Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن غفاری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره فرصت مجددی که تلگرام و هات گرام برای ایرانی شدن گرفته‌اند، اظهار داشت: ظاهرا دوباره جلسه‌ای با یکی از مسئولین برگزار شده و دو سه ماه دیگر فرصت گرفته‌اند تا تلگرام طلایی و هات گرام تبدیل به پیام رسان ایرانی شوند.

مدیر پیام‌رسان ایتا ادامه داد: تصور نمی‌کنم مسئولین این اپلیکیشن‌ها بتوانند به سادگی آن‌ها را ایرانی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوشتن پیام‌رسان کار ساده‌ای نیست و ازجمله کارهای های‌تِک است؛ مگر اینکه هسته اصلی را از خارج تهیه کرده باشند؛ یک هسته اصلی که توانش را داشته باشد تعداد زیادی مخاطب را پاسخگو باشد.

وی افزود: شرکت‌هایی که دارای پیام رسان داخلی هستند، هریک سابقه‌ای 4-3 ساله دارند و محصول یکی دو ماه نیستند.  بالطبع ما با یک افق بازاریابی متفاوت هزینه‌های زیادی انجام دادیم. در مقطعی از زمان دولت احساس کرد تلگرام به کشور ضربه سیاسی می‌زند و یکی از مشکلاتش این است که هیچ چیز در آن قابل پیگیری نیست. متاسفانه حتی اگر دروغی در این رسانه پخش شود، به لحاظ حقوقی و کیفری در تلگرام قابل تعقیب نیست. البته برای حکومت بیشتر مسائل سیاسی مطرح بود. به هر حال رایزنی‌های زیادی انجام شد تا تلگرام به ایران پاسخگو باشد اما نتیجه‌بخش نبود و تلگرام در کشور فیلتر شد.

غفاری با بیان اینکه از پیام رسان‌های داخلی درخواست کردند تا با حمایت‌های دولت به پیام رسان برتر کشور تبدیل شوند، اظهار کرد: تا مقعطی از زمان این کار خوب انجام شد و مردم هم باور کردند تلگرام فیلتر می‌شود و بهتر است به پیام رسان‌های داخلی رو آورند؛ ولی یکی از برنامه‌ها کار را خراب کرد.

وی افزود: برنامه این بود که تلگرام و هات‌گرامی وجود داشته باشند که مردم تا یک مدت محدود بدون نیاز به فیلترشکن اطلاعات خود را جا به جا کنند، گروه‌هایشان را در پیام رسان های دیگر ایجاد کنند و ضمنا در بحث اقتصادی ضرری ایجاد نشود. شاید این برنامه به‌جایی بود؛ چون حتی قبل از فیلتر تلگرام تا بعد از آن، در بازه زمانی 10 تا 15 روز حدود 350 هزار کانال در پیام رسان ایتا ایجاد شد. خیلی از کانال‌داران اهداف اقتصادی داشتند که نباید دچار مشکل می‌شد؛ بنابراین کانال‌های اقتصادی به پیام رسان‌های داخلی منتقل شدند. همچنین خیلی از خبرگزاری‌ها کانال‌های خود را منتقل کردند تا مخاطبان خود را از دست ندهند.

مدیر پیام‌رسان ایتا با اشاره به اینکه برخی کانال‌ها مثل کانال‌های قمار خود را به پیام‌رسان‌های داخلی منتقل نکردند، خاطرنشان کرد: اما تقریبا اغلب کانال‌های بزرگ که فعالیت غیرقانونی نداشتند، به پیام رسان‌های داخلی آمدند. تا اینجا خیلی خوب پیش رفت اما اتفاق بد این بود که هات گرام و طلاگرام از هدف اولیه خود که فرصت به مردم برای انتقال اطلاعات بود، جدا شدند و به این سمت رفتند که فیلترینگ را هم اعمال کنند و برخی کانال‌ها را فیلتر کنند. این اتفاق سبب شد کانال‌های بزرگ از مخاطبان خود بخواهند درصورت ایجاد مشکل در تلگرام، هات گرام یا طلاگرام را نصب کنند تا فیلتر دور زده شود.

غفاری تاکید کرد: قرار است تلگرام «گرام» یا ارز دیجیتال خود را وارد سیستم کند و به زودی دسترسی هات گرام، طلاگرام و کلیه اپلیکیشن های مشابه را که به تلگرام وصل می شوند، محدود می کند.

وی در توضیح تصمیم تلگرام مبنی بر محدود کردن هات گرام و طلاگرام اظهار کرد: اگر شما هات گرام را روی گوشی خود نصب کنید، خیلی از کانال‌ها را نمی‌توانید ببینید و یک سری اطلاعات را به دلیل فیلترینگی که این اپلیکیشن اعمال کرده است، نمی‌ توانید دانلود کنید. این اپلیکیشن برخی اطلاعات را روی سرورهای خود ذخیره کرده و آنچه را که نخواهد، نمی‌گذارد مخاطب ببیند. این نوع دسترسی به اطلاعات مخاطب خلاف سیاست‌های کلی تلگرام است. امنیت یا حق آزادی مخاطب در هات گرام و تلگرام طلایی از بین رفته است.

غفاری تصریح کرد: سوال اینجاست که چرا تلگرام اجازه می‌دهد اپلیکیشن های این‌چنینی ادامه کار دهند؟ اگر تلگرام اجازه ادامه فعالیت به اپلیکیشن‌هایی مثل هات گرام و طلاگرام ندهد، مخاطبان آن به شدت ریزش می‌کنند؛ همانگونه که در روزهای فیلترینگ این اتفاق افتاد. اگر این ریزش مخاطب اتفاق بیفتد، تلگرام به اهداف خود نخواهد رسید و نمی‌تواند ارز دیجیتال خود را در ایران ارائه دهد. تلگرام نیاز به مخاطب دارد و این مخاطب را باید به عنوان مشتری نگاه دارد.

مدیر پیام رسان ایتا با بیان اینکه در حال حاضر وجود هات گرام و تلگرام طلایی بازی کردن در زمین پاول دوروف است، عنوان کرد: دوروف نمی‌خواهد دسترسی مردم ایران به تلگرام قطع شود؛ چراکه می‌خواهد امکاناتی ایجاد کند که دیگر نیازی به چنین اپلیکیشن‌هایی نباشد. بنابراین این پیام رسان‌ها برخلاف هدف اولیه‌شان که کمک به پیام رسان‌های داخلی بود، به تلگرام کمک می کنند. جالب این‌جاست که مسئولین این را می‌دانند اما باز اقدامی انجام نمی دهند.

به گزارش ایلنا، پیش از این ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرده بود تلگرام‌های فارسی که درراستای سیاست های خروج از انحصار تلگرام روی آن‌ها حساب شده است، تا 15 شهریور ماه فرصت دارند فعالیت کنند اما اخیرا به این دو پیام رسان تا پایان آذر ماه مهلت جدید داده شده است. مدیران تلگرام طلایی و هات گرام می‌گویند در حال مستقل شدن از تلگرام و تبدیل شدن به پیام رسان کاملا بومی هستند و از این رو در جلسه‌ای با رئیس قوه قضائیه مقرر شده فرصت دوباره‌ای برای اتمام اقدامات فنی به این دو نسخه فارسی تلگرام داده شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز دولت زمین فضای مجازی سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۳۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اپل مجبور به حذف اپلیکیشن‌های محبوب در چین شد

غول فناوری آمریکا یعنی شرکت اپل اعلام کرد که به درخواست دولت چین در پی نگرانی‌های مربوط به امنیت ملی این کشور، چندین اپلیکیشن پیام رسان محبوب را از فروشگاه برنامه خود (اپ‌استور AppStore) حذف کرده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، غول فناوری آمریکا یعنی شرکت اپل روز جمعه اعلام کرد که به درخواست دولت چین در پی نگرانی‌های مربوط به امنیت ملی این کشور، چندین اپلیکیشن پیام رسان محبوب را از فروشگاه برنامه خود (اپ‌استور AppStore) حذف کرده است.

بلومبرگ گزارش داد که برنامه‌های واتس‌اپ WhatsApp و تردز Threads  متعلق به شرکت متا و همچنین سرویس‌های پیام‌رسان تلگرامTelegram  وسیگنال Signal دیگر برای دانلود در در چین در دسترس نیستند.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز مدعی شد که برنامه "لاین" متعلق به یک شرکت کره‌ای برای کاربران چینی غیرقابل دسترس شده است.

اپل جایگاه جهانی خود را به رقیب آسیایی واگذار کردفشار صهیونیست‌ها به اپل در پی جنجال پرچم فلسطین

این در حالی است که قبل از حذف این برنامه‌ها و پیام‌رسان‌ها، هیچ یک از آن‌ها به طور گسترده در چین استفاده نمی‌شد. در این کشور برنامه وی‌چتWeChat  که متعلق به شرکت تنسنت است، بیشتر از سایر برنامه‌ها توسط عموم مردم استفاده می‌شود.

اپل در بیانیه‌ای که روز جمعه برای رویترز ارسال شد، اعلام کرد که اداره فضای سایبری چین به دلیل مسائل امنیت ملی خواستار حذف این پیام‌رسان‌ها از اپ استور شده است، اما تاکید کرد که این برنامه‌ها در تمام فروشگاه‌های دیگر در دسترس هستند.

این غول فناوری مستقر در ایالات متحده خاطرنشان کرد که موظف است از قوانین کشورهایی که در آن فعالیت می کند پیروی کند، حتی اگر با آنها موافق نباشد.

در عین حال، سایر برنامه های متا مانند فیس بوک، اینستاگرام و مسنجر همچنان برای دانلود در اپ استور چینی موجود هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک تبلیغ ساختار شکن درباره سیگار (عکس)
  • اگر در این ترافیک گیر بیفتید، زندگی‌تان متوقف می‌شود! (عکس)
  • اگر در این ترافیک گیر بیوفتید، زندگی‌تان متوقف می‌شود! (عکس)
  • درخواست موزیلا برای اتخاذ تدابیر واتس‌اپ در انتخابات‌های جهانی
  • نسخه آبی گوشی ردمی 13C 5G به زودی عرضه می‌شود
  • چرا ماشین ترورهای شخصیتی از کار نمی‌افتد؟ / راه‌اندازی کانال معدوم اکبر گودرزی در یک پیام‌رسان!
  • مدیر عامل تلگرام : اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • پاول دورف: اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • اپل مجبور به حذف اپلیکیشن‌های محبوب در چین شد
  • دارایی کاربران ایرانی در کیف پول تلگرام مسدود شد؟