Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقاله 4 دانشجوی دکتری دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در نخستین کنگره ملی بهداشت مواد غذایی ارائه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شبستر، مقاله سیاوش نصراللهی با عنوان «اثر تیمار حرارتی بر روی میزان سم دیازینون در روغن کره»، مقاله گلناز اسحقی‌ماکویی با عنوان «بررسی زنده‌مانی بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس در بستنی کاکائویی سنتی حاوی شیرین‌کننده استویا»، مقاله محمد‌جواد روحانی­‌فر با عنوان «محصولات تراریخته تهدید یا فرصت؟» و مقاله رضا علیزاده با عنوان «تعیین غلظت آفت‌کش کلرپیریفوس در آب هویچ عرضه‌شده در آبمیوه فروشی‌های تبریز» با راهنمایی دکتر محمدحسین موثق عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شبستر در نخستین کنگره ملی بهداشت مواد غذایی ارائه و به چاپ رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاوش نصراللهی در مقاله خود به موضوع آفت­‌کش‌­ها پرداخته است. آفت­‌کش­‌ها گروهی از مواد شیمیایی هستند که امروزه به‌صورت وسیع برای کنترل آفات کشاورزی استفاده می‌­شوند. حضور باقیمانده آفت‌­کش‌­ها در محصولات کشاورزی و دامی، اثرات سوئی بر روی سلامت انسان دارد. دیازینون از جمله آفت‌کش­‌هایی هستند که در مناطق مختلف ایران استفاده می­‌شود. احتمال حضور آفت‌­کش‌­ها در محصولات دامی نظیر کره حیوانی وجود دارد و مصرف این فرآورده‌­ها، مخاطرات فراوانی برای مصرف­‌کنندگان دارد.

هدف از این مقاله، بررسی اثر حرارت بر روی میزان سیم دیازینون در روغن کره تولیدی است. به نمونه­‌های کره حیوانی مقدار 465 میکروگرم به ازای هر کیلوگرم، سم دیازینون اضافه شد و نمونه تحت تاثیر تیمار حرارتی 80، 90 و 100 درجه سلسیوس قرار گرفتند. نمونه‌‌­برداری در زمان­‌های صفر، 30، 60، 90 و 120 دقیقه انجام گرفت. میزان سم دیازینون توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا تعیین شد و همه تیمارهای حرارتی در سه تکرار انجام شد.

نتایج نشان داد که اختلاف معنی‌­دار بین میزان سم در نمونه‌های شاهد و تحت تیمار حرارتی وجود دارد. بیشترین کاهش میزان دیازینون مربوط به تیمار 100 درجه سلسیوس در زمان 120 دقیقه بود و کمترین کاهش در 80 درجه سلسیوس به­ مدت 30 دقیقه بود. با توجه به نتایج به‌دست آمده هرچه میزان دما و مدت زمان بالاتر باشد، اثر حرارت بر کاهش میزان سم دیازینون بیشتر است.

گلناز اسحقی‌ماکویی دانشجوی دکتری حرفه‌­ای دامپزشکی پژوهش خود را با عنوان «بررسی زنده‌مانی بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس در بستنی کاکائویی سنتی حاوی شیرین‌کننده استویا» ارائه داد. بستنی به دلیل قابلیت زیاد بقای پروبیوتیک‌­ها در آن و مطلوبیت به سبب خواص حسی ویژه، محیط مناسبی برای انتقال پروبیوتیک­‌ها به بدن است.

هدف از این مطالعه بررسی امکان تولید بستنی کاکائویی پروبیوتیک با استفاده از استویا است. به‌‌‌همین منظور، میزان شکر در فرمولاسیون پایه بستنی در درصدهای مختلف صفر، 10، 25 و 50 با شیرین‌کننده استویا در نمونه‌های حاوی باکتری بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس جایگزین شد و نمونه‌ها در دوره‌های زمانی یک، هفت و 14 روزه از نظر زنده‌مانی باکتری، میزان اسیدیته، pH و ارزیابی حسی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت.

شمارش تعداد باکتری در همه نمونه‌ها بیشتر از حد مطلوب در طول دوره نگهداری بود. افزایش درصد استویا نیز در نمونه‌ها سبب کاهش ویژگی‌های حسی آنها شد.

مقاله محمد‌جواد روحانی‌­فر با عنوان «محصولات تراریخته تهدید یا فرصت؟» به این موضوع مهم پرداخته است که سال­‌های اخیر همزمان با عمومی‌شدن بحث گیاهان تراریخته در ایران، چالش‌­ها و بحث‌­های زیادی مطرح شد. این بحث‌­ها در کشورهای مبدأ گیاهان تراریخته، حدود بیست سال است که مطرح است.

مدارکی دال بر مضربودن یا نبودن تراریخته­‌ها موجود است که بررسی این مدارک باعث می‌­شود غذاهای تراریخته همچنان در اتهام خطرناک‌بودن برای سلامتی انسان، دام و محیط‌ زیست باشند. خطرات غذاهای تراریخته از قبیل سمی‌بودن، حساسیت‌­زایی، جلوگیری از لقاح و حتی احتمال سرطان­‌زایی منجر شده است که محصولات تراریخته با احتیاط در اغلب کشورها وارد چرخه مصرف شوند.

نتایج مطالعات منتشرشده در اغلب موارد با هم در تناقض است. تاثیر گیاهان تراریخته بر طبیعت و اقتصاد نیز بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا آفت­‌ها و علف‌­های هرز مقاوم به علف­‌کش‌­ها، علاوه بر توانایی تخریب محیط‌ زیست، توانایی از بین‌بردن و فلج‌کردن صنعت کشاورزی را از طریق ایجاد ابرآفت­‌ها و ابرعلف­‌های هرز دارند که در نهایت می­‌تواند باعث ضربه به تولید و وابستگی به سموم خاص شود.

می‌­توان به ممنوع‌بودن کشت تراریخته در بسیاری از کشورهای غربی نیز اشاره کرد. در این مقاله سعی شده است که به بررسی مستندات علمی موجود در مورد خطرات احتمالی گیاهان تراریخته پرداخته شود.

رضا علیزاده دیگر دانشجوی دکتری حرفه‌­ای دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شبستر با مقاله «تعیین غلظت آفت‌کش کلرپیریفوس در آب هویچ عرضه‌شده در آبمیوه فروشی­‌های تبریز» به راهنمایی مسعود مشهدی، اکبر بوجار و محمد‌حسین موثق در این همایش شرکت کرده بود.

امروزه وجود آفت‌کش‌­ها در مواد غذایی یکی از موارد تهدیدکننده سلامت مصرف‌­کنندگان است. در ایران به علت مصرف خودسرانه برخی از سموم و نبود رعایت برداشت محصول با فاصله مناسب از آخرین سم­‌پاشی در محصولات کشاورزی، سموم در سطوح مختلف مشاهده می‌شود.

در این مطالعه، میزان آفت‌­کش کلرپیریفوس که از سموم ارگانوفسفره آلی است در آب‌ هویچ سنتی عرضه‌شده در شهر تبریز تعیین شده است. شهر تبریز به پنج منطقه تقسیم شده و از مراکز عرضه آبمیوه سنتی، تعداد 50 نمونه به‌صورت تصادفی از فروردین تا خرداد 1397 دریافت شد.

میزان آفت‌­کش کلرپیریفوس به روش کروماتوگرافی با کارایی بالا در آزمایشگاه تحقیقات بیوشمی دانشگاه خوارزمی تعیین شد. آفت­‌کش کلرپیریفوس در 92 درصد نمونه‌­ها مشاهده شد. به‌نظر می‌رسد که کنترل مداوم و موثر حضور آفت‌کش­‌ها در محصولات کشاورزی باید در منطقه در نظر گرفته شود تا از مخاطرات مصرف چنین فرآورده­‌هایی در مصرف‌­کنندگان کاسته شود.

محمد‌حسین موثق عضو هیأت علمی تمام‌وقت و استادیار گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شبستر بوده و پیش از این چندین کتاب و مقاله از وی به چاپ رسیده است.

نخستین کنگره ملی بهداشت مواد غذایی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه و انجمن علمی بهداشت مواد غذایی، 14 و 15 شهریور جاری در دانشگاه ارومیه برگزار شد.

انتهای پیام/4062/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۴۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است

رامیار فرزان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: تاکنون ۳۶۱ مقاله در این کنگره دریافت شده که ۱۷۸ مقاله تایید، ۴۸ مقاله برای ارایه شفاهی و ۱۳۰ پوستر نیز در آن پذیرفته شده است.

وی با بیان اینکه سوخگی یک بیماری بسیار شایع است و افراد زیادی درگیر آن می‌شوند، افزود: توده‌ای از مردم با سوختگی درگیر هستند در حالیکه ۹۰ تا ۹۵ درصد سوختگی‌ها قابل پیشگیری اند.

رئیس دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه این کنگره در دوم و سوم خردادماه امسال به میزبانی رشت برگزار می‌شود، گفت: تمامی مقدمات لازم برای برگزاری این کنگره با مشارکت بخش خصوصی و نخبگان علمی اعم از متخصصان، پرستاران و پیراپزشکان انجام خواهد شد.

محمد طلوعی، فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی نیز در این نشست با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزار مورد سوختگی در دنیا رقم می‌خورد، اظهار کرد: آمار سوختگی‌ها در کشور‌های توسعه نیافته بیشتر است.

وی با اذعان به اینکه دلیل بسیاری از سوختگی‌ها به دلیل فقدان زیرساخت‌های مناسب گرمایشی است، افزود: کشور‌های توسعه نیافته ۲۰ برابر کشور‌های توسعه یافته دچار سوختگی می‌شوند.

به گفته دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی، اصلاح مصرف به ویژه در گاز، سوخت و دمای آب مصرفی می‌توان در کاهش سوختگی‌ها موثر شود.
دکتر طلوعی با اعلام اینکه در بیمارسان ولایت رشت به عنوان قطب درمان سوختگی، سالانه ۵۰۰ مورد سوختگی داریم، خاطرنشان کرد: چهار برابر این بیماران با مراجعه به مرکز سوانح و سوختگی ولایت به صورت سرپایی درمان می‌شوند.

وی با اشاره به طولانی بودن و تحمیل هزینه‌های مالی و روانی ناشی از سوختگی، خاطرنشان کرد: فرد سوخته تا سال‌ها تحت تاثیر قرار میگیرد و متحمل هزینه‌های روانی، اجتماعی و مالی می‌شود.
دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه مردان بیشتر از بانوان درگیر سوختگی می‌شوند، گفت: بیشترین سنین سوختگی بین ۱۰ تا ۴۰ است و عمده و شایع‌ترین دلیل سوختگی‌ها نیز شعله‌ها هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است