Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-05@14:16:37 GMT

جنگ روایت ها

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۴۹۳۶۰

جنگ روایت ها

در دوره ی کنونی برنده ی واقعی نبرد در جنگ روایت های مشخص می‌شود و این ما هم هستیم که می بایست تصویر نبرد را مدیریت کنیم.

به گزارش مشرق، سیداحمد موسوی صمدی پژوهشگر و مدرس دانشگاه در یادداشتی نوشت: اقدام مقتدرانه ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله به پایگاه گروهک‌های معارض در کردستان عملیاتی هوشمندانه، به موقع و حساب شده بود که ضربه ای سهمگین بر پیکر گروهک های متخاصم وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما باید پذیرفت در نبردهای جهانی که در حال وقوع است، تکیه بر توانمندی های نظامی و برتری در حوزه های رزمی و اطلاعاتی تنها عامل پیروزی و موفقیت نخواهد بود، آن چیزی که در عرصه نبردهای نظامی نقش تعیین کننده و ضربه نهایی محسوب می شود بهره گیری از قدرت رسانه ای و تولید معنا و روایت است.

امروز افکار عمومی و سیطره ی روایت غالب است، که پیروز نهایی جنگ را مشخص می کند. شاید طرفین درگیری در معادلات و محاسبات خود چنین عاملی را در نظر نگیرند ولی باید توجه داشت که یک نبرد نظامی و یا عملیاتی اطلاعاتی که صورت میگیرد به مثابه یک فیلم سینمایی در برابر مخاطب جهانی، افکار عمومی منطقه ای و اذهان مردم کشورهای درگیر به نمایش در می‌آید و هر چه قدرت کشوری در تولید معنا دقیق تر و روایتی مخاطب پسند تر باشد، دست برتر و بالاتر را در نبرد خواهد داشت.

بیان مقدمه ی بالا از این منظر مهم به نظر می رسد که سازمان رزم و ارکان نظامی کشور در دوره ی فعلی می بایست به پیوست های رسانه ای حوزه جنگ سخت بیش از پیش توجه کنند.

به نظر می رسد، زمانی که ما توانسته ایم این ملاحظات را مد نظر قرار دهیم و اقتضائات این نوع نبرد را رعایت کنیم، نتایج بسیار بهتری گرفته ایم. به عنوان نمونه توجه به عملیات رسانه ای و گزارش لحظه به لحظه از حمله موشکی به مواضع داعش و در ادامه بازنمایی مناسب از عملیات مذکور و مدیریت انتشار اخبار از این واقعه باعث همراهی مخاطب و بالا رفتن حس اعتماد به نفس ملی و تقویت روحیه اقتدار و امنیت کشور گردید.

اما در نقطه مقابل عملیات جدید فاقد این فرایند و پیوست رسانه ای لازم بوده است، چند نکته در این موضوع را به صورت مختصر بررسی میکنیم که در صورت توجه از سوی فرماندهی عملیات می تواند ضامن موفقیت گردد.

ایجاد اتاق فرماندهی عملیات رسانه ای در راستای تکمیل عملیات نظامی و به موازات اتاق فرماندهی عملیات رزمی ضرورت اطلاع و آمادگی سازمان های رسانه ای پیش از عملیات به منظور طراحی پوشش خبری مناسب برنامه ریزی به منظور مدیریت روند انتشار خبر و توزیع مناسب محتوای مرتبط با عملیات بیان تاریخچه، علل و ابعاد درگیری در جهت همراه سازی و درک مخاطب های متنوع از نظر رده های سنی و گونه های فکری متفاوت بیان جزئیات دقیق و میزان موفقیت حمله با حفظ اسرار نظامی و طبقه بندی اطلاعاتی در راستای همراه سازی مخاطب فعال سازی دیگر قالب های رسانه ای با تمرکز بر تولید روایت های غیرخبری مانند شعر، موسیقی، کاریکاتور و ... راه اندازی پویش های اجتماعی در تکمیل هدایت افکار عمومی و گره گشایی از نقاط ابهام آفرین مدیریت بازتاب عملیات رزمی در رسانه های هسو و توجه به بازنمایی رسانه های معارض به منظور طراحی واکنش سریع به پدافندهای رسانه ای، همچنین مدیریت دانش و ثبت تجربه از عملکرد رسانه ‌های مخالف به منظور بهره گیری در عملیات های آتی.

قطعا موارد دیگری را می‌توان به نکات بالا اضافه نمود، اما کلیدی ترین ملاحظه ضرورت توجه و طراحی پیوست های رسانه ای برای عملیات های نظامی و حوزه نبرد سخت محسوب می شود.

در دوره ی کنونی برنده ی واقعی نبرد در جنگ روایت های مشخص می‌شود و این ما هم هستیم که می بایست تصویر نبرد را مدیریت کنیم.

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی تحولات عراق برجام جنگ روایت ها یادداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۹۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رهبر انقلاب از توجه امام صادق(ع) به هیئت؛ قربان آن دل!

امام صادق (ع) از راوی سؤال می‌کنند: تَجلِسونَ وَ تُحَدِّثون؟ مسائل ما را مطرح می‌کنید؟ او جواب می‌دهد بله، این کار را می‌کنیم؛ یعنی همین مجموعه هیئات. حضرت می‌فرمایند: اِنَّ تِلکَ المَجالِسَ‌ اُحِبُّها؛ من دوست می‌دارم این مجالس را. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مقام معظم رهبری در بیاناتی می‌فرمایند: «هیئت را اصحاب ائمه تشکیل دادند و آنها شروع کردند؛ بعد از حادثه کربلا دور هم جمع می‌شدند.»

.

رهبر معظم انقلاب در در جلسه دیدار مداحان اهل بیت علیهم‌السلام به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) در تاریخ چهارم بهمن ماه 1400 به سابقه تشکیل هیئت از زمان ائمه اطهار علیهم‌السلام اشاره کرده و می‌فرمایند: «هیئت را اصحاب ائمه تشکیل دادند و آنها شروع کردند؛ بعد از حادثه کربلا دور هم جمع می‌شدند. امام صادق (ع) از راوی سؤال می‌کنند: تَجلِسونَ وَ تُحَدِّثون؟ می‌نشینید دور هم صحبت می‌کنید، حرف می‌زنید؟ یعنی مسائل ما را مطرح می‌کنید؟ او جواب می‌دهد که بله، این کار را می‌کنیم؛ یعنی همین مجموعه هیئات. بعد حضرت می‌فرمایند: اِنَّ تِلکَ المَجالِسَ‌ اُحِبُّها؛ من دوست می‌دارم این مجالس را. قربان آن دل! [می‌فرماید] مجالس شما را دوست می‌دارم. اِنَّ تِلکَ المَجالِسَ‌ اُحِبُّها و اَحیوا اَمرَنا؛ مسئله ما را زنده نگه دارید. «اَمرَنا» در کلمات ائمّه زیاد تکرار می‌شود؛ یعنی مسئله ما -به آن موضوع اساسی و محوری‌ای که ما بر اساس آن حرکت می‌کنیم، می‌گویند امر.»

 

کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است

 

ایشان در ادامه تأکید کرده‌اند: «حالا ما اگر بخواهیم با تعبیرات امروزی مثلاً عرض بکنیم، اگر چه یک مقداری از آن معنای حقیقی فروکاسته می‌شود، مثلاً بگوییم راه ما، مکتب ما؛ اَحیوا اَمرَنا؛ یعنی راه ما را زنده نگه دارید، مکتب ما را زنده نگه دارید. در یک روایت دیگر که این هم در کافی هست، می‌فرماید که تَزَاوَروا وَ تَلَاقَوا وَ تَذاکَروا اَمرَنا وَ اَحیُوه‌؛ این هم همین ‌جور است؛ احیای امر است.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت رهبر انقلاب از توجه امام صادق(ع) به هیئت؛ قربان آن دل!
  • روایت ارتشبد آمریکایی از تحویل سوخو 35 به ایران
  • عملیات ترکیبی رزمندگان فلسطینی در نبرد ۱۵ ساعته با اشغالگران
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • حمله موشکی جدید حزب الله به مرکز نظامی رژیم صهیونیستی+فیلم
  • حمله موشکی جدید حزب الله به مرکز نظامی رژیم صهیونیستی
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • ۴ پیامد حمله موشکی سپاه به اسرائیل به روایت امام جمعه تهران
  • ابوترابی فرد: عملیات وعده صادق شاهکار نبرد فضایى چندلایه بود/ این ظرفیت نظامى در شدیدترین تحریم‌هاى بین‌المللى خلق شد
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی