Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-26@22:41:37 GMT

۵۰ درصد اشتغال کشور در بخش خدمات است

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۴۲۴۵۳

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، فاطمه عزیزخانی در برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه صنعت و کشاورزی سهم عمده ای در بحث اشتغال زایی مملکت ندارند، افزود: هم اکنون سهم صنعت در این حوزه ۳۰ درصد و سهم کشاورزی ۲۰ درصد است.
وی در ادامه نرخ بیکاری جوانان به خصوص قشر تحصیلکرده را در جامعه بسیار بالا توصیف کرد و اظهارداشت: سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناس حوزه اشتغال گفت: برغم اینکه در سال ۹۴، ۹۵ و ۹۶ بطور متوسط سالانه ۶۵۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شده اما همچنان نرخ بیکاری در جامعه بالاست.
وی افزود: دولت در ماده سه برنامه ششم توسعه ایجاد سالانه ۹۷۰ هزار فرصت شغلی در مملکت پیش بینی کرده است.
عزیزخانی در ادامه با بیان اینکه بین نظام آموزشی و بازار کار هیچ گونه تطابقی وجود ندارد، اظهار کرد : بخشی از این عدم تطابق به سیاست های آموزش عالی و بخش دیگر به تقاضای اقتصاد در جامعه مربوط می شود.
وی به رادیو اقتصاد گفت : در حال حاضر متناسب با رشته های تحصیلی دانش آموختگان دانشگاهی کار در جامعه وجود ندارد از این رو ضرورت ایجاب می کند بازنگری جدی در سیاست های این حوزه صورت گیرد.
کارشناس و مدرس دانشگاه افزود: تولید شغل از سال ۹۴ تا ۹۶ در کشور به تعداد دو میلیون نفر بوده حال سئوالی که در ذهن خطور می کند اینکه چرا این تعداد اشتغال زایی در سطح جامعه ملموس نیست؟
وی تصریح کرد: بررسی های صورت گرفته نشان می می دهد ۸۰ درصد اشتغال زایی که در کشور در این سال ها اتفاق افتاده در کارگاه های زیر ۱۰ نفر کارکن بوده است.
عزیزخانی در ادامه یادآورشد: بیشتر شاغلان این کارگاه ها فاقد بیمه، سطح دستمزد بسیار پائین، مشاغل ناپایدار و از همه مهمتر به شدت تحت تاثیر دستخوش تحولات اقتصادی هستند.

فرهنگ سازی شرط توفیق در عرصه اقتصادی

یک استاد دانشگاه و جامعه شناس هم گفت: توفیق در عرصه های اقتصادی مستلزم فرهنگ سازی و ارائه راهکارهای فرهنگی است.
الهه گرگوندی در برنامه «کالای ایرانی» رادیو اقتصاد افزود: حمایت از کالای ایرانی با همراهی و همکاری تمامی آحاد ملت و مسئولان تحقق پیدا می کند.
وی همچنین تاکید کرد: اگر تولید ملی شتابان باشد بسیاری از مشکلات جامعه برطرف خواهد شد.
این استاد دانشگاه و جامعه شناس گفت: فرهنگ سازی در زمینه حمایت از کالای ایرانی مسئله بسیار خطیری است که مطالعه و بررسی دقیق جوانب آن همکاری و همیاری همه مردم، مسئولان، تولید کنندگان، طراحان و برنامه ریزان را طلب می کند.
وی افزود: فرهنگ سازی به معنای القای شیوه های صحیح و کارآمد در جهت تغییر رفتارها ودرونی سازی رفتارهای سازنده است.
گرگوندی در خصوص اینکه چگونه می توان در زمینه کالای ایرانی فرهنگ سازی کرد، اظهارداشت: برای اجرایی شدن آرمان ملی استقلال اقتصادی باید سرمایه گذاری مناسبی در ترویج فرهنگ، کار، تولید و حمایت از تولید کنندگان داخلی صورت گیرد.
وی به رادیو اقتصاد گفت: توفیق در عرصه های اقتصادی مستلزم فرهنگ سازی و ارائه راهکارهای فرهنگی است.
این استاد دانشگاه و جامعه شناس افزود: استقلال یک ملت بجزء با استقلال فرهنگی تامین نخواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: عدم حمایت از بخش تولید از دغدغه های اصلی فعالان اقتصادی کشور به خصوص در حوزه بخش خصوصی است.
گرگوندی گفت: هم اکنون توجه به بخش تولید، افزایش بهره وری و صیانت از سرمایه های ملی در کشور با چالش های جدی مواجه است بنابراین برای حمایت از کالای ساخت داخل در مرحله نخست شناسایی و رفع این چالش ها بسیار ضرورت دارد تا زمینه برای بهره وری و ایجاد اشتغال پایدار فراهم شود.
وی در ادامه این مصاحبه رادیویی افزود: تحقق پذیری حمایت از تولید، کار و سرمایه ملی نیازمند بستر سازی فرهنگی و رفتاری در جامعه است.

تحقق شعار سال در گرو حمایت از جامعه کارگری

­رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار گفت: تحقق شعار سال یعنی حمایت از کالای ایرانی مستلزم توجه و حمایت واقعی از جامعه کارگری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ اولیا علی بیگی در برنامه «کالای ایرانی» رادیو اقتصاد افزود: در چند سال اخیر همواره رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار راهبردی سال را با تکیه بر مباحث اقتصادی مطرح کرده اما خیلی به این دغدغه ها در جامعه توجه نشده است.
وی اظهار امیدواری کرد که سال «حمایت از کالای ایرانی» به عنوان یک منشور ماندگار مورد توجه تمامی آحاد مردم و مسئولان قرار گیرد.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار گفت : برای حمایت از کالای ایرانی دولت، مردم و تولید کنندگان هر یک به نوبه خود وظایفی در این حوزه دارند.
وی افزود : برای تحقق شعار سال جامعه کارگری به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه و تولید کشور باید از سوی دولتمردان بصورت جدی مورد توجه قرار گیرد چرا که کارگران می توانند نقش تاثیرگذاری در تولید کالای با کیفیت ایرانی داشته باشند.
علی بیگی تصریح کرد: نقش کارگران در تولیدات داخلی و تقویت بنیه اقتصادی برکسی پوشیده نیست از اینرو ضرورت ایجاب می کند مسئولان جامعه کارگری را به معنای واقعی باور و حمایت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ۸۰ میلیون ایرانی را با نقض برجام تحریم کرده است.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار افزود: برای اقتدار جمهوری اسلامی و سربلندی ایران عزیز در این شرایط حساس می طلبد آحاد مردم و مسئولان با همبستگی و همدلی همچون هشت سال دفاع مقدس در کنار هم قرار گیرند چرا که دشمنان به دنبال تفرقه و اختلاف در کشورند.
وی تصریح کرد: بدون شک دشمنان با جنگ نظامی نمی توانند در مقابل ملت ایران قرار گیرند بلکه با تفرقه و بی اعتمادی بین مردم و مسئولان به دنبال تضعیف ایران عزیز هستند.
علی بیگی در ادامه این مصاحبه از مردم خواست به توطئه های دشمنان توجه نکنند و همین طور اجازه تفرقه افکنی به آنان ندهند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: اشتغال خدمات کشور سهم خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۲۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ حسن بهرام نیا در دیدار با سید مجید هدایت، مشاور وزیر و دستیار ویژه وزیر کشور در امور صنعت و تیم اقتصادی وزارت کشور اظهار کرد: امید است که خروجی این حضور منتج به یک تحول بسیار خوب با هدف جهش تولید و مشارکت مردم در استان شود.
وی تصریح کرد: استان ایلام دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی از جمله: منابع نفت، گاز، کشاورزی، گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت با توجه به نزدیکی مرز مهران با کشور عراق است که البته در این حوزه‌ها در استان کار شده است؛ اما باید بیش از گذشته با حمایت مسئولان ارشد کشور مورد توجه قرار گرفته است.

بهرام نیا با بیان این که در حوزه بهره وری، چهار حوزه اصلی گردشگری، آب، نفت و گاز و صنعت مورد توجه بوده است، افزود: ۱۸ کمیته زیرمجموعه ذیل این چهار بخش اصلی به منظور بهره وری و ارتقاء تولید و رشد در استان تشکیل شده است.
استاندار ایلام تشریح کرد: استان ایلام، ظرفیت بسیار خوبی در حوزه نفت و گاز دارد که بالقوه است و باید از این ظرفیت‌ها در حوزه‌های پایین دستی و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی و پالایشگاه استان استفاده شود.
وی بیان کرد: یکی از ظرفیت‌های بالقوه استان پتروشیمی ایلام، شرکت ارغوان گستر و پتروشیمی ایلام است که با حضور تیم وزارت کشور در استان انتظار می‌رود هر چه زودتر این ظرفیت‌ها به نتیجه برسد و شاهد ایجاد اشتغال و جهش تولید در استان باشیم.

وی با بیان این که در حوزه مهار آب‌های سطحی در سطح استان اقدامات و گام‌های بزرگی در دولت سیزدهم در مقام مقایسه با سال‌های گذشته برداشته شده است، اضافه کرد: سد میمه از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است و انتظار می‌رود که به زودی به بهره برداری برسد.
استاندار ایلام تصریح کرد: پارک پلی پروپیلن منطقه آزاد هم در دست اقدام است و فرصت خوبی برای صادرات، اشتغال و توسعه استان به شمار می‌رود که حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
بهرام‌نیا با اشاره به این که مرحله اول سامانه گرمسیری تکمیل شده است و پیش بینی می‌شود، مرحله دوم تا پایان سال به بهره برداری برسد، ابراز کرد: پتروشیمی دهلران، پتروشیمی دره شهر، پتروشیمی هلیلان و صبا انرژی دهلران، می‌تواند یک تحول بزرگ در حوزه اشتغال، انرژی و تولید در استان ایجاد کند.

استاندار ایلام با اشاره به این که در دولت سیزدهم ۲۳۲ واحد از تعداد ۴۷۰ واحد نیمه تعطیل در استان احیاء و فعال شده است، تصریح کرد: تمام انرژی ما به منظور چرخیدن چرخ کارخانه‌ها و واحد‌های نیمه فعال و ایجاد اشتغال در استان است.
وی بیان کرد: استان ایلام، استانی غنی است که در ظرف چند سال آینده به یکی از استان‌های برخوردار کشور تبدیل می‌شود و با این همه ظرفیت و پتانسیل که در استان وجود دارد، همت و تلاش دولت برای توسعه استان بسیار جدی است.
بهرام نیا با بیان این که وحیدی یکی از وزرای جهادی کشور است، خاطرنشان کرد: وزیر کشور در ایام اربعین در استان چندین بار حضور داشتند و نگاه ویژه‌ای به استان ایلام دارند که این استان توانمند شود.
هیأت اقتصادی و صنعتی به سرپرستی سید مجید هدایت، مشاور و دستیار ویژه وزیر کشور در امور صنعت، به پیشنهاد وزیر کشور به مدت ۲ روز به منظور بررسی ظرفیت‌ها و مسائل اقتصادی و صنعتی ایلام به این استان سفر کرده است.

دیگر خبرها

  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد
  • کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید
  • بخشی از رونق تولید با خرید کالای ایرانی محقق می‌شود
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران
  • جهش تولید بدون فعالیت کارگران معنا و مفهومی ندارد
  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم