Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@19:00:38 GMT

حجم نقدینگی از ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۵۷۳۰۸

حجم نقدینگی از ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد

براساس اعلام بانک مرکزی، حجم نقدینگی در پایان تیرماه امسال به ۱۶ تریلیون و ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رسید که از ابتدای سال ۴.۷ درصد و در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۰.۱ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایمنا، به مجموع پول و شبه پول، نقدینگی گفته می شود؛ هرچه رشد نقدینگی بیشتر شود، تقاضا برای کالا و خدمات بیشتر می شود؛ در واقع به دلیل آنکه در کوتاه مدت عرضه کالا و خدمات محدود است، منجر به تورم می شود؛ از این رو یکی از ابزارهای سیاستگذاران پولی برای مقابله با تورم، کاهش رشد نقدینگی در جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این حال نسبت پول و شبه پول که اجزای نقدینگی را تشکیل می دهند، باید متناسب باشد؛ هرچه میزان شبه پول که همان حساب های دیداری نزد بانک ها و موسسه های اعتباری است، بیشتر باشد، یعنی منابع بیشتر نزد بانک ها حبس شده است.
براساس آمارهای بانک مرکزی، سهم پول از ترکیب نقدینگی در پایان تیرماه به عدد ۲ هزار و ۱۴۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال و سهم شبه پول به ۱۳ تریلیون و ۸۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
هرچه سهم شبه پول در نقدینگی کمتر شود و سپرده های بانکی با بهبود فضای کسب و کار به سمت تولید هدایت شوند، می توان به تحقق رشد اقتصادی و اشتغال پایدار امیدوار بود و اثر تورمی نقدینگی بر اقتصاد نیز کمتر می شود.
براساس این آمار، حجم پول در یک سال منتهی به تیرماه امسال ۳۴.۷ درصد و از ابتدای امسال ۱۸.۱ درصد رشد داشته اما شبه پول در مقایسه با تیر پارسال ۱۸.۱ درصد و از ابتدای امسال ۳.۹ درصد رشد کرده است.
 بدهی دولت به بانک ها
براساس گزیده های آماری بانک مرکزی، میزان بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی که اوراق مشارکت نیز در آمار آن محاسبه می شود، در پایان تیرماه به ۲ تریلیون و ۸۳۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال رسید که در یک سال منتهی به این ماه ۲۲.۴ درصد رشد دارد.
بخشی از افزایش بدهی دولت به نظام بانکی، به خرید تضمینی محصولات کشاورزی و انتشار اوراق مشارکت برای تامین مالی آن باز می گردد؛ ضمن آنکه بخشی از بدهی دولت به بانک مرکزی مربوط به تنخواه هایی است که طبق قانون در طول سال برداشت شده و در پایان سال یعنی در اسفند همان سال تسویه می شود.
بنابراین میزان بدهی دولت به بانک مرکزی در پایان تیرماه امسال ۶۲۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بوده که در یک سال منتهی به تیرماه پارسال ۱.۳ درصد و از ابتدای امسال ۱۹.۱ درصد رشد کرده است.
رشد فزایده بدهی بانک‌ها
در بخش بدهی بانک ها به بانک مرکزی نیز آمار از بدهی یک تریلیون و ۴۷۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریالی بانک ها حکایت دارد؛ این میزان، تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال معادل ۳۶.۴ درصد و از ابتدای امسال ۱۱.۴ درصد رشد داشته است.
رییس کل بانک مرکزی ۱۷شهریورماه درباره اصافه برداشت بانک‌ها اخطار داد و گفت: باید به مسابقه بی سابقه بانک ها برای نرخ سود و اضافه برداشت های بی حساب و کتاب برخی بانک های مشکل دار فکری کرد.
عبدالناصر همتی تصریح کرد: معنا ندارد بانکی مشکل خود، بی کفایتی مدیریتی و بی نظمی حسابداری خود را با اضافه برداشت به بانک مرکزی تحمیل کند و بعد کشور را به ورطه نابودی بکشاند.
وی افزود: دیگر اجازه این کار را نمی دهیم و بانک هایی که چنین می کنند قابل حمایت نیستند زیرا اگر می خواهیم اقتصاد کشور درست شود باید بانک ها منظم شوند.

منبع: ایرنا

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اوراق مشارکت بانک مرکزي تورم حجم نقدینگی اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۷۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی

بر اساس بودجه در سال ۱۴۰۳ بانک مرکزی سودده ترین شرکت دولتی است و سهم ۲۳ درصدی از درامدهای بودجه از محل سود سهم شرکتهای دولتی را به خود اختصاص خواهد داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نگاهی به فهرست شرکتهای دولتی بر اساس سود سهام در بودجه سال 1403 نشان میدهد بانک مرکزی سهم 23 درصدی از سود سهام شرکتهای دولتی را به خود اختصاص داده و سود ده ترین شرکت دولتی میباشد.

در رتبه دوم شرکت ملی نفت قرار گرفته که 18 درصد از واریزی مربوط به سود سهام شرکتهای دولتی را به خود اختصاص داده است.

ایمیدرو 13 درصد از سود سهم شرکتهای دولتی و ملی گاز ایران نیز 6 درصد از این پرداختها را به خود اختصاص داده اند. پالایش نفت ابادان  و تهیه و تولید مواد معدنی نیز در رده های بعدی قرار گرفته اند. سازمان دریانوردی و شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی نیز هر کدام سهم یک درصدی در این خصوص را روی دوش دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • کنایه سنگین به دولت رئیسی؛ ژست کنترل تورم نگیرید، نتوانستید
  • همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد