات افسران ارتش ونزوئلا به مقامات آمریکایی گفته‌اند که آنها نماینده صدها نظامی نیروهای مسلح ونزووئلا هستند که از دولت آقای مادورو ناراضی‌اند. این افسران از مقامات آمریکایی خواسته بودند با توجه به اینکه هنگام برنامه‌ریزی برای طراحی استقرار دولت موقت برای اداره کشور تا برگزاری انتخابات نیاز به ارتباط و مشاوره امن بین افسران است، واشنگتن رادیوهای با پیامهای رمزنگاری‌شده در اختیار آنها قرار دهد. آمریکایی‌ها این رادیوها را در اختیار آنها قرار ندادند و این طرح همچنان مخفی بود که در پاکسازیها و بازداشتهای اخیر ده‌ها تن از طراحان کودتا در ونزوئلا بازداشت شدند.

نیویور‌تایمز می‌نویسد اطلاعات و جزئیات این طرح کودتا را در گفتگو با 11 تن از مقامات کنونی و پیشین آمریکا و همچنین افسر پیشین ارتش ونزوئلا به دست آورده است. به گفته این افسر ارتش، در آن موقع دست‌کم سه گروه مجزا در ارتش ونزوئلا در حال طراحی کودتا و توطئه علیه دولت مادورو بودند و در سه مرحله یعنی تابستان سال گذشته، ماه مارس و 20 ماه مه هنگام برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری به دنبال اجرای برنامه کودتا بودند که در هر سه نوبت برنامه پیش از اجرا افشا شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا آمریکای لاتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۲۷۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه

نیویورک تایمز در گزارشی از طرح جدیدی که بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی در حال بررسی آن برای اداره غزه پس از جنگ است، پرده برداشت.

به گزارش مشرق، در گزارش نیویورک تایمز آمده است: مقام‌های دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طرحی را مطرح کرده‌اند که بر اساس آن، نتانیاهو به دنبال آن است تا غزه پس از پایان جنگ با کمک ائتلافی از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی اداره شود.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، این طرح به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد زیرا مسیر مشخصی را برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی مشخص نکرده است.

این گزارش می‌افزاید: همچنین به احتمال زیاد شرکای تندروی نتانیاهو در کابینه جنگ (رژیم) اسرائیل نیز به علت اینکه این طرح احتمال بازگشت تشکیلات خودگران فلسطین به غزه و تشکیل کشور مستقل فلسطین را از اساس رد نکرده است، با آن مخالفت خواهند کرد.

در ادامه گزارش نیویورک تایمز آمده است: بر اساس طرح جدید نتانیاهو، ائتلافی که مسئولیت اداره غزه پس از جنگ را بر عهده خواهد داشت با همکاری واشنگتن، اشخاصی را از میان فلسطینیان غزه برای ساخت و ساز مجدد این باریکه و حفظ امنیت و ثبات آن انتخاب کرده و بعد از هفت تا ۱۰ سال، به مردم غزه این امکان را خواهد داد تا در خصوص الحاق به یک دولت واحد فلسطینی که بر روی کرانه باختری و نوار غزه حکمرانی می‌کند، پای صندوق‌های رأی بروند.

نیویورک تایمز در ادامه این گزارش می‌افزاید: بر اساس این طرح نتانیاهو، نیروهای رژیم صهیونیستی همچنان توانایی فعالیت در داخل غزه را خواهند داشت.

در پایان این گزارش نیویورک تایمز آمده است: مراحل ابتدایی تهیه و تکمیل این طرح در ماه نوامبر با همکاری چندین تاجر که برخی از آنها ارتباط بسیار نزدیکی با نتانیاهو دارند، انجام شده است.

نیویورک تایمز در حالی از این طرح جدید نتانیاهو برای اداره غزه پس از جنگ پرده برداشته است که پس از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و ناکامی این رژیم در تحقق اهداف اعلامی خود، اکنون این جنگ به مهمترین عامل تشدید تنش بین سران رژیم اشغالگر تبدیل شده و در حالی که نتانیاهو و متحدانش خواهان تداوم جنگ هستند، مخالفان آنها بر آتش بس و آزادی اسرای صهیونیست تاکید دارند.

بسیاری از کارشناسان، هدف نتانیاهو از اصرار بر تداوم جنگ را، حفظ حیات سیاسی و فرار از تعقیب قضائی می‌دانند.

همچنین نتایج یک نظرسنجی در فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که ۶۸ درصد صهیونیست‌ها از پیروزی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در جنگ غزه نا امید هستند.

نظرسنجی کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان داده است که ۶۸ درصد مخاطبان آن می‌گویند نتانیاهو نمی‌تواند در غزه پیروز شود.

از سوی دیگر رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که تماس‌ها با حماس برای انجام توافق مبادله اسرا به در بسته خورده است و مشخص نیست که چه زمانی این گره باز می‌شود.

روزنامه عبری زبان هاآرتص نیز به نقل از منابعی گزارش داد، سطح سیاسی رژیم صهیونیستی، روی یک توافق عادی سازی احتمالی با عربستان سعودی حساب باز کرده که ممکن است این رژیم را مجبور به توقف جنگ در غزه کند.

بر اساس این گزارش، دولت آمریکا پایان ماه می را برای دستیابی به توافق عادی سازی بین (رژیم) اسرائیل و عربستان سعودی تعیین کرده است.

معاون نخست وزیر و وزیر خارجه اردن نیز روز دوشنبه گذشته تاکید کرد که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برخلاف ادعاهایش، جنگ غزه را باخته است.

ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن در سخنانی در نشست گفت‌ وگو محوری که در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد، گفت که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جنگ غزه شکست خورده است.

وی افزود: نتانیاهو می‌گوید که به دنبال پیروزی در غزه است اما وی اکنون به شکست رسیده و اسرائیل نیز مطرود شده است. روشن است که نتانیاهو به دنبال صلح نیست.

الصفدی با اشاره به اینکه ۱.۳ میلیون فلسطینی بمباران می‌شوند، گفت: همه خواهان صلحی مبتنی بر راه‌حل دو دولتی هستیم و باید اسرائیل پایبندی خود به صلح عادلانه و فراگیر را اعلام کند؛ همچنان که جامعه جهانی نیز بر این باور است که راه حل دو دولتی تنها راه تضمین امنیت و صلح خواهد بود.

شبکه «المیادین» نیز به نقل از وزیر خارجه اردن گزارش داد که ابتدا رژیم صهیونیستی باید جنگ را متوقف کند و پس از آن از حماس برای آزادی اسرای صهیونیست درخواست خواهد شد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه
  • اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات رژیم صهیونیستی با پاسخ وحشیانه پلیس و ارتش آمریکا مواجه شد
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به برچسب «یهودستیزی» زدن به دانشجویان آمریکایی
  • واکنش کنعانی به زدن برچسب «یهودستیزی» به دانشجویان معترض آمریکایی
  • تماس سنای آمریکا با دیوان بین‌المللی کیفری برای جلوگیری از اقدام احتمالی علیه سران تل‌آویو
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد