Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@22:04:30 GMT

جزئیات ۴ توافق ارزی مجلس وبانک مرکزی

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۲۸۸۸۰

به گزارش اکوفارس به نقل از مهر، محمدرضا پورابراهیمی در خصوص جلسه امروز کمیسیون اقتصادی با رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: در نشست مشترک کمیسیون اقتصادی با رئیس کل بانک مرکزی، عملکرد دولت در اجرای بسته سیاست‌های ارزی را مورد بررسی قرار دادیم.

وی ادامه داد: آقای همتی گزارشی از آخرین اقدامات بانک مرکزی در اجرای مجموعه سیاست‌های ارزی و پولی کشور ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن هم اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس نظرات خود را در محورهای مختلف بیان کردند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: فضای همراهی بسیار خوبی بین دولت و مجلس، کمیسیون اقتصادی و بانک مرکزی شکل گرفته است. یک نگاه مشترک ظرفیت خوبی برای حل مشکلات ایجاد می‌کند.

مجوز بانک مرکزی برای واردات ارز و طلا توسط صرافی ها

پورابراهیمی در تشریح توافقات کمیسیون اقتصادی و بانک مرکزی تصریح کرد: مقرر شد مجوزهای لازم برای واردات طلا و ارز توسط صرافی‌ها صادر شود و بانک مرکزی اجازه دهد صرافی‌ها در این حوزه که قبلاً با محدودیت‌هایی مواجه بودند، ورود کنند؛ این کار کمک می‌کند تا بخشی از نیازهای روزانه، بخش‌های کوچکی از تقاضاهای کشور پوشش داده شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیش از این رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده بود که بانک مرکزی در بازار ارز مداخله نمی‌کند. کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد بود بانک مرکزی حتماً باید در ساماندهی بازار خُرد و اسکناس ارز ورود کند و البته این مداخله باید از محل منابع ارزی و نه از محل ذخایر ارزی انجام شود.

توافق برای اختصاص ارز اسکناسی از سامانه نیما به صرافی ها برای مدیریت بازار

وی تأکید کرد: منابع ارزی که از طریق آن بانک مرکزی می تواند در بازار مداخله کند شامل منابع حاصل از فروش نفت و منابع حاصل از فروش محصولات غیرنفتی است که توافق شد از طریق سامانه «نیما» اسکناس در اختیار صرافی‌ها قرار گرفته و برای مدیریت بازار ارز استفاده شود.

پورابراهیمی ادامه داد: از امروز مداخله بانک مرکزی در حوزه بازار خُرد و اسکناس که بخش جزئی از تقاضاها را تشکیل می‌دهد، آغاز خواهد شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از ۹۰ درصد از تقاضای ارز کشور از طریق بازارهای اولیه و ثانویه تأمین می‌شود و حدود ۲ درصد از این تقاضاها خارج از این بازارها از طریق صرافی‌ها تأمین می‌شود و عدم برنامه‌ریزی در این حوزه هفته گذشته التهاباتی را ایجاد کرده بود و همین دو درصد تقاضا، نرخ ارز را برای کل بازار تعیین می‌کرد.

وی افزود: اولاً بانک مرکزی به صرافی‌ها اجازه نمی‌داد که از بخش‌های مختلف نیاز این دو درصد را تأمین کند و ثانیاً بانک مرکزی نیز برای مدیریت بازار خُرد و اسکناس مداخله نمی‌کرد.

پورابراهیمی اظهار داشت: با مجوزهای صادر شده، تقاضای آن دو درصد برای تأمین ارز دانشجویی، مسافر و بیمار که در بازار اولیه و ثانویه قابل تأمین نیست، ساماندهی می‌شود.

التهابات ارزی اخیر ناشی از عدم مداخله بانک مرکزی در ساماندهی بازار خُرد و اسکناس بود

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: التهابات ارزی اخیر ناشی از عدم مداخله بانک مرکزی در ساماندهی بازار خُرد و اسکناس و عدم صدور مجوزهای لازم برای مدیریت تقاضاها توسط صرافان بود.

وی گفت: پیش‌بینی می‌شود این مسیر بتواند در طول روزهای آینده قیمت ارز را ساماندهی کند.

پورابراهیمی ادامه داد: رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد بیش از ۸ میلیارد دلار منابع ارزی آماده عرضه در بازار ثانویه است و کل تقاضایی که ما اطلاع داریم، بیش از چهار میلیارد دلار نیست.

وی افزود: بیش از ۵.۵ میلیارد دلار از ابتدای سال جاری تا الان برای واردات کالاهای اساسی تأمین ارز شده است که ۱.۳ میلیارد دلار منابع ارزی برای واردات کالاهای اساسی در یک ماه اخیر اختصاص یافته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص بازار ثانویه گفت: وضعیت بازارهای اولیه و ثانویه در عرضه و تقاضا شرایط مطلوبی است، فقط باید مدیریت انجام شود و انتظار داریم که بانک مرکزی در بازار خُرد که همان بازار اسکناس دلار است، ورود جدی داشته باشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که بانک مرکزی تمام تلاش‌ خود را در این حوزه ساماندهی کرده است.

پورابراهیمی اظهار داشت: متأسفانه ما از ناحیه محدودیت‌های داخلی بیشتر صدمه می‌خوردیم تا محدودیت‌های خارجی و این محدودیت‌ها در حال ساماندهی است.

وی با اشاره به بررسی لزوم مدیریت نقدینگی در کشور در جلسه امروز گفت: راهکارهای جذب نقدینگی مورد بررسی قرار گرفت؛ بانک مرکزی به این موضوع توجه جدی دارد و برنامه‌ریزی دقیق انجام شده است. این موضوع در کنار بسته سیاست‌های ارزی، یکی از عوامل مهم مدیریت ارز در کشور است.

تعهد بانک مرکزی به مدیریت صفر تا صد الزامات مدیریت نقدینگی در کشور

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که پیش از این رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده بودند که اراده‌ای برای مدیریت نقدینگی در کشور وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ایشان اظهارات خود را تصحیح و اعلام کرد بانک مرکزی متولی مدیریت نقدینگی در کشور است و با تمام توان این کار را انجام می‌دهد بنابراین توافق کردیم بانک مرکزی صفر تا صد الزامات مدیریت نقدینگی در کشور را انجام دهد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۲۸۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی

فرارو- حراج سکه دولتی برای دومین بار در سال جاری برگزار می‌شود و مثل دفعه قبلی، تمام‌سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه طرح جدید در دسترس شرکت‌کننده‌های حراج مرکز مبادله ارز و طلا ایران قرار می‌گیرند.

به گزارش فرارو؛ حراج سکه مرکز مبادله البته تا الان ظرف ۱۰ مرحله مختلف انجام شده و خریداران سکه دولتی در آخرین حراج برگزار‌شده، موفق شدند با پیشنهاد‌هایی بین ۶.۳ درصد تا ۱۰.۳ درصد زیر نرخ بازار، صاحب سکه دولتی شوند. خواندن این گزارش می‌تواند برای شرکت‌کننده‌های حراج شماره ۱۱ سکه در مرکز مبادله ارز و طلا که روز ۱۷ اردیبهشت برگزار می‌شود، راهگشا باشد.

قیمت سکه در حراج مرکز مبادله

حراج سکه تمام آخرین بار روز ۲۷ فروردین برگزار شد و سه هزار و ۵۴۴ نفر برای خرید سکه دولتی آن هم از نوع تمام اقدام کردند. از این تعداد شرکت‌کننده، ۱۰ هزار و ۷۶۸ پیشنهاد مختلف برای خرید سکه دولتی ارائه شد و نهایتا سکه دولتی به‌طور متوسط با قیمت ۴۱ میلیون و ۶۸ هزار تومان عرضه شد.

قیمت سکه دولتی در آخرین روز حراج مرکز مبادله قاعدتا با ارقامی بیشتر یا کمتر از این عدد به شرکت‌کننده‌های حاضر در حراج تعلق گرفته، اما همین عدد از قیمت سکه امامی در آن روز معاملات بازار آزاد به‌طور متوسط دو میلیون و ۷۹۱ هزار تومان کمتر بوده است.

قیمت سکه امامی در بازار آزاد آن روز به‌شکل میانگین ۴۳ میلیون و ۸۵۹ هزار تومان به‌ثبت رسید که دقیقا ۶.۳ درصد بالاتر از قیمت سکه در مرکز مبادله ارز و طلا بیشتر بوده است.

سکه امامی امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت یعنی یک روز قبل از دومین حراج سال در مرکز مبادله، در بازار آزاد به شکل تکفروشی معادل ۴۱ میلیون و ۴۶ هزار تومان فروخته شد. از طرفی دیگر همزمان با حراج روز ۲۷ اسفند سال قبل سکه امامی هشت درصد زیر قیمت بازار حراج شد و احتمالا روز ۱۷ اردیبهشت پا ارائه پیشنهادی نزدیک ۳۸ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان، می‌شود به خرید سکه دولتی امید داشت. فراموش نکنید قیمت سکه امامی در بازار تا کف کانال ۴۱ میلیون پایین آمده است.

بیشتر بدانید| حراج سکه مرکز مبادله مختص همه افراد بالای ۱۸ سال است، اما شرط‌وشروط خاص خودش را دارد. به‌عنوان مثال هر متقاضی حداکثر امکان ثبت سفارش برای پنج سکه مختلف خواهد داشت، اما این پنج سکه می‌توانند ترکیبی از سکه تمام، نیم‌سکه و ربع‌سکه باشند

قیمت نیم‌سکه در حراج مرکز مبادله

قیمت نیم‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا همزمان با آخرین حراج در روز ۲۷ فروردین امسال، ۲۳ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان به‌ثبت رسید. آن روز از مجموع پنج هزار و ۳۱۶ قطعه نیم سکه ثبت سفارش شده از سوی دو هزار و ۲۰۰ نفر شرکت کننده، هزار و ۱۶ قطعه با میانگین قیمت ۲۳ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان معامله شد.

قیمت نیم‌سکه در مرکز مبادله آن روز به شکل متوسط دو میلیون و ۲۱۶ هزار تومان کمتر از بازار کشف شد که به‌معنی اختلاف ۸.۵ درصدی است.

قیمت نیم‌سکه در آخرین حراج سال گذشته هم حدود ۱۱ درصد زیر قیمت بازار به ثبت رسید و مردم به‌جای نیم‌سکه ۲۳ میلیون تومانی، آن را ۲۰ میلیون و ۴۵۵ هزار تومان از مرکز مبادله دریافت کردند.

قیمت نیم‌سکه در بازار آزاد امروز تقریبا به ۲۳ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان رسید و احتمالا با پیشنهادی نزدیک ۲۱ میلیون و ۶۴۸ هزار تومان شانس برنده شدن در حراج روز ۱۷ اردیبهشت نیم‌سکه افزایش پیدا می‌کند.

قیمت ربع‌سکه در حراج مرکز مبادله

قیمت ربع‌سکه در مرکز مبادله ارز و طلا، همزمان با آخرین حراج برگزارشده، تقریبا ۱۰ درصدی زیر بازار به ثبت رسیده است.

حراج ربع‌سکه مرکز مبادله روز ۲۷ فروردین امسال با حضور چهار هزار و ۵۹۹ شرکت‌کننده و ارائه ۱۳ هزار و ۳۰۲ پیشنهاد جورواجور برگزار شد و نهایتا چهار هزار و ۶۷۵ قطعه ربع‌سکه با میانگین قیمت ۱۴ میلیون و ۱۱۶ هزار تومان حراج شد.

قیمت ربع‌سکه در بازار آزاد آن روز ۱۵ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان بود و خریداران ربع‌سکه موفق شدند آن را یک میلیون و ۶۲۴ هزار تومان زیر قیمت بازار بخرند.

ربع‌سکه دولتی همزمان با آخرین حراج سال گذشته هم ۱۱.۸ درصد زیر قیمت بازار معامله شد و الان که قیمت ربع‌سکه در بازار به ۱۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان رسیده، احتمال برنده شدن پیشنهاد‌های نزدیک ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان وجود دارد.

مقایسه قیمت سکه مرکز مبادله و بازار آزاد در آخرین حراج

انواع سکه

متوسط قیمت مرکز مبادله

متوسط قیمت بازار

اختلاف

تفاوت

تمام‌سکه

41 میلیون و 68 هزار تومان

43 میلیون و 859 هزار تومان

دو میلیون و 791 هزار تومان

6.3 درصد

نیم‌سکه

23 میلیون و 644 هزار تومان

25 میلیون و 860 هزار تومان

دو میلیون و 216 هزار تومان

8.5 درصد

ربع‌سکه

14 میلیون و 116 هزار تومان

15 میلیون و 740 هزار تومان

یک میلیون و 624 هزار تومان

10.3 درصد

دیگر خبرها

  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • تضارب آراء در سیاست‌های ارزی طبیعی است
  • جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا