Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@03:58:19 GMT

پزشکی که بیماری قلبی را سرماخوردگی تشخیص داد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۷۷۵۲۴

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ ایران در ادامه نوشت: خانواده با دیدن این صحنه شوکه شدند. سابقه نداشت «رضا» تا این حد از درد بنالد. چون علایم درد در سمت چپ بدن او بود، خانواده‌اش تصور کردند مشکل قلبی است و او را سریع به بیمارستان رساندند. اما رزیدنت بخش اورژانس پس از معاینه و انجام آزمایش‌ها و نوار قلب تشخیص سرماخوردگی جزئی و ضعف داد و بیمار را ترخیص کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رزیدنت کشیک چند قرص مسکن و آرامبخش برای او نوشت و «رضا» پس از مصرف داروها تا صبح خوابید اما روز بعد درد وحشتناک‌تر شد. شرایط آنقدر وخیم شد که این بار دیگر همسر او مجبور شد از اورژانس کمک بخواهد. دقایقی طول کشید تا امدادگران بالای سر «رضا» رسیدند. اما از آنجا که دستگاه اکسیژن همراه‌شان نبود تا انتقال بیمار به بیمارستان وضعیت مرد میانسال بحرانی‌تر شد و به بخش «آی سی یو» انتقال یافت.

پزشکان این بیمارستان برای نجات جان او تلاش زیادی کردند اما «رضا»ی ۴۴ ساله ناباورانه بامداد روز بعد را ندید و ساعت ۱۲ شب نهمین روز فروردین روی تخت بیمارستان تسلیم مرگ شد. همسر «رضا» در این باره گفت: «شوهرم درد ناگهانی در دست چپ و کتف و قفسه سینه داشت. به همین دلیل او را به بیمارستان رساندیم اما آنجا وقتی وضعیتش را بررسی کردند و نوار قلب گرفتند تشخیص سرماخوردگی دادند و مرخصش کردند. حالش خوب نبود اما او را به خانه بردیم که چند ساعت بعد وضعیتش وخیم شد. وقتی اورژانس آمد آنها هم تجهیزات نداشتند و «رضا» وضعیتش بدتر شد. شوهرم تا پیش از این اتفاق هیچ مشکلی نداشت و اگر درست به او رسیدگی می‌کردند زنده می‌ماند. حالا باید پاسخگو باشند.»

اعلام شکایت از پزشک کشیک و کادر اورژانس
با مرگ «رضا»، خانواده او که معتقد بودند قصور کادر بیمارستان و اورژانس در تشخیص ندادن صحیح علت بیماری باعث مرگ او شده است با مراجعه به دادسرای ناحیه ۱۹ تهران(جرایم پزشکی و دارویی) علیه بیمارستان و مرکز اورژانس شکایت کردند.

به این ترتیب پرونده به جریان افتاد و با دستور بازپرس ادامه تحقیقات به اعلام نظر پزشکی قانونی منوط شد. نخستین جلسه کمیسیون پزشکی قانونی ۸ ماه بعد از مرگ با حضور سه پزشک تشکیل شد. اعضا پس از شنیدن اظهارات همسر «رضا» و بررسی مدارک، اظهار نظر دقیق برای مرگ را به‌دلیل انجام نشدن کالبدشکافی امکانپذیر ندانست و از آنجا که بیمارستان باید قبل از صدور جواز دفن جسد را برای کالبد شکافی به پزشکی قانونی می‌فرستاد این کار را تخلف انتظامی دانست. اما با توجه به اینکه فشار خون ثبت شده بیمار در زمان مراجعه به بیمارستان اول پایین بوده و کادر اورژانس بدون توجه به این موضوع اقدام به ترخیص بیمار کرده است پزشک ارشد کشیک ناظر رزیدنت‌ها به‌دلیل بی‌توجهی به عملکرد کادر به میزان ۲ درصد مقصر شناخته شد اما اعضای جلسه تخلفی را متوجه سازمان اورژانس ندانستند.

با این نظریه پرونده پس از صدور کیفرخواست با عنوان قتل شبه عمدی ناشی از قصور پزشکی برای محاکمه به شعبه ۱۰۴۳ دادگاه کیفری ۲ (مجتمع شهید قدوسی) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب ارسال شد. قاضی پرونده پس از بررسی مدارک و شنیدن اظهارات شاکی و متهم پرونده، پزشک ناظر کشیک بیمارستان اول را به‌دلیل بی‌توجهی به عملکرد رزیدنت‌ها به پرداخت ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی جایگزین حبس از جنبه عمومی جرم و پرداخت ۲ درصد دیه کامل انسان محکوم کرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیماری قلبی رسانه سرماخوردگی فشار خون قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۷۷۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟

درد قفسه سینه حالت و نشانه بیمار گونه‌ای است که علامت برخی بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.در مطلب پیشرو شما با علل مختلف درد قفسه سینه آشنا می‌شوید.

به گزارش فارس، نفس نفس زنان و به سختی در حالی که دو دستش را روی سینه گذاشته و چهره‌اش حالت درد به خود گرفته فریاد می‌زند«آی قلبم!» هرچند که درد قفسه سینه در بیشتر موارد نشانه‌ مشکلی جدی نیست، اما در هر صورت باید با پزشک مشورت کنیم. اگر شک کنیم که دچار حمله قلبی شده‌ایم، باید فوراً کمک پزشکی دریافت کنیم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید بلافاصله با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیریم شامل موارد زیر است:

اگر درد ناگهانی قفسه سینه‌ای داشته باشیم که به بازوها، پشت، گردن یا فک گسترش می‌یابد.

باعث احساس فشار یا سنگینی در قفسه سینه شود.

با تنگی نفس، تعریق و احساس ناخوشی همراه باشد.

بیش از 15 دقیقه طول بکشد.

می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که دچار حمله قلبی شده و نیاز به درمان فوری در بیمارستان داریم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید به پزشک مراجعه کنیم

درد قفسه سینه متناوب باشد (گاهی می‌آید و می‌رود)

درد قفسه سینه به‌ سرعت از بین می‌رود، اما همچنان باعث نگرانی ما شده است.

برای اطمینان از اینکه این درد مسئله‌ای جدی نیست، مشورت با پزشک بسیار مهم است.
 
علل شایع درد قفسه سینه

درد قفسه سینه دلایل مختلفی دارد. دسته اول علل با منشأ قلبی یا ریوی که تهدیدکننده زندگی هستند. 

دسته دوم درد قفسه سینه که علت آنها مشکلات قلبی یا ریوی نیست. از آن جایی‌ که درد قفسه سینه می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل جدی باشد، ضروری است که فوراً به دنبال بررسی علت آن و مراجعه به پزشک باشیم.
 
نمونه‌هایی از علل درد قفسه سینه مربوط به قلب عبارت‌اند از:

حمله قلبی: حمله قلبی به علت مسدود شدن جریان خون به عضله قلب که ثانویه به وجود لخته خون رخ می‌دهد.

آنژین: به درد قفسه سینه ناشی از جریان خون ضعیف به قلب، آنژین گفته می‌شود. این درد اغلب به دلیل وجود پلاک در دیواره رگ‌های خون رسان به قلب ایجاد می‌شود. این پلاک‌ها، رگ‌ها را باریک و خون رسانی به قلب را، به‌ویژه در حین فعالیت بدنی، محدود می‌کنند.
 
علل گوارشی درد قفسه سینه

دقت کنیم نمونه‌هایی از درد قفسه سینه ناشی از اختلالات دستگاه گوارش، عبارت‌اند از:

سوزش سردل (ریفلاکس): این احساس درد و سوزش در پشت استخوان جناق سینه زمانی اتفاق می‌افتد که اسید معده وارد مری شود.

اختلالات بلع: اختلالات مری می‌تواند بلع را دشوار کند و باعث درد شود.

مشکلات کیسه صفرا یا پانکراس: وجود سنگ یا التهاب کیسه صفرا یا پانکراس می‌تواند باعث دردی شود که به قفسه سینه گسترش می‌یابد.

علل عضلانی و استخوانی درد قفسه سینه

برخی از انواع درد قفسه سینه با صدمات و سایر مشکلاتی که بر ساختارهای تشکیل‌دهنده‌ دیواره قفسه سینه تأثیر می‌گذارد، مرتبط‌ اند، از جمله:

درد عضلات: درد عضلات مربوط به سندرم‌های درد مزمن، مانند فیبرومیالژیا، می‌توانند باعث درد مداوم قفسه سینه شوند.

دنده‌های آسیب‌دیده: آسیب دنده مربوط به ضرب‌دیدگی یا شکستگی، می‌تواند باعث درد قفسه سینه شود.

درد قفسه سینه همچنین می‌تواند به دلایل زیر باشد:

حملات هراس (پانیک): اگر دوره‌هایی از هراس شدید همراه با درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، تنفس سریع، تعریق زیاد، تنگی نفس، حالت تهوع، سرگیجه و ترس از مرگ داشته باشیم، ممکن است دچار حمله پانیک شده باشیم.

تشخیص علت درد قفسه سینه

درد قفسه سینه به شکل‌های مختلفی، از یک درد شدید و تیز تا یک درد مبهم، حس می‌شود. گاهی درد قفسه سینه به شکل سوزش احساس می‌شود. در مواردی، درد از گردن به سمت فک و سپس به پشت یا پایین یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد.

هرچند که درد قفسه سینه همیشه نشانه حمله قلبی نیست، اما در اورژانس، معمولاً ابتدا حمله قلبی موردبررسی قرار می‌گیرد؛ زیرا فوری‌ترین تهدید برای زندگی است. پزشک ممکن است علل ریوی تهدیدکننده حیات، مانند آمبولی ریه را نیز بررسی کند.

برخی از اولین بررسی‌هایی که پزشک ممکن است هنگام ارزیابی درد قفسه سینه درخواست کند عبارت‌اند از: نوار قلب، عکس از قفسه سینه، سی‌تی‌اسکن، آزمایش خون.

بسته به نتایج آزمایش‌های اولیه بررسی درد قفسه سینه، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری درخواست نماید. 

این بررسی‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد: اکوکاردیوگرام (بررسی قلب در حال حرکت با استفاده از امواج صوتی)، تست ورزش یا آنژیوگرافی.

باید به خاطر داشته باشیم که درد قفسه سینه دلایل احتمالی زیادی دارد و همه آن‌ها نیاز به بررسی توسط پزشک دارند.

درد قفسه سینه مربوط به قلب چگونه است؟

درد قفسه سینه که مرتبط با بیماری‌های قلبی است، در بسیاری از مبتلایان به این بیماری‌ها، به‌صورت ناراحتی مبهم و نه لزوماً درد احساس می‌شود. به‌طورکلی، وقتی ناراحتی قفسه سینه مربوط به حمله یا مشکلات قلبی باشد، ممکن است با یک یا چند مورد از موارد زیر همراه شود:

    احساس فشار، پُری، سوزش یا گرفتگی در قفسه سینه
    درد فشاری یا شدید که به کمر، گردن، فک، شانه‌ها و یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد
    دردی که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد، با فعالیت بدتر می‌شود، با استراحت از بین می‌رود و دوباره عود می‌کند یا شدت آن متغیر است
    تنگی نفس
    تعریق سرد
    سرگیجه یا ضعف
    حالت تهوع یا استفراغ
 
درد قفسه سینه به دلایل غیرقلبی چگونه است؟

 ممکن است تشخیص درد قفسه سینه مربوط به قلب از سایر انواع درد قفسه سینه دشوار باشد. بااین‌حال، درد قفسه سینه‌ای که ارتباط کمتری با مشکلات قلبی دارد، اغلب با موارد زیر همراه است:


    احساس طعم ترش یا احساس بازگشت غذا به دهان
    مشکل در بلع
    
    دردی که با تغییر وضعیت بدن بهتر یا بدتر می‌شود
    
    دردی که با تنفس عمیق یا سرفه بدتر می‌شود
    
    تشدید درد، زمانی که روی سینه خود فشار بیاوریم
      دردی که ساعت‌ها ادامه داشته باشد

توجه داشته باشیم که علائم کلاسیک سوزش سر دل، یک احساس دردناک و سوزش در پشت جناق سینه، می‌تواند ناشی از مشکلات قلب یا معده باشد. بنابراین برای تشخیص علت دقیق درد قفسه سینه حتماً باید با پزشک مشورت کنیم.

دیگر خبرها

  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور در استادیوم یادگار
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • اعزام بیمار قلبی از سلماس به ارومیه با بالگرد اورژانس هوایی
  • اعزام هوایی نوزاد دلیجانی
  • ویدیو/ تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟