Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرانجام بعد از اعتراض ها و گلایه های بسیار هنرمندان کشور در باره رعایت نشدن کپی رایت در صدا و سیما نسبت به خانواده هنری داخل کشور در بهارستان شنیده شد. یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه استفاده بدون اجازه صدا و سیما از آثار هنرمندان عرصه موسیقی، فیلم و... به مثابه سرقت است، گفت: این رفتارها به هنرمندان واقعی کشور آسیب می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خانه ملت، طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی، با اشاره به استفاده رادیو و تلویزیون از هنرمندان و پخش گسترده آثارشان بی‌آنکه حق و حقوقی به آن‌ها داده شود، گفت: از آنجا که هنوز قانونی به‌عنوان "رعایت حق مولف" با ضمانت‌های اجرایی درست، آنطور که باید به رسمیت شناخته نشده است، چاره‌ای نیست جزء آنکه هنرمندان با شکایت و شکایت‌کشی بخشی از حق و حقوق خود را دریافت کرده و از این طریق ارگان‌ها، نهادها و افراد را وادار به رعایت حقوق‌شان کنند.

استفاده بدون اجازه از آثار هنرمندان به مثابه سرقت است

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به دنبال شکایت‌ نیز صرفا در موارد نادری حق را به مولفین همچون هنرمندان عرصه کتاب، موسیقی، فیلم و... داده‌ شده است، ادامه داد: در بسیاری از کشورها که قانون مشخصی در رابطه با رعایت حق و حقوق مولف دارند یا عضو کنوانسیون جهانی برن هستند استفاده بدون اجازه از آثار یک هنرمند به مثابه سرقت است اما در ایران به دلیل نقص قانونی و عدم عضویت در این کنوانسیون این مشکل وجود دارد.

اگر مدیران همچون هنرمندان 40 سال حقوق  نگیرند  چه نظری نسبت به سیستم پیدا می‌کنند؟

سیاوشی شاه عنایتی  با انتقاد  از  اینکه رسانه ملی  امکاناتی در  اختیار  هنرمندان برای خلق آثارشان قرار نمی‌دهد، تاکید کرد: در حالی  امکاناتی  از سوی  این سازمان به هنرمندان داده نمی‌شود که به گفته آقای شهرام ناظری  آن‌ها بابت پخش آثارشان،  40 سال حق و حقوق  از  صدا و سیما طلب دارند و به گفته ایشان اگر مدیران تنها 40 ماه حقوق  نگیرند  چه نظری نسبت به سیستم پیدا می‌کنند  و حال تصور کنید این مدت زمان تبدیل به 40 سال شود!

وی با بیان اینکه پخش یک اثر از صدا و سیما بدون در نظر گرفتن امکانات و فرصت برای هنرمند و توجیه خود با این عنوان که -موجب شهرت هنرمند نیز شده‌اند- پذیرفتنی نیست، افزود: علاوه بر موارد فوق در بسیاری مواقع حتی تصویر و نام هنرمند نیز ذکر نمی‌شود.

آسیب به هنرمندان واقعی کشور در پی عدم رعایت حقوق مولف

سیاوشی شاه عنایتی با اعتقاد به اینکه ادامه این رفتارها به هنرمندان واقعی این کشور آسیب می‌زند، اضافه کرد: بدتر آنکه در پی شکایت برای دریافت حق و حقوق‌شان به این نتیجه می‌رسند که آن‌ها صاحب حقی نیستند!

هنرمندان رویه شکایت از دستگاه‌هایی که حقوق‌شان را رعایت نمی‌کنند ادامه دهند

این نماینده مجلس معتقد است هنرمندان باید رویه دفاع از حق مولف را تا زمان اصلاح قانون ادامه دهند تا قضات حق آن‌ها را بدهند هرچند قانونی نیست که بر مبنای آن کیفری برای مجرمین در نظر گرفته شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس تاکنون چندین بار اصلاح "قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان" را در دست گرفته اما هنوز در این رابطه به نتیجه نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، شهرام ناظری به تازگی از تصمیم خود برای شکایت از صدا و سیما خبر داده و گفته است؛ البته زور دست آن‌هاست و منطقی هم ندارند، اما ما شکایت می کنیم.
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۹۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟

در نظام حقوقی ایران، گران‌فروشی به مثابه ظلمی آشکار به آحاد جامعه، به ویژه اقشار کم‌توان تلقی می‌شود، بنابراین قانون‌گذار با درک این موضوع، قوانین متعددی را برای مقابله با این پدیده زیان‌بار و حفظ حقوق مصرف‌کنندگان وضع کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع گران‌فروشی است؛ گران‌فروشی یکی از جرایم اقتصادی است که در قانون تعزیرات حکومتی جمهوری اسلامی ایران به آن اشاره شده است؛ طبق ماده ۵۷ این قانون، گران‌فروشی عبارت است از اینکه کالا یا خدمات به بهایی بیشتر از قیمت‌های تعیین شده قطعی توسط مراجع قانونی و رسمی، عرضه شود.

اقرار متهم به گران‌فروشی یکی از راه‌های اثبات این جرم است؛ شهادت شهود نیز می‌تواند در اثبات جرم گران‌فروشی مؤثر باشد؛ تحقیقات میدانی از سوی بازرسان سازمان تعزیرات حکومتی نیز در اثبات این جرم مؤثر است، همچنین بررسی اسناد و مدارک مربوط به خرید و فروش کالا یا خدمات از دیگر راه‌های اثبات گران‌فروشی به شمار می‌رود، بنابراین در صورتی که یکی از این موارد وجود داشته باشد، می‌توان جرم گران‌فروشی را اثبات کرد.

مجازات گران‌فروشی از دو برابر مبلغ گران‌فروشی تا ۱۰ برابر مبلغ گران‌فروشی طبق دفعات تکرار متغیر است، همچنین در بعضی موارد ممکن است مجازات‌های دیگری مانند تعطیلی محل کسب یا محرومیت از فعالیت نیز برای متخلفان گران‌فروشی اعمال شود.

لازم به ذکر است که میزان مجازات جرم گران‌فروشی با توجه به شرایط هر پرونده توسط قاضی تعیین می‌شود؛ عواملی از جمله میزان گران‌فروشی، نوع کالا یا خدمات گران‌فروشی شده، وضعیت اقتصادی کشور، سابقه متخلف در تعیین مجازات جرم گران‌فروشی مؤثر است.

یکی از روش‌های طرح شکایت از گران‌فروشی مراجعه حضوری به سازمان تعزیرات حکومتی و اقدام برای شکایت است؛ روش دیگر برای طرح این شکایت از طریق سامانه تلفنی ۱۳۵ است، این سامانه تلفنی توسط سازمان تعزیرات حکومتی راه‌اندازی شده است که افراد می‌توانند با این شماره تلفن تماس بگیرید و شکایت خود را ثبت کنند.

لازم به ذکر است که گزارش و شکایت از گران‌فروشی با یکدیگر متفاوت است؛ در شکایت از گران‌فروشی شاکی می‌تواند شکایت خود را از طریق کد پیگیری دریافتی پیگیری کند و از روند رسیدگی به پرونده مطلع شود، در حالی که در گزارش گران‌فروشی، شخص، گران‌فروشی را اطلاع می‌دهد و آن را پیگیری نمی‌کند.

ثبت شکایت در سامانه آنلاین روش دیگر طرح شکایت از گران‌فروشی است؛ بخشی از سایت سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به سامانه آنلاین ثبت شکایت اختصاص یافته است؛ برای ورود به این بخش باید وارد سایت اینترنتی https://124.ir یا سایت سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان با نشانی https://cppo.mimt.go.ir شوید؛ پس از ورود به این سایت‌ها می‌توان شکایت از گران‌فروشی را ثبت کرد.

کد خبر 750540

دیگر خبرها

  • مجلس دوباره به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان ورود می‌کند؟
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • آجرلو: قطعا از مجلس خودرویی دریافت نمی‌کنم / خط قرمزمان دخالت در عزل و نصب دولتی است + فیلم
  • گفت و شنود/ عین حقیقته!
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • تهدید رجب‌زاده: مطمئن باشید به CAS شکایت می‌کنیم
  • در فقدان خاموشی یک صدای ناب از موسیقی شریف خراسان