Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-24@17:57:42 GMT

معاون شهرسازی: سه هزار باغ ممنوعه در تهران!

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۴۴۶۲۹

معاون شهرسازی: سه هزار باغ ممنوعه در تهران!

خرداد:نیمی از سال ٩٧ سپری شده و همچنان وضع شناسنامه ٣هزار باغ در پایتخت نامشخص است و معلوم نیست لایحه جدید تا چه میزان می‌تواند به حفظ باغ‌های باقی‌مانده کمک کند.
به گزارش خرداد به نقل از شهروند، مصوبه برج باغ‌ها، یکی از مصوبات جنجال‌برانگیز درباره باغ‌های تهران بود که ١٥‌سال قبل تصویب شد و از آن زمان تا روز دوم اردیبهشت امسال که توسط معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران لغو شد، ملاک عمل تمام مناطق شهرداری تهران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مصوبه در پنجاه‌وسومین جلسه رسمی ـ علنی‌ـ فوق‌العاده شورای اسلامی شهر تهران در سال ۸۲ به تصویب رسید و در شورایعالی شهرسازی و معماری کشور هم تایید شد و در مفاد طرح تفصیلی شهر تهران قرار گرفت. براساس آن متولیان ساخت‌وساز می‌توانستند صرفا در ۳۰‌درصد از مساحت باغ، ساخت‌وساز انجام دهند و ۷۰‌درصد باقی‌مانده باغ را حفظ کنند که این مورد با نیت حفظ و صیانت از باغات از سوی شورای دوم تصویب شد.
از اردیبهشت ماه که این مصوبه لغو شد، شهرداری تهران ملزم شد ظرف یک ماه پیشنهاد جایگزین را اعلام کند که پس از بررسی جزییات طرح مقرر شد شهرداری تهران طی دو ماه یک لایحه جدید برای حفاظت و صیانت از باغات تهران به شورای شهر ارایه کند. حالا بعد از گذشت حدود ٤ ماه لایحه جدیدی تقدیم شورای شهر تهران شده است تا در کمیسیون‌های مربوطه بررسی شود. لایحه‌ای که به گفته پیروز حناچی، معاون شهرسازی شهرداری تهران با رویکردی کاهنده بوده است. او در تشریح جزییات این لایحه گفته پیش‌بینی شده است تا حد امکان منافع صاحبان باغ لحاظ شود. «اگر ما معتقد هستیم که باغ‌ها و درختان به شهر تهران کمک می‌کنند ما نیز باید به صاحبان باغ در آبیاری، نگهداری و ... کمک کنیم و در این لایحه در مقایسه با وضع سابق شاید در کوتاه مدت پیشنهادات ما تشویق‌کننده نباشد، اما روش قبلی هم قابل ادامه نبود، چراکه بخش زیادی از باغ‌های پایتخت از بین رفت.»
معاون شهرسازی شهرداری تهران با بیان این‌که حدود ۶هزار قطعه باغ در تهران شناسایی شده است، گفت: برای ۳۱۰۰ قطعه باغ شناسنامه صادر شده، اما حدود ۳هزار باغ در اختیار سایر ارگان‌ها و دستگاه‌هاست که اجازه ورود نمی‌دهند، هر چند ما درصدد ورود به این باغات هستیم.
پیش از این شهربانو امانی دلایل ویرانی باغ‌های تهران را نواقص طرح‌های تفصیلی و پهنه‌بندی‌های اشتباه، وجود مصوبه اشتباه و ویرانگر «برج – باغ» و همچنین فرار از قانون با زور و گردن‌کلفتی دانسته بود. او آذرماه سال گذشته در نطق پیش از دستور خود در صحن شورا گفته بود: «تا پایان سال‌جاری، شناسنامه تک‌تک باغات تهران صادر و برای اطلاع عموم از طریق سامانه‌های هوشمند منتشر و مرتبا نسبت به به‌روزرسانی آن‌ها اقدام می‌شود.» او با بیان اینکه کمیسیون حقوقی شورا و مسئولان حقوقی شهرداری و سمن‌های حقوقی شهر، نسبت به احقاق حقوق شهر که در سنوات گذشته پایمال شده، اقدام لازم را انجام دهند، گفته بود: از شهرداری انتظار پاسخگویی در مورد مصوبات فوق را دارم، به‌ویژه که در یک مورد، مشخصا قید زمان مطرح شده است و تا پایان سال ٩٦ باید شناسنامه باغات تهران صادر شود.
نیمی از سال ٩٧ سپری شده و همچنان وضع شناسنامه ٣هزار باغ نامشخص است و معلوم نیست لایحه جدید تا چه میزان می‌تواند به حفظ باغ‌های باقی‌مانده کمک کند و آیا صرف جایگزین کردن لوایح عامل عملیاتی‌شدن است یا بازوی اجرایی و توانمندی باید وجود داشته باشد تا بتوان باغ‌ها را از شر برج‌ها نجات داد. برچسب ها: پایتخت ، شورای اسلامی شهر تهران ، شهرداری تهران ، معاون شهرسازی

منبع: خرداد

کلیدواژه: پایتخت شورای اسلامی شهر تهران شهرداری تهران معاون شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۴۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه «خانه شهر» تاریخچه و گذشته تهران را به تصویر می‌کشد/ احیای بافت میدان امام‌خمینی

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا درخصوص پروژه خانه شهر مطرح کرد: همان‌طور که از اسم پروژه خانه شهر پیداست، این پروژه بیانگر سابقه و تاریخچه شهر تهران است. 

وی با بیان اینکه پروژه خانه شهر تاریخچه و گذشته تهران به تصویر می‌کشد، افزود: سعی کردیم با اجرای این طرح علاوه برتداعی گذشته شهر، آنچه برای آینده آن متصور هستیم را نیز در این ساختمان به تصویر بکشیم.

وی با تاکید بر اینکه به کارکردهای پیرامونی و جنبی این پروژه توجه ویژه شده است، عنوان کرد: تمامی مراجعه کنندگان از شهروندان گرفته تا اعضای کلانشهرها پس از اتمام پروژه به محض اینکه وارد این ساختمان شوند سیر تاریخی که در این بنا به تصویر کشیده شده است را درک خواهند کرد.

به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران نسبت به تمامی بخش‌های این پروژه توجه ویژه و خاصی شده است و از مواد با کیفیت و مدرن مورد استفاده قرارگرفته است.

حق بین ادامه داد: به عنوان مثال سقف این پروژه اکسپوز است که به عنوان سقف‌های باز یا پلنوم‌های باز نیز شناخته می‌شوند. در این نوع سقف تمامی سیستم‌های تاسیساتی ساختمان که از زیر سقف عبور کرده‌اند در معرض دید قرار می‌گیرند. در واقع این سقف‌ها نوعی سقف باز قلمداد شده و امروزه محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌‎اند. 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: پوشش پروژه کاملا منطبق با ساختمان دوره قاجاریه و زمان قدیم در نظر گرفته شده است. داخل پروژه نیز کاملا مدرن است و با کارکرد امروز خدمات خواهیم داد.

حق‌بین همچنین در خصوص زمان افتتاح پروژه اظهار کرد: بنابر پیش بینی‌های صورت گرفته این پروژه تا شهریور ماه سال جاری افتتاح خواهد شد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در پایان با تاکید بر اینکه این پروژه بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی در ابنیه شهر تهران است، افزود: نکته حائز اهمیت و قابل توجه این است که بافت میدان امام‌خمینی با احداث این پروژه احیا خواهد شد.

گفتنی است پروژه «خانه شهر» واقع در ضلع شمالی میدان امام خمینی (ره)، دارای امکانات فرهنگی و رفاهی شامل، سالن نمایش با ظرفیت 360 نفر، کافه رستوران حدود 100 نفر، عکاسخانه، شهر کتاب، کافه کتاب و گالری موزه است و با زیر بنای در حدود 18000 متر مربع توسط سازمان عمرانی مناطق شهرداری در دست ساخت است.این پروژه دقیقا در محل ساختمان قدیم بلدیه تهران واقع شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران
  • دادستانی از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند
  • بهره‌برداری از ۲ طرح راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان
  • طرح « زوج و فرد » حذف شد؟
  • طرح «زوج و فرد» حذف شد؟
  • پروژه «خانه شهر» تاریخچه و گذشته تهران را به تصویر می‌کشد/ احیای بافت میدان امام‌خمینی
  • ‌راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شیراز
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران رسید
  • گزارش دهی معاون شهردار و خزنه دار شورا به اعضا فردا