Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-04-30@11:41:38 GMT

توزیع برخی کالاها کوپنی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۵۳۴۳۹

کمیل طیبی در گفت‌وگو خبرنگار ایسنا در تحلیل دلایل کمبود کالاهای اساسی در کشور، اظهار کرد: باید توجه داشت که یک کشور توانایی تولید تمام نیازهای خود را ندارد و به ناچار برخی از کالاهای ضروری خود را از دیگر کشورها و شریک تجاری خود خریداری می کند.

وی افزود: حتی تولید برنج، شکر، دارو و ... در داخل نیز جوابگو و تامین‌کننده تمام تقاضای درون کشور نیست بنابراین به ناچار نیازمند واردات این کالاها هستیم تا جوابگوی نیاز عمومی جامعه باشد، هم‌چنین با توجه به قیمت تمام شده پایین برخی کشورها، مزیت نسبی با واردات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد اقتصاد با تاکید بر اینکه متاسفانه محدودیت منابع ارزی و سهمیه بندی ارز برای تامین کالاهای اساسی از سوی بانک مرکزی بار روانی بالایی را در جامعه ایجاد کرد، افزود: از سوی دیگر کمبود منابع ارزی و هم‌چنین احتمال تشدید تحریم ها می‌تواند به تامین کالاهای اساسی لطمه بزند، بنابراین افزایش احتکارها در کشور نوعی بار روانی دارد.

بدنه توزیع وارد فضای احتکار می‌شود

وی اضافه کرد: با توجه به روند صعودی نرخ تورم که نسبت به گذشته در حال شکل گرفتن است، خود به خود برخی کالاها وارد انبار می‌شود و انتظارات شبکه توزیع کالا را افزایش می‌دهد، بنابراین زمانی که کالاهای موجود مشمول تورم شود با قیمت بیشتر در آینده به فروش می رسد و بدنه توزیع وارد فضای احتکار می‌شود که این اتفاقات در شرایط غیرعادی ایجاد می‌شود.

تشریح دلایل پررنگ شدن احتکار در کشور

طیبی در خصوص دلایل پررنگ شدن احتکار در کشور، اظهار کرد: در ریشه یابی احتکار باید توجه داشت که بخشی از آن به اقتصادهای دولتی برمی گردد که در بسیاری از بخش‌ها از جمله شبکه توزیع، تصدی گری می‌کند و این مساله شکل می‌گیرد، از سوی دیگر با شکل گیری انتظارات تورمی، شاهد افزایش قیمت کالاها خواهیم بود و هزینه نگهداری کالا در انبارها بالا می‌رود، چرا که در شرایط عادی با توجه به رقابت موجود کالا در کمترین زمان عرضه می‌شود، اما در شرایط تورمی، افزایش قیمت‌ها می‌تواند پوشش دهنده هزینه انبار باشد.

وی در پاسخ به این سوال که دولت در این شرایط از احتمال بازگشت سیاست توزیع کوپن برای تامین کالاهای اساسی مردم خبر داده است، گفت: متاسفانه بحث کوپنی کردن اجناس، نگرانی بزرگی را برای کارشناسان اقتصادی ایجاد کرده چرا که در این شرایط نقش دولت در اقتصاد بیشتر و کارکرد بازار هر روز ضعیف و ضعیف تر خواهد شد.

توزیع کوپن کُندکننده توسعه اقتصادی کشور است

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه توزیع کوپن کُندکننده توسعه اقتصادی کشور است و نباید دوباره آرزوی سیستم کوپنی را برای اقتصاد کشور کنیم، تصریح کرد: با توجه به فساد موجود در کشور اگر بار دیگر توزیع کالا از طریق کوپن و صف انجام شود، فساد و رانت در اقتصاد چند برابر می شود و اقتصاد کشور از مسیر توسعه دور خواهد شد.

توزیع کوپنی بازار سیاه ایجاد می‌کند

وی در خصوص تبعات سیستم کوپن در کشور، اظهار کرد: باید توجه داشت که انضباط اقتصاد و مالی با موضوع کوپنی کردن متفاوت است. کوپنی کردن به این معنا است که توزیع را به صورت لایه لایه هدایت و کنترل می کنیم که این موجب ایجاد بازار سیاه و آزاد می شود.

طیبی با تاکید بر اینکه ایران یک بار در دوران جنگ و پس از آن تجربه کوپن را داشته و متاسفانه نتیجه درستی از آن دریافت نکرده است، گفت: توزیع کالا از طریق کوپن، اقتصاد ایران را از ریل توسعه عقب انداخت، بنابراین باید بر روی الگوی مصرف صحیح مردم فرهنگسازی کنیم و ساختارهای جدیدی را براساس منابع محدود کشور ایجاد کنیم.

اجرای دوباره سیاست کوپن عقلانیت اقتصادی را از بین می‌برد

وی با بیان اینکه اجرای دوباره سیاست کوپن عقلانیت اقتصادی را از بین می برد، تاکید کرد: اینکه بازار را تعطیل کنیم و همه چیز را در اختیار دولت قرار دهیم، اقتصاد کشور به بیراهه می رود، چرا که در دوران جنگ جمعیت کشور 35 میلیون بود و سیستم کوپنی راحت تر هدایت می شد، اما اکنون با جمعیت80 میلیون نفر، اجرای چنین سیاستی شرایط را بدتر خواهد کرد.

 

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۳۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: ضرورت دارد در هر یک از دستگاه‌های اجرای استان بخش مدیریت بحران ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، علیرضا عباس‌زاده امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت _در ستاد مدیریت بحران استان اظهار کرد: در هر دستگاه اجرایی باید بخشی برای مدیریت بحران وجود داشته باشد تا در زمان وقوع بحران با هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و بسیج امکانات در کوتاه مدت بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم و بحران را مهار کنیم.

وی با اشاره به تخلیه به‌موقع روستای نوده شهرستان زیرکوه و انتقال اهالی به دلیل شکسته شدن سد، افزود: با توجه به اینکه خسارت وارده از سیل به بخش کشاورزی شهرستان زیرکوه زیاد است، باید با تشکیل تیم‌های تخصصی و بررسی‌های لازم در این خصوص، میزان خسارات وارده مشخص شود.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی گفت: با توجه به احتمال بارش باران در روزهای آینده، لازم است با هدف جلوگیری از بحران، نسبت به تخلیه سدهای خاکی که پر آب شده‌اند، اقدام شود.

وی با اشاره به خسارت‌های وارده به راه‌های عشایری تأکید کرد: ایل راه‌ها باید به شکل ویژه دیده شوند.

علی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران استان خراسان جنوبی هم در ادامه گفت: با توجه به خسارت‌های وارده به قنوات شهرستان زیرکوه باید آب مورد نیاز مردم از طریق لوله‌کشی از مادر چاه‌ها تأمین شود.

وی افزود: ۱۸۹ سد خاکی بدون متولی در استان داریم که تاکنون برای مدیریت آنها اعتبار مورد نیاز اختصاص پیدا نکرده است.

نیاز به تداوم کمک‌رسانی دستگاه‌ها برای رفع مشکلات مناطق تحت تأثیر سیل

محمدرضا غیرتی، فرماندار زیرکوه هم در این جلسه گفت: در شروع کار همه دستگاه‌های اجرایی برای تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز اعلام آمادگی کردند که جای تقدیر دارد.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اضطراری شهرستان، نیاز است تا زمان اعلام وضعیت سفید همه دستگاه‌ها پای کار باشند و امدادرسانی‌ها تداوم داشته باشد.

فرماندار شهرستان زیرکوه افزود: ارتش با تجهیزات به کمک مردم آمد و ماشین‌آلات راهداری هم در شهرستان زیرکوه مستقر هستند.

وی متذکر شد: با توجه به حجم خسارت‌های وارده به دو حوزه راه و کشاورزی، بیشترین نیاز تأمین تجهیزات برای بازسازی هم مربوط به همین دو حوزه است.

غیرتی با اشاره به وجود چند بند خاکی خطرساز در شهرستان گفت: انتظار می‌رود برای ترمیم این بندهای خاکی اقدام فوری انجام شود تا در بارندگی‌های بعدی روستاهای پایین دست دچار مشکل نشوند.

وی تأکید کرد: با عزیمت تیم ارزیابی مشترک آب منطقه‌ای و منابع طبیعی به شهرستان، وضعیت بندهای خاکی بررسیو نسبت به مقاوم سازی آنها اقدام شود.

کد خبر 748737

دیگر خبرها

  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود
  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • وزیر کشور: اقدامات استان کرمان در ایجاد زنجیره ارزش قابل توجه است
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • ظرفیت‌های فارس در زمینه ایجاد زنجیره‌های ارزش قابل توجه است
  • کلنگ پارک بانوان شهر امیریه زده شد