Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@19:01:30 GMT

دست‌انداز قیمتی در خوراکی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۲۹۴۷۵

دست‌انداز قیمتی در خوراکی‌ها

تحولات عمده در بازه هفتگی

بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در شهر تهران در هفته منتهی به نهم شهریور را منتشر کرد. بر اساس گزارش بانک مرکزی، در هفته مورد بررسی از ۱۱ گروه عمده خوراکی، ۱۰ گروه با افزایش قیمت هفتگی همراه بوده‌اند. شدیدترین رشد قیمتی مربوط به میوه‌های تازه و گوشت مرغ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هفته منتهی به نهم شهریورماه سال‌جاری، گوشت مرغ با رشد ۳/ ۲ درصدی بیشترین رشد قیمتی را ثبت کرد. قیمت هر کیلو گوشت مرغ در این هفته به نزدیکی ۱۱ هزار تومان رسید. میوه‌های تازه نیز با رشد ۲/ ۲ درصدی، دومین گروه پرنوسان خوراکی‌ها در هفته مورد بررسی بودند. در بین میوه‌های تازه، موز، انگور و گلابی نقش تعیین‌کننده‌ای در روند کلی این گروه بازی کرده‌اند. موز در بازه یک هفته‌ای رشد قیمتی ۶/ ۱۲ درصدی را ثبت کرده که در بین تمامی مواد خوراکی، بی‌رقیب است. با این جهش قیمتی، هر کیلو موز در بازارهای سطح شهر با قیمت ۱۱ هزار و ۴۶۰ تومان به فروش رسیده است. انگور نیز با افزایش قیمت ۷ درصدی در عرض یک هفته، کیلویی ۹۸۰۰ تومان در سطح شهر قیمت خورده است. در بین میوه‌های تازه، هلو، خربزه و هندوانه عقبگرد قیمتی را تجربه کردند. قیمت هر کیلو خربزه در میوه‌فروشی‌های تهران، ۳۷۸۰ تومان گزارش شده است.

برنج و گوشت قرمز نیز دو گروه دیگری بودند که تورم هفتگی بالای یک درصد را در هفته منتهی به نهم شهریور ثبت کردند. قیمت هر کیلو گوشت گوسفند با استخوان در این هفته با جهش ۲/ ۲ درصدی به بیش از ۶۱ هزار تومان  رسیده است. در گروه برنج نیز، افزایش قیمت در برنج داخلی(به خصوص برنج داخلی درجه۲)، نوسان قیمتی در این گروه را موجب شده است. هر کیلوبرنج داخلی درجه ۲ در هفته مورد بررسی ۱۰ هزار و ۸۰ تومان فروخته شده است که ۴/ ۳ درصد رشد در بازه هفتگی را نشان می‌دهد. در گروه‌های دیگر، تورم هفتگی از یک درصد فراتر نرفت. چای، روغن نباتی و سبزی‌های تازه، باثبات‌ترین گروه‌های خوراکی در هفته منتهی به نهم شهریورماه بودند.

رصد وضعیت در نگاه بلندمدت

یکی از علل اصلی افزایش تورم در ماه‌‌های اخیر، نوسان قیمت در گروه خوراکی‌ها بوده است. در مرداد ماه، تورم ماهانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۶/ ۷ درصد گزارش شده است و این در حالی بود که تورم میانگین کل کالاها و خدمات مصرفی خانوار، ۵/ ۵ درصد بود. در واقع، رشد قیمتی خوراکی‌ها در ماه‌های اخیر تندتر از دیگر کالاهای مصرفی بوده و این بیش از هر چیز، به ضرر دهک‌های پایین هزینه‌ای در اقتصاد تمام می‌شود. به نظر می‌آید روند افزایش قیمت در شهریورماه نیز تمدید شده است. چرا که تورم ماهانه اغلب گروه‌ها، در آخرین گزارش بانک مرکزی قابل توجه بوده است. تورم ماهانه در لبنیات، قندوشکر و گوشت مرغ بیش از ۱۷ درصد بوده است. تنها سبزی‌های تازه و روغن نباتی تورم ماهانه زیر یک‌درصد را ثبت کرده‌اند. رجوع به گزارش‌های تفصیلی بانک مرکزی نشان می‌دهد که گوشت، لبنیات، میوه‌ها و سبزی‌ها و غلات و نان نقش مهمی در سبد مصرفی خانوار دارند و سهم آنها در تعیین شاخص کل تورم، بااهمیت است. گوشت مرغ در هفته مورد بررسی، تورم ماهانه ۵/ ۱۷ درصدی را ثبت کرده است. رشد قیمتی در گوشت قرمز آرام‌تر بوده و ۶/ ۷ درصد گزارش شده است. اما مجموعا در صورت ادامه این روند در ماه جاری، باید منتظر تورم بالای گوشت در شهریور بود. در ماه گذشته تورم ماهانه گوشت، ۲ درصد گزارش شده بود. لبنیات نیز گروه دیگری است که با تورم ماهانه ۶/ ۱۸ درصدی، تهدید جدی برای شاخص کل به حساب می‌آید. در این گروه، ماست و پنیر پاستوریزه نقش اصلی را در جهش قیمتی داشته‌اند. نقطه امید تورم خوراکی‌ها می‌تواند گروه سبزی‌های تازه باشد. چرا که این گروه تورم ماهانه ۱/ ۰- درصدی را در هفته مورد بررسی به ثبت رساند. افت قیمت در خیار، پیاز و لوبیا سبز مهم‌ترین علت تورم منفی سبزی‌های تازه است.

اما اگر زاویه نگاه خود را بازتر کرده و از دید سالانه، نوسان قیمت‌ها بررسی شود، آمار امیدبخشی نظاره نمی‌شود. در بین ۱۱ گروه مواد خوراکی، تورم نقطه‌به‌نقطه در ۶ گروه بیش از ۳۴ درصد است. یعنی مصرف‌کنندگان در شهریور سال‌جاری نسبت به شهریور سال گذشته، برای تامین کالاهای این گروه‌ها حداقل ۳۰ درصد هزینه بیشتری را پرداخت کرده‌اند. حادترین وضعیت مربوط به میوه‌های تازه است. تورم نقطه‌به‌نقطه این گروه، نزدیک به ۹۳ درصد بوده است. در این گروه هر کیلو طالبی به دو برابر قیمت سال گذشته و هر کیلو موز به ۸/ ۲ برابر قیمت سال گذشته رسیده است. تخم‌مرغ نیز جز اقلام خوراکی بوده که وضعیت سختی را برای مصرف‌کنندگان رقم زده است. رشد قیمتی شانه ۲ کیلویی تخم مرغ در بازه سالانه بیش از ۵۰ درصد بوده است و باعث شده مصرف‌کنندگان برای تهیه این ماده غذایی، ۱۸ هزار و ۴۰۰ تومان بپردازند. رتبه سوم بیشترین رشد سالانه قیمت، متعلق به گروه لبنیات است. خانوارهای ایرانی برای تهیه سبد معینی از لبنیات در هفته منتهی به نهم شهریور در سال‌جاری نسبت به سال گذشته نزدیک به ۴۰ درصد هزینه بیشتری پرداخت کرده‌اند. ماست پاستوریزه، بیشترین رشد قیمتی را در این گروه ثبت کرده است. هر کیلو ماست در هفته مورد بررسی با قیمت ۵ هزار و ۶۸۰ تومان به فروش رفته است که نسبت به سال گذشته، رشد ۶۴ درصدی را مخابره می‌کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۲۹۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذا‌های ورزشکاران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس؛ ۶۰ درصد خوراکی‌ها بدون گوشت خواهد بود

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،غذای بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس ترکیبی از نان تازه پخته‌شده، پنیر‌های خاص و انواع سبزیجات خواهد بود. البته غذا‌های لذیذی که توسط سرآشپز‌های مشهور فرانسوی تهیه شده‌اند نیز در منو گنجانده شده است.

در طول بازی‌ها، روزانه حدود ۴۰ هزار وعده غذا برای بیش از ۱۵ هزار ورزشکار از ۲۰۰ کشور مختلف که در دهکده‌ی المپیک مستقر هستند، سرو می‌شود.

بازدیدکنندگان نیز می‌توانند در مکان‌های مختلف بازی‌ها از خوراکی‌های مخصوصی که به همین منظور تهیه شده، لذت ببرند.

شرکت فرانسوی خدمات غذایی Sodexo Live که مسئولیت پذیرایی در دهکده المپیک و ۱۴ مکان بازی‌های پاریس را برعهده دارد، اعلام کرده که ۵۰۰ دستور غذای مختلف تهیه کرده است.

بخش قابل توجهی از این غذا‌ها در رستوران بزرگ دهکده المپیک که ظرفیت پذیرایی از ۳۵۰۰ ورزشکار را دارد، سرو خواهد شد. این رستوران قرار است به عنوان بزرگترین رستوران جهان شناخته شود.

ناتالی بلون-سابو، مدیرعامل جهانی شرکت Sodexo Live در این خصوص به خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید: «مطمئنا برای ورزشکاران غذا‌های کلاسیکی مانند پاستا نیز وجود خواهد داشت، اما در کل غذا‌ها با طعم و عطر فرانسوی همراه خواهند بود.»

همچنین ورزشکاران به غرفه‌های غذای «بگیر و برو» دسترسی خواهند داشت که یکی از آنها به طور خاص به غذا‌های فرانسوی اختصاص دارد که توسط سرآشپز‌ها تهیه می‌شود.

آماندین شاینو، سرآشپز مشهور فرانسوی که یک رستوران و یک کافه در پاریس دارد، یکی از دستورپخت‌های خود را که بر پایه کروسان است، معرفی کرد.

او به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «می‌خواستم دستور غذایی که پیشنهاد می‌دهم، معرف محصولات محلی فرانسه باشد، اما در عین حال می‌خواستم ورزشکاران نیز از آن لذت ببرند. من می‌خواستم یک کروسان پیچ‌خورده درست کنم. بنابراین، کمی پوره کنگر فرنگی، یک تخم‌مرغ آب‌پز و قارچ و کمی پنیر در این غذا خواهیم داشت. این غذا هم گیاهی است و هم اشتهاآور.»

شاینو همچنین در ادامه می‌افزاید: «هر روز در طول بازی‌ها که از ۲۶ جولای تا ۱۱ اوت برگزار می‌شود، یک سرآشپز برتر از جمله برخی از سرآشپز‌های دارای ستاره میشلن در مقابل ورزشکاران در دهکده المپیک آشپزی می‌کند. بنابراین، آنها می‌توانند با سرآشپز‌ها صحبت کنند و بهتر درک کنند که غذای فرانسوی چگونه است و در نتیجه کمی بیشتر فرهنگ ما را درک کنند و با آن آشنا شوند.»

غذا‌های روزانه با طیف گسترده‌ای از سالاد، پاستا، گوشت کبابی و سوپ همراه خواهد بود. پنیر‌ها شامل انواع باکیفیت از لبنیاتی که با شیر گاو و گوسفند در جنوب غربی فرانسه تهیه می‌شوند خواهد بود. دهکده المپیک همچنین دارای یک نانوایی خواهد بود که باگت تازه و انواع دیگر نان را تولید می‌کند.

تونی دور، نانوایی که در رستوران اصلی دهکده المپیک کار خواهد کرد، می‌گوید: «هدف این است که به ورزشکاران این امکان را بدهیم که برای صبحانه یک باگت داغ بردارند.» دور در ادامه می‌افزاید: «ورزشکارانی که علاقه‌مند هستند، حتی می‌توانند در آموزش‌های روزانه نانوایی شرکت کنند و نان باگت فرانسوی خود را درست کنند.»

به منظور ارائه هر چه بیشتر گزینه‌ها، وعده‌های غذایی ارائه شده بر اساس چهار نوع غذا خواهد بود: فرانسوی، آسیایی، آفریقایی و کارائیب و غذای بین‌المللی.

برگزارکنندگان پاریس ۲۰۲۴ وعده داده‌اند که بازی‌ها را پایدارتر و سازگارتر با محیط زیست کنند و این شامل تلاش‌هایی برای کاهش استفاده از پلاستیک می‌شود. به همین منظور، رستوران اصلی دهکده فقط از ظروف قابل استفاده مجدد استفاده خواهد کرد. علاوه بر این، برگزارکنندگان می‌گویند تمام وعده‌های غذایی بر اساس محصولات فصل خواهد بود و ۸۰ درصد آن محصولاتی هستند که در خود فرانسه تولید شده‌اند.

فیلیپ وورتز، رئیس بخش غذا و نوشیدنی کمیته پاریس ۲۰۲۴، می‌گوید: «غذا‌های گیاهی ۶۰ درصد از موارد برای بازدیدکنندگان در مکان‌های برگزاری را تشکیل خواهد داد که از جمله می‌توان به هات داگ گیاهی اشاره کرد.»

دیگر خبرها

  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • غذا‌های ورزشکاران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس؛ ۶۰ درصد خوراکی‌ها بدون گوشت خواهد بود
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه بی فایده است
  • اروپایی‌ها چقدر برای بازنشستگی خود پس‌انداز می‌کنند؟
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۱۲ اردیبشهت ۱۴۰۳
  • مانیتور شیائومی ردمی G27Q 2025 با چه قیمتی عرضه می‌شود؟
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه ناکارآمد است