Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@12:27:42 GMT

۵۱ اثر ناملموس و طبیعی ثبت ملی شدند

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۴۳۲۶۶

در جلسه بررسی پرونده‌های پیشنهادی برای ثبت در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس و طبیعی ۳۶ پرونده در فهرست ناملموس به ثبت رسید و ۱۵ عنوان پرونده نیز در فهرست میراث طبیعی ثبت شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، جلسه بررسی پرونده‌های پیشنهادی در فهرست میراث فرهنگی ناملموس با حضور کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و مردم شناسان ارشد در این حوزه برگزار شد که در آن جلسه ۳۶ پرونده میراث ناملموس مطرح شد و همه‌ی آن‌ها پس از بررسی و تایید کارشناسان در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او اعلام کرد: پنج پرونده از قم شامل نقاشی پشت شیشه، معرق چوب، هنرمرواربافی، هنرمجلدسازی (صحافی سنتی)، هنرسراجی است که آن‌ها پس از تایید کارشناسان در فهرست آثار میراث ناملموس ثبت شدند.

مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی همچنین به ثبت هشت پرونده میراث ناملموس در استان فارس اشاره کرد و افزود: دست بافته عشایری ششه درمه، عیدی‌گردی در روستای شاه رستم (بوانات)، سوروخوانی در منطقه نورآباد و ممسنی، نمدمالی در سپیدان، آبغوره‌گیری به شیوه سنتی در منطقه دشمن زیاری، مهارت پخت کلوچه و مسقطی شیرازی، مهارت سنتی تهیه شیره انگور در نورآباد ممسنی و مهارت سنتی تهیه قارن قورمه (قورمه شکمی) از جمله پرونده‌های طرح شده بود که به ثبت میراث ناملموس رسید.

به گفته وی، مهارت ساخت عروسک بومی ـ محلی سراموزه دکتر رهگشای بادرود ـ سفیران صلح و دوستی و شیوه‌های سنتی بستن گلونی در میران زنان و مردان قوم لک در اصفهان از دیگر پرونده هایی است که به ثبت میراث ناملموس رسید.

او افزود: پرونده «غلام آق»، حامل میراث فرهنگی زیورآلات ترکمن، آیین مذهبی «حسن حسین» استان گلستان، فن و مهارت «چلنگری» استان گلستان، مهارت سنتی پخت غذای آیینی محلی «ساک» گرگان و «مهدی ملک حسینی» - بیدخوان کتولی - به عنوان گنجینه زنده بشری، بیدخوانی کتول، «ام ایمن دهقان» معروف به «ایمن باجی»، هودی، لالایی مادران ترکمن، از پرونده‌های استان گلستان است که در فهرست مواریث ناملموس ثبت شدند.

به گفته نظری، در استان قزوین نیز پرونده دانش بومی کشت سنتی گیاهان دارویی منطقه الموت، قیمه نثار قزوین، حلیم سنتی قزوین، قرابیه قزوین، شیرینی حاج کریمی قزوین، شیرینی سنتی بهشتی یا کرکی یا آردی قزوین، باقلوای سنتی قزوین، شیرینی سنتی اتابکی قزوین و سنت همیاری و تعاون در هوار هانیه در استان کردستان و دو اثر «رزیف» و «هدر» دراستان هرمزگان در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسید.

۱۵ اثر طبیعی ثبت ملی شده چه بودند

همچنین به گفته‌ی علی قمی اویلی، رئیس گروه میراث طبیعی دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی در کمیته ثبت و حریم میراث طبیعی، ۱۵ اثر از استان‌های اصفهان، گلستان، قزوین و بوشهر واجد ارزش ثبت شناخته شدند.

او تاکید کرد: در جلسه کمیته ثبت و حریم میراث طبیعی، ۱۹ پرونده در این جلسه از استان‌های اصفهان، گلستان، قزوین و بوشهر مطرح شد که از این تعداد، ۱۵ پرونده واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی طبیعی شناخته شد.

وی توضیح داد: ۱۵ پرونده در کمیته میراث طبیعی درحالی از سوی کارشناسان و صاحبنظران مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد پنج پرونده مربوط به استان اصفهان، پنج پرونده از قزوین و چهار اثر از گلستان و یک اثر طبیعی از استان بوشهر واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی طبیعی شدند.

او پنج اثر از قزوین را شامل چهار چنار کهنسال و یک درخت توت و یک رویشگاه طبیعی گردو و سه چنار استان گلستان ازجمله آثار تصویب شده دانست.

وی درباره آثار طبیعی استان اصفهان گفت: دریاچه نمک بین استان اصفهان، قم و سمنان به صورت مشترک و یک محوطه فسیل در فسیل آباد، سه درخت کهنسال چنار و چشمه آب معدنی آب سرخ از جمله آثار طبیعی این استان است که واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی طبیعی شناخته شدند.

قمی اویلی همچنین به یک اثر طبیعی در بوشهر اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار یکی از گونه‌های منحصر به فرد درخت چـِش (بابِلی بهمنی) در استان بوشهر در فهرست آثار ملی طبیعی ثبت شد.

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۳۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رستمی گفت: تلاش ما بر این است که منویات رهبری در امر جهش تولید با مشارکت مردم را جامه عمل بپوشانیم، لذا با تدبیر ریاست سازمان، مقررات تسهیل شده جدیدی در صدور پروانه تأسیس واحد تولیدی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل ابلاغ کردیم.

وی توضیح داد: اگر خط تولید کارخانه‌ای توسط اداره کل داروی سازمان غذا و دارو به تأیید فنی GMP رسیده باشد، نیازی به موازی کاری و طی مجدد مراحل تأیید در اداره کل فراورده‌های سنتی، مکمل و طبیعی نخواهد داشت و این موضوعی است که پیش از این بعضاً تا حدود ۶ ماه به طول می‌انجامید

رستمی تصریح کرد: مباحث جهش تولید، رونق صادرات و خودکفایی در تولید مواد اولیه فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل در دستور کار ویژه این اداره کل قرار دارند.

کد خبر 6089451 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ابلاغ مقررات تسهیل صدور پروانه تولید فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل
  • تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود