Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه جهان نيوز، جواد شبیری: مدت زیادی است که جریان روشنفکرنمای داخل کشور که متاسفانه رسانه های زیادی را هم در اختیار دارند، مصر هستند تا ایران و مردم کشورمان را مردمانی افسرده و ناامید معرفی کنند. ظاهرا این شانتاژ رسانه ای بر مسئولان هم اثرگذار بوده تا جایی که به عنوان مثال روزنامه اعتماد در تاریخ 1395/2/20 به نقل از قاضی زاده وزیر بهداشت می‌گوید 12 درصد مردم ایران افسرده هستند!

با یک بررسی ساده در بین آمارهای غربی‌ پیرامون مقوله افسردگی متوجه خواهید شد با کمال تعجب آمار این معضل یعنی افسردگی را در ایران را بالا اعلام می‌کنند! در حالی که غربی ها ابتدائا  باید پاسخ دهند چطور آمار افسردگی در کشوری که آمار خودکشی‌ در آن بسیار پایین است، بالاست؟ با این فرض که کشورهای دیگر با آمار خودکشی بالاتر، آمار افسردگی پایین تری نسبت به ایران دارند!
(بحث واقعیت آمار خودکشی در ایران در گزارش اول آسیب ها اجتماعی به طور مبسوط مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

)

به عنوان مثال کشور آمریکا و عمده کشورهای اروپایی من جمله فنلاند که آمار خودکشی‌شان از ایران بیشتر است، آمار افسردگی کمتر دارند! مرادن فنلاندی حدود 5 برابر ایران خودکشی می‌کنند، زنان آنها 2.5 برابر زنان ایران خودکشی می‌کنند و چهار برابر ایران مردان و زنانش خودکشی می‌کند، با این حال شادترین کشور دنیا(happiest country) اعلام شده است! این امار در گزارش اول مورد بررسی قرار گرفت.

پاسخ این تناقض آشکار چیست؟
می توان گفت افسردگی یک موضوع کیفی است و با عدد نمی‌توان آن را اندازه گرفت، مگر اینکه برای اندازه‌گیری آن شاخص یا شاخص‌هایی تعریف نماییم که بیانگر مفهوم افسردگی باشند. مثلاً سه معیار مرتبط با افسردگی را بررسی خواهیم کرد که ارتباطی مستقیم با آن دارند:

1. تعداد مصرف قرص‌های ضدافسردگی
2. مقدار مصرف الکل
3. مصرف سیگار در دنیا

مشکل غربی‌ها دقیقا در این نکته است که در اعلام آمار افسردگی الکل، سیگار و موارد مشابه را دخیل نمی‌کنند! اعتقاد ما این است عمده کسانی که معتاد به الکل هستند برای فرار از مشکلاتشان اسیر این اعتیاد می شوند! همچنین معتادان به سیگار و دارو‌های ضدافسردگی. قطعا به یقین تا به هیچ شخصی احساس افسردگی دست ندهد، قرص ضدافسردگی مصرف نخواهد کرد؟

آمار ادعایی افسردگی توسط غربی‌ها
  حال به سراغ بررسی سه معیار، مقدار مصرف دارو‌های ضدافسردگی(antidepressant use)، مصرف الکل و نیز نرخ سیگارکشی در دنیا خواهیم رفت تا بدانیم جایگاه جمهوری اسلامی ایران را نسبت کشورهای دیگر کجاست؟

بررسی آمار مصرف قرص‌های ضدافسردگی
سازمان توسعه و همکاری اقتصادی(OECD) در سال 2017 آماری را منتشر کرده است که در آن 29 کشور را از نظر مصرف دارو‌های ضدافسردگی با یکدیگر مقایسه کرده است. در صدر این جدول کشور ایسلند قرار دارد، سپس استرالیا، پرتغال، انگلیس سوئد، کانادا و دانمارک بیشترین مصرف داروهای ضدافسردگی را دارند. جالب است بدانید در ایالات متحده سوپر مارکت‌ها نیز قرص‌های ضدافسردگی می‌فروشند؛ لذا وبسایت خبری آمریکایی بیزینس اینسایدر(Business insider) در تاریخ 4 فوریه 2016 مطلبی را منتشر می‌کند و ادعا می‌کند مصرف داروهای ضدافسردگی در آمریکا بیشتر از ایسلند است و چون آمریکا جزء کشورهای مورد مطالعه OECD نبوده است از قلم افتاده است! (برای مطالعه این مطلب اینجا را کلیک نمایید)
آمار مصرف داروهای ضدافسردگی
  بررسی مصرف الکل در جهان
برای بررسی مصرف الکل در جهان به سراغ سازمان بهداشت جهانی(WHO) می‌رویم. همانطور که از تصویر مشخص است، مصرف الکل در ایران از اروپا، آمریکا و کانادا، برزیل، استرالیا و کشورهای شرق آسیا کمتر است! البته پاسخش معلوم است، ما مفتخریم که جمهوری اسلامی هستیم و کارخانه‌ی مشروب‌سازی و مغازه‌ی مشروب‌فروشی نداریم. اما به راستی این حجم عظیم مصرف مشروبات الکلی توسط غربی‌ها چه دلیلی جز از خود بی خود شدن آن هم برای دقایقی دارد تا به زندگی ماشینی و به دور از انسانیت خود کمتر فکر کنند و کمتر آزار ببینند؟ جالب است که با این‌ همه توصیه مراکز پزشکی و دانشمندان زیست‌شناسی برای پرهیز از مصرف الکل، غربی‌ها هنوز به مصرف بی‌رویه‌ی خود ادامه می‌دهند! به عنوان مثال صندوق بین المللی تحقیقات سرطان در انگلیس به مردم چنین توصیه‌ای می‌نماید: «برای پیشگیری از سرطان الکل ننوشید».
 
  نقشه‌ مصرف مشروبات الکلی در جهان (سنین بالای 15 سال)
  بررسی میزان مصرف سیگار در دنیا
معیار سوم ما مصرف سیگار در دنیا بود که آن را با دو آمار جداگانه بررسی خواهیم کرد. یکی آمار سازمان بهداشت جهانی و دیگری آمار اطلس تنباکو(tobacco atlas). سازمان بهداشت جهانی در سال 2015، 128 کشور را از نظر مصرف سیگار بررسی کرده است که ایران از نظر وخامت مصرف سیگار در مردان در رتبه‌ی 101 قرار دارد! یعنی 100 کشور من جمله فرانسه، هلند، آلمان، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، کرواسی، نروژ، فنلاند، روسیه و چین نسبت به ایران وضعیت بدتری دارند (برای دیدن دقیق آمار مردان اینجا را کلیک کنید).

اما در مورد مصرف سیگار در زنان وضعیت ایران فوق العاده است! تنها هفت کشور وضعیتشان از جمهوری اسلامی ایران بهتر است و ایران در رتبه‌ی 122 ام رنکینگ قرار دارد! باید به زنان و دختران ایرانی تبریک گفت که در زمینه‌ی عمل زشت سیگار کشیدن از همتایان غربی خود پیروی نمی‌کنند(برای دیدن دقیق آمار زنان اینجا را کلیک کنید و سپس به قسمت بالا سمت چپ رفته، گزینه‌ی view more indicatators را انتخاب نمایید، سپس روی گزینه‌ی female کلیک نمایید).   در آمار اطلس تنباکو که در سال 2016 منتشر شده است ایران در رتبه‌ی 73 ام از بین 182 کشور قرار دارد. همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید، وضعیت ایران از آمریکا، کانادا، سوئیس، اسپانیا، فرانسه، آلمان، هلند، ایتالیا، لهستان، فنلاند، روسیه، چین و ژاپن بهتر است. در ایران هر نفر در سال 937 نخ سیگار مصرف کرده است، در حالیکه این آمار برای کشورهای نام برده شده به ترتیب: 1017، 1021، 1490، 1499، 1090، 1600، 1460، 1493، 1363، 1099، 2295، 2043 و 1583 است (برای مشاهده‌ی دقیق این آمار اینجا را کلیک کنید).    مصرف سیگار در جهان به ازای تعداد مصرف هر نفر در سال
  باید متذکر شد که عمده خودکشی‌ها در کشورهای به اصطلاح توسعه‌یافته است و نیز حتما افسرده‌ترین‌ها هم همان‌ها هستند. شاهدش هم همین سه معیار ما، یعنی مصرف دارو‌های ضدافسردگی، الکل و سیگار است که هر سه در اکثر مواقع برای فرار از حس افسردگی مصرف می‌شوند. در پایان بحث نیز باید از وزیر محترم بهداشت پرسید که معیار و منبع عدد عجیب و غریب 12درصد افسردگی در ایران کجاست؟

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۷۰۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند

ایسنا/همدان کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: معمولاً همه سنین و به ویژه نوجوانان و جوانان مصرف‌کننده قلیان هستند بنابراین بیشترین مشکل ما در مصرف قلیان است و نگرانش هستیم که باید در جامعه کنترل شود. کارهای زیادی در راستای پیشگیری انجام دادیم اما شاید کافی نبوده است.

مهدی خدابخشی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه حدود ۱۴ تا ۱۵ درصد افراد در بازه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال در کشور مصرف‌کننده روزانه دخانیات هستند که در این بین ۳-۴ درصد را زنان و ۲۶-۲۷ درصد را مردان تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: سن شروع مصرف دخانیات در کشور بسیار پایین آمده به طوری‌که به سن ۱۳-۱۴ سال رسیده و زنگ خطری برای همه است که مراقب فرزندانمان باشیم و حواسمان باشد که قشر نوجوان جامعه به سمت مصرف سیگار نرود.

وی با اشاره به اینکه آمار مصرف‌کنندگان دخانیات در استان همدان هم به شکلی متأثر از آمار کشوری است اما نیازمند مطالعه تخصصی و به‌روز در این زمینه هستیم چراکه پژوهش‌های موجود مربوط به سال های قبل است، مطرح کرد: لازم است بررسی جامعی انجام گیرد و همه افراد در همه سنین از نظر مقدار مصرف، نخ مصرفی، از نظر چه جنس زن و مرد و ... بررسی شوند تا نمایی از وضعیت مصرف در استان داشته باشیم.

خدابخشی خاطرنشان کرد: مشاهدات میدانی نشان می‌دهد میزان مصرف قلیان در برخی استان‌ها افزایش یافته، شاید خیلی‌ها سیگار نکشند اما قلیان می‌کشند چراکه آن را به عنوان یک وسیله تفریحی قلمداد می‌کنند که بی‌خطر و بی‌ضرر است.

وی بیان کرد: شاید سیگار کشیدن کمی دارای قبح باشد و برخی در دید بزرگترها نکشند اما قلیان را دور هم می‌کشند و از آن به عنوان بزم دورهمی یاد می‌کنند و قبح و زشتی ندارد و معمولاً همه سنین و به ویژه نوجوانان و جوانان مصرف‌کننده هستند، بنابراین بیشترین مشکل ما در مصرف قلیان است و نگرانش هستیم که باید در جامعه کنترل شود. کارهای زیادی در راستای پیشگیری انجام دادیم اما شاید کافی نبوده است.

کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: بحث ممانعت از عرضه قلیان در سفره‌خانه‌ها، چایخانه‌ها، رستوران‌ها و در مجموع در اماکن عمومی از سال ۸۵ به بعد مطرح شد اما اجرای کامل قوانین و آیین‌نامه‌ها باید با همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی صورت گیرد. مراکز عرضه قلیان از هفت شب به بعد فعالیت می‌کنند هر چند تمام سعی خود را برای جمع‌آوری می‌کنیم؛ به عنوان مثال چندی پیش با اکیپ مشترک از مسیر حیدره و عباس‌آباد بازدید کردیم و مواردی هم مشاهده کرده و پلمب شد.

وی با اشاره به انجام بازدیدهای دوره‌ای از ساعت ۴ بعدازظهر تا هشت شب از اماکن عمومی مطرح کرد: متأسفانه جریمه‌ها بازدارنده نیست و سودآوری قلیان خیلی بالاست. بنابراین ترجیح افراد بر پرداخت جریمه و بازگشت به روال قبل و عرضه دوباره قلیان در کمتر از یک یا دو هفته بعد از بازگشایی است چراکه با وجود مخاطبان زیادشان از قشر جوان نمی‌خواهند به هیچ وجه بازارشان را از دست بدهند. بنابراین باید به شکلی اقدام شود که آن مکان بعد از دو یا سه بار پلمب، به صورت دائم پلمب شود.

خدابخشی با اعلام اینکه متأسفانه در کشور به شکل یکنواخت برخورد در زمینه عرضه قلیان در اماکن عمومی صورت نمی‌گیرد، اظهار کرد: باید در کل کشور با این پدیده مقابله و مبارزه شود و هیچ استثنایی در استان‌های جنوبی، شمالی و مرکز نباشد.

وی همدان را پیشروترین استان در زمینه برخورد با عرضه قلیان دانست و تصریح کرد: در این زمینه سخت‌گیری می‌کنیم و مقامات استان نظیر قوه قضائیه، نیروی انتظامی و شهرداری هم خوب همکاری می‌کنند اما لازم است بیشتر تلاش کنیم و جدیت بیشتری به خرج دهیم البته نمی‌توانیم به صفر برسانیم اما می‌شود به حداقل رساند.

خدابخشی تأکید کرد: در کنترل مصرف دخانیات قوانین خوبی داریم و در آن به صراحت قید شده که عرضه قلیان در اماکن عمومی ممنوع است و یا ورود افراد زیر ۱۸ سال ممنوع بوده و تبلیغات محیطی دخانیات ممنوعیت دارد. پشت بند آن هم آیین‌نامه‌هایی آمده است اما متأسفانه در کشور به درستی و کامل اجرا نمی‌شود.

کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به اجرای طرح شهر و روستای بدون دخانیات از سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: هر استان یک شهر و روستا را به عنوان پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب کرد، به طوری‌که در استان همدان شهر قروه شهرستان درگزین و روستای نگارخاتون شهرستان فامنین انتخاب و قوانین، ضوابط و آیین‌نامه‌ها به شکل کامل اجرا شد و نتایج خوبی گرفتیم و در حال حاضر بحث تبلیغات، مرکز عرضه قلیان، فروش نخی، مجوز به خرده‌فروشان و ... را دیگر نداریم.

وی با بیان اینکه امسال هم شهر سرکان شهرستان تویسرکان و روستای ورکانه شهرستان همدان را انتخاب کردیم، یادآور شد: علت انتخاب این شهر و روستا توریستی بودنشان است و به راحتی قابل کنترل بوده و قوانین و مقررات کنترل دخانیات در مناطق کوچک قابلیت اجرایی کاملی دارد و اگر طرح به صورت موفقت‌آمیز اجرا شود می‌تواند انعکاس کشوری داشته باشد.

خدابخشی در ادامه درباره عرضه دخانیات در دکه‌های مطبوعاتی گفت: به هیچ وجه دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند، حتی همه سوپرمارکت‌ها هم مجوز فروش ندارند. طرحی مبنی بر اعطای مجوز خرده‌فروشی دخانیات که قانونش بود اما اجرا نمی‌شد را از سال ۱۴۰۰ در استان آغاز کرده‌ایم و هر مرکز یا سوپرمارکت و خواروبارفروشی باید مجوز عرضه بگیرد که این مجوز به همه داده نمی‌شود و تنها به آنهایی که در شعاع ۱۰۰ متری‌اش مدرسه نباشد، مجوز می‌دهیم. البته در قانون مراکز ورزشی هم هست اما فعلاً مدرسه را درنظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه ۲۵ درصد مراکز و اماکن و سوپرمارکت‌ها مجوز گرفته‌اند و در برنامه داریم که برای تمام مراکز این کار را انجام دهیم تا با مراکز فاقد مجوز برخورد لازم صورت گیرد، افزود: مراکز مطبوعاتی هم باید کار فرهنگی انجام دهند و حق عرضه دخانیات ندارند. با وجود اینکه مدیریت تعدادی از دکه‌ها با شهرداری و تعدادی با ارشاد است، با برخی از متخلفان برخورد کرده‌ایم اما ارشاد و شهرداری به علت اینکه بهره‌برداران دکه‌ها بعضاً اعلام می‌کنند درآمد ندارند و یا فاقد بضاعت مالی هستند، با آنها راه آمده و اغماض کرده‌اند اما از نظر ما عرضه دخانیات ممنوع است و با برخی برخورد کرده و جمعش کرده‌ایم و با مکاتبه با این دو اداره خواستار عدم تمدید مجوز این بهره‌برداران هستیم.

خدابخشی با اشاره به اینکه امسال با جدیت بیشتری کار را انجام می‌دهیم و با دکه‌های متخلف برخورد می‌کنیم، خاطرنشان کرد: فروش ادوات قلیان منعی ندارد اما استعمال آن در اماکن عمومی و فضای باز به علت ایجاد آلودگی ممنوع است؛ به عنوان مثال رستوران بالای عباس‌آباد به علت عرضه قلیان، پلمب و به شرط عدم عرضه بازگشایی شد و تعهد دادند که عرضه نکنند. در مسیر حیدره و نهاوند، ملایر و تویسرکان هم از این موارد زیاد داشتیم.

وی با تأکید بر اینکه باید در جریان کنترل مصرف، سیگار گران شود، تا زمانی‌که یکی از ارزان‌ترین کالاهاست، اوضاع بهتر نمی‌شود، مطرح کرد: می‌توان با افزایش مالیات بر دخانیات در جهت مصرف آن پیش رفت. در ضمن باید همراهی مردم و خانواده‌ها و آموزش و پرورش را داشته باشیم، تا وقتی خانواده‌ها فکر می‌کنند قلیان یک وسیله فرهنگی برای ایجاد صمیمت و همدلی در بین اعضای خانواده است، نمی‌توان کاری کرد. این خانواده‌ها از این موضوع که مصرف هر وعده قلیان معادل مصرف ۱۰۰ نخ سیگار یا پنج بسته سیگار است، غافلند.  

این کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اعلام اینکه قلیان وسیله تفریحی نیست و کاملاً غیربهداشتی بوده و برای همه اعضای خانواده به ویژه زنان و بچه‌ها خطرناک است، یادآور شد: صنایع دخانی از ترفندهای مختلف برای اغفال جوانان استفاده می‌کنند، به طوری‌که قلیان میوه‌ای، سیگار با اسانس نعنا، سیگار الکترونیکی، قلیان برقی و ... همگی از این دست ترفندهاست.

وی با بیان اینکه هر دودی حاوی ۴۰۰۰ نوع ماده شیمیایی است که اکثراً سرطان‌زاست، اظهار کرد: توتون، تنباکو، ذغال و ... همه سر و ته یک کرباس هستند، بنابراین نباید به هیچ وجه سلامتی خود را به توتون و تنباکو بفروشیم. حدود ۶۰-۷۰ میلیارد نخ مصرف سیگار در کشور وجود دارد و دو برابر آن هزینه درمان افراد مبتلا به بیماری‌های ناشی از آن می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمار قابل توجه مورایس مقابل پرسپولیس 
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • آمار قابل توجه مورایس مقابل پرسپولیس
  • آمار قابل توجه حوادث کوهستان در کرمانشاه