Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@11:45:15 GMT

کشف سازه تاریخی جدید در اطراف برج کبود مراغه

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۵۳۰۸۴

کشف سازه تاریخی جدید در اطراف برج کبود مراغه

تهران- ایرنا- ساخت و ساز کنار یک مجتمع تجاری مراغه سبب پدیدار شدن قسمت هایی از سازه معماری تاریخی شد که توقف عملیات عمرانی اطراف اثر تاریخی را به همراه داشت.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمد رحمت پور سرپرست هیأت باستان شناسی محوطه برج کبود مراغه گفت : با طرح موضوع کشفیات جدید در جلسه اضطراری شورای فنی سازمان مرکزی انجام کاوشهای باستان شناسی اضطراری به منظور تعیین وضعیت آثار بدست آمده در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رحمت پور افزود: با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری هیات کاوش در محل حاضر شد و در جریان این برنامه پژوهشی تاکنون در ضلع جنوب غربی برج مدور، قسمت های یک برج مدور دیگر کشف شده و در ضلع غربی برج کبود نیز در جریان کاوش برج مدور دیگری از دل خاک بیرون آمده است.
این باستان شناس اظهار امیدواری کرد در این برنامه پژوهشی قسمت هایی از بقیه برجها کشف و بر تاریخ این منطقه افزوده شود.
رحمت پور گفت: از دیگر برنامه های هیات کاوش لایه نگاری محوطه تاریخی برج های مدور و کبود مراغه است.
شهر مراغه از شهرستان های جنوبی استان آذربایجان شرقی با دارا بودن حدود 200 اثر ثبتی و تعداد آثار غیر ثبتی از لحاظ تاریخی در زمره شهرستان های تاریخی کشور بوده و در گذشته بعنوان پایتخت دوره ایلخانی از شکوفایی خاصی برخوردار بوده و برج مقبره های این شهر مربوط به دوره سلجوقی و تعدادی مربوط به دوره ایلخانی است.
مجوز کاوش های باستان شناسی اضطراری در محوطه برج های مدور و کبود مراغه توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.
فراهنگ**3079** 1701

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي باستاني برج مراغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۳۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۸ اثر تاریخی همدان در فهرست میراث‌ملی کشور

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، حمیدرضا حیدری با اشاره به اینکه آمار آثار تاریخی ثبت شده در فهرست میراث ملی کشور از همدان در سال گذشته بیش از میزان تعیین شده وزارت بوده، گفت: در سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۸ اثر تاریخی منقول، غیرمنقول و ناملموس از استان در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید که از دستاوردهای ارزشمند در زمینه میراث‌فرهنگی استان است.

وی اظهار کرد: در خصوص حفاظت، نگهداری و مرمت بناهای تاریخی در سال ۱۴۰۲ مرمت بخش‌هایی از ۶۰ بنای تاریخی استان انجام شد، که با توجه به شرایط این بناها نیاز به تکمیل مرمت در دوره‌های بعدی است. این بناها شامل، یخدان میرفتاح، کاروانسراهای گلشن، قبله، کاروانسرای سعادت نهاوند، بازار قدیمی کبوداهنگ، پل دهنجرد بهار، امامزاده کرزان تویسرکان، برج خوش آباد فامنین است.

حیدری همچنین از بررسی بیش از ۱۶۳۱ استعلام مرتبط با آثار تاریخی و همچنین تملک و آزادسازی بخش‌هایی از پلاک ثبتی واقع در عرصه تپه تاریخی هگمتانه در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

وی با اشاره به ثبت ۸ اثر تاریخی ناملموس از استان در فهرست میراث‌ملی کشور در سال ۱۴۰۲ گفت: این آئین‌ها شامل مراسم شکرگذاری پایان محصول سنقرآباد درگزین، نقوش قالی میشن ملایر، تهیه آش آلو، تهیه آش سرنانی، فن تهیه حلوای مغزی در اشترمل، فن تهیه پتله پلو، فن تهیه آش چغندر بدو، مراسم دار امام در روستای حیدره قاضی خانی (جشن شکر گزاری) است.

حیدری افزود: دو اثر طبیعی شامل آبشار گانه زار آرتیمان و درخت توت ازناو در این مدت در فهرست میراث‌ملی طبیعی ثبت شد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان ادامه داد: در سال گذشته بیش از ۲۰۰ جلسه شورای فنی، شورای ثبت، کارگروه زیربنایی، کمیته فنی، کمیسیون و… تشکیل شده است و تفاهم‌نامه‌هایی با دستگاه‌های مختلف برای پیشبرد امور میراث‌فرهنگی استان منعقد شده است.

وی از دیگر اقدامات سال ۱۴۰۲ را مرمت و حفاظت ۶۹ قلم اَشیا فرهنگی و تصویب ۴ حریم اثر اعلام کرد.

خبرنگار: محمد حسین میرزایی

انتهای خبر/

کد خبر: 1227288 برچسب‌ها استانی ایسکانیوز دانشگاه آزاد همدان میراث فرهنگی و گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

دیگر خبرها

  • کاوش‌های باستانشناسی در شمال استان اردبیل ادامه دارد
  • تدوین برنامه های فرهنگی هنری و ورزشی در مراغه
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • ثبت ۲ هزار و ۱۰۰ اثر ملی و ۸ اثر جهانی در خراسان رضوی
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • مطالعه و کاوش در ۵ محوطه باستانی استان اردبیل
  • تنها پل قدیمی تهران با سازه آجری
  • ثبت ۱۸ اثر تاریخی همدان در فهرست میراث‌ملی کشور
  • ثبت ملی ۲۵ اثر تاریخی استان اردبیل
  • گنبد سرخ مراغه کجاست؟