Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@01:44:49 GMT

ضرورت درمان ویروس بدبینی

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۷۰۸۷۲

 به معنای دیگر، اعتماد لازم و مقدمه اجتماع و همکاری جمعی است که، چون همراه با محبت و گذشت است، در جامعه ایمانی و دینی لطف و برکت الهی را نیز موجب می‌شود.

اما در جامعه امروز ما، بدبینی و سوءظن به این اصل اساسی و اجتماعی آسیب زده و آن را در سطوح مختلف فردی و جمعی به چالش انداخته است. به گونه‌ای که هم اعتماد بین فردی افت پیدا کرده و هم اعتماد به جامعه و مسئولان نیز مخدوش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین پدیده موجب بی‌اعتنایی مردم به ضرورت‌های عبور از شرایط چالشی فعلی شده که حتی طمع دشمنان و کینه‌ورزان را برای موج‌سواری بر گرایشات اعتراضی جامعه و برنامه‌ریزی برای بی‌ثباتی و دعوای داخلی برانگیخته است. از این رو بدبینی که مثل ویروس، خصلت فراگیری و اشاعه پیدا کرده و حتی به نیرو‌های معتقد به نظام نیز تسری کرده، محتاج درمان عاجل است که مقدمه آن شناخت عوامل مولد بدبینی و سوءظن می‌باشد. عواملی چون: ۱- جنگ روانی و تبلیغاتی دشمنان و مخالفان حاکمیت نظام دینی که به دنبال تغییر در ادراک و حتی دستگاه ادراکی است تا بتواند جامعه را به سمتی بکشاند که در دستگاه‌های ادراکی خود، از تمامی اخبار منفی و سیاه مربوط به نظام و مسئولان استقبال و بر تمامی اخبار و پدیده‌های مثبت بی اعتنا باشد.

۲- عملکرد برخی مسئولان غافل و یا آلوده که با انتظار جامعه از مسئول در نظام اسلامی و مردمی فاصله داشته و دارای بی مبالاتی‌های رفتاری یا گفتاری است که رنجش و انتقاد مردم را به دنبال داشته و ذهنیت و قضاوت را علیه مسئولان تغییر داده و عملکرد و رفتار مثبت سایر مسئولان را نیز به سایه می‌اندازد.

۳- رقابت‌های سیاسی برآمده از قدرت‌طلبی که متأسفانه از مرز‌های اخلاق و تقوای جمعی و سیاسی عبور کرده و انگ‌زنی و تهمت را برای خارج کردن حریف و رقیب مجاز شمرده و گاه به رقابت با نظام برآمده و با رفتاری اپوزیسیونی، جفا بر نظام را نیز برای کسب یا حفظ قدرت روا می‌دارند. در این شرایط انصاف رنگ باخته و گاه برای جبران دستان خالی، ولی حریص بر قدرت، دستاورد‌های نظام، عملکرد مثبت رقبا و پیشینیان نیز نفی شده یا زیر سؤال می‌رود.

۴- کژتابی و سطحی‌نگری در شناخت مسائل یا برخورد احساسی با مسائل و آسیب‌ها در بین برخی یاران و دلسوزان نظام که با ضعف تحلیلی و بی توجهی به پیامد‌های رفتاری و گفتاری نیز همراه است و آنان را به پژواک و تکرار برخی ادعا‌ها و اخبار سیاه و منفی می‌کشاند که با مصالح عالیه نظام، کشور و مردم مغایرت داشته و چه بسا به عامل ناخواسته حاشیه‌سازی، بازیگران حرفه‌ای یا سیاست‌بازان نیز تبدیل می‌کند؛ بنابراین در شرایطی که کشور برای عبور از چالش‌هایی که طمع دشمنان را برانگیخته به شدت محتاج اتحاد، اعتماد و امید است، تمامی نیرو‌های معتقد و وفادار نظام مکلفند با زمینه‌ها و عوامل بدبینی و سوءظن مبارزه کرده و هزینه عناصر غافل نادان و نفوذی یا خائن را در تولید بدبینی افزایش دهند که حداقل آن طرد این عناصر و بی‌اعتنایی به آن‌ها است.

رسول سنایی‌راد

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جامعه درمان جنگ نظام اسلامی اخلاق رقابت اعتماد بدبینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۷۰۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند

ایسنا/مازندران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مدل‌های قدیمی مسائل جامعه را حل نمی‌کند، گفت: علم به خودی خود نمی‌تواند مسائل جامعه را حل کند بلکه با خلاقیت در مواجه با مسائل پیچیده راهکار ارائه می‌دهد.

محمدمهدی طهرانچی ۱۰ اردیبهشت در اجلاسیه افق تحول دانشگاه ۲ در جمع اساتید گروه کشوری علوم اجتماعی در چالوس در ابتدای سخنان خود با اشاره به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد: در دورانی زندگی می‌کنیم که انسانیت به مسلخ رفته است و نظام علمی در خدمت حاکمیت نظام سلطه قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه این نظام سلطه یک چهره‌ای داشت که بسیار بزک شده بود اما درون این چهره و پشت آن چهره کریهی است که جز قدرت و پول چیزی نمی‌شناسد، افزود: امام راحل مکتبی را بنیان نهادند که طوفانی را به پا کرد که امروز بیش از هر زمانی چهره کریه این نظام سلطه را آشکار می‌کند.

وی تصریح کرد: دموکراسی، حقوق بشر و کودک، محیط زیست و یونسکو از واژه‌های زیبایی هستند که با کشتن ۱۵ هزار کودک و حمله به معترضان در متن دانشگاه به مسلخ رفته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اقدامات بی رحمانه نظام ظلم و صهیونیست در مقابل علم و زنان، بیان کرد: نظام سلطه دانشگاه و زن و کودک نمی‌شناسد و باید گفت طوفان، دستکش مخملی را برده است و مشت آهنین هویدا شده است.

طهرانچی با تاکید براینکه این‌روزها غرب بدون نقاب و واکنش در مقابل مقام دانشجویان و اساتید دانشگاه را می‌توان دید، افزود: امسال روز معلم کلید واژه «من‌هم یک پروفسورم» در فضاهای رسانه‌ای و مجازی منتشر خواهد شد.

وی در ادامه به کاهش ورودی‌های علوم انسانی و علوم پایه در دانشگاه آزاد اسلامی  پرداخت و گفت: در حوزه علوم اجتماعی این گرایش کمتر بوده است که باید علت‌یابی و سپس برای آن راه حل ارائه شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تعداد دانشجویان در حوزه علوم اجتماعی را چهار هزار و ۳۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۵۰ درصد در تهران مشغول به تحصیل هستند و اگر این روند ادامه یابد تعداد دانشجویان در سال‌های آینده در این رشته کاهش بیشتری خواهد یافت.

طهرانچی با بیان اینکه انتخاب رشته، سرمایه گذاری فرد برای آینده خود است، خاطر نشان کرد: در دو دهه قبل اقبال رشته‌های جامعه شناسی در دانشگاه آزاد اسلامی بالا بود و گرایش به علوم سیاسی نیز بدین گونه بود اما در حال حاضر رشته مدیریت و اذناب آن گرایش بیشتری یافته است.

وی با بیان اینکه انتخاب رشته یک برایند فردی است اما فرایند جمعی آینده کشور را رقم می‌زند، افزود: نسل جوان دیگر برایش مدرک تحصیلی و اعتبار دانشگاه ملاک نیست.

این مسئول اشباع کاذب اطلاعات را موجب عوض شدن نگاه بچه‌ها به آموزش عالی دانست و گفت: فرزندان ما تصویر را از دریچه دیجیتال می‌گیرند.

طهرانچی با اشاره به اینکه تعداد دانشجویان با اعضای هیئت علمی و اساتید به نوعی همخوانی ندارد، تاکید کرد: ناترازی در دانشگاه یک مسئله است که باید اصلاح شود و مسئله شناسی ما باید دقیق باشد.

وی با بیان اینکه چهارگانه کنش تنها علم نیست بلکه بینش، توانش، دانش و گرایش هست، گفت: یکی از اشکالات این است که همت بچه‌ها را کوچک کردیم و توانش را پایین آوردیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه فضای مجازی توانش بچه‌ها را به سمت توانایی‌های عاریتی سوق داده است، گفت: غضب و وحشت تقویت شده است و فکر می‌کنند خیلی توانمند شده‌اند.

طهرانچی با اشاره به نقش مهم ایمان در تقویت فرزندان و با تاکید بر اینکه مدل‌های قدیمی مسائل جامعه را حل نمی‌کند، اظهار کرد: علم به خودی خود نمی‌تواند مسائل جامعه را حل کند بلکه با خلاقیت در مواجه با مسائل پیچیده راهکار ارائه می‌دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید جامعه پرداز باشد، افزود: بچه‌های ما به جای دانایی به دنبال توانایی هستند و سودمندی را در توانایی می‌بینند.

طهرانچی با بیان اینکه باید از دریچه توانایی با بچه‌ها سخن گفت، یادآور شد: باید از دریچه توانایی مهارت، خلاقیت و نوآوری را به سمت آن‌ها سوق داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
  • ضرورت توجه به کارگران نخبه و نخبگی در جامعه کارگری
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • عفاف و حجاب ریشه در فطرت زن دارد/ دلایل عقلی ضرورت حجاب را تائید می کند
  • ضرورت حفظ کرامت جامعه‌ پزشکی/ رسیدگی به وضعیت دستیاران
  • ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند/ ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه
  • ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند