Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-03-29@10:48:06 GMT

افزایش‌خطرابتلا به‌آلزایمر با چُرت‌روزانه!

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۳۶۹۴۹

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از ایسنا، هشت ساعت خواب یا بیشتر در طول شب، یکی از توصیه‌های اصلی پزشکان برای سلامتی عمومی افراد است. خوابیدن در این هشت ساعت جادویی اجازه می‌دهد تا بدن بازیابی شود، شرایط روانی را بهبود می‌بخشد و زمان را برای ترمیم سیستم ایمنی فراهم می‌کند.

اما داده‌های جدید در حال حاضر نشان می‌دهد که چرت زدن‌های در طول روز به اندازه خواب شب مفید نیستند که هیچ، حتی می‌توانند زیان آور باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مطالعه جدید از محققان دانشگاه جان هاپکینز گزارش می‌دهد افرادی که در طول روز بسیار خواب آلوده هستند، نسبت به افرادی که در طول شب به خوبی استراحت کرده بودند، سه برابر بیشتر در معرض بیماری آلزایمر هستند.

ارتباط خواب با بیماری آلزایمر
پژوهش جدید به افزایش شواهد مبنی بر اینکه یک خواب شبانه خوب می‌تواند عامل پیشگیری از بیماری آلزایمر باشد، کمک می‌کند."آدام اسپیرا" متخصص سلامت روان از دانشگاه جان هاپکینز گفت: عواملی نظیر رژیم غذایی، ورزش و فعالیت ذهنی به عنوان اهداف بالقوه مهم برای پیشگیری از بیماری آلزایمر به رسمیت شناخته شده است، اما خواب کافی هنوز این گونه شناخته نشده است.

وی این مطالعه را با همکاری موسسه ملی پیری(NIA)، دانشکده بلومبرگ و دانشکده پزشکی جان هاپکینز انجام داد.این مطالعه از داده‌های مطالعه پیری طولانی بالتیمور(BLSA) استفاده کرد. این مطالعه طولانی مدت در سال 1958 آغاز شد و هزاران نفر از داوطلبان را تا دوران سالخوردگی دنبال کرد.

این مطالعه به صورت دوره‌ای با سوال‌های بله یا خیر از شرکت کنندگان انجام شد. در سال‌های 1999 و 2000 چند سوال مطرح شد مبنی بر اینکه "آیا شما اغلب در طول روز خواب آلود هستید یا زمانی که می‌خواهید بیدار بمانید به چرت می‌روید؟"
سؤال دیگر این بود که آیا شرکت کننده در طول روز چرت می‌زند و معمولا چقدر و چند بار چرت می‌زند.

تیم مطالعه بالتیمور نه تنها این سؤالات را مطرح کرد، بلکه مطالعات دیگری نیز انجام داد و تصویربرداری عصبی از شرکت کنندگان انجام داد.

برخی از شرکت کنندگان در سال 2005 اسکن PET را برای بررسی پلاک بتا-آمیلوئید در بافت مغزی‌شان پشت سر گذاشتند. پلاک بتا-آمیلوئید(Beta-amyloid) اغلب به عنوان نشانه‌ای از بیماری آلزایمر دیده می‌شود.

تیم مطالعه جان هاپکینز داده‌های مربوط به اسکن‌های اولیه را تجزیه و تحلیل کرد تا ببیند آیا ارتباطی میان چرت زدن داوطلبان مطالعه بالتیمور و وجود بتا-آمیلوئید در مغزشان وجود دارد یا نه.

محققان قبل از لحاظ کردن عوامل مرتبط با خواب آلودگی روزانه نظیر سن، تحصیلات و شاخص توده بدنی، به این نتیجه رسیدند افرادی که دچار خواب آلودگی روزانه بودند، نسبت به افرادی که آن را گزارش نکردند، سه برابر بیشتر دارای پلاک بتا-آمیلوئید بودند.
پس از تنظیم عوامل سن، تحصیلات و شاخص توده بدنی نیز هنوز این عدد 2.75 برابر بیشتر بود.

در حالی که محققان در مورد ارتباط بین کمبود خواب و چرت روزانه با وجود بتا-آمیلوئید کاملا مطمئن نیستند، اما چند نظریه دارند که محتمل‌ترین آنها این است که کمبود خواب باعث می‌شود پلاک‌ها از طریق یک مکانیزم ناشناخته در بدن ایجاد شوند.
محققان می‌گویند تحقیقات بیشتری باید انجام شود. به نظر می‌رسد سایر مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که آلزایمر به طور مداوم در نمونه‌های محروم از خواب دیده شده است.

اسپیرا می‌گوید: اگر اختلال خواب در بیماری آلزایمر نقش داشته باشد، ممکن است ما بتوانیم بیماران مبتلا به مسائل خواب را درمان کنیم تا از این آثار منفی جلوگیری کنیم.

این مطالعه همچنین اشاره کرد که این موضوع نه تنها به کمیت خواب اهمیت می‌دهد، بلکه به کیفیت خواب نیز اشاره دارد.

در نهایت، یکی از بهترین کارهایی که مردم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر می‌توانند انجام دهند این است که هشت ساعت بدون وقفه در طول شب بخوابند.

اسپیرا می‌گوید: هنوز درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، بنابراین ما باید برای جلوگیری از آن تلاش‌هایمان را انجام دهیم. حتی اگر درمان شود، استراتژی‌های پیشگیری باید مورد تاکید قرار گیرد. اولویت بندی خواب ممکن است یکی از راه‌های کمک به پیشگیری یا کاهش ابتلا به این وضعیت باشد.
این مطالعه در مجله SLEEP منتشر شده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۶۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ راهکار ساده برای حل مشکل خروپف

ایتنا - تمرینات آواز خواندن یکی از راهکارهایی است که می‌تواند به حل مشکل خروپف کمک کند.
خروپف، بیش از نیمی از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ممکن است در اثر سبک زندگی ناسالمی که دارید، ایجاد شود.

خروپف نوعی عکس‌العمل بدن برای جبران کاهش اکسیژن خون است و در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود.

خُر و پُف غیر مداوم بیماری نیست، اما خُر و پُف مداوم یک بیماری محسوب می‌شود و در برخی مواقع نشان‌دهنده یک بیماری جدی مانند فشار خون بالا، ناراحتی قلبی و تنفسی، سکته مغزی، دیابت و چربی کبد است.

این مشکل می‌تواند از نظر روانی اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار بدهد و آنها را دچار فشارهای عصبی و بی‌خوابی کند.

مجاری بینی را باز کنید
شستشوی بینی با استفاده از نتی‌پات ممکن است آسان به نظر نرسد، اما تأثیر مثبت آن در حل مشکل خروپف تایید شده است.

برای انجام این کار کنار روشویی بایستید و لوله ی نتی پات (وسیله ای برای شستشوی بینی – تصویر بالا) را داخل یکی از سوراخ‌های بینی خود قرار دهید. آب داخل بینی‌تان خواهد شد و از دیگر سوراخ بینی‌تان بیرون خواهد آمد. می‌توانید این کار را به مدت یک دقیقه برای هر سوراخ بینی انجام دهید.

به یاد داشته باشید که نباید از هر نوع آبی برای این منظور استفاده کنید.

کارشناسان می‌گویند که برای اینکار باید از آب مقطر و ضدعفونی شده استفاده کنید، نه آب شیر که ممکن است حاوی آلودگی‌هایی باشد.

روی تشک مناسب بخوابید
از خوابیدن روی تشک‌های خیلی نرم خودداری کنید. در غیر این صورت لگن و کمر شما در تشک فرو می‌رود و وضعیت ناراحت کننده‌ای پیدا می‌کنید. در عوض، همیشه از تشک‌های سفتی استفاده کنید که از انحنای طبیعی ستون فقرات حمایت می‌کند.

 

به پهلو بخوابید
سعی کنید همیشه به پهلو بخوابید. این کار از تماس زبان با دیواره حلق جلوگیری می کند.

با صورت رو به پایین بخوابید
در این وضعیت، صورت رو به پایین قرار می‌گیرد، سر به یک سمت می‌چرخد و دست ها در زیر یا دور بالش قرار می‌گیرند.

به این وضعیت «سقوط آزاد» هم گفته می‌شود و یکی از مزایای اصلی آن این است که می تواند به تسکین آپنه خواب (اختلال وقفه تنفسی در خواب) یا خروپف مزمن کمک کند.

اگر به پشت می خوابید، بالش خود را تنظیم کنید
اگر نمی‌توانید به پهلو بخوابید و مجبور هستید به پشت بخوابید، چند بالش زیر سرتان بگذارید تا سرتان چند سانتی متر بالاتر از بدنتان باشد.

سعی کنید چیزی را در آغوش بگیرید
عادت به در آغوش گرفتن بالش از فواید فیزیکی‌ای از جمله کاهش آپنه خواب برخوردار است. این عادت کمک می‌کند تکیه گاهی برای تمام بدن فراهم شود و این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید به پهلو خوابیدن را شروع کنید.

بالش‌تان را دیر به دیر عوض نکنید
کنه‌های گرد و غبار می توانند روی بالش‌ها جمع شوند و باعث واکنش‌های آلرژیک شوند که منجر به خروپف شود.

سعی کنید بالش خود را حداکثر یک بار در سال عوض کنید.

تمرین آواز کنید
تمرینات آواز خواندن تاثیر معجزه‌آسایی روی خواب شما می‌گذارد. هر روز به مدت ۲۰ دقیقه تمرین کنید تا عضلات حلق تان قوی شوند، چیزی که می تواند به جلوگیری از خروپف کمک کند.

ورزش کنید
ورزش کردن می‌تواند واقعاً به حل مشکل خروپف کمک کند، چرا که این کار باعث قوی شدن تمام ماهیچه های بدن می شود و جلوی شل شدن آن ها را می‌گیرد.

کاهش چربی زبان
مطالعات نشان می‌دهد که با کاهش میزان چربی در ناحیه زبان، می‌توان به تسکین علائم آپنه خواب کمک کرد.

بر اساس این مطالعات، احتمال ابتلا به آپنه خواب در تمامی افراد با هر وزنی وجود دارد هرچند چاقی فاکتور خطرزایی به حساب می‌آید.

اغلب به افراد مبتلا به آپنه خواب توصیه می‌شود که با کاهش وزن علائم بیماری خود را تسکین دهند.

دیگر خبرها

  • تغییر ژن‌های ایمنی در خون بیماران آلزایمر
  • فقط دو شب بی‌خوابی به شما احساس پیری بیشتری می‌دهد
  • محققان: تنها دو شب کم‌خوابی می‌تواند باعث احساس پیری در شما شود
  • محققان : تنها دو شب کم‌ خوابی می‌تواند باعث احساس پیری در شما شود
  • سقز چیست و چه خواصی دارد؟
  • چرا بجای درمان های گران قیمت از سقز استفاده نکنیم؟
  • مکملی که ریه‌هایتان را تقویت می‌کند
  • ٨ کیلو کاهش وزن با خوردن روزانه این نوع سرکه
  • محققان آمریکایی ثابت کردند این روغن باعث سلامت قلب و مغز ، مفاصل، چشم‌ها و سیستم ایمنی می شود
  • ۱۰ راهکار ساده برای حل مشکل خروپف