Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نوازندگان موسیقی هم مانند دیگر شغل‌ها نیاز به امنیت شغلی دارند و نبود این امنیت همواره یکی از مواردی است که هنرمندان از آن گله می کنند.

نبود معیاری مشخص در پرداخت دستمزد‌ها و پایین بودن آنها، اهمیت کافی ندادن به نوازنده‌ها در گروه‌های موسیقی و تاکید زیاد بر خواننده‌ها، نبود هیچگونه سندیکا یا صنف در حوزه نوازندگی، احتمال ایجاد مشکلات جسمی برای نوازندگان، نامطلوب بودن وضعیت آموزش موسیقی در ایران و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از جمله مشکلات نوازندگان موسیقی در ایران است که همچنان برای حل آن راهکاری ارائه نشده است. در همین راستا و با هدف بیان مشکلات به سراغ چند نفر از نوازندگان فعال در این عرصه رفتیم و از آن‌ها درباره امنیت و مشکلات شغل شان پرسیدیم.

نوازندگی شغلی بسیار نا امن است

علیرضا میرآقا موزیسین و نوازنده‌ای که سال هاست در زمینه موسیقی فعالیت می‌کند و در کنار بسیاری از خوانندگان مطرح کشورمان به روی صحنه رفته است؛ در خصوص امنیت شغلی نوازندگی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: امنیت شغلی برای نوازنده وجود ندارد. هیچ سندیکا و منبعی که پشتمان باشد، وجود ندارد. هیچ ممیزی و هیئتی که نوازندگان را سطح بندی کند، وجود ندارد. به عنوان مثال نوازنده‌ای که مهم‌ترین جایی که نواخته عروسی و مهمانی بوده، در یک هفته نوازنده صحنه می‌شود!

وی ادامه داد: نهادی به نام خانه موسیقی وجود دارد که ما سالی یک بار عضو آن می‌شویم و حق عضویت می‌دهیم. بنده به عنوان یک عضو پیوسته نمی‌دانم در آنجا چه می‌گذرد؛ اگر حق و حقوق من پایمال شود و به آنجا مراجعه کنم، حق و حقوق من پس گرفته می‌شود یا خیر؟!

میرآقا در خصوص بیمه نوازندگان خاطرنشان کرد: بیمه‌ای وجود ندارد. البته کسی که عضو خانه موسیقی باشد بیمه است، ولی کسی که امکان عضو شدن نداشته باشد، بیمه ندارد. به هرحال شغل ما بسیار نا امن است.

این نوازنده باسابقه ترومپت درخصوص جایگاه نوازنده در ایران گفت: وقتی امنیت شغلی نداریم و نمی‌توانیم حداقل‌های زندگی مان را تامین کنیم، پس جایگاه مناسبی هم وجود ندارد.

وی افزود: نوازندگی را نمی‌توان به عنوان شغل آبرومند و آینده دار حساب کرد. اینکه شغلی آینده دار است یا خیر، وابسته به آن است که یکسری شرایط تا یک سال آینده ثابت باشد و تغییر نکند. امیدوارم در کشورمان برای موسیقی اتفاق‌های خوبی رخ دهد.

قطعا امنیت شغلی نداریم

اشکان پورفرخی نوازنده پرکاشن و ساز‌های کوبه‌ای در خصوص امنیت شغلی اش گفت: قطعا امنیت شغلی نداریم. تا نوازنده جوان است به خصوص در ساز من، می‌تواند در ارکستر‌های مختلف ساز بزند و کسب درآمد کند. البته نوازنده نسبت به زحمتی که می‌کشد، پولی دریافت نمی‌کند. نوازنده هرچه متخصص‌تر باشد، درآمدش بیشتر است. یک نوازنده تا جوان است و روی صحنه می‌نوازد، باید فکری به حال آینده اش کند. ما همین الان هم امنیت شغلی نداریم و حدود نیمی از سال بیکار هستیم.

نوازنده حقوق ماهیانه ندارد

مهراد حیدری نوازنده جوان گیتارالکتریک نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: امنیت شغلی یعنی خیال آدم راحت باشد که حداقل درآمدی را همیشه دارد. به عنوان مثال یک کارمند می‌داند ماهی چقدر درآمد دارد و روی آن حساب می‌کند؛ این امنیت شغلی است.

وی افزود: کسانی که در ارکستر ملی ساز می‌زنند، حقوق ماهیانه می‌گیرند؛ ولی مگر تعدادشان چند نفر است یا چقدر ساز در ارکستر ملی وجود دارد. باقی نوازنده‌ها امنیت شغلی ندارند. البته همه جای دنیا همین است؛ چون نوازنده حقوق ماهیانه ندارد. در ایران اگر نوازنده عضو گروهی نباشد و روی صحنه ساز نزند، مجبور است تدریس کند که این دیگر اسمش نوازنده نیست و معلمی است.

حیدری در خصوص آینده‌ نوازندگی در ایران گفت: جایگاه نوازنده در ایران خیلی پایین است. از نوازندگی به عنوان یک شغل آینده دار نمی‌شود یاد کرد؛ چون مارکت کوچک و بسته به موسیقی پاپ است. به عنوان مثال الان من با علیرضا طلیسچی کار می‌کنم، اگر در آینده به هر دلیلی آقای طلیسچی کنسرت نرود من چند درصد احتمال دارد دوباره با خواننده پرکار دیگری همکاری کنم و روی صحنه بروم؟ این احتمال کم است و باید آن مدت بیکار باشم.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موسیقی پاپ کنسرت خانه موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۷۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در این مراسم جمع کثیری از اهالی و مشتاقان فرهنگ و هنر خاصه علاقمندان به موسیقی در تالار فخرالدین اسعد گرگانی گرد هم آمدند.

در ابتدای این برنامه گروه ۲ نوازی علی اکبرزاده (تنبک) و فرزاد محمدنژاد (تار) به اجرای برنامه پرداختند.

پس از این اجرا، کلیپی از مراسم تشییع و تدفین پیکر مرحوم لطفی به نمایش گذاشته شد و سپس ناصر صفایی پیشکسوت موسیقی و هم دوره استاد لطفی به همراه استاد امیر لطیفی به شعرخوانی و نی‌نوازی پرداختند.

در ادامه این برنامه، گروه سپهر با هنرمندی هنرمندان موسیقی استان و اساتید برجسته استانی شامل هدایت اسماعیلی (عود)، داوود خشنودی، حامد کی‌پور و پویا خوشبین (سه تار)، عرفان حسینی و رمضان ساور (کمانچه)، پدرام محمدنژاد (تنبک)، مهدی کریمی (دف) و هنرمند مهمان سجاد مهربانی (آواز) قطعاتی را اجرا کردند.

همچنین «حسین ضمیری» هنرمند، شاعر، نویسنده و پژوهشگر استان، دقایقی در خصوص زندگی و شخصیت استاد لطفی، به سخنرانی پرداخت.

حاضرین در این مراسم پیش از پایان برنامه شاهد اجرای تک نوازی تار با هنرمندی استاد «هادی آذرپیرا» از هنرمندان گلستان بودند.مرحوم استاد محمدرضا لطفی در ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ دار فانی را وداع گفت و پیکرش در محله سبزه مشهد گرگان به خاک سپرده شد.

دیگر خبرها

  • وداع مردم خراسان شمالی با پیکر مرحوم عیسی بخشی
  • در فقدان خاموشی یک صدای ناب از موسیقی شریف خراسان
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری
  • پلیر موسیقی Winamp باز می‌گردد!
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب
  • دائمی شدن قراردادهای کار در دستور کار دولت
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • اصلاح قانون کار امنیت شغلی کارگران، بزودی