Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از یورونیوز، «میشل باشله» رئیس کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در نخستین سخنرانی خود در مقام جدید، به شدت از رویکرد میانمار، عربستان سعودی، چین و ایالات متحده آمریکا در مسائل مختلف حقوق بشری انتقاد کرد.

رئیس جمهوری پیشین شیلی حدود یک ماه پیش به ریاست کمیساریای عالی حقوق بشر ملل متحد منصوب شد و از اول سپتامبر کار خود را در مقام جدید رسما از اول سپتامبر آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم باشله روز دوشنبه گفت: «من خودم زندانی سیاسی بودم و دختر یک زندانی سیاسی هستم. من پناهنده بودم. من پزشکی بودم که از جمله برای کودکانی که تجربه شکنجه و ناپدید شدن والدینشان را داشتند کار کردم... من صدای قربانیان خواهم بود.»

میشل باشله، در دوران حکومت «آگوستو پینوشه» به دلیل فعالیت‌های سیاسی به زندان افتاد. وی فرزند «آلبرتو باشله» از مخالفان پینوشه بود و در دوران سرکوب پس از کودتای ۱۱ سپتامبر ۱۹۷۳ در بازداشتگاه به شدت شکنجه شد.

خانم باشله روز دوشنبه همچنین از دولت میانمار خواست تا به بازرسان این نهاد اجازه بررسی مجدد وضعیت اقلیت روهنگیا را بدهد.

این درخواست کمتر از دو هفته پس از انتشار گزارش سازمان ملل درباره کشتار و تجاوز جمعی مسلمانان استان «راخین» از سوی دولت میانمار مطرح می‌شود؛ کمیساریای عالی حقوق بشر در گزارش خود فرماندهان ارتش میانمار را به جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی و قتل عام مسلمانان روهنگیا با قصد «نسل کشی» متهم کرده بود.

رئیس کمیسیاریای عالی حقوق بشر با اشاره به آخرین گزارش‌ها گفت: «به نظر می‌رسد علاوه بر ادامه سرکوب در راخین، اعدام، تجاوز و شکنجه در ایالت‌های کاچین و شان هم جریان دارد.» خانم باچله تداوم وضعیت کنونی را نشانگر و نتیجه گریز فرماندهان نظامی از محاکمه و کیفر توصیف کرد.

خانم باشله همچنین از تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری برای صالح دانستن خود به منظور رسیدگی به جرایم نظامیان در میانمار استقبال کردو این در حالی است که دولت تحت هدایت «آنگ سان سو چی» صلاحیت دیوان را پیشاپیش رد کرده است.

در جریان خشونت‌های سال‌های اخیر در میانمار هزاران نفر از مسلمانان اقلیت روهنگیا کشته شده و صدها هزار نفر مجبور به ترک خانه و کاشانه و پناه بردن به بنگلادش شده اند.

از سوی دیگر،عملکرد عربستان سعودی و متحدانش در جنگ یمن، یکی دیگر از موارد مطرح شده در سخنرانی افتتاح جلسه فصلی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل بود. خانم باشله از ریاض و همقطارانش خواست تا شفافیت بیشتری در قبال عملکرد نظامی خود در یمن داشته باشند. وی با اشاره به قتل ده‌ها کودک در جریان بمباران صعده و ابراز آمادگی ائتلاف تحت رهبری سعودی برای انجام تحقیقات در این‌باره گفت: «من از نزدیک اقدامات انجام شده از سوی ائتلاف برای پیگیری این مساله و پرداخت غرامت به خانواده‌ها/ بازماندگان قربانیان را پیگیری خواهم کرد.»

بازرسان مستقل ملل متحد، اخیرا با انتشار گزارشی اعلام کردند عملکرد ائتلاف در جریان جنگ سه ساله یمن به صورت بالقوه «جنایت جنگی» است.

میشل باشله، با اشاره به فرمان پادشاهی سعودی، عفو عمومی نظامیان عربستانی درگیر در جنگ یمن از سوی ریاض را «نگران کننده» خواند. وی گفت فهرستی از اسامی افراد مظنون به ارتکاب جرایم بین‌المللی به دست وی رسیده است.

از سوی دیگر، پس از انتشار گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر درباره وضعیت کمپ‌های «بازپروری» مسلمانان اویغور در چین، خانم باشله وضعیت این اقلیت قومی-مذهبی را «عمیقا نگران کننده» خواند و خواستار احترام به حقوق آن‌ها شد.

در ماه‌های گذشته گزارش‌‌های تکان دهنده‌ای درباره بازداشت مسلمانان اویغور در استان «سین‌کیانگ» چین و انتقال آن‌ها به کمپ‌های بازپروی دولتی منتشر شده است. سازمان ملل می‌گوید گزارش‌های معتبری به دست آورده است که بر اساس آن‌ها دست‌کم یک میلیون مسلمان چینی خودسرانه بازداشت و به این اردوگاه‌ها منتقل شده اند.

ناظران حقوق بشر می‌گویند دولت چین در مراکز بازپروری، با مجبور کردن بازداشت شدگان به اعمالی نظیر خوردن گوشت خوک و مشروبات الکلی از آن‌ها «اسلام‌زدایی» می‌کند. دولت چین این اتهامات را از اساس رد کرده است.

در سال‌های گذشته شمار گسترده‌ای از اویغورهای چین به گروه‌های مسلح تندرو در تاجیکستان، سوریه و عراق پیوسته‌اند.

از جهتی دیگر،خانم باشله با انتقاد از جداسازی کودکان مهاجران غیرقانونی از والدین در آمریکا، از دولت «دونالد ترامپ» خواست تا به وضعیت۵۰۰ کودکی که کماکان از پدر و مادرشان جدا نگه‌داری می‌شوند، رسیدگی کند.

دولت آمریکا در ماه ژوئن اعلام کرد در جریان شش هفته برخورد با مهاجران غیرقانونی در مرزهای این کشور با مکزیک، حدود ۲ هزار کودک از خانواده‌هایشان جدا شده‌اند.

اجرای سازمان‌یافته این رویه بعدها با عتراض نهادهای مدافع حقوق بشر و با رای محاکم قضایی در آمریکا و سرانجام دستور دونالد ترامپ متوقف شد. با این حال هنوز صدها کودک امکان زندگی با پدر و مادر بازداشتی خود را -که به اتهام ورود غیرقانونی به آمریکا در زندان هستند- ندارند.

خانم باشله، احتمال زیر پا گذاشتن توافق دولت ترامپ با دستگاه قضایی در این رابطه را محکوم کرد. هفته گذشته کاخ سفید اعلام کرد ممکن است دستور دادگاه برای محدودیت ۲۰ روزه جدایی فرزندان مهاجران غیرقانونی از والدین را دیگر اجرا نکند.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت ایالات متحده آمریکا عربستان سعودی کمیساریای حقوق بشر رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۶۴۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام آموزش عالی عربستان یکی از سریع‌ترین نظام‌ها از نظر رشد در خاورمیانه بوده و دارای دانشگاه‌هایی در کلاس جهانی است. ۷ دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیو اِس (QS) در زمره برترین دانشــگاه‌های جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

عربستان ۲۰ درصد از ذخایر نفتی جهان را دارد. به همین دلیل، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین منبع مالی تامین آموزش عالی در این کشور هستند. برنامه گسترش آموزش عالی در عربستان با هدف رهایی از وابستگی تاریخی به درآمد نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های جدی دولت است. برای این منظور، دولت ۵۰ میلیارد دلار، معادل با ۱۹ درصد بودجه ۲۵۴ میلیارد دلاری خود را خرج آموزش می‌کند.

نقش دولت در آموزش عالی عربستان

مؤسســات آموزش عالی در عربستان به دو شکل دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشــگاه‌های دولتی این کشور نه تنها رایگان بوده، بلکه دولت به همه دانشجویان عادی و دانشجویان بورسیه تحصیلی خارجی حقوق ماهانه پرداخت می‌کند.

در حال حاضر ۴۲ دانشگاه در عربستان فعال هستند که از این تعداد ۱۲ دانشگاه خصوصی و ۳۰ دانشگاه دولتی فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه‌ها، ۷ کالج نظامی و ۱۳ کالج خصوصی و دولتی را نیز می‌توان در زمره دانشگاه‌هایی دانست که رشته‌های خاصی را ارائه می‌دهند.

حمایت دولــت از آموزش عالــی در عربســتان دو جنبه مالی و قانون‌گــذاری دارد. آموزش عالی عربســتان به ناچار در بخش قابل توجهی از بودجه و زیرساخت‌های خود به دولت متکی بوده است. با این حال، در ســالهای اخیر، بخش تجاری خصوصی در عربســتان ســعودی نیز مقادیر قابل توجهی پول و منابع را برای حمایت از رشد ظرفیت تحقیقاتی در دانشگاه‌های دولتی، ازجمله تأمین مالی کامل برای پروژه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مختلف اختصاص داده اســت. البته موقوفات و کمکهای بشردوســتانه مختلف یک پدیده جدید در آموزش عالی عربســتان اســت که می‌توان گفت به‌ نوعی از اعمال مذهبی تأثیر می‌پذیرد و بنابراین، حداقل تا حدی، یک پیشــرفت طبیعی در تکامل آموزش عالی دولتی نیز به‌ شمار می‌آیند.

بودجه دانشگاه‌های دولتی عربستان از سوی دولت تامین می‌شود و دانشجویان هیچ شــهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. بودجه هنگفــت دولت برای آموزش عالی در برنامه ۱۰ ساله توسعه ملی، در رایگان بودند تحصیلات دانشگاهی این کشور تاثیر بسزایی دارد. البته این حمایت مالی زیاد، به کنترل قوی دولت عربستان بر دانشگاه‌ها منجر شده است.

افزایش هزینه‌های آموزش عالی در عربستان به ۴۲ میلیارد دلار

افزایش ۸ میلیونی جمعیت عربستان در یک دهه گذشته، به تغییر آرمان‌ها و نیازهای آموزشی این کشور منجر شده است. همچنین تمایل آشکاری در دولت و جامعه برای افزایش نرخ مشــارکت در آموزش عالی، به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان دبیرستان وجود دارد. چرا که اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی کار با تحصیلات عالی در عربستان را افزایش داده است. در این راستا، تعداد تخمینی دانشجویان در نظام آموزش عالی این کشور به طور قابل توجهی رشد کرده است و به تقریبا ۸۰۰،۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ رســید. پذیرش این تعداد دانشجو برای دولت عربستان پرهزینه بود و پیشبینی میشد تا سال ۲۰۱۵ به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار برســد. افزایش سریع هزینه‌ها، همراه با بی‌ثباتی قیمتهــای نفت، عامل اصلی بــود که دولت عربستان را بر آن داشت تا به فکر منابع جایگزین برای تأمین مالی آموزش عالی باشد.

نظام جدید آموزش عالی عربســتان به دانشــگاه‌ها این آزادی را می‌دهد که به دنبال منابع مالی برای افزایش منابع خود باشند. همچنین به آن‌ها نوعی استقلال دانشگاهی می‌دهد تا بتوانند تخصص‌های جدیدی را متناسب با الزامات بازار کار ایجاد کنند.

دولت عربستان با هزینه‌کرد متوسط ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی در پنج سال گذشته در بخش آموزش، یکی از بزرگترین نرخ‌های رشــد بودجه آموزش عالی را در جهان داشته است. در ســال ۲۰۲۰ دولت ۵۱/۵ میلیارد دلار یا ۱۹ درصد از کل بودجه را به آموزش اختصاص داد، درحالیکه در سال ۲۰۱۹ معادل با ۱۷/۵ درصد بود. این حمایت مالی دولت به معنای رشد چشمگیر نظام آموزشی این کشور در ادوار اخیر بوده است. بودجه آموزش عالی حدود ۹ درصد کل، معادل ۲۵ میلیارد دلار است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228898 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است