Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@04:45:08 GMT

بی پولی در مترو کرج !

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۳۹۵۳۷

بی پولی در مترو کرج !

بیش از یک دهه از کلنگ زنی پروژه قطار شهری می‌گذرد و کلان‌شهر کرج هنوز با ترافیک‌های سرسام‌آور دست‌وپنجه نرم می‌کند، این در حالی است که مترو در بسیاری از شهرهای به‌مراتب با جمعیت کمتر که این پروژه را بعد از کرج کلنگ زده‌اند راه‌اندازی شده است.
به گزارش صدای البرز از مهر، کلنگ پروژه متروی کرج سال ۱۳۸۵ زمین زده شد اما باگذشت سال‌ها رنگ افتتاح به خود ندید زیرا درگیر اختلافات کارفرما و پیمانکار شد به‌طوری‌که پروژه برای مدتی تعطیل و حتی کار به دادگاه هم کشیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما با اتمام دوره چهارم شورای شهر کرج و آغاز دوره پنجم کارگاه‌های این پروژه دوباره رنگ تحرک به خود دید به‌طوری‌که در اخبار دیدیم و شنیدیم که زمینه اشتغال برای بیش از ۵۰۰ نفر را فراهم کرده است، آخرین وضعیت این پروژه مهم و سرنوشت‌ساز را از عضو ناظر شورای شهر در این پروژه جویا شدیم که در ادامه می خوانید.
عملیات اجرایی در خط دو پروژه متروی کرج در حال انجام است
محمدحسین خلیلی اردکانی درباره آخرین وضعیت پروژه قطار شهری کرج، اظهار کرد: هم‌اکنون عملیات اجرایی در خط دو این پروژه در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه دو مشکل اساسی در ارتباط با این پروژه مهم وجود داشته است، افزود: یک مورد تائید شورای عالی فنی کشور در خصوص‌ترمیم قیمت‌ها در این پروژه بوده است.
عضو ناظر شورای شهر کرج در پروژه قطار شهری بابیان اینکه بخش دوم مربوط به تأمین مالی این پروژه است که در این خصوص هر هفته جلسات کارگروه فنی و اجرایی پروژه خط دو متروی کرج با حضور مسئولان شهری ازجمله رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری کرج، مشاور، پیمانکار و سایر مدیران و کارشناسان مربوطه در این حوزه برگزار کرده‌ایم.
خلیلی اردکانی اشاره کرد: در شرایط کنونی امکان تزریق پول نقد به پروژه قطار شهری کرج ممکن نیست به همین دلیل در جلسات برگزارشده و طبق مذاکرات با پیمانکار قطار شهری کرج تصمیم گرفتیم که در قالب تهاتر کارکنیم.
وی ادامه داد: پیمانکار پروژه قطار شهری کرج شرایط کنونی شهرداری ازلحاظ بحث بودجه‌ای وعدم نقدینگی کافی برای تزریق به این پروژه را می‌داند، به همین دلیل با انجام تهاتر موافقت کرده است.
تعیین پیشرفت فیزیکی کار در پروژه قطار شهری کرج برحسب درصد بدرستی قابل‌سنجش نیستعضو شورای شهر کرج در ادامه گفت: قرار است برای انجام تهاتر مسیرهایی را از طریق واگذاری بخشی از املاک شهرداری کرج به پیمانکار پروژه قطار شهری کرج بازکنیم و خوشبختانه در این رابطه چندین کاربری که قرار است برای تهاتر از آن‌ها استفاده شود مشخص‌شده است اما هنوز به قطعیت در این خصوص نرسیده‌ایم.
خلیلی اردکانی با برشمردن این نکته که روزانه بیش از ۵۰۰ نفر در بخش‌های مختلف پروژه خط دو قطار شهری کرج ازجمله مدیریتی، پشتیبانی و کارگری مشغول بکار هستند تا این پروژه پیشبرد بهتری داشته باشد، افزود: در چند ماه باقیمانده سال جاری کارهایی اجرایی دو ایستگاه به اتمام می‌رسد و این ایستگاه‌ها کامل خواهد شد.
وی با توضیح اینکه تعیین پیشرفت فیزیکی کار در پروژه قطار شهری کرج برحسب درصد به‌درستی قابل‌سنجش نیست، افزود: اقدامات اجرایی در ایستگاه‌ها و یا در تونل پروژه چون در زیرزمین اجرایی می‌شود در پیشرفت کار چنان نمود پیدا نمی‌کند درحالی‌که بخش‌های مهمی از کار در حال انجام است.
احداث برخی ایستگاه‌های متروی کرج تا دو سال آینده
عضو ناظر شورای شهر کرج در پروژه قطار شهری با اشاره به اینکه انجام کارهایی همچون ریل‌گذاری پروژه ازنظر اجرایی اقداماتی سنگین است که به‌یک‌باره بعد از انجام آن شاهد پیشرفت بالای کارخواهیم بود، گفت: به همین در حال حاضر سنجش پیشرفت کار و تعیین درصد برای آن صحیح نیست.
خلیلی اردکانی در خصوص بهره‌وری اقتصادی که ایستگاه‌های قطار شهری این کلان‌شهر خواهند داشت، بیان کرد: مطالعات مربوط به ایستگاه‌ها بر اساس برگ خریدهایی همچون موقعیت قرارگیری و نقاط دسترسی در حال بررسی است تا مشخص شود کدام ایستگاه‌ها قابلیت بارگذاری مواردی ازجمله غرفه‌های تجاری را دارد.
وی عنوان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های موجود ایجاد چند ایستگاه در یک بازه زمانی ۲۴ ماهه را تعریف کرده‌ایم و در یک محدوده زمانی ۳۱ ماهه هم ایجاد ایستگاه‌های دیگر را پیش‌بینی کرده‌ایم که البته رسیدن به‌تمامی این اهداف منوط به تزریق بودجه کافی به پروژه قطار شهری کرج است.
موافقت با ۴۰۰ میلیارد تومان تهاتر
عضو شورای شهر کرج از اختصاص بودجه یک هزار میلیارد تومانی برای پروژه قطار شهری کرج سخن گفت و عنوان کرد: از این میزان بودجه ۴۰۰ میلیارد تومان تهاتر، ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت و ۲۰۰ میلیارد تومان هم به‌صورت نقد است.
خلیلی اردکانی اشاره کرد که اکنون از سوی دولت اوراق مشارکت مربوط به پروژه قطار شهری کرج به ۲۵۰ میلیارد تومان کاهش پیداکرده است و ۲۰۰ میلیارد تومان پول نقد را هم هنوز نتوانسته‌ایم جذب کنیم.
وی در پایان گفت: درنهایت اگر بتوانیم حدود ۵۰ درصد این بودجه تومانی که برای تزریق به پروژه قطار شهری کرج دنبال کرده‌ایم محقق کنیم، نسبت به برنامه‌ریزی که داشته‌ایم تنها ۵۰ درصد پیشرفت خواهیم داشت.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: مترو کرج مترو شورای شهر کرج خلیلی اردکانی صدای البرز استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۹۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگن مترو از چین نیامد؛ بین شهرداری و وزارت کشور دعوا شد

شبکه حمل‌ونقل عمومی شهر تهران در حوزه مترو با «فقر شدید قطار (واگن)» روبه‌رو است به‌طوری که، «برنامه‌ریزی تک‌بعدی مدیریت شهری پایتخت طی دو دهه اخیر برای مترو» به صورت «تمرکز بر ساخت خط» بدون توجه به «تامین ناوگان قطار شهری» باعث شده امروز ظرفیت جابه‌جایی با این شبکه معادل «حرکت حداقل ۳۵۰۰ واگن مترو» در ۷ خط باشد، اما «تعداد واگن‌های فعال زیر ۱۵۰۰ دستگاه» است که البته بالای نیمی از آن‌ها دچار فرسودگی ناشی از عمر بالا هستند.

به گزارش دنیای اقتصاد، سال ۹۷ شهردار وقت تهران که عمر کوتاهی در شهرداری داشت، قرارداد ساخت و تامین ۶۳۰ واگن از کشور چین از طریق سرمایه‌گذاری مشترک شرکت چینی با شرکت ایرانی را جلو برد، اما فرآیند تصویب قرارداد به دوره پیروز حناچی منتقل شد.

حناچی سال ۱۴۰۰ توانست این قرارداد را به تصویب دولت و جلب موافقت بانک مرکزی برساند به این صورت که چینی‌ها این تعداد واگن را از قرار هر واگن به قیمت حدود یک میلیون یورو، برای شهرداری تهران تامین و ارسال کنند. با این حال، شهرداری در آن سال طبق قرارداد باید ۱۵‌درصد ارزش قرارداد که آن زمان ۵۰۰۰ میلیارد تومان برآورد شد، به شکل نقد و پیش‌پرداخت به طرف چینی پرداخت می‌کرد تا کار تولید شروع شود.

شهرداری در آن زمان مدعی شده بود «توان مالی تامین پرداخت اولیه در قرارداد ۶۳۰ واگن چین را ندارد» که البته این مواجهه با توجه به بودجه سالانه اداره پایتخت، قابل تامل است. با این حال، سال گذشته این قرارداد از سمت شهرداری در ماجرای سفر شهردار به چین با «افزایش تیراژ سفارش» روبه‌رو می‌شود که اکنون، دولتی‌ها مقابل تغییر متن قرارداد موضع گرفته‌اند. به نظر می‌رسد، موضوع بیشتر جنبه غیرفنی دارد و به نوعی، فاکتور‌های اختلاف‌نظر بین دولت و شهرداری مطرح است.

تاییدیه فنی یا دلخوری سازمانی؟

سال گذشته بود که شهردار تهران به همراه هیاتی پر تعداد به چین سفر کرد تا تکلیف ۶۳۰ واگنی را که در دوره ریاست جمهور سابق پرونده‌اش برای کلان‌شهر تهران باز شده بود را مشخص کند، شهردارتهران در سفر چند روزه خود به چین نه تنها آنگونه که اعلام شد قرارداد ساخت ۶۳۰ واگن را به ساخت بیش از ۷۰۰ واگن ارتقا داد بلکه پکیجی از وسایل نقلیه اعم از تاکسی، اتوبوس، موتورسیکلت را نیز در قراردادش با چینی‌ها وارد کرد تا آن‌گونه که بار‌ها اعلام کردند حمل‌ونقل تهران به سمت برقی و پاک شدن پیش برود.

در حالی که بنا به وعده مدیران شهری، مردم تهران آماده ورود اولین سری واگن‌های مترو در سال جدید بودند تا بلکه کمی اوضاع نامناسب مترو در پی ازدحام مسافران و کمبود واگن بهبود یابد؛ اما ناگهان خبر رسید که به‌رغم اینکه پیش از این اعلام شده بود که کار ساخت واگن‌های مترو در چین آغاز شده، اما هنوز وزارت کشور تاییدیه نهایی را نداده و تا این تاییدیه نباشد کار ساخت واگن‌ها آغاز نمی‌شود!

ماجرا آن‌گونه که مدیران شهری نقل می‌کنند از آنجا شروع شد که وزارت کشور که کارفرمای این قرارداد است باید اسناد، مدارک و طراحی‌های واگن‌های جدید را بررسی و تایید کند، اما مدیران شهری معتقدند که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نه تجربه لازم و نه نیروی کارشناسی دارد و به همین علت پیشنهاد تفویض اختیار بررسی قرارداد و نوع واگن‌ها به شرکت واگن‌سازی شهرداری تهران را دارند و این در حالی است که تا تاییدیه فنی صورت نگیرد، واگنی ساخته نمی‌شود و عملا فرآیند ساخت واگن‌ها به دلیل عدم‌تاییدیه فنی هرروز عقب‌تر می‌افتد.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران برای اولین بار در این مورد سخن گفت و اعلام کرد: مایه تاسف است که ماه‌ها از انعقاد قرارداد‌ها گذشته، اما در داخل کشور موانع زیادی وجود دارد و موضوع هنوز به نتیجه نرسیده است. تا امروز تایید فنی برعهده مترو بوده بنابراین امیدواریم وزیر کشور قاطعانه تصمیم بگیرد و جلوی این توقف گرفته شود.

در حالی رئیس شورای شهر تهران پرچمدار جریان واگن‌های چینی شده که هیچ یک از مدیران شهری تاکنون در مورد ایرادات این قرارداد حتی کلمه‌ای سخن نگفته‌اند و این سخنان رئیس ۸۰ ساله به مذاق سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها خوش نیامد و در جوابیه‌ای اعلام کردند که این سازمان برای تامین پیش پرداخت ۶۳۰ دستگاه واگن و خرید اتوبوس با استفاده از تهاتر نفت اقدام به فروش نفت و واریز وجوه مربوط به قرارداد‌ها کرده است و تمام آنچه تاکنون اتفاق افتاده مدیریت وجوه فروش نفت و مصرف آن در ردیف‌های مختص خود بوده است و انجام چنین قرارداد بزرگی طبیعتا پیچیدگی‌های فنی و مالی خاص خود و در عین حال زمان‌بربودن فرآیند را به همراه دارد که بحمدالله بدون مشکل در حال انجام است.

با اینکه رئیس شورای شهر سعی دارد که توپ این اختلاف‌نظر را به زمین سازمان شهرداری‌ها بیندازد و آن را یک اختلاف کارشناسی بداند، اما جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر تهران از موضوع دیگری سخن می‌گوید و با بیان اینکه قرارداد واگن‌ها را وزارت کشور به نمایندگی از دولت با شرکت چینی منعقد کرده است گفت: محصول این قرارداد نیز قرار است به متروی تهران تحویل داده شود، اما در خلال انجام این کار و بازدید‌هایی که شهردار تهران از شرکت‌های واگن‌سازی چینی داشته، متعاقب آن شهرداری سفارش‌هایی که در حوزه مسائل فنی بود را به شرکت چینی دادند که مورد ایراد وزارت کشور قرار گرفته چراکه طرف قرارداد وزارت کشور است و باید هرگونه ابلاغ نیز از سوی وزارت کشور انجام شود و ضمن اینکه اصل ایراد بجاست و نمی‌شود در وسط قرارداد مداخلات صورت گیرد مگر اینکه هماهنگی برای ورود نهاد سوم انجام گیرد.

وی با تاکید بر اینکه این موضوع مورد دلخوری دوستان واقع شده و نسبت به این مداخله شهرداری تهران ایراد گرفتند و به نظر می‌رسد بیشتر از آنکه این موضوع فنی باشد، مداخلات و ناهماهنگی‌های درون بخشی بود و با توجه به پادرمیانی وزیر کشور امید است این موضوع حل وفصل شود و اگر این اختلافات با فوریت حل شود حتما در پایان امسال ورود اولین رام قطار را خواهیم داشت و اگر این اختلافات به درازا بکشد امسال قطاری وارد ناوگان نمی‌شود و فرصت سوزی می‌شود.

دیگر خبرها

  • قبرستان‌ تاریخی طرشت زیر پای مسافران ایستگاه مترو دانشگاه شریف
  • راه‌اندازی چهارمین قطار مسافربری قم ـ مشهد
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه! | ویدئو
  • بسته شدن پرونده ایستگاه خط ۷ مترو تهران
  • وجود ابهام درباره نحوه صدور تاییدیه‌های فنی قطار ملی مترو توسط ۲ شرکت اروپایی
  • پرونده ایستگاه های اصلی خط ۷ مترو امسال بسته می شود
  • برنامه عملیاتی شرکت مترو تهران برای خط ۷
  • برنامه عملیاتی شرکت مترو تهران برای خط ۷ در سال جاری
  • واگن مترو از چین نیامد؛ بین شهرداری و وزارت کشور دعوا شد