Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-23@20:46:02 GMT

چرا متفکرها کمتر احساس درد می کنند ؟ !

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۶۰۳۴۶

چرا متفکرها کمتر احساس درد می کنند ؟ !

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   دانشمندان همیشه به دنبال پاسخ این سؤال بودند که چرا برخی افراد نسبت به دیگران درد کمتری را احساس می‌کنند. آنها در مطالعات خود به یکی از پاسخ‌ها رسیدند که نشان می‌داد افراد متفکر کمتر از دیگران درد را حس می‌کنند. طبق این یافته‌ها، افرادی که برای تمرکز بیشتر تفکر می‌کنند یا افرادی که ذاتا متفکر هستند، حساسیت کمتری نسبت به درد دارند ومکانیسم‌های مغزی مربوط به درد را کمتر احساس می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محققان از فناوری MRI برای تصویربرداری از مغز این قبیل افراد استفاده کردند و حین تصویربرداری، افراد را در معرض تحریک حرارتی قرار دادند. تمام تجزیه و تحلیل‌های مغزی نشان داد در افرادی که برای تمرکز بیشتر تفکر می‌کنند، نواحی خاصی از مغز که مربوط به گره عصبی مرکزی شبکه حالت پیش‌فرض مغز است، بیشتر غیرفعال می‌شدند. در افرادی که درد بیشتری حس می‌کنند، فعالیت این ناحیه از مغز بیشتر است.

 

شبکه حالت پیش‌فرض مغز از قشر ساقه خلفی تا قشر میانی جلویی سر کشیده شده است. اطلاعات معمولا در این دو ناحیه از مغز در رفت و آمد است. این شبکه با پردازش احساسات فردی و اذهان سرگردان در ارتباط است. این شبکه هرگاه که فرد کارهایی مانند خواندن و نوشتن را انجام می‌دهد، غیرفعال می‌شود و با توقف این کارها، دوباره فعال می‌شود؛ به همین دلیل است که افراد متفکر درد کمتری احساس می‌کنند.

 

خبرنگاران جوان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: متفکر گوناگون تمرکز احساس درد جام نیوز مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۶۰۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط جنسیت و بحران خواب

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پیچیدگی مناسبات انسانی و ماشینی از یک سو و تغییر سبک زندگی تحت تاثیر این مناسبات، نقش به سزایی در تحقق این معضل داشته است.

در این خصوص سوالات مختلفی مطرح می شود، ازجمله اینکه آیا جنسیت افراد می تواند به عنوان یک فاکتورتاثیرگذار، ولو به صورت حداقلی، در وقوع بی خوابی مدنظر قرار گیرد؟

گویا پاسخ این سوال مثبت است! مروری برنظرسنجی اخیر گالوپ نشان دهنده همین حقیقت است:بر اساس نظرسنجی گالوپ، اکثر بزرگسالان آمریکایی (حدود ۵۷ درصد) اعلام کرده‌اند که خواب شبانه کافی ندارند و تنها ۴۲ درصد می‌گویند که به اندازه کافی می‌خوابند.

به گزارش نیویورک‌پست، نتایج این نظرسنجی که در ماه دسامبر انجام شد، کاملا برعکس نتایج نظرسنجی سال ۲۰۱۳ بود. در آن نظرسنجی، ۵۶ درصد آمریکایی‌ها گفته بودند که خواب کافی دارند، در حالی که ۴۳ درصد گرفتار بی‌خوابی یا خواب ناکافی بودند.نظرسنجی اخیر نشان داد که زنان کمتر از مردان می‌خوابند و تنها ۳۶ درصد زنان و ۴۸ درصد مردان اعلام کرده‌اند که خواب کافی داشته‌اند.

طبق این نتایج، زنان جوان کمترین میزان خواب در یک ماه را داشتند و در مقایسه با ۴۶ درصد مردان جوان، تنها ۲۷ درصد زنان جوان از خواب کافی و مفید خبر دادند. این اختلاف میزان خواب ناشی از جنسیت‌ در زنان مسن کمتر بود و در مقایسه با ۵۱ درصد مردان مسن، ۴۶ درصد زنان مسن خواب کافی داشتند.در این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان خواسته شد تعداد ساعات خواب شبانه را مدنظر داشته باشند.

متخصصان مختلف دست‌کم هشت ساعت خواب شبانه را توصیه می‌کنند، اما تنها ۲۶ درصد کسانی که در نظرسنجی شرکت کرده بودند، این مقدار می‌خوابیدند. ۵۳ درصد شرکت‌کنندگان از شش تا هفت ساعت خواب شبانه خبر دادند و حدود ۲۰ درصد هم گفتند که پنج ساعت یا کمتر خوابیده‌اند.

این نتایج با داده‌های مربوط به خواب در سال ۱۹۴۲ اختلافی عمده دارد. در آن زمان حدود ۵۹ درصد آمریکایی‌ها هشت ساعت خواب شبانه داشتند و تنها سه درصد افراد خواب پنج ساعته یا کمتر را گزارش کرده بودند.

رمزگشایی از این نظرسنجی چندان دشوار به نظر نمی رسد. محققان می‌گویند تغییر هنجارهای فرهنگی و استرس در کمبود خواب افراد جامعه نقش دارد.این دو تغییر نیز منبعث از سبک زندگی فردی و اجتماعی انسانهاست. بدیهی است که هر اندازه سیکل تامین نیازهای بیولوژیک و طبیعی بدن خدشه دار شد، الگوی خواب افراد نیز دچار اختلال خواهد شد. اختلال در خواب ، خود مولد بحرانهای جسمی و روانی دیگریست که از جمله آنها می توان افسردگی حاد، پرخاشگری، عدم تعادل در حرکت  و تمرکز، مشکلات ناشی از سوء هاضمه و ....را نام برد. 

نکته مثبت ماجرا این است که امروزه افراد بیشتری از تاثیر مثبت خواب خوب بر سلامتی مطلع‌اند و بر همین اساس بیشتر احتمال دارد که به کم‌خوابی خود توجه داشته باشند و آن را گزارش کنند.این نظرسنجی همچنین از ارتباط بین بی‌خوابی و استرس خبر داد و به نقل از انجمن روانشناسی آمریکا، اشاره کرد افرادی که کمتر می‌خوابند، استرس بیشتری دارند و کسانی که استرس بیشتری دارند، کمتر می‌خوابند.

طبق این نظرسنجی، ۶۳ درصد افرادی که گفتند به خواب بیشتری نیاز داشتند، می‌گویند گرفتار استرس‌اند.سطح استرس آمریکا‌یی‌ها به‌ویژه زنان رو به افزایش است. در سال گذشته، حدود ۵۳ درصد زنان داشتن استرس را گزارش کردند، در حالی که این میزان در مردان ۴۵ درصد بود. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرعت ساخت در پروژه‌های خیرساز بیشتر و هزینه‌های آن کمتر است
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • ویژگی‌های افراد پر انرژی
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • اختلال اضطراب اجتماعی چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • ارتباط جنسیت و بحران خواب
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند
  • در مشهد هیچ کارتن‌خوابی وجود ندارد!
  • این سه کتاب را بخوانید و خودتان را بیشتر دوست داشته باشید