Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@00:22:37 GMT

۵ پرونده میراث ناملموس استان قم ثبت ملی شد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۷۴۹۲۶

۵ پرونده میراث ناملموس استان قم ثبت ملی شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی قم از ثبت ملی پنج پرونده میراث ناملموس این استان خبر داد.

‌به ‌گزارش ایسنا‌، به نقل از اداره‌کل میراث فرهنگی استان قم، حمید یزدانی گفت: در کمیته ثبت ملی میراث ناملموس سازمان میراث فرهنگی کشور که با حضور پژوهشگران و کار‌شناسان برجسته برگزار شد، پنج پرونده میراث ناملموس مربوط به هنر مروار بافی، هنر سراجی، هنر مجلد سازی "صحافی سنتی"، پرونده فن و مهارت معرق چوب و فنون و دانش  نقاشی پشت شیشه مورد بررسی مسئولان و کار‌شناسان قرار گرفت و به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در فرهنگ ایران اسلامی، صحافی بخشی از حرفه وَرّاقی بوده است، وَرّاق به کسی گفته می شد که نسخه ها را کتابت و تزئین و تجلید می کرد؛ کتب قدیمی بسیاری در موزه حرم حضرت معصومه (س)، کتابخانه بزرگ آیت الله مرعشی نجفی و کارگاه‌های فعال در استان قم وجود دارد و به همین دلیل هنر مجلد سازی و صحافی در شهر قم از جایگاه ویژه و قدمت بسیاری برخوردار است.

مدیرکل میراث فرهنگی قم ادامه داد: معرق چوب نیز در قم از سابقه کهنی برخوردار است، قدیمی ترین نشانه‌های این هنر در قم مربوط به یک منبر چوبی به جا مانده از قرن ۸ است که در آن از هنر معرق مشبک استفاده شده است، به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم هنر معرق مورد حمایت سازمان قرار گرفته و هنرمندان این رشته تحت بیمه تامین اجتماعی هستند.

یزدانی خاطرنشان کرد: هنر مروار بافی یا حصیر بافی  در شهر قم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و از آنجایی که این هنر- صنعت در استان قم از قدمت چند صد ساله برخوردار است، ثبت آن در فهرست آثار ملی ضروری است تا هر چه سریعتر در زیر چتر حمایت میراث فرهنگی قرار گیرد.

وی ادامه داد: هنر سراجی جزئی از صنایع دستی است که صنعتگر طی فرایند آن و پس از دباغی پوست به ساخت انواع کیف‌ها، کمربند، قطار فشنگ، زین اسب، جلد اسلحه و چیزهایی مانند آن می‌پردازد و شواهد موجود، نشان دهنده قدمت این هنر در استان قم است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قم با بیان این که نقاشی پشت شیشه در زندگی مردم تاثیر زیادی داشته است، تصریح کرد: این نقاشی تلفیقی از هنر و مذهب است؛ حتی رنگ در این نوع نقاشی حرمت داشته که بسیاری از نقاشان پشت شیشه قبل از به دست گرفتن «قلم مو» وضو می‌گرفتند و گاهی نیز با خون خود، رنگ سرخ صحنه کربلا را نقاشی می‌کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام ثبت ملي منطقه قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۷۴۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت روز گل محمدی و گلاب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خمین از ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم رویداد‌های گردشگری ملی کشور خبر داد.

علی مشهدی با اشاره به هویت و اصالت تاریخی شهرستان خمین افزود: گل محمدی و گلاب دو محصول راهبردی منطقه شهابیه در این شهرستان است.

او ادامه داد: با این پیشینه و با پیگیری اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان، اداره شهرستان خمین، شورای اسلامی و دهیاری روستای شهابیه این رویداد در تقویم رویداد‌های گردشگری کشور به ثبت رسید.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان خمین عنوان کرد: بر این اساس هر سال، این جشنواره در روز‌های نوزدهم تا بیست و یکم اردیبهشت ماه به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • بارش باران، نقش رستم را تعطیل کرد
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان