Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: برنامه‌های امسال این استان در ماه محرم و اربعین حسینی، حرکت به سمت مردمی‌ شدن اقتصاد اربعین است.

عبدالمالک شنبه‌زاده در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا گفت: برنامه‌های امسال استان ایلام حرکت به سمت مردمی شدن اقتصاد اربعین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحث پذیرایی از زائران، کسانی که ایلام را به عنوان مقصد سفرهایشان انتخاب کرده‌اند، یا برای عبور از مرز مهران و زیارت عتبات عالیات به ایلام می‌آیند، برنامه‌ریزی‌هایی در دست انجام است که مردم امور را به دست بگیرند.

وی اظهار کرد: آنچه در حوزه گردشگری خدماتی که امسال ارائه می‌کنیم در سه دسته است که شامل بحث اقامت و واحدهای اقامتی، برنامه‌های فرهنگی و تبلیغاتی و برگزاری نمایشگاه صنایع دستی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام تصریح کرد: در بحث اقامت و واحدهای اقامتی امسال علاوه بر خانه مسافرهای مهران، هتل‌ها و مهمان‌پذیرهایمان روی بوم‌گردی‌ها تمرکز بیشتری داریم. مکان‌هایی که در مناطق روستایی مجوز گرفته‌اند و در مسیر زائران حسینی قرار دارند مثل دره‌شهر، ایلام، دهلران و... شامل 30 اقامتگاه بوم‌گردی است که ظرفیت 600 نفری در هر شب دارند.

وی بیان کرد: استان ایلام با 12 هتل ظرفیت 623 نفری، چهار مهمان‌پذیر 154 نفر ظرفیت، 63 خانه مسافر که هزار و 890 نفر ظرفیت دارد در کنار ظرفیت 600 نفری اقامتگاه‌هایش در هر شب پذیرای 3 هزار و 267 زائر و گردشگر خواهد بود.

شنبه‌زاده گفت: از روز گذشته فراخوانی هم در فضاهای مجازی و شهرهایی که در مسیر عبور زائران هستند مثل مهران، صالح‌آباد، ایوان، شباب و ایلام، منتشر شده که کسانی که متقاضی دریافت مجوز خانه مسافر برای دو ماه محرم و صفر هستند بتوانند از امکان میزبانی زائران برخوردار شوند و ما هم با دادن شناسه و ساماندهی امکان پذیرایی از گردشگران ورودی را فراهم آوریم.

وی افزود: هم کمپ، هم اقامتگاه بوم‌گردی و هم هتل‌ها همه آماده پذیرایی و ارائه خدمات هستند و ظرفیت‌هایشان مشخص است و فقط علاقه‌مندان به دریافت مجوز برای فعالیت خانه‌مسافرها با ارائه درخواست طی دو هفته آینده ظرفیت میزبانی استان را افزایش می‌دهند. بر همین اساس دو هفته آینده ظرفیت های دقیق و واقعی اقامت در خانه مسافرها مشخص می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام در خصوص برنامه‌های فرهنگی تشریح کرد: از وظایف ما برنامه‌های تبلیغاتی و فرهنگی است. ما در 10 نقطه که همان ورودی تمامی شهرستان‌ها می‌شود کیوسک‌های ثابت اطلاع‌رسانی درست کرده‌ایم تا افراد مستقر در آن نقشه‌های راه و نقشه‌هایی برای مشخص شدن خدماتی که در مسیر زائران ارائه می‌شود مثل سالن‌های غذاخوری را معرفی کنند. برنامه‌های اطلاع‌رسانی در قالب سی‌دی، نرم‌افزار و اپلیکیشن در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. نصب بیلبورد و بنر با محوریت محرم و اربعین از جمله فعالیت‌های تبلیغاتی به شمار می‌رود که این روزها که در حال آماده‌سازی و انجام است.

شنبه‌زاده در ادامه افزود: 200 هزار نسخه نقشه راهنما برای زائران چاپ شده که در هفت پایگاه شهرستان‌های دهلران، مهران، بدره، ایوان، چرداول و ایلام خدمات ارائه می‌کنند. در این میان چهار پایگاه سیار هم در مسیر تردد زائران عتبات عالیات به صورت گشت سیار برای هدایت زائران فعال خواهد بود.

وی در خصوص اجرای موسیقی عاشورایی به عنوان برنامه‌های امسال استان ایلام تأکید کرد: از دیگر برنامه‌های امسال دعوت از استان‌هایی است که موسیقی عاشورایی دارند. ما از استان‌های آذربایجان، کرمانشاه، بوشهر، لرستان و گیلان دعوت کرده‌ایم تا در دهه اول محرم، موسیقی عاشورایی‌شان را در مهران اجرا کنند.

شنبه‌زاده تصریح کرد: از دیگر برنامه‌ها برگزاری نمایشگاه صنایع دستی است که در 10 نقطه که بیشتر ورودی‌های حساس استان است مثل ایلام، مهران، دهلران، شباب و ... 130 غرفه فروش صنایع دستی را تدارک دیده‌ایم تا هم به معرفی صنایع دستی اقدام کرده باشیم و هم صنعتگران تولیدات خود را به معرض فروش گذارند.

انتهای پیام/4072/4031/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۸۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود

مریم جلالی در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویداد‌ها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 او ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی او در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز خرسندی از اینکه اینجا خانواده‌ها را در کنار مسئولان می‌بینم و این مسئولیتی که وجود دارد یکی در خانواده و دیگری پسر و خواهر و مادر خانواده است و این فضای خانواده محوری در سالی که مشارکت مردم در تولید حساب‌شده بسیار قیمتی است.

جلالی در ادامه تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که ازگلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

او با اشاره به اینکه به همت شما صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فردای روشنی را دارد اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

او به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان ارایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد، چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی بابیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم؛ بنابراین گزارش دکتر مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه امروز با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • میزبانی زائران اربعین مدال افتخار مردم ایلام است
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید