Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکنش ها به نطق جنجالی دو نماینده اصلاح طلب مجلس در جامعه، رسانه ها و فضای مجازی همچنان ادامه دارد؛ از حمایت تا تهدید و از توهین تا توصیف؛ این دو منتخب مردم با شجاعت صدای ملت شدند. آفتاب‌‌نیوز : نطق دو نماینده مجلس از چهارشنبه گذشته نه فقط در مجلس و فضای سیاسی کشور که در جامعه، رسانه ها و فضای مجازی، واکنش های بسیاری به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که بسیاری از مردم، فعالان سیاسی، رسانه ها و کاربران فضای مجازی اقدام آنها را شجاعانه، نشانه آزادگی و صدای مردم توصیف کردند اما در مقابل شماری نیز آنگونه که اخبار حکایت دارد، شکایت از آنان را کلید زدند، توهین کردند، حتی آنان را مهدور الدم خوانده و نه تنها برخی رسانه ها بلکه گفته می شود اشخاصی نیز تهدید آمیز درباره آنان سخن گفتند. 
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ در این میان کاربران فضای مجازی که به نوعی فضای افکار عمومی نیز به شمار می رود؛ از شخصیت های سیاسی و اجتماعی تا فعالان مدنی و غیره در این باره نظرات خود را در باره نطق این دو نماینده مجلس بیان کردند.
در تلاش بودیم که در گفت و گو با «پروانه سلحشوری» و «غلامرضا حیدری»، واکنش ها اعم از موافقت و مخالفت و حمایت ها یا سکوت جناح و فعالان سیاسی همسو و غیر همسو با آنان را جویا شویم که با وجود تماس های مکرر موفق به گفت و گو نشدیم.
این گزارش نگاهی دارد به واکنش هایی که در فضای مجازی نسبت به نطق جنجالی و خبرساز دو نماینده مجلس صورت گرفت البته از بیان نظرات توهین آمیز به دلیل اسائه ادب پرهیز شد.
**به جای شاکی بودن، نگران وضعیت کشور باشند
چنان که اشاره شد، اظهارت سلحشوری و حیدری با واکنش های متفاوتی به ویژه در فضای مجازی همراه بود. اگر چه برخی آنان را مورد عتاب و هدف توهین و تهدید قرار دادند، اما بسیاری نیز از آنان حمایت کردند.
عبدالکریم حسین زاده نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی در توییتی نوشت: «نطق سلحشوری و حیدری و سایر نمایندگان در راستای وظایف نمایندگی بوده. همکاران لطف کنند به جای شاکی بودن از نطق نمایندگان، نگران وضعیت کشور باشند، قطعا امیدی ها از همکاران خود حمایت خواهند کرد و اجازه نخواهد داد عده ای تریبون آزاد نمایندگان را تهدید کنند».
مصطفی تاج زاده فعال سیاسی اصلاح طلب نیز این گونه توییت کرد: «20 نماینده در نامه به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نطق سلحشوری و حیدری را موجب تشویش اذهان عمومی نسبت به ارکان نظام خواندند و خواستار بررسی پرونده این در قوه قضاییه شدند! دولت پنهان با نظارت استصوابی مجلس را فرمایشی و با هیات نظارت نمایندگان را بله قربان گو می خواهند».
آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح طلب یک روز پس از نطق دو نماینده مجلس نوشت: «دیروز سلحشوری و حیدری در مجلس از مطالبات مردم گفتند. آنها صدای مردم شدند. از نظارت استصوابی تا رفع حصر و فساد سیستمی و ... گفتند. این چهار سال تمام می شود، اما راه تبدیل شدن هریک از شما به سرمایه های اجتماعی و امید مردم این است که شما هم صدای مردم باشید». 
**نطقی همسو با وظایف نمایندگی
گفته می شود شماری از نمایندگان در نامه ای به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از سلحشوری و حیدری بخاطر اظهارات آنها در صحن علنی مجلس شکایت کردند.
محسن رهامی فعال سیاسی اصلاح طلب در این خصوص توییت کرد: «اهانت و تهدید تعدادی از نمایندگان مجلس و بعضی از مطبوعات نسبت به سرکار خانم دکتر پروانه سلحشوری و آقای دکتر غلامرضا حیدری نمایندگان مردم تهران، بخاطر اظهاراتی که در انجام وظایف نمایندگی بیان کرده اند، نقض آشکار اصول 84 و 86 قانون اساسی است». 
معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری هم در همین زمینه توییت کرد: «تهدید و برخورد با نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل ایفای وظیفه نمایندگی و طرح دیدگاه ها مانند آنچه با خانم سلحشوری و آقای حیدری و برخی دیگر صورت می گیرد، آزادگی و شجاعت را در جامعه تضعیف و ترس و ذلت را ترویج می کند».
فاطمه سعیدی نماینده مردم تهران در مجلس نیز در توییتی نوشت: «تهدید نمایندگان مردم و توهین به آنان آنهم به دلیل صدای مردم بودن و انجام وظیفه ذاتی نمایندگی مقابله با آزادگی است. تاریخ ما را قضاوت خواهد کرد. آنها که امروز این چنین آشفته‌اند به جای تلاش برای ساکت کردن نمایندگان بهتر است درد مردم را بفهمند».
**دو نماینده صدای مردم شدند
شجاعانه، مهم ترین صفتی بود که در وصف دو نماینده مجلس شورای اسلامی از سوی کاربران مجازی بسیاری به کار برده شد؛ سلحشوری و حیدری بدون ترس از رد صلاحیت حقایق جامعه و حرف دل مردم را بیان کردند.
یکی از کاربران نیز با تقدیر از نطق سلحشوری نوشت: «پروانه سلحشوری نشان داد که نام خانوادگیش تنها اسمش نیست، صفتش هم هست در روزگاری که تقیه بالاترین تقوا شده؛ او به همراه صادقی، مطهری و حیدری بی بیم رد صلاحیت، بغضِ در گلو مانده ملت را فریاد می کنند و هزینه حریت خویش می پردازند».
کاربری نیز این گونه نوشت: «دو نماینده فراکسیون امید نطق های تاریخی و ماندگاری انجام دادند. پروانه سلحشوری و غلامرضا حیدری در راستای منافع ملی دغدغه های مهمی را مطرح کردند.
برخی نیز این نطق را حرف دل مردم و بیانگر حقایق جامعه ایران دانستند؛ کاربری نوشت: «نطق نمایندگان محترم تهران پروانه سلحشوری و غلامرضا حیدری، پرشور و حاوی حقایق جامعه ایران بود اما سخنان ارزشمند در فضایی طرح می شود که قریب اکثریت افراد جامعه این گونه سخن می گویند. کنش نماینده با کنش روشنفکران و ژورنالیست ها باید متفاوت باشد، نماینده روزنامه نگار نیست!
در توییت کاربر دیگری تاکید شد: «توهین ها به سلحشوری و حیدری یعنی نمایندگان واقعی مردم درست به هدف زده اند. حمایتتان خواهیم کرد اصلاح طلبان اصیل».
**نطق طراحی شده از اتاق فکر دشمن
باوجود نظراتی که در موافقت با نطق دو نماینده مجلس توییت شده، اما برخی نیز اظهارات جواد کریمی قدوسی نماینده مرم مشهد و کلات را در صفحه های خود بازنشر کردند؛ یکی از رسانه ها در این زمینه به نقل از این نماینده مجلس در صفحه توییتر خود نوشت: «نطق حیدری و سلحشوری کپی برداری از متون اتاق فکر استکبار جهانی است. اینها توسط اتاق فکر دشمن طراحی می شوند؛ یک روز توسط حیدری و سلحشوری و یک روز به دست کواکبیان و رحیمی. اشراف اطلاعاتی خوبی بر روی این افراد وجود دارد؛ به لطف خدا همه آنها به زودی ضربه کاری نیز خواهند خورد».
برخی کاربران نیز واکنش توهین آمیز برخی روزنامه ها را در صفحه خود بازتاب دادند.
منبع: ایرنا

کد خبر: ۵۴۴۹۶۰ تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۶

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مجلس پروانه سلحشوری غلامرضا حیدری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۷۴۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است

«علی‌اکبر علیزاده» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: از آنجایی که مجلس شورای اسلامی در همه حوزه‌ها مجاز به قانون‌گذاری است و در جمهوری اسلامی ایران جایگاه بالایی دارد، مشارکت بالای مردم در انتخابات باعث تشکیل مجلسی قوی می‌شود.

وی افزود: نباید اینگونه تصور شود که مشارکت مردم در دور دوم انتخابات اهمیتی ندارد؛ مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده است، بسیار اهمیت دارد. نماینده‌ای که با پشتوانه رأی بالا راهی مجلس شود، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای خواهد بود که پشتوانه رأی بالایی نداشته است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مشارکت در انتخابات بالا باشد، مجلسی قوی به وجود می‌آید و اگر مجلس قوی و با پشتوانه رأی بالا باشد، دولت‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه در ریلی که مجلس می‌گذارد، حرکت کنند.

علیزاده تصریح کرد: همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

منتخب مردم دامغان در مجلس دوازدهم ادامه داد: هنوز ۴۵ نماینده مجلس دوازدهم مشخص نشده است و از آنجایی که این افراد قطعاً تأثیر زیادی بر مجلس آینده خواهند داشت، بر این اساس نباید کسی تصور کند که دور دوم انتخابات مجلس فاقد اهمیت است.

وی اظهار کرد: مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار مؤثر است چراکه آیت الله مدرس هم یک نماینده بود و بر این اساس حتی یک نماینده روی مجلس تأثیر دارد و نباید دور دوم انتخابات مجلس کم اهمیت جلوه داده شود؛ برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم نیز باید رسانه‌ها به ویژه صداوسیما امکان تبلیغات برابر را برای داوطلبان دور دوم انتخابات فراهم کنند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید اهمیت دور دوم انتخابات به خوبی برای مردم تبیین شود تا مردم در حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات به دور دوم کشیده شده است، حضور پُر شوری پای صندوق‌های رأی داشته باشند. تبیین و آگاهی‌بخشی به مردم، مهم‌ترین کاری است که باید مورد توجه باشد.

علیزاده اظهار کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران حضور و مشارکت مردم در عرصه‌هایی مانند انتخابات اهمیت زیادی دارد و امیدواریم مردم مشارکت بالایی در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6084386 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • پل خورگو وارد فاز اجرا شد
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت
  • واکنش نماینده دماوند و فیروزکوه به تشکیل استان تهران شرقی
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • ماجرای عجیب رای به مصوبه جنجالی مجلس یازدهم
  • ببینید | توهین دولت سیزدهم به مردم به روایت نماینده اصولگرای مجلس
  • انتقاد نماینده ولی فقیه از دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات