Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، غلامرضا پناهی امروز در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: ثبات مقررات و قوانین یک اصل کلی است و همه قبول دارند هر چقدر آیین‌نامه‌ها ثبات داشته باشد شرایط اقتصادی می‌تواند قابل پیش‌بینی‌تر باشد.

معاون بانک مرکزی اظهار داشت: ما هم در حوزه بانک مرکزی دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها را بر اساس آیین‌نامه‌ها و مصوباتی که دریافت کرده صادر می‌کنیم، بنابراین قبول داریم که در این بخشنامه‌ها حتماً باید نقطه‌نظر فعالان اقتصادی لحاظ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به بند ۵ بخشنامه ارزی اظهار داشت: ابتدا دستورالعمل آیین‌نامه بسیار کلی بود که با همفکری با بانک‌ها سعی کردیم برای آن اصلاحیه‌ای منتشر شود و در این اصلاحیه مشخص شد چه کالاهایی مشمول مابه‌التفاوت می‌شوند و بر آن اساس مقرر شد تا ظرف ۶ ماه تمام افراد باید مابه‌التفاوت نرخ ارز دولتی با بازار آزاد را به دولت پرداخت کنند و این فرجه زمانی به این دلیل لحاظ شد تا آنها بتوانند نقدینگی خود را تأمین کنند.

پناهی تصریح کرد: هیچ فردی موافق پیمان‌سپاری ارزی نیست اما رفع تعهد ارزی توسط صادرکنندگان باید انجام شود و لازم است در جایی این موضوع شفاف شود، بنابراین لازم شد تا تغییراتی بر روی دستورالعمل ابلاغی بانک مرکزی صورت گیرد و شیوه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان اصلاح شود، به همین دلیل بخشنامه جدیدی در خصوص رفع تعهد ارزی صادرکنندگان امروز صادر می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه سیاست‌های تجاری کشور حتماً باید متناسب با شرایط و وضعیت درآمدهای ارزی باشد، گفت: تجربه ارز ۴۲۰۰ تومانی را دیدیم و مشاهده شد که آمار ثبت سفارش چقدر با ارز ۴۲۰۰ تومانی رشد داشت.

* چرا می‌خواهیم همه نیازهای کشور را از درآمد نفت تامین کنیم؟

معاون بانک مرکزی اظهار داشت: سالیان طولانی این اتفاق‌نظر وجود دارد که وابستگی اقتصاد کشور به نفت باید کم شود و وقتی همه این را قبول داریم پس چگونه است که می‌خواهیم همه نیازهای کشور را از محل درآمدهای نفتی تأمین کنیم.

پناهی اظهار داشت: مدیریت تقاضا باید برای ارز متناسب با عرضه باشد و براساس شرایط کشور هدایت شود. در نتیجه براساس شرایطی که در کشور بوده دولت خود را متعهد دانسته تا کالاهای اساسی موردنیاز را بر اساس نرخ ثابت ۴۲۰۰ تومان تأمین شود.

وی همچنین با اشاره به تشکیل بازار ثانویه گفت: این بازار مورد اتفاق همه فعالان بخش خصوصی بوده به نحوی که صادرکننده ارز را بر اساس مکانیسم عرضه و تقاضا در این بازار ارائه می‌کند و نرخی که در این بازار است انگیزه صادرکنندگان را بیشتر می‌کند.

معاون بانک مرکزی اضافه کرد: نرخ ارز هم‌اکنون در بازار دوم به‌طور متوسط ۹ هزار تومان است و واردکنندگان نیز به تناسب نیاز خود ارز موردنیاز را از این بازار تأمین می‌کنند.

پناهی افزود: باید بر روی بازار دوم متمرکز شده و عرضه ارز را در آن بازار بیشتر کنیم. به‌هرحال ما مشتریانی داریم که مرتب از ما تقاضای ارز دارند و باید ارز آنها را تأمین کرد، در حالی‌که همان مشتریان صادرکننده نیز به شمار می‌روند پس سؤال بانک مرکزی این است که ارز حاصل از صادرات آنها کجا مصرف می‌شود؟ درحالی‌که باید حداقل نیاز وارداتی خود را نیز تأمین کنند.

* ارز ۱۳ هزار تومانی کمتر از ۳ درصد بازار است

وی در خصوص نرخ ارز بیان داشت: الان با ارز ۱۳ و ۱۴ هزار تومان که برخی رسانه‌ها آن را اعلام می‌کنند آیا واردات توجیه دارد؟ این ارز ۱۳ و ۱۴ هزار تومانی کمتر از ۳ درصد بازار است. چرا ما همه تحلیل‌ها را بر مبنای این ارز می‌گذاریم؟

معاون بانک مرکزی اظهار داشت: در حال حاضر بر اساس سیاست اعلامی دولت امکان اینکه صرافی‌ها و بانک‌ها اسکناس ارز وارد کنند وجود دارد و در این زمینه بانک مرکزی متعهد به اجرای مقررات پولشویی است تا این مقررات به دقت رعایت شود و نظارت کافی داشته باشد.

پناهی گفت: با شرایطی که فراهم شده صرافی‌های مجاز و بانک‌ها می‌توانند حجم زیادی اسکناس وارد بازار کنند تا نیازهای واقعی مردم تأمین شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۷۱۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی

امتداد - با وجود التهابات اخیر بازار ارز ، قطعا با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  مهدی منصوری بیدکانی، استاد اقتصاد و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اثرات تغییرات نرخ ارز گفت: دولت ارز مورد نیاز واردات را بر اساس نرخ نیما تأمین می‌کند؛ بنابراین نباید اثر تغییرات نرخ ارز در بازار غیر رسمی را روی کالا‌ها مشاهده کنیم؛ اما به علت وجود اقتصاد سایه قیمت کالا‌ها در اثر نوسان بازار آزاد تغییر می‌کنند.

وی افزود: اقتصاد سایه نظمی بیمارگونه است که باعث اعوجاج‌هایی در اقتصاد واقعی می‌شود و علل آن را می‌توان در بهرمندی فعالیت کنشگر‌های خارج از بخش رسمی و در حقیقت در فساد سیستمی جست‌وجو کرد. فعالیت این کنشگران می‌تواند مؤثر از کیفیت حکمرانی و اثرپذیری از آن باشد.

منصوری بیدکانی اظهار داشت: سامانه جامع تجارت باید بازنگری شود تا رصد کالا و ارز به معنای واقعی صورت بگیرد؛ بنابراین ارز به نرخ نیما به واردکنندگان داده می‌شود؛ اما به علت اینکه در بخش نظارت با فساد مواجه هستیم قیمت کالا‌ها افزایش می‌یابد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: اگر حوزه نظارت به سمت هوشمندی نرود تمامی تلاش‌ها برای توسعه اقتصادی نتیجه‌ای نخواهد داد؛ در نتیجه باید سامانه‎‌هایی را ایجاد کنیم تا رصد ارز و کالا به خوبی صورت بگیرد یعنی مسیر قیمت گذاری شفاف شود در این صورت انتظارات اثر منفی روی قیمت‌ها نمی‌گذارد.

وی افزود: اجرای سیاست تثبیت به درستی از سمت رئیس کل بانک مرکزی اتخاذ شد؛ چون یکی از راه‌های گریز از مشکلات ارزی فاصله گرفتن از سیاست‌های صندوق بین المللی پول است که از اسفند ۱۴۰۱ تا به امروز شاهد سیاست گذاری صحیح فرزین در این حوزه هستیم.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به این موضوع که اگر نرخ ارز در برخی از مواقع از سیاست تثبیت تبعیت نکرده دلیل آن شوک‌های احساسی است، تاکید کرد: شوک‌های احساسی باعث شکستن مقاومت در تحلیل تکنیکال می‌شود؛ بنابراین سیاست‌گذاری نرخ ارز در شرایط فعلی درست است و این افزایش به علت سیاست‌گذاری‌های غلط سال‌های گذشته و مسائل سیاسی و جهانی است.

منصوری بیدکانی در پایان بیان کرد: حمله به کنسولگری ایران نیز در التهابات بازار ارز نقش داشته؛ اما با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

منبع: مهر

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست