Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@21:53:37 GMT

اولویت‌های مبلغان و سخنرانان در ایام عزاداری

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۵۱۶۸۴

اولویت‌های مبلغان و سخنرانان در ایام عزاداری

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ماه محرم را فرصت مغتنمی برای فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی دانست و به اولویت‌های مبلغان و سخنرانان در این ایام پرداخت.

به گزارش ایسنا، به نقل از سازمان اوقاف و امور خیریه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی؛ نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست معاونین فرهنگی و اجتماعی ادارات اوقاف سراسر کشور اظهار کرد: ماه محرم فرصت مغتنمی برای فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امامزادگان ظرفیتی مناسب برای فعالیتهای فرهنگی

وی با اشاره به اینکه ظرفیت مناسبی را در اختیار داریم و آن بقاع متبرکه و امامزادگان هستند، تصریح کرد: در این دو ماه که هم مناسبتهای فرهنگی و هم مناسبتهای انقلابی داریم، باید کاری جدید و نو را آغاز کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه گریه برای امام حسین (ع) فضیلت فوق‌العاده‌ای دارد، گفت: تمامی هدف سخنرانان نباید گرفتن اشک از مخاطب و مستمع باشد اما متاسفانه ما عمدتا بر روی همین موضوع تاکید داریم.

گریه بر امام حسین (ع) مقدمه حاکمیت اسلام

محمدی تاکید کرد: گریه مقدمه‌ای برای حاکمیت دین و اسلام است بنابراین باید در این ایام اهداف امام حسین (ع) به‌خوبی تبیین شود.

وی با تاکید بر مطرح کردن ضرورت امر به معروف و نهی از منکر و اینکه از سوی مُبلغان و فعالان فرهنگی تصریح کرد: حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع) در بالاترین سطح امر به معروف و نهی از منکر را انجام دادند.

استفاده از سیره امام حسین (ع) برای ایستادگی در مقابل دشمنان

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: بالاترین منکر ظلم ظالم است که امام حسین (ع) ایستاد و این منکر را از بین برد و ما هم باید از همین رویه برای ایستادگی و استقامت در مقابل دشمنان نظام استفاده کنیم.

محمدی بیان ارزش‌های اخلاقی و دینی را مهم برشمرد و گفت: امام حسین (ع) در همان میدان جنگ ارزش‌های اخلاقی و دینی را رعایت و به دیگران هم توصیه می‌کند و این رفتار در مقابل مخالفان و دشمنان نِمود پیدا می‌کند بنابراین ما هم باید از این رفتار در مقابل همه استفاده کنیم؛ اگر بهترین فعالیت‌ها را هم داشته باشیم با بی‌توجهی به این ارزشها از بین می‌رود.

وی درباره محتوای مطالب ارائه شده توسط مُبلغان در ایام عزاداری حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع) تاکید کرد: محتوا نباید سست و بی اساس باشد؛ سخنران، مداح و مجموعه فرهنگی این نوع محتوا را ترویج ندهند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اجرای برنامه‌های عزاداری در حدود شرعی مهم خواند و افزود: متاسفانه دیده شده در برخی امامزادگان و بقاع متبرکه در موقع نماز، عزاداری هنوز ادامه دارد و نماز جماعت خوانده نمی‌شود.

محمدی با اشاره اینکه اقامه نماز ظهر تاسوعا و عاشورا موضوعیت دارد، گفت: این دو ماه باید برنامه‌ریزی داشته باشیم تا آثارش را در جامعه ببینیم.

ضرورت توجه به کیفیت محتوای ارائه‌شده توسط مُبلغان

وی با بیان اینکه پرداختن به آمار و ارقام مورد نظر ما نیست و هدف محتوای فرهنگی و آثار آن است، تصریح کرد: باید ضمن توجه به کمیت به کیفیت فعالیتهای فرهنگی هم توجه ویژه شود؛ نباید از کمیت غافل شد اما اصل بر کیفیت فعالیتها است.

لزوم استفاده از فضای مجازی در فعالیت‌های فرهنگی

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر ارتباط مستمر با زائران بقاع متبرکه گفت: تکثیر بروشور، کتاب و ... خوب است اما باید به فضای مجازی در فعالیتهای فرهنگی توجه ویژه شود؛ باید از این فضای سنتی عبور شود، نباید به‌طور کلی از این فضا خارج شویم اما باید به‌خوبی از بستر فضای مجازی بهره‌برداری شود.

ضرورت اداره کردن مردمی بقاع متبرکه و امامزادگان

محمدی بر ضرورت اداره کردن مردمی بقاع متبرکه و امامزادگان تاکید کرد و افزود: ما نمی‌خواهیم امامزادگان دولتی اداره شوند و باید توسط مردم، هیئت امنا و خدام افتخاری اداره شوند؛ تجربه ثابت کرده در هر جایی کار دست مردم بوده، موفق بوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه امام راحل سخت‌ترین و بالاترین مسئولیت که جنگ تحمیلی بود را به مردم واگذار کرد، خاطرنشان کرد: هیچ یک از سختی‌های جنگ تحمیلی در امامزادگان وجود ندارد اما نمی‌دانم چرا کار به مردم واگذار نمی‌شود؛ اوقاف باید نقش ناظر را داشته باشد و کار به مردم یعنی هیئت امنا سپرده شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه مشاوره یک جایگاه تخصصی است، گفت: باید نسبت به برپایی خیمه‌های معرفت توجه ویژه شود و از روحانیون متدین استفاده شود.

محمدی با اشاره به حفظ مسائل نظافتی و بهداشتی و امنیتی در امامزادگان و بقاع متبرکه در ایام محرم تاکید کرد: بازرسی‌ها از بقاع متبرکه بدون اطلاع قبلی باشد تا ضعف‌ها به خوبی نمایان شود.

وی درباره اجرای امینانه نیت واقفان خاطرنشان کرد: هر موقع خدمت مقام معظم رهبری رسیده‌ایم، ایشان بر اجرای امینانه نیات واقفان تاکید داشته‌اند؛ این امر در تمام سال و مخصوصا ماه محرم مهم و ضروری است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه حُسن اجرا را بسیار مهم دانست و گفت: نخستین اقدام در حُسن اجرا قناعت و صرفه‌جویی است و دوم اینکه مردم مطلع شوند که موقوفات به مردم خدمت کرده است.

ارزش بالای اجرای نیت واقفان در وضعیت بد اقتصادی

محمدی با اشاره به وجود ۸۰۷ نوع نیت وقف در کشور تاکید کرد: در این وضعیت بد اقتصادی، اجرای نیت واقفان هرچند کم، بسیار با ارزش است و می‌تواند مشکلات مردم را حل کند؛ به جای حرف زدن باید مشکلی از مردم حل شود.

وی مشارکت خیران را مهم دانست و یادآور شد: در همین طرح مهر تحصیلی علاوه بر اجرای نیات واقفان برای دانش‌آموزان بی بضاعت با اطلاع‌رسانی مناسب، خیران هم پای کار آمدند و در این کار خیرخواهانه سهیم شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سازمان اوقاف عاشورا ماه محرم مبلغ دینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۱۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور

وزیر فرهنگ با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در سازمان اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن هرچه بیشتر خیر و ثواب در کشور، خاطرنشان کرد: هر اندازه گردش این چرخه را بیشتر کنیم، به همان میزان مال مشروعی که در راه رضای خدا خرج می‌شود را در جامعه تقویت می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف طی سخنانی درباره فلسفه حضور سازمان اوقاف در طرح‌های اقتصادی و علمی گفت: ما در جلسات متعدد و مختلف مرتبط با سازمان بعضا با این پرسش مواجه می‌شویم که فلسفه حضور سازمان اوقاف در طرح‌های اقتصادی و علمی چیست که ناشی از عدم آشنایی با ماموریت های این سازمان است.

وزیر فرهنگی یکی از مهم‌ترین کارکردهای سازمان اوقاف را افزایش میزان بهره‌وری و رشد محصولات و افزایش ارزش تولیدات وقفی عنوان کرد و اظهار داشت: نکته مهم این است که مجموعه اوقاف وابستگی ویژه‌ای به بودجه دولتی ندارد و در واقع نیات واقفین را نمایندگی می‌کند و مردمی‌ترین بخش متصل به حاکمیت است و مردمی‌ترین وجه حاکمیت را نمایندگی می‌کند.

او ادامه داد: سازمان اوقاف جایی است که مردم با انگیزه کسب ثواب بخشی از بهترین دستاوردهای زندگانی خود را برای یک جریان سازنده عمرانی و بالنده وقف می‌کنند. آن وقت این مجموعه که این اتصال را به حاکمیت دارد و به این مجموعه معظم مردمی که آکنده از ایمان و باورهای الهی است، با این نگاه وظایفش را جلو می‌برد.

 

سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند

 

اسماعیلی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در این سازمان یعنی موفقیت در گستراندن هرچه بیشتر خیر و ثواب در کشور، خاطرنشان کرد: هر اندازه گردش این چرخه را بیشتر کنیم، به همان میزان مال مشروعی که در راه رضای خدا خرج می‌شود را در جامعه تقویت می‌کند.

او تصریح کرد: خروجی اصلی این سازمان کمک به حوزه‌های فرهنگ دینی است. این جریان که جریان تولید ثروت است بسیار اهمیت بالایی دارد و حالا این امر در دوره جدید با پیشرفت‌هایی که شکل گرفته می‌تواند به توانی چندین برابر گذشته به نتیجه برسد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه حضور در اقتصاد دریا، حضور در عرصه شرکت‌های دانش بنیان امروز یک ضرورت است، ‌یادآوری کرد: رئیس جمهور امروزه در سفرهای خارجی دیگر میراث فرهنگی و فرش هدیه نمی‌دهند بلکه از محصولات تولیدی علم و فناوری هدیه می‌دهند. امروز ما در این حوزه بسیار سربلند هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما در گذشته به توانمندی‌های ژئوپلتیک و منابع نفتی استناد می‌کردیم اما امروز مهمترین نقطه قوت ما تولیدات علمی است. وقتی امروز دقیق‌ترین موشک‌های نقطه‌زن را داریم دیدید که دنیا شگفت‌زده شد. حرکت پهپادها در آسمان چندین کشور، مانور قدرت فناورانه جمهوری اسلامی بود. آن مانور اقتدار چهل‌وپنج ساله‌ای بود که امام خمینی و رهبر معظم انقلاب به مردم عرضه کردند. همان شب بیش از 70 درصد مردم در نظرسنجی های مختلف گفتند که حس غرور به آن‌ها دست داده است.

او با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر ایجاد شهر جهانی صنایع خلاق،‌ گفت: پس از ابلاغ چندین استاندار کلانشهرها اعلام آمادگی کردند و اگر مدیریت به همین شکل جلو برود بسیاری از مشکلات ما برطرف خواهد شد.

وزیر فرهنگ سیاست مقاومت را افتخارزا ارزیابی کرد و اظهار داشت: این افتخار در همه زمینه‌های نظامی، اقتصادی و اجتماعی وجود دارد. همه می‌گفتند یک موشک به سمت اسرائیل رها شود کل اقتصاد از دست شما خارج می‌شود. ده‌ها موشک و پهپاد پرتاب شد و امروز شاهد هستیم وضعیت اقتصادی هم در مسیر آرامش قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خزعلی: رفع فقر مادی باید در کنار ارتقاء فکری و رشد فرهنگی انجام شود
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • انجام امور فرهنگی باید برعهده مردم باشد
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • علت عمده سقط جنین مسایل فرهنگی و اقتصادی است
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین