Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان در کارگروه تخصصی گیاه پزشکی جنگل ها و مراتع استان با اشاره به اینکه هدف از تشکیل این کارگروه، پیشگیری و مبارزه با آفات و بیماریهای جنگلی می باشد گفت: عمده آفات و بیماری های جنگلی را پروانه برگخوار بلوط ، موریانه ، لورانتوس ( دارواش ) و به ویژه  زوال بلوط است به طوی که متاسفانه از مجموع ۱ میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار سطح جنگل‌های استان، ۵۶۳ هزار و ۷۹۸ هکتار معادل ۲۵ درصد جنگلهای لرستان به این بیماری مبتلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شیرزاد نجفی علل عمده گسترش این بیماری را ، پیر شدن درختان بلوط ، کم شدن بنیه درختان ، ریزگردها ، عدم زادآوری ، هجوم آفات مثل پروانه برگخوار و سوسک چوب خوار بلوط ، از بین رفتن کنترل کنندگان طبیعی مانند سنجاب و اُفت آبهای زیرزمینی عنوان کرد و افزود: متاسفانه ۵۰ هزار هکتار از سطح جنگل های استان نیز در مناطقی همچون چگنی ، سپید دشت ،چم چیت ، بیشه ، شول آباد ، دادآباد و کهمان به آفت برگخوار بلوط مبتلا هستند.
وی تصریح کرد:هم اکنون شاهد طغیان آفت موریانه در سطح اراضی جنگلی منطقه شورآب و افزایش بیماری نیمه انگلی لورانتوس در جنگلهای مناطق درب گنبد کوهدشت و دره نَصَب شهرستان خرم آباد هستیم و یکی از اهداف تشکیل این کارگروه ، اتخاذ تدابیر لازم به منظور کنترل ،پیشگیری و مبارزه با این حجم از آفت و بیماری در سطح جنگلهای لرستان می باشد.
احمد مرادپور معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز، جنگل های لرستان را یکی از با ارزش ترین ذخایر جنگلی جهان عنوان کرد وگفت: جنگل های زاگرس نقش بسیار مهمی در فرسایش خاک، جلوگیری از سیلاب‌ها وخنکی آب و هوا داشته و این کارگروه برای صیانت و حفاظت از این ذخایر ارزشمند طبیعی تشکیل شده است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان ابتلای 25 درصد جنگلهای استان زوال بلوط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۱۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان

 مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک‌ها و ستاره‌های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می‌آیند. این سنگ‌ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه‌ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می‌گویند. هنگامی که این سنگ‌ها بر روی زمین سقوط می‌کنند به آنها شهاب سنگ گفته می‌شود.

وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستا‌های استان لرستان قطعه‌ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه‌های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن (بافت مخصوص شهاب سنگ‌های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخورد‌های فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

منبع: ایسنا

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • مهلت یک‌هفته‌ای استاندار برای ایجاد کارگروه ویژه اشتغال در لرستان
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • ضرب‌الاجل یک‌هفته‌ای استاندار برای پیگیری بیکاری لرستان
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد
  • هشدار بیماری زنگ زرد مزارع جو و گندم لرستان
  • درمان جدید بیماری آلزایمر