Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از جاسوس‌های ارشد و سابق ام‌ آی ۶ در آستانه سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر اعلام کرده که می‌دانست اتفاق بزرگی در سال ۲۰۰۱ میلادی برنامه‌ریزی شده بود اما هیچ نظری در رابطه با مقیاس این حمله نداشت.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، "ایمن دین"، جاسوس ارشد و سابق ام‌ آی ۶ در رابطه با القاعده، در کتاب خاطرات خود مکالمه‌ای را با مدیر مسئولش در سازمان ام‌ آی ۶ افشا می‌کند که ناامیدی و مستأصل بودن این آژانس جاسوسی را در تلاش برای متقاعد کردن یکی از دادگاه‌های انگلیس نسبت به هشدار دادن در رابطه با تهدیدات بالقوه، نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"ابو العباس" که اکنون به "ایمن دین" معروف است، به مدت هشت سال، پیش از آنکه هویت واقعی‌اش افشا شود از القاعده جاسوسی کرد.

وی اکنون افشا کرده که در ژوئن ۲۰۰۱ میلادی القاعده به یک گروه سری و مرموز تبدیل شد و وی گزارشی را در رابطه با اینکه اتفاقی بزرگ رخ می‌دهد، در اختیار داشته است.

ایمن دین در کتابش توضیح می‌دهد که چطور در افغانستان امنیت شدیدی در بین سلسله مراتب القاعده وجود دارد و وی احضار شده بود تا با ابو حافظ المصری، دست راست و فرد مورد اعتماد بن‌لادن، رهبر سابق القاعده دیدار کند.

المصری در جریان آن دیدار به ایمن دین گفته بود که می‌خواهد چهار تن از "برادران" که در انگلیس زندگی می‌کنند تا پایان اوت به افغانستان بیایند.

وی همچنین گفته بود: اتفاق بزرگی قرار است رخ دهد و ما انتظار داریم آمریکایی‌ها به افغانستان بیایند.

ایمن دین در این کتاب تحت عنوان "۹ جان: دوران من به عنوان جاسوسی ارشد ام‌آی ۶  در داخل القاعده" نام تعدادی از افراد را اعلام می‌کند اما هیچ یک از آنها هواپیماربایانی نبودند که در حمله ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی دست داشتند.

وی همچنین اعلام کرد که در لندن با زکریا موسی، بیستمین هواپیماربای معروف پیش از آنکه در فوریه سال ۲۰۰۱ میلادی به آمریکا سفر کند، روبه‌رو شده بود.

این جاسوس سابق، این هواپیماربا را تنها با اسم کوچک می‌شناخت و به مدیران مسئولش در ام‌ آی ۶ درباره یک شبه‌نظامی فرانسوی نیز اطلاعاتی داده بود.

ایمن دین گفت: پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی بود که به من تصاویری از او را نشان دادند و من نام کامل و ارتباط او با این حملات را متوجه شدم.

این جاسوس سابق که متولد عربستان سعودی است، همچنین اطلاعات بیشتری را درباره دوران زندگی‌اش در لندن و فعالیتش با ام‌ آی ۶ افشا می‌کند.

در اواخر سال ۱۹۹۸ پس از آنکه پنج شهروند انگلیسی در یمن بازداشت شده و نیروهای امنیتی مواد منفجره، مین و موشک‌هایی را مصادره کرده بودند یکی از مدیران مسئول ام‌ آی ۶ که در این کتاب با عنوان "تام" معرفی شده با ایمن دین تماس می‌گیرد.

تام به ایمن دین گفته بود: بسیار جالب می‌شود که ببینیم شما چه کسانی را از مخفی‌گاه‌هایشان بیرون می‌کشید. شاید لازم باشد چند تا تماس بگیرید چراکه ما از برچسب "لندنستان" خسته‌ شده‌ایم. مشکل اینجاست که ما باید ثابت کنیم آنها بیماران روانی هستند که به شدت علاقه دارند کاخ باکینگهام را منفجر کنند تا بتوانیم یکی از دادگاه‌های انگلیس را متقاعد سازیم تا نسبت به این تهدیدات بالقوه هشدار دهد.

ایمن دین اوایل سال ۱۹۹۸ میلادی پس از بمب‌گذاری ساختمان سفارت آمریکا در کنیا به یک جاسوس دوجانبه تبدیل شد.

وی به مدت هشت سال جان خود را به عنوان یک مامور ناشناس برای سرویس مخفی انگلیس به خطر انداخت.

هویت جعلی ایمن دین به دنبال انتشار مقاله‌ای در وب‌سایت مجله تایم افشا شد. در این مقاله نامی از وی برده نشده بود اما جزئیات داستان به قدری کافی بود که القاعده با یک حساب و کتاب ساده می‌توانست هویت وی را شناسایی کند.

ایمن دین فورا با مدیران مسئولش در ام‌ آی ۵ و ام‌ آی ۶ تماس گرفت و به لندن فرار کرد؛ جایی که در آن به وی یک خانه امن و یک نام جدید داده شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام القاعده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۳۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت نفت و گاز اروندان، عبدالله عذاری‌اهوازی گفت: این شرکت در موضوع نفت و گاز ماهیت تولیدی و توسعه‌ای دارد که حدود جغرافیایی آن شامل شهرستان‌های بستان، هویزه، سوسنگرد، دارخوین، خرمشهر، مینو شهر و اروندکنار می‌شود. درحقیقت این شرکت نفتی محدوده کل غرب کارون را احاطه کرده است.

وی با اشاره به اینکه از لحاظ میدان‌های نفتی، ۸۶ درصد میدان‌های مشترک نفتی کشور در غرب کارون قرار دارد، بیان کرد: بزرگ‌ترین میدان مشترک ایران، میدان آزادگان است و میدان‌های مشترک یاران، یادآوران و سهراب که به توسعه رسیده‌اند در این منطقه قرار دارند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه میدان‌های سپهر، جفیر و دارخوین به بهره‌بردای رسیده‌اند و در حال توسعه فازهای بعدی هستند، افزود: در کنار این میدان‌های توسعه‌یافته، میدان‌های سوسنگرد، بندکرخه، خرمشهر، مینو و اروند جزو میدان‌هایی هستند که شرکت ملی نفت برای توسعه و بهره‌برداری آن‌ها برنامه‌ریزی کرده است.

عذاری‌اهوازی با یادآوری اقدام‌های مهم دولت سیزدهم در توسعه میدان‌های نفتی گفت: حرکت‌های مهمی در این دولت انجام شده است. یکی از راهبردهای مهم در دولت سیزدهم اعتماد و اطمینان به نیروهای بومی و ایرانی بود و با اتکا به نیروهای بومی، توسعه میدان‌ها را به شرکت‌های ایرانی واگذار کرده است.

وی گفت: میدان‌های سپهر و جفیر با اعتماد به جوانان ایرانی سال پیش توسعه یافت و با استخراج روزانه ۴۰ هزار بشکه به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه افزون بر توسعه میدان‌ها، تولید و نگهداشت نیز وظیفه شرکت نفت و گاز اروندان است، بیان کرد: ما در درجه اول باید بتوانیم مقدار نفتی را که تولید کرده‌ایم نگهداری کنیم.

عذاری‌اهوازی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی برای توسعه چاه‌های جدید هستیم، افزود: برای توسعه میدان دارخوین برنامه بسیار وسیعی داریم، چاه‌های تازه‌حفر و قراردادهای توسعه این میدان تدوین شده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ظرفیت تولید در غرب کارون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت است، گفت: در دولت پیش ظرفیت تولید این شرکت روزانه ۸۴ هزار بشکه نفت بود که اکنون با اقدام‌های شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم، تولید در نفت و گاز اروندان ۳۰ درصد افزایش داشته است.

برنامه‌ریزی برای حفاری ۴۰ حلقه چاه در سال جاری

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد ۶۰ حلقه چاه را حفاری و برای امسال حفاری ۴۰ چاه دیگر را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به بهره‌برداری برسانیم. با حفاری این ۶۰ حلقه چاه در میدان آزادگان، هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت حدود ۲۰۰ هزار بشکه است.

عذاری‌اهوازی با اشاره به توجه و برنامه‌ریزی کاربردی دولت سیزدهم در توسعه میدان‌ها گفت: شرکت نفت و گاز اروندان همه برنامه‌های شرکت ملی نفت برای تولید را در سال ۱۴۰۲ به سرانجام رسانده و یکی از شرکت‌های موفق در این زمینه بوده است. این موفقیت‌ها ثمره تلاش و جهاد بی‌وقفه همه کارکنان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به جمع‌آوری گازهای همراه نفت افزود: سیاست ما در توسعه میدان‌ها، توسعه منطقه و حفظ محیط‌زیست به‌عنوان سرمایه‌ای عمومی و ماندگار است و به این منظور کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ با سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج فارس پارسال راه‌اندازی شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: فعالیت مرحله نخست این کارخانه با ظرفیت ۲۵۰ میلیون فوت‌مکعب گاز آغاز کرده است و هم‌اکنون حدود ۱۱۰ میلیون فوت‌مکعب گازهای همراه میدان‌های آزادگان شمالی و یادآوران، برای فرآورش و استفاده به‌عنوان گاز شهری و فرآورده‌های پتروشیمی‌ها و خوراک آن‌ها به این کارخانه ارسال می‌شود.

ارسال ۳۲ میلیون فوت‌مکعب گاز به کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰

عذاری‌اهوازی با بیان اینکه با جمع‌آوری گازهای همراه، گاز متان تولید می‌شود که برای مصرف گاز خانگی است و برای جبران ناترازی گاز کشور به خط سراسری ششم ارسال می‌شود، گفت: در میدان آزادگان شمالی در گذشته روزانه حدود ۲۸ میلیون فوت‌مکعب گاز ارسال می‌شد. اما در حال حاضر، از طریق تعمیر، اصلاح و راه‌اندازی یک کمپرسور با استفاده از نیروهای توانمند داخلی و کارکنان شرکت نفت و گاز اروندان، که از زمان ساخت کارخانه آزادگان شمالی از سوی شرکت‌های چینی بلااستفاده بود، توانستیم حجم بالایی از گاز را فرآورش و از سوزاندن و هدررفتن این سرمایه ملی جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعمیر کمپرسور از سوی کارکنان این شرکت با ۷۵۰ نفر روز انجام شده است، افزود: ما توانسته‌ایم حدود ۵ میلیون فوت‌مکعب گاز دیگر اضافه کنیم و به ۳۲ میلیون فوت‌مکعب برسانیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان بیان کرد: با افتخار اعلام می‌کنم که تا یک ماه دیگر در میدان آزادگان شمالی گاز همراهی برای سوزندان وجود نخواهد داشت و همه گازهای همراه به فرآورده تبدیل می‌شود و این همان اجرای زنجیره ارزش نفت و گاز است.

عذاری‌اهوازی در پایان گفت: قرارداد دیگری با هلدینگ خلیج‌فارس به ارزش ۷۳ میلیون دلار به‌منظور ارسال گازهای مشعل منطقه دارخوین و کارخانه غرب کارون در جفیر، که حدود ۱۵۰ میلیون فوت مکعب است، امضا شد و با انجام این قرارداد، درعمل شرکت نفت و گاز اروندان تا پایان سال ۱۴۰۴ دیگر گازی برای سوزاندن نخواهد داشت.

کد خبر 6094155 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساخت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان
  • برتری 1-0 بایرن مونیخ مقابل رئال مادرید در سانتیاگو برنابئو با گل جیووانی البر (2001/5/1) / فیلم
  • اندیشمندان دنیا به تغییر ساختار قدرت در جهان اتفاق‌نظر دارند
  • اجتماع امام رضایی‌ها در کرج برگزار می‌شود
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • اتمام واکسیناسیون مرحله اول فلچ اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • کیومرث هاشمی: کسب سهمیه المپیک توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • هاشمی: کسب سهمیه توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • شوک بزرگ به کمیته المپیک در سال المپیک!