Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@10:53:44 GMT

آن روی سکه تصادفات ساختگی

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۸۰۳۹۰

این روزها خیلی ها با پرسه زدن میان بدبختی های مردم و کش رفتن پول هایی که دیگران برای به دست آوردنش از صبح تا شب دویده اند، تلنگری به داشته ها و نداشته های آدم ها می زنند تا بتوانند اوضاعِ سیاه و سفید اقتصادی را راحت تر هضم کنند. آفتاب‌‌نیوز : به جیب زدن پول های بی زبان، آن هم در یک چشم به هم زدن خیلی هنر نمی خواهد، نمونه اش همین تصادف هایی است که رانندگان، بی خبر از دامی که برایشان پهن شده با دلسوزی و برای جبران مافات به سراغ حادثه دیدگان می روند، غافل از این که همین حادثه دیده ها سارقانی هستند که در آرزوی تور کردنِ پول های مفت، نقشه ای حرفه ای طراحی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وجه اشتراک همه تصادف های ساختگی به چاک زدن پول هایی است که به آسانی به دست نیامده اما به ثانیه نکشیده به یغما رفته است. از تصادف برای سرقت خودرو گرفته تا نقشه های شوم برای گرفتن دیه های میلیونی، شگردهایی است که سارقان به کار می بندند تا دیگران را تیغ بزنند.
تا همین چند سال پیش دزدها از در و دیوار خانه مردم بالا می رفتند اما حالا با چند کلیک یا حسابشان را خالی می کنند یا با یک تصادف ساختگی، آن ها را مدت ها به دردسر می اندازند.
از چند وقت پیش شکایت ‌هایی در دستور کار ماموران پلیس آگاهی تهران قرار گرفت که نشان می‌ داد افرادی با تصادف ‌های ساختگی و سرقت خودروها، لوازم داخل آن را دزدیده و متواری شده‌‌ اند.
گر چه بعضی از آن ها هیچ وقت سر و کارشان برای پس دادن حساب و کتاب به قانون نیفتاد اما خیلی هایشان هم دستگیر شدند و به سرقت های خود اعتراف کردند. یک ترمز ناگهانی و البته از پیش تعیین شده، گاهی کل ماجرای این نوع سرقت ها را کلید می زند به طوری که به قول خودشان، با موتور یا ماشین سرقتی، جلوی یک خودرو حرکت کرده و ناگهان پایشان را روی ترمز می ‌گذارند. اینجاست که راننده بخت برگشته تا بخواهد پیاده شود و ببیند ماجرا از چه قرار است سارقان خودرو، موتور سرقتی را گذاشته و سوار بر خودروی راننده می شوند و فرار می کنند البته داستان اینجا تمام نمی شود چنانچه با افتادن در یک چرخه، مجددا به همین شیوه، خودروی دیگری سرقت کرده و خودروی قبلی را در محل تصادف رها می کنند و روز از نو، روزی از نو.
آن روی سکه تصادفات ساختگی، تصادف سارقان با خودروهاست؛ سارقان با این شگرد یا ماشین را سرقت می کنند و یا خیلی تخصصی تر به عمد، خود را جلوی خودروها می اندازند تا دیه های میلیونی به جیب بزنند.
در سبک اول، راننده وقتی دستپاچه از اتفاقی که افتاده از خودرو پیاده می شود، سارقان پشت رُل می نشینند و راننده را با یک سرقت طراحی شده در بُهت فرو می برند. سبک دوم که کمی بیشتر برای طراحی نقشه اش زحمت کشیده اند، از انداختن خود جلوی ماشین ها و گرفتن دیه، آب می خورد به طوری که گاهی قبل از تصادف، خود را زخم و زیلی می کنند و حتی دست و پای خود را می شکنند تا دیه سنگین تری از صاحب خودرو تلکه کنند البته یک سبک شیک و مجلسی اش هم این است که سارقان، مژدگانی می گیرند و خیلی محترمانه، دست در جیب مالباختگان می کنند تا از پیدا شدن ماشینی که سرقتش زیر سرِ خودشان بوده خبر دهند.
آن ها خودروها را می دزدند و بعد با مالباخته تماس می‌ گیرند و با پیشنهاد مژدگانی، محل پارک خودرو را اعلام می ‌کنند. صاحب خودرو هم که معمولا حال و حوصله پیگیری پرونده سرقت را ندارد بدون مقاومت با درخواست مژدگانی، موافقت می‌ کند و با واریز پول به حساب سارقان، آدرس محل پارک خودرو را دریافت کرده و داستانِ مبهمِ سرقت، همین جا تمام می شود.
البته بخش غم انگیز ماجرا آن جاست که سارقان گاهی به بهانه کمک، روح و روان مردم را به بازی می گیرند و آش و جایش را با هم می برند. همین چند وقت پیش فرمانده انتظامی شهرستان اسلامشهر غرب استان تهران از دستگیری افرادی خبر داده بود که با ایجاد تصادفات ساختگی و حمله به قربانیان، خودرو و محموله آن را به سرقت برده بودند.
در واقع مالباخته با خودروی نیسان در حال انتقال فرش بوده که ناگهان سرنشین یک خودروی سمند به بهانه باز شدن باربند خودرو به او نزدیک شده و با تهدید چاقو، خودرو و فرش ها را به سرقت می برد البته گر چه ماموران انتظامی، سارقان را بعد از چند روز دستگیر می کنند اما به قول خودشان در همین مدت با تصادف های ساختگی، ۱۶ خودرو که اغلب هم مدل بالا بوده اند دزدیده و لوازم داخل حداقل ۳۰ خودرو را در سطح شهر تهران سرقت کرده بودند. این ها فقط تعداد انگشت شماری از اعضای باندی هستند که در پوشش تصادف ساختگی، خودروهای مدل بالا را سرقت و از مالکان، اخاذی کرده اند.
داستان هر کدامشان، جالب و شنیدنی است، مثلا یکی از مالباختگان تهرانی با پژو 405 در مسیر جنوب به شمال اتوبان نواب در حرکت بوده که یک خودرو شاسی بلند سفید رنگ از پشت سر با ماشینش تصادف می کند. راننده پژو، همین طور که ماشینش روشن بوده پیاده می شود تا میزان خسارت ناشی از تصادف را برآورد کند که ناگهان یکی از سرنشین های خودروی شاسی بلند، پشت فرمان پژو می نشیند و هر دو ماشین از محل، متواری می شوند.
ماجرای سرقت مسلحانه در یک عصر زمستانی در جاده تهران - زنجان هم که جای خود دارد؛ مردی بعد از برگشت از محل کارش در تهران، راهی زنجان می شود اما در مسیر، یک پژو از پشت به ماشینش می زند و تا پیاده می شود که ببیند داستان از چه قرار است سرنشینان پژو با پاشیدن گاز اشک آور به او حمله ور می شوند و خودرویش را به سرقت می برند البته این تراژدی به همین جا ختم نمی شود چرا که استفاده از زنان برای جلب اعتماد طعمه ها، بخش جذابِ ماجراست که پرداختن به جزئیاتش در گروی واکاوی پرونده های عجیب و غریب است.
به هر حال رییس پلیس ترافیک شهری راهور و معاون مبارزه با سرقت وسایط نقلیه پلیس آگاهی تهران بزرگ گفته اند که با اقدامات متقلبانه و تصادفات ساختگی برخورد می شود چنانچه به قول آن ها دست اندرکاران تصادفات صوری و ساختگی هیچ وقت در حاشیه امن نیستند و بالاخره یک روز دستشان رو می شود.
خبرانلاین  کد خبر: ۵۴۵۰۴۴ تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۶

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تصادفات ساختگی بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۰۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد لحظه‌ای سارقان سابقه دار در اتاق پایش

«آزادی به شرط استفاده از پابند الکترونیکی» یکی از طرح‌های مشترک دستگاه قضایی و پلیس محسوب می‌شود که از یک دهه قبل با هدف رصد مجرمان سابقه‌دار و حرفه‌ای پس از آزادی از زندان آغاز شده است. سال گذشته نیز سردار احمدرضا رادان، فرمانده فراجا از اجرای طرح پایش هوشمند سارقان سابقه‌دار با پابند الکترونیکی خبر داد. این طرح شامل مجرمانی می‌شود که ۴ سابقه کیفری و بیشتر در پرونده خود دارند، اما با این شیوه می‌توانند با پابند الکترونیکی در شهر تردد و در کنار خانواده‌هایشان زندگی کنند. در همین رابطه سردار علی ولیپور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی پایتخت با بیان اینکه از اواخر سال گذشته، طرح پابند الکترونیکی با دستور سردار فرماندهی کل انتظامی آغاز شد و هدف از اجرای این طرح پیشگیری از وقوع جرم بود، گفت: در این طرح مجرمانی که ۴ سابقه کیفری و بیشتر داشته باشند جامعه هدفمان هستند.

 این متهمان چگونه رصد می‌شوند؟
یک کد به هر شخصی که پابند الکترونیکی دارد، تخصیص و این کد‌ها ثبت می‌شوند. در اتاق پایش نیروی انتظامی این افراد مورد رصد مداوم قرار می‌گیرند.

قابلیت این پابند‌های الکترونیکی به این صورت است که اشخاص هر جایی بروند، مسیر حرکتشان و محل‌های توقفشان روی صفحه نمایش با کدی که به آنها تخصیص داده شده، دیده می‌شود. به طور کلی هم در بحث پیشگیری و هم کشف جرم تأثیر‌گذار است. به عنوان مثال در صحنه‌هایی که جرمی رخ داده، اگر کد یکی از افرادی که در گروه هدف ما هستند روشن شده باشد، احتمال می‌رود این شخص در جرم دست داشته باشد و آن را به عنوان دلیل و مستند اتهام به قاضی ارائه خواهیم کرد.

آیا مدت زمان داشتن پابند برای همه مجرمان یکسان است؟

به طور معمول از دو سال به بالاست و اگر در این مدت جرمی مرتکب نشوند پابندشان فک می‌شود، اما اگر تکرار جرم داشته باشند، علاوه بر مجازاتی که قانون برای آنها در نظر می‌گیرد، مدت زمان این پابند افزایش پیدا می‌کند. این مدت را برابر دستورالعمل تا ۵ سال می‌توان تمدید کرد.
 
 این پابند‌ها برقی هستند، چگونه شارژ می‌شوند؟

شارژ پابند‌ها حدود ۴۸ ساعت است. به هر کدام از افرادی که در گروه هدفمان هستند شارژری داده می‌شود تا پابندهایشان را شارژ کنند. در اتاق پایش درصد شارژ پابند‌ها به صورت لحظه‌ای رصد می‌شود، اگر شارژ رو به اتمام باشد به آنها پیامک داده می‌شود و اگر توجهی به پیامک نکنند و پابند شارژ نشود، با آنها تماس گرفته می‌شود. اگر باز هم به تماس و هشدار توجه نکنند، دستگیر شده و تعهد از آنها گرفته می‌شود.
 
امکان باز کردن پابند وجود دارد؟

این پابند‌ها باز نمی‌شوند؛ بلکه باید تخریب شوند. چنانچه به این پابند‌ها آسیب رسانده شود، به عنوان آسیب به اموال دولتی برای فرد پرونده تشکیل می‌دهیم. کارشناسان فراجا و کسانی که کار عملیاتی می‌کنند و کارشناسان شرکتی که این پابند‌ها را تولید کرده‌اند، معایب آن را بررسی و برطرف می‌کنند.
 
در مدتی که این طرح اجرا شده، آیا افرادی بودند که با پابند مرتکب جرمی شده باشند؟

در حدود یک ماه گذشته که این طرح اجرا شد، دو مورد مستند داشتیم؛ یکی از آنها فردی بود که خودرویی را سرقت کرد و همکارانم حین سرقت خودرو، متهم را دستگیر کردند. مورد دیگر فردی بود که اقدام به قاپیدن گوشی تلفن همراه شهروندی کرده بود. همزمان با این موضوع، همکارانم در حال رصد بودند که با گزارش سرقت و روشن شدن کد یکی از سارقان که بیش از ۴ سابقه کیفری در پرونده خود داشت، بلافاصله او به عنوان سارق شناسایی شد و مأموران وارد عمل شدند. تعقیب و گریز آغاز شد و سارق گوشی‌قاپ در مقابل همکارانم مقاومت کرد و آنها با استفاده از قانون به‌کار‌گیری سلاح اقدام به تیراندازی کرده و در نهایت سارق را بازداشت کردند.

 رصد این گروه در پیشگیری و کشف جرم چه تأثیری دارد؟

رصد متهمان در دو مورد به پلیس کمک می‌کند، اول اینکه ما به شکل لحظه‌ای جرایم را رصد می‌کنیم. به عنوان مثال به ما اعلام می‌کنند در فلان خیابان قاپ‌زنی صورت گرفته است.

بلافاصله محدوده قاپ‌زنی را رصد می‌کنیم و اگر در محدوده سرقت، شخصی با پابند رصد شود این احتمال قوت می‌گیرد که ممکن است این فرد در سرقت نقش داشته باشد، به فرد اخطار می‌دهیم تا از تکرار جرم احتمالی جلوگیری شود.

بعد به بازبینی دوربین‌های اطراف محل سرقت و تحقیقات میدانی می‌پردازیم. درصورتی که مدارک تأیید کند این شخص در سرقت نقش داشته او بلافاصله بازداشت می‌شود. دومین مورد در بحث ثبت پرونده‌هایی است که از گذشته داشته‌ایم. بررسی می‌کنیم آیا افرادی که پابند دارند در محدوده جرم حرکتی داشته‌اند یا خیر. اگر مشخص شود که در آن محدوده حضور داشته‌اند، احتمال می‌رود آنها در جرم ارتکابی نقش داشته‌اند و شخص بازداشت می‌شود.

برای بازداشت این افراد نیاز به دستور قاضی است؟

هماهنگی‌های قضایی کامل با مقامات قضایی صورت گرفته، گرچه این جرایم مشهود هستند و پلیس می‌تواند وارد عمل شود.

گروه هدف یا همان افرادی که دارای سابقه کیفری ۴ سال و بیشتر هستند، چطور شناسایی می‌شوند؟

سوابق این افراد در سازمان زندان‌ها و سیستم پلیس آگاهی و اجرای احکام دادسرا‌ها ثبت شده که می‌توان از آنها استعلام گرفت. از طرفی افرادی که در زندان هستند و زمان آزادی آنها فرا رسیده است، سازمان زندان‌ها از ۵ روز قبل از آزادی این افراد به پلیس اطلاع می‌دهد و همکارانم قبل از آزادی پابند را نصب می‌کنند تا وارد جامعه شوند. به حدود ۵۰ درصد از این افراد هم پابند زده شده است.
 
این افراد محدودیت تردد محلی دارند؟

نه، اما از آنجا که مدام در رصد ما هستند، در اتاق رصد متوجه می‌شویم که آنها از استانی به استان دیگر می‌روند. رنگ‌های استان‌ها متفاوت است و به محض ورود به استانی خاص، کد به رنگ آن استان می‌شود. بدین ترتیب ما متوجه می‌شویم سارق منزلی که در غرب کشور بوده راهی تهران شده است. کنترل این افراد در هر استانی به عهده همان استان است.
 
جرایم خشن مانند سرقت مسلحانه نیز در این گروه هستند؟

محکومانی که به اتهام جرایم جنایی و خشن بازداشت هستند حبس‌شان طولانی است و دیر از زندان آزاد می‌شوند، اما این افراد در اولویت ما هستند و به آنها نیز پابند زده شده است. جرایم خشن و جرایم پرتکرار مانند سرقت مسلحانه و زورگیری در اولویت ما قرار دارند، اما افرادی را که جرایم خرد مرتکب شده‌اند مانند معتادان متجاهر، بیشتر به کمپ معرفی می‌کنیم.

روزنامه ایران

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • سرقت ۳۰۰ میلیارد ریال طلا در البرز/ سارقان دستگیر شدند
  • انهدام باند سارقان منزل در زابل
  • دستبند پلیس بر دستان باند سارقان اماکن خصوصی و کشف اموال سرقتی
  • دستگیری ۵ سارق در خرمشهر
  • نصب پابند الکترونیک برپای ۳۰۰ سارق در غرب تهران
  • تلاش ها برای بهبود ایمنی جاده ها کارساز است
  • سارقان اماکن در دام پلیس لنگرود
  • دستگیری باند سارقان سیم و کابل‌های برق در اسلامیه
  • ۱۵ نقطه حادثه خیز قم در سال گذشته ایمن سازی شد
  • رصد لحظه‌ای سارقان سابقه دار در اتاق پایش