Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، ایرج حریرچی در هشتاد و پنجمین نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت درباره تعریف کمبود دارو اظهار داشت: وقتی ذخیره یک دارو به میزان 4 ماه می‌رسد توزیع این داروها در داروخانه‌های منتخب و بیمارستانها صورت می‌پذیرد.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: از طرفی نیز سازمان غذا و دارو وارد کننده دارو نیست با این وجود با به کارگیری سامانه تی تک اقدامات خوبی برای ردیابی داروها به خصوص داروهای گرانقیت صورت می‌پذیرد ولی رسیدن ذخیره دارو به میزان 4 ماه به معنای نبود صفر دارو نیست بلکه توزیع دارو به صورتی که فرد از محل خود دارو تهیه کند مقدرو نخواهد بود که برای این امر هم ما معذرت خواهی می‌کنیم، همچنین از طرفی نیز نبود داروی خارجی به جز داروهای بیماران خاص به معنای کمبود دارو نیست زیرا طبق قانون برنامه توسعه بیماران باید از داروی ایرانی مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همچنین درباره میزان مصرف دارو در ایران و هزینه‌های آن عنوان کرد: داروی مصرفی در ایران حدوداً 1.2 درصد از کل تولید ناخالص ملی ایران و یا 1.2 درصد کل مخارج ایرانیان را به خود اختصاص می‌دهد. که رقم بسیار قابل توجهی است، به عبارت دیگر از هر 83 تومانی که در ایران هزینه می‌شود یک تومان مربوط به دارو است.
حریرچی تصریح کرد: از طرف دیگر حدود 28 درصد از پرداختی از جیب مردم برای دارو و ملزومات سرپایی است که در کشور ما بالاترین جزو پرداختی از جیب و حتی بیشتر از خدمات بستری را تشکیل می‌دهد. بنابراین توجه به موضوع دارو در کشور هم از لحاظ اهمیت اقتصادی و هم از لحاظ اهمیت استراتژیک دارو در سلامتی مردم بسیار مهم است.
وی ادامه داد: اقدامات متعددی برای کاهش تعداد اقلام دارویی در نسخ کشور در طی چند دهه گذشته انجام شده است، بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی و سایر مراجع معتبر علمی شاخص میانگین اقلام دارویی در هر نسخه، بر اساس استانداردهای علمی باید کمتر از دو قلم دارو در هر نسخه است و با اقداماتی که در کشور انجام شده است تعداد میانگین اقلام دارویی در یک نسخه در دهه‌های گذشته که حتی به چهار ( بیش از دو برابر از مقدار توصیه شده علمی) می‌رسید، در سال 90 به عدد 3.1 رسید و در سال 96 تعدادمیانگین اقلام دارویی در یک نسخه برابر 2.88 بوده است که با رقم توصیه شده کمتر از 2 فاصله قابل توجه دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: یک موضوع مهم دیگر به غیر تعداد داروی تجویزی در هر نسخه، اصل تجویز دارو و دادن نسخه به بیمار یا عدم تجویز دارو به هر بیمار مراجعه کننده است، در مطالعاتی که در کشورهای اروپایی انجام شده است 25 تا 50درصد و حتی در بعضی موارد تا 70درصد مراجعان به مطب پزشکان عمومی و خانواده بدون تجویز نسخه دارویی قابلیت بهبود دارند، که متأسفانه در کشور ما فرهنگ درخواست مردم و حتی پزشکان مبنی بر تمایل به دریافت نسخه دارویی در قریب به اتفاق بیماران است.
حریرچی ادامه داد: این موضوع هم علل فرهنگی و هم علل آموزشی و به خصوص اقتصادی دارد، در کشورهایی که رابطه مستقیم مالی بین بیمار و پزشک وجود دارد و نظام پرداخت دریافت دستمزد به ازای هر بیمار است، تعداد اقلام داروی تجویزی زیاد است.
وی تصریح کرد: همچنین میزان مصرف آنتی بیوتیک و کورتون به خصوص تزریقی در ایران به طور بسیار واضحی از سایر کشورها بیشتر است. گرچه گفته می شود شاخص میانگین مصرف سایر گروههای دارویی در ایران مقداری کمتر از کشورهای توسعه یافته است ولی باید توجه کرد که در کشورما و کشورهای مشابه تعدادی از بیماران شایع و با شدت متوسط مراجعه و تشخیص داده نمی شوند.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: به عنوان مثال 6.5 میلیون ایرانی از ابتلای خود به فشار خون بالا بی خبرند و نیمی از جمعیت ایران با رسیدن به سن 55 سالگی مبتلا به فشار خون بالا می‌شوند و طبق مطالعات مختلف 35 تا 54 درصد این افراد به دلیل عدم مراجعه یا تشخیص از بیماری خود اطلاعی ندارند و در نتیجه دارویی دریافت نمی‌کنند، که این پدیده در میزان میانگین مصرف کل تاثیر دارد و میزان میانگین مصرفی را پایین نشان می‌دهد.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۴۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند

روابط عمومی سازمان غذا و دارو از توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در شرکت‌های پخش و داروخانه‌های منتخب سراسر کشور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: طی دو ماه و نیم گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تامین داروی خود نداشته باشند.

بنابر این گزارش در روزهای اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونت‌های غذا داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

10 میلیون عدد "وارفارین" ایرانی به‌زودی وارد بازار می‌شود

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه 190، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

انتهای پبام/

دیگر خبرها

  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار