Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@03:43:28 GMT

عادات روزمره که برای مغز مضر هستند

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۳۴۳۱۹

نتایج یک پژوهش نشان داد که تماشای بیش از حد تلویزیون در دهه دوم زندگی انسان می تواند در ادامه زندگی به مغز آسیب برساند. آفتاب‌‌نیوز : آخرین باری که با خود فکر کرده اید که نمی توانم این غذا را بخورم زیرا به سلامت مغزم آسیب می رساند، چه زمانی بوده است؟ اگر همانند بیشتر افراد باشید، احتمالا این گونه فکر نکرده اید، اما شاید زمان ایجاد تغییر در این زمینه فرا رسیده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش "کر2"، پژوهش ها نشان داده اند که با عبور از مرز 40 سالگی، حجم مغز در هر دهه حدود پنج درصد کاهش می یابد. در این میان برخی عادات بد می توانند روند انحطاط مغز را تسریع کنند.
تماشای بیش از حد تلویزیون
نتایج یک پژوهش نشان داد که تماشای بیش از حد تلویزیون در دهه دوم زندگی انسان می تواند در ادامه زندگی به مغز آسیب برساند. در این مطالعه که طی یک بازه زمانی 23 ساله انجام شد، پژوهشگران به بررسی این مساله پرداختند که چگونه تلویزیون و فعالیت جسمانی بر سلامت مغز 3,200 شرکت کننده مرد و زن تاثیرگذار هستند. این افراد از میانگین سن 25 سال در زمان آغاز مطالعه برخوردار بودند.
پس از پایان مدت زمان مطالعه، پژوهشگران دریافتند افرادی که بیش از حد تلویزیون تماشا می کردند (بیش از سه ساعت در روز) در مقایسه با آنهایی که کمتر این کار را انجام می دادند، احتمال بیشتری داشت در آزمون های عملکرد ذهنی نتایج ضعیف‌تری کسب کنند.
با این وجود، ما نباید عوامل مرتبط دیگر را نادیده بگیریم. افرادی که طی روز ساعات طولانی را به تماشای تلویزیون اختصاص می دهند، احتمال بیشتری دارد فعالیت بدن کم و انتخاب های غذایی ناسالم‌ داشته باشند.
چند وظیفگی
توانایی شما در چندوظیفگی ممکن است یک ابرنیرو نبوده و در واقع به حافظه و توجه شما آسیب وارد کند. مطالعه ای که در دانشگاه استنفورد انجام شد، این شرایط را ثابت کرده است.
در این مطالعه، دانشجویان پرسشنامه هایی درباره استفاده از رسانه ها را تکمیل کردند. سپس پژوهشگران عملکرد آنها در سه آزمون شناختی را مقایسه کردند.
نتایج نشان دادند افرادی که استفاده زیادی از رسانه داشتند، تمرکز ضعیف و دشواری در تغییر وظایف را نشان داده اند.
استفاده از ماری جوانا
افرادی که از ماری جوانا استفاده می کنند بر این باورند که این ماده هیچ اثر منفی بر بدن ندارد، اما علم نظری مخالف این افراد دارد.  
در مطالعه ای که در نشریه Journal of Neuroscience منتشر شد، پژوهشگران دریافتند جوانانی که از ماری جوانا استفاده می کردند، تغییراتی در ساختار مغز خود را به واسطه تغییر در آمیگدال تجربه کرده اند. آمیگدال وظیفه کنترل احساسات و ﻧﻮﻛﻠﺌﻮس اﻛﻮﻣﺒﻨﺲ، پاداش و اعتیاد را کنترل می کند، را بر عهده دارد.
این اثرات افرادی که از ماری جوانا استفاده می کردند را هرچه بیشتر مستعد اعتیاد به مواد مخدر می کرد. همچنین، آنها احتمال بیشتری داشت به روش های ناشناخته تغییر در احساسات و فرایندهای تفکر خود را تجربه کنند.
سیگار نیز حتی گزینه ای بدتر محسوب می شود زیرا مشخص شده است که سیگار کشیدن موجب کوچک شدن مغز می شود.
پرخوری
مطالعات بسیاری نشان داده اند که دریافت کالری کم برای یک زندگی طولانی و سالم عاملی کلیدی محسوب می شود. در حقیقت، نتایج یک پژوهش نشان داد، افرادی که پرخوری می کنند احتمال بیشتری دارد تسریع در آهنگ تحلیل ذهنی خود را تجربه کنند.
البته نیازی به گرسنگی کشیدن نیست و می توانید مواد غذای مغذی کم کالری را جایگزین مواد غذایی پر کالری کنید.
استرس
بنابر گزارشی که در نشریه Alzheimer’s society منتشر شد، استرس می تواند تا چهار سال مغز شما را پیرتر کند.
متاسفانه، استرس چیزی نیست که همواره توانایی کنترل آن را داشته باشیم. گاهی اوقات به واسطه موارد غیر منتظره مانند تصادفات یا از دست دادن شغل با استرس غیر قابل مدیریت مواجه می شویم. با این وجود، می توان با اقداماتی مانند مدیتیشن، یوگا، پیاده‌روی و ورزش منظم با استرس مبارزه کرد.
منبع: عصر ایران  کد خبر: ۵۴۴۵۳۳ تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مغز استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۴۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟» در حال تغییر است، زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامت جسمی و روحی برخوردارند.

به گزارش جام جم، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه۶۰سالگی معتقدند پیری از ۷۵سالگی شروع می‌شود در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شود.  افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود. شرک

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی وسکته راافزایش دهد.برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر درمعرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند ودرمقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمرمی‌کنند. 

بی‌نظمی‌ها در فضای زندگی در تمرکز وتصمیم‌گیری‌فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت،سطح بهره‌وری و انرژی‌فرد راکاهش می‌دهد. ازنظرکارشناسان، رابطه معکوس میان بی‌نظمی وسلامت روان وجود دارد؛ به این معنی که هرچه زندگی شما به‌هم‌ریخته‌تر باشد، سلامت روان شما نیز آسیب‌پذیرتر خواهد بود.

به همین دلیل ازبین بردن بی‌نظمی‌ها،وضعیت سلامت روان شما را بهبود می‌بخشد.  شاید مشکل درهم و برهم بودن وسایل زندگی شما درمقایسه بامشکلاتی همچون تغییرات آب وهوایی، کوویدـــ۱۹ یا تشدید خشونت‌های جهانی ناچیز به نظر برسد اما کارشناسان تاکید دارند نباید از تأثیرات منفی به‌هم ریختگی درفضای زندگی غافل بود و اصلاح این رفتار یک تخلیه صد درصدی برای سلامت روان محسوب می‌شود.

عواقب بی‌نظمی برسلامت روان، بسیار زیاد و قابل توجه است.از جمله این‌که حافظه را مختل می‌کند و منجر به تثبیت عادات غذایی نادرست می‌شود. فراموش نکنید رفع بی‌نظمی‌ها بیش از آنچه تصور کنید بر سلامت روان شما تأثیرات مثبت و قدرتمندی دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • این که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد