Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، شورای عالی بورس در 27 مردادماه عرضه محصولات فلزی و پتروشیمی در بورس کالا را به دلیل قیمت گذاری نادرست و شکاف فاحش نرخ میان نرخ رسمی و بازار آزاد کالاها متوقف کرد، زیرا تخفیفی که دولت با دلار 4200 تومانی قصد داشت به واحدهای تولیدی پایین دستی و در نهایت به مردم برسد، به واسطه ها می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عرضه محصولات پتروشیمی به نرخ ارز 4200 تومانی سبب شده است که دلالان این محصولات را خریداری کرد و یا با چند برابر قیمت در داخل به فروش رسانده و یا آن را صادر می کنند؛ کمبود و گرانی مواد اولیه مختلف باعث شده تولیدکنندگان واقعی بخش پایین دستی از حجم فعالیت های خود بکاهند.
به گزارش روز یکشنبه از اتاق ایران، «غلامحسین شافعی» در نامه خود به معاون اول رئیس‌جمهوری با یادآوری ضرورت حرکت صنعت فولاد کشور به سمت چشم‌انداز تولید 55 میلیون تنی، اصلاح نظام معیوب قیمت گذاری فعلی را امری لازم دانسته و در این زمینه چهار پیشنهاد ارائه کرد.
شافعی در نامه خود به اسحاق جهانگیری آورده است: «با در نظر گرفتن میزان تولید 22 میلیون تنی فولاد در کشور و مصرف 15 میلیون تنی داخلی، اصلاح نظام فعلی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا، هیچ گونه نگرانی از بابت تامین نیاز داخلی و صنایع پایین دستی به دنبال نخواهد داشت.»
در نامه رئیس اتاق ایران به معاون اول رئیس ‌جمهوری آمده است: عرضه فولاد در بورس کالا مطابق با دستور العمل کارگروه تنظیم بازار و بر مبنای نرخ ارز چهار هزار و 200 تومانی انجام می شود که در تعارض با سیاست جدید ارزی دولت بوده و آثار و تبعات مخربی را برای این صنعت مهم و راهبردی کشور بدنبال داشته است.
در نامه شافعی از ایجاد شکاف 50 درصدی قیمت فولاد در بورس کالا با بازار آزاد، تامین نشدن منافع مصرف کنندگان نهایی به دلیل رانت موجود در این سازوکار، کاهش چشمگیر ارزآوری ناشی ازصادرات فولاد، به دلیل مشروط کردن اعطای مجوزهای صادراتی به عرضه در بورس با کمتر از قیمت بازار و نداشتن توجیه اقتصادی تولید فولاد، به دلیل بالاتر بودن قیمت مواداولیه (قراضه) از قیمت فولاد تولیدی در بورس کالا، به عنوان برخی از مهمترین پیامدهای منفی ناشی از عرضه فولاد بر اساس مکانیزم فعلی یاد شده است.
همچنین کاهش امکان مدیریت و نظارت دولت بر بازار فولاد، به دلیل تغییر الگوی تعیین قیمت از سمت فولادسازان بزرگ به واحدهای تولیدی کوچکتر، اتلاف سرمایه های دولت و نهادهای نظارتی (اعم از وقت، انرژی، منابع مالی و غیره) ناشی از الزام همه واحدهای فولادی به عرضه محصولات در بورس کالا و کمرنگ شدن نقش مکانیزم عرضه و تقاضا در تنظیم بازار فولاد، سایر پیامدهای منفی عنوان شده است.
شافعی همچنین در این نامه خاطرنشان کرد: برداشته شدن سقف قیمت در معاملات محصولات فولادی و نیز سایر فلزات در بورس، غربالگری پروانه های بهره برداری واحدهای پایین دستی (خریداران محصول میانی در بورس) با استفاده از اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده آنها، لغو معافیت صادرات مواد اولیه و محصولات میانی فولادی، مس و آلومینیوم (انواع ورق، شمش و اسلب) از پرداخت مالیات و متوقف شدن استرداد مالیات بر ارزش افزوده در صادرات زنجیره ارزش فولاد و مس به صورت تنازلی، پیشنهادات اتاق بازرگانی برای اصلاح نظام قیمت گذار فعلی است.
پیشتر معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت پیشتر گفت: اجرای دستورالعمل تنظیم بازار فولاد، بطور قطع سبب تنظیم بازار خواهد شد و این وزارتخانه موافق عرضه فولاد با نرخ دلار هشت هزارتومانی نیست و نمی توان انتظار داشت فولاد کنترل نشود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت هفته گذشته اعلام کرد: همه واحدهای صنعتی مصرف کننده محصولات فولادی و فلزات غیر آهنی برای اینکه بتوانند از بورس کالا خرید کنند، تا 20 شهریور مهلت ثبت نام در سامانه بهین یاب را دارند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

169 / 161 وزارت صنعت اتاق بازرگانی عرضه فولاد محصولات پتروشیمی واحد تولیدی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت صنعت اتاق بازرگانی عرضه فولاد محصولات پتروشیمی واحد تولیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۱۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حداکثر کشتار دام در طول سال ۸ میلیون راس است

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع شرایط عرضه دام و گوشت قرمز وارداتی و تولید داخل و قیمت ها در بازار پرداخت.

در حال حاضر وضعیت عرضه دام و گوشت قرمز چگونه است؟
پوریان: هم اکنون عرضه دام بسیار گسترده است و علت آن بنابر پیش بینی های قبلی افزایش سطح زایش های پاییز و زمستان بود که خوشبختانه محقق شد.

بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دامی افزایش پیدا کرده است به طوریکه جمعیت دام سبک به ۷۱ میلیون راس و دام سنگین ۵.۵ میلیون راس رسیده است.

با توجه به شرایط مساعد عرضه، قیمت دام در بازار چگونه است؟
پوریان: هم اکنون عرضه گسترده دام منجر به کاهش قیمت گوشت و نزدیک شدن به نرخ واقعی در بازار شده است.

بنابر آمار روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم تنظیم بازار عرضه می شود که در کنار توزیع گوشت منجمد و گوشت تولید داخل، بازار را اشباع کرده که همین امر از ابتدای هفته منجر به روند کاهشی قیمت گوشت گرم گوساله و گوسفند در اکثر نقاط شده است.

استان خوزستان که به طور معمول بالاترین قیمت دام زنده و گوشت قرمز را دارد، طی روزهای اخیر بدلیل افزایش عرضه، هرکیلو گوشت گوساله برای مصرف کننده با نرخ ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزارتومان و گوشت گوسفندی ۵۲۵ تا ۵۳۰ هزارتومان در قصابی های این استان عرضه می شود.

در شرایط فعلی با عرضه گسترده دام نیازی به خرید حمایتی دام است؟
پوریان: بنابر پیش بینی های قبلی با گرم شدن هوا شاهد تغییرات در بحث قیمت دام زنده و گوشت قرمز هستیم، اما بدلیل گرم شدن هوا برنامه ریزی ها برای خرید حمایتی دام از دامدار و صادرات باید صورت بگیرد.

وزارت جهاد قیمت خرید حمایتی هرکیلو دام از دامدار را ۱۹۵ هزارتومان اعلام کرده است، اما قیمت خرید حمایتی باید بالای این رقم باشد. در خصوص صادرات دام هم باید برنامه ریزی هایی در راستای مدیریت بازار انجام شود.

هم اکنون متوسط قیمت هرکیلو دام زنده در کشور ۲۱۰ هزارتومان که با هفته های گذشته بسیار متفاوت است.

وضعیت جمعیت دام سنگین کشور  به دلیل واردات دام زنده و گوشت قرمز در پاییز و زمستان سال ۱۴۰۲ به نقطه مطلوب رسیده است و براین اساس انتظار می رود که قیمت گوشت تولید داخلی در هفته های آتی کاهشی شود.

آیا آماری از جمعیت قابل کشتار دام در کشور وجود دارد؟

پوریان: امسال رقمی معادل ۱۸ میلیون راس دام سبک باید از گردونه تولید خارج شود که با احتساب زایش های بهاره رقم بسیار بزرگی است.

در حال حاضر جمعیت دامی مازاد قابل کشتار در بخش سبک ۲ تا ۳ میلیون راس و دام سنگین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار راس است که باید فضا و امکانات برای کشتار این تعداد دام ایجاد شود.

با توجه به جمعیت دام سبک و همچنین آماده کشتار در محدوده ۳ میلیون راس باید خرید حمایتی صورت بگیرد و حداقل ۵۰۰ هزار راس صادر شود.

آمارها حاکی از آن است که کل کشتار دام  در سال های گذشته ۷.۵ تا ۸ میلیون راس بوده است و از آنجاکه امسال ۱۸ میلیون راس باید از گردونه تولید خارج و کشتار شود، دامداران با مشکلات متعددی در بحث نگهداری و تغذیه روبرو خواهند بود.

با گرم شدن هوا نگهداری جمعیت دامی برای تولیدکنندگان سخت می‌شود، از این رو انتظار می زود مجوز صادرات داده شود تا دامداران برای نگهداری دام خود تحت فشار قرار نگیرند.

وضعیت عرضه و بازار گوشت منجمد تنظیم بازار چگونه است؟

پوریان: برای نخستین بار در کشور بازار گوشت گرم داخلی به حاشیه رفته و گوشت‌های منجمد نقش اول را در بازار دارند، دلیل آن این است که قیمت گوشت منجمد وارداتی با گوشت داخلی قیمت‌های متفاوتی دارد؛ بنابراین متقاضی بیشتری 
دارد.

گفتنی است گوشت های منجمد در تنظیم بازار ماه رمضان و ایام عید نقش اساسی داشتند.

قیمت کنونی هرکیلو گوشت منجمد گوساله ۳۱۵ هزار تومان، گوشت منجمد ران گوسفندی ۲۸۵ هزار تومان و گوشت سردست گوسفندی ۲۷۵ هزار تومان و مابقی قطعات زیر ۲۶۵ هزار تومان و گوشت گرم در محدوده ۳۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان است.

در حال حاضر بازار داخلی از گوشت تنظیم بازاری منجمد و گرم وارداتی اشباع است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.

وضعیت تامین نهاده های دامی چگونه است؟

پوریان: در دولت سیزدهم اتفاق خوبی در زمینه تامین و عرضه مداوم نهاده‌های دامی افتاد، به طوریکه استمرار عرضه در واردات و توزیع نهاده ها باعث شد نهاده های دامی در دسترس دامداران قرار گیرد تا همانند سنوات گذشته دچار تنگنا نباشند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • برخورد با افزایش خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل
  • عرضه شفاف فرآورده‌های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بورس انرژی
  • «آیین‌نامه پیشگیری و مبارزه با رشوه» اصلاح و بازنویسی شود
  • حداکثر کشتار دام در طول سال ۸ میلیون راس است
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • عرضه تخم‌مرغ پایین‌تر از نرخ مصوب در بازار/ ضرورت حمایت از مرغداران برای مدیریت تقاضا
  • نامه عشقی به پورابراهیمی/تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳ به ضرر بورس
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم