Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@15:09:03 GMT

شناسایی تراکنش‌های مشکوک برای اخذ مالیات

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۸۱۳۴۸

به گزارش خبرگزاری میزان، سید کامل تقوی نژاد در نشست خبری امروز به درامدهای تخصیص یافته از درامدهای مالیاتی اشاره کرد و گفت: در حوزه طرح سلامت از ابتدا اجرا طرح بالغ بر ۱۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و از ابتدای سال جاری ۲۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار بخش سلامت تخصیص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص عملکرد این سازمان در ۵ ماهه نخست سال جاری گفت: در این ایام ۳۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات اخذ و در زمینه عوارض نیز ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عوارض شهرداری اخذ شده که نسبت عملکرد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۰ درصدی داشته است.

رئیس سازمان امور مالیاتی در خصوص عملکرد سال ۹۶ گفت: در این دوران با اخذ ۹۶ هزار میلیارد تومان مالیات ۹۷ درصد از مالیات ها اخذ شده است.

تقوی نژاد افزود: اشتغال به عنوان مهمترین مسئله کشور به حساب می اید به همین خاطر این سازمان در یک برنامه جدی در سال جاری مالیات بخش تولید را از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش دهد که مطالعات ان صورت گرفته و پیشنهاد ان به دولت داده شده که به گذراندن سیر مراحل اداری خود نیاز دارد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی در ادامه به ارائه اماری پرداخت و اظهار کرد: در زمینه مالیات بر ارزش افزوده از ابتدا تا مردادماه سال ۹۷ حدود ۲۶۷ هزار میلیارد تومان اخذ شده که ۸۹ هزار میلیارد تومان عوارض بوده که به حساب شهرداری ها واریز شده است.

 تقوی نژاد عنوان کرد: بیش از ۷۰ درصد از شهرداری های کشور عمده درامدهای خود را که بیش از ۸۰ درصد از درامدها بوده از محل ارزش افزوده برای خدمات شهری هزینه شده است.

وی اظهار‌کرد: سهم شهرداری تهران ۱۹ هزار میلیارد تومان که از ابتدای سال ۱۲۰۰ میلیارد تومان از ابتدای سال جاری در اختیار شهرداری قرار گرفته است.

*واریز ۲۲ هزار میلیارد تومان مالیات از محل شناسایی و مبارزه با فرار مالیاتی

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور  با اشاره به اینکه افزایش درامدها از محل شناسایی و مبارزه با فرار مالیاتی است، گفت: از محل شناسایی ۲۲ هزار میلیارد تومان مالیات واریز شده است.

 تقوی نژاد در خصوص مبارزه با شرکت های کاغذی و شرکت های صوری گفت: کارتهای یکبار مصرف بازرگانی عمده مودیان واقعی شناسایی شده که از میان انها با افراد کم توان اقتصادی که از کارت انها سو استفاده شده برخورد کردیم که به صورت کلی می توان گفت ۳ هزار میلیارد تومان بوده است.

وی تصریح کرد: ۸۰ هزار میلیارد تومان از محل ۳ درصد ارزش افزوده در اختیار شهرداری داده شده که این رقم با رشد ۲۰ درصدی همراه بوده است، گفتنی است مقایسه عملکرد ۹۶ با ۹۵ نشان دهنده رشد ۱۵ درصدی متلیات و رشد ۲۰ درصدی عوارض بوده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه به سهم سایر بخش‌ها از درآمد‌های مالیاتی اشاره و بیان کرد: در قانون برنامه ششم توسعه علاوه بر بخش شهرداری ها، ۲۷ صدم درصد از درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در اختیار وزارت ورزش و جوانان است که از این درآمد در راستای ورزش همگانی استفاده می‌کند.

تقوی نژاد در توضیح طرح اظهار نامه‌های مالیاتی تصریح کرد: در خرداد و تیر سال جاری ۴ میلیون و ۸۶۳ هزار و ۱۱۳ فقره اظهارنامه الکترونیکی در سازمان مالیاتی دریافت شد که با استفاده از این ابزار شاهد کاهش هزینه‌ها و افزایش رضایتمندی افراد هستیم.   * رشد ۱۳ درصدی درآمد‌های مالیاتی

وی با اشاره به رشد ۱۳ درصدی میزان درآمد‌های مالیاتی در سال ۹۷ گفت: در سال جاری نیز دو برنامه وصول درآمد‌های مالیاتی از طریق برنامه ریزی منسجم برای فرار مالیاتی و وصول درآمد‌های مالیاتی معوق در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه خاطر نشان کرد: در سال گذشته ۶۰۰۵ تراکنش بالای  ۵ میلیارد تومان به عنوان تراکنش های مشکوک شناخته شدند که از این میزان ۱۲ هزار میلیارد تومان مالیات و ۲۲ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در نظر گرفته شد.

تقوی نژاد بیان کرد: ۴ هزار میلیارد تومان اصل و جریمه مالیاتی ۲۰۵ شرکت پتروشیمی فعال در بورس کالا از محل معافیت صادراتی در مناطق آزاد و ویژه اخذ شده است.

وی در خصوص فعالیت شرکت‌های صوری گفت: در سال گذشته ۵۰۰ شرکت صوری جدید شناسایی شد که مجموع تعدا این شرکت‌ها را به ۴ هزار شرکت رساند.   * دریافت مالیات از سپرده‌های بانکی

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص سرپیچی برخی بانک‌ها و موسسات مالی از ارائه اطلاعات به بانک مرکزی گفت: سیستم بانکی اطلاعات مودیان بانکی را در اختیار بانک مرکزی می‌گذارد و بانک مرکزی موارد مورد نیاز ما را به سازمان امور مالیاتی ارسال می‌کند که تاکنون ۲ بانک و موسسه مالی از این قاعده سرپیچی کرده اند.

تقوی نژاد در توضیح اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی ضمن اعلام آمادگی در این حوزه گفت: از سپرده‌های بانکی نیز مالیات دریافت خواهیم کرد.   وی خاطر نشان کرد: در زمینه اخذ مالیات از خانه‌های خالی نیز وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اصلی شناخته می‌شد تا با راه اندازی سامانه املاک و اسکان اطلاعات مربوط را در اختیار ما قرار دهد که اخیر نیز این موضوع از عهده وزارت مسکن به شهرداری‌ها سپرده شده است.   * معافیت معامله گران سکه تا ۲۵ عدد

رئیس کل سازمان امور مالیاتی در توضیح اخذ مالیات از معاملات سکه گفت: با محاسبات صورت گرفته معاملات تا ۲۵ عدد سکه از مالیات معاف است و پس از آن مالیات‌های متفاوت از تعداد مختلف اخذ می‌شود که در نهایت خرید و فروش بیش از هزار سکه با نرخ ۳۵ درصد مالیات در نظر گرفته شده است.   همچنین در حوزه دلار نیز اگر فردی بیش از ۵ هزار دلار خرید وفروش کرده باشد مالیات برای آن در نظر می گیریم.
تقوی نژاد در خصوص دریافت مالیات از واردکنندگان خودرو اعلام کرد: ۲۲ شرکت در این حوزه شناسایی و به روند مالی آن‌ها رسیدگی شده است.   وی با تاکید بر اخذ مالیات از معامله گران سکه، ارز و خودرو گفت: برای این موضوع پیشنهادی به شورای هماهنگی سران سه قوه ارسال شده که در صورت تصویب بر اساس میزان تعیین شده مالیات دریافت کنیم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۱۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟

آفتاب‌‌نیوز :

مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه «مالیات» به‌عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات در جهان شناخته می‌شود، اظهار کرد: «نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خرده‌فروشی سیگار به‌عنوان موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معرفی شده است.»

مالیات ۷۵درصدی بر خرده‌فروشی؛ راهکاری موثر برای کنترل مصرف سیگار
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معرفی شده، اما این نرخ در کشور اجرا نمی‌شود، افزود: میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است. آمار و ارقام بیانگر این است میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور با نرم جهانی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد.

قیمت پایین دخانیات در ایران
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: قیمت محصولات دخانی کشور بسیار ارزان و مصرف‌کنندگان در هر سطح درآمدی می‌توانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز عرضه محصولات دخانی به صورت نخی فروخته می‌شود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد.

جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست
وی با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده، اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به صورت بسته‌ای، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوان برای پنهان کردن بسته سیگار با محدودیت‌هایی مواجه شوند که باعث منصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی می‌شود.

سود هنگفت شرکت‌های دخانی در شرایط مالیاتی فعلی
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه مالیات بر دخانیات در کشور دارای یک ایراد ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و در حال حاضر برای محصولات تولید داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بین‌المللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخ‌های مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم توسعه در نظر گرفته شود، اما در نهایت میزان این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ بسیار کمتر مصوب شد.

لزوم اجرای پوز‌های اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خرده‌فروشی
وی ادامه داد: برای اثر بخشی قانون مالیات ارزش افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوز‌های اختصاصی مجهز شوند؛ به نحوی که نرخ‌های مصوب مالیات محصولات دخانی به صورت خرده‌فروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قطع، اجرای پوز‌های اختصاصی مراکز عرضه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خرده‌فروشی می‌تواند تا حدودی بر کاهش میزان مصرف اثرگذار باشد. شرایط کنونی مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکت‌های دخانیات می‌کنند و راه‌های فرار مالیاتی فراهم است.

ولی زاده گفت: همچنین لازم است سازمان امور مالیاتی کشور نیز میزان درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اعلام کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت کشور واریز می‌شود را بصورت ستاره دار مشخص کند تا در اجرای سیاست‌های اعلام شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت کشور، گزارشی درباره هزینه‌کرد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ارائه دهد.

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات.
ولی زاده با بیان اینکه امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و سایر راهکار‌های کاهش عرضه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در کشور ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.

دیگر خبرها

  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو
  • افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال
  • شناسایی و دستگیری مامور قلابی در رشت
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • ۱۴۰ مودی دارای رفتار مشکوک به شرکت صوری شناسایی شدند
  • دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟
  • تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی
  • شناسایی ۱۴۰ مودی دارای رفتار مشکوک به شرکت صوری
  • شناسایی ۱۴۰ شرکت با رفتار‌های مشکوک به شرکت‌های صوری
  • شناسایی ۲.۷ میلیون پرونده جدید مالیاتی در کشور