Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@11:56:16 GMT

تنظیم بازار مواد غذایی ماه محرم وظیفه کیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۷۰۴۶۷

تنظیم بازار مواد غذایی ماه محرم وظیفه کیست؟

ساعت24-در حالی که در ماه محرم قیمت محصولات مصرفی در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی با توجه به افزایش تقاضای آن‌ها بیشتر می‌شود و هر ساله با نوسانات قیمتی مواجه هستیم، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران و رییس اتاق اصناف ایران اعلام کردند که "تنظیم بازار ماه محرم در این بخش وظیفه وزارت جهاد کشاورزی است و به ما ارتباطی ندارد".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله ماه محرم مانند دیگر ایام از جمله ماه رمضان، صفر و اسفند و فروردین جزو ماه‌هایی به شمار می‌رود که بیشترین تقاضا برای خرید و مصرف محصولات کشاورزی و مواد غذایی به وجود می‌آید و همین تقاضای افزایش یافته سبب افزایش قیمت می‌شود که البته هر ساله وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت به همراه دیگر دستگاه‌های متولی هر یک در راستای کنترل و تنظیم این بازار مسئولیتی بر عهده می‌گیرند.

اما به نظر می‌رسد امسال داستان طور دیگری رقم خورده و مسئولان با وجود پیگیری خبرنگار ایسنا حاضر به پاسخگویی نیستند و اعلام می‌کنند که تنظیم و کنترل بازار ماه محرم در این حوزه وظیفه وزارت جهاد کشاورزی است.

یدالله صادقی - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران - در این باره به ایسنا گفت: تامین و تنظیم بازار در حوزه محصولات کشاورزی از جمله گوشت، مرغ و... بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران نقش چندانی در این زمینه ندارد.

همچنین علی فاضلی - رییس اتاق اصناف ایران - در پاسخ به همین سوال به ایسنا اینگونه توضیح داد که اتاق اصناف ایران وظیفه‌ای در قبال تامین و تنظیم بازار اقلام و کالاهای اساسی برای ماه محرم یا ایام دیگر ندارد و این کار بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و در زمانی که دولت تصمیمی برای ارائه اقلام و کالاهای اساسی به صورت نرخ مصوب دولتی به تکایا و هیات‌ مذهبی ندارد، اتاق اصناف ایران بر چه چیزی نظارت کند؟

مهم‌ترین مساله بازار، گرانی است؛ نه گران‌فروشی

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به تصویب و ابلاغ نرخ‌های مصوب کالاهای اساسی از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، اتاق اصناف ایران در حوزه تنظیم بازار ماه محرم و نظارت بر آن چه وظیفه‌ای بر عهده دارد، گفت: نظارت بر عرضه و توزیع کالاهای اساسی در ماه محرم که با دلار دولتی ۴۲۰۰ تومانی وارد و تولید شده و نرخ آن‌ها را سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مشخص کرده است، هیچ ارتباطی به اتاق اصناف ایران ندارد و این سازمان تنها وظایف همیشگی خود درخصوص نظارت بر توزیع مویرگی کالاهای مختلف در شبکه‌های خرد را بر عهده دارد.

رییس اتاق اصناف ایران درباره وضعیت بازار و مشکلاتی که سبب نوسانات قیمتی در آن شده است، گفت: مساله گرانی و به هم‌ریختگی در بازار عوامل مختلفی دارند که نوسانات قیمت ارز مهم‌ترین آن است، چراکه در ساختارهای مختلف اقتصادی چنین ثباتی در نرخ ارز وجود ندارد و سبب می‌شود تا مشکلات بسیاری در حوزه گرانی به وجود بیاید اما مساله گرانی با گران‌فروشی فرق می‌کند و گرچه نمی‌توان سودجویی عده‌ای اندک در بازار را به نام گرانفروشی قبول نکرد اما عمده مساله امروز بازار گرانی است، نه گران فروشی.

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۷۰۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با اعلام سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تعدادی از فعالان و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران برای ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان حضور یافتند.

معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی بیان کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات، خصوصا صادرات همچنین جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

حسن زمانیان گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک، قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است. در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صنعت گواهی‌نامه‌های رتبه بندی تحقیق و توسعه صادر می شود. معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی در صورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش های علمی وصنعتی ایران صادر می شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی بیان کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم. فاصله به این دلیل است که نمی توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری سازی نرسانده ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود. بنابراین باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که پیچیدگی اقتصادی مثبت داشته باشند.

زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد. همچنین محصولات تولید شده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرد که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری سازی و فروش محصولات نقش کلیدی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • با مشارکت مردمی صلح و سازش در پرونده های قضایی تحقق پیدا می کند
  • ۵ شعبه تخصصی شورای حل اختلاف اتاق اصناف اهواز راه‌اندازی می‌شود
  • تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد